cinemusic Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Πριν περίπου δύο μήνες μας ήρθε ένα φάκελος από την ΔΕΗ που ανέφερε πως μετά από έλεγχο στο ρολόι διαπίστωσαν ότι γίνεται κλοπή ρεύματος. Την επόμενη μέρα πηγαίνει ο αδερφός μου ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το έντυπο που μας έστειλαν και από την ΔΕΗ ήταν καθυχαστικοι. Συγκεκριμένα του είπαν πως τέτοια έντυπα στέλνουν συχνά σε πολύ κόσμο και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Να σημειώσω πως όλο αυτό το διάστημα ( από το 1997) που το σπίτι είναι στη ιδιοκτησία μας πότε δεν έχει γινει κάποια παρατήρηση εκ μέρους τους. Οι λογαριασμοί πληρώνονται στην ώρα τους και τα τελευταίο χρόνο κάθε αλλά παρά μικρότεροι είναι αφού με τις αυξήσεις των τελευταίων ετών οι λογαριασμοί έρχονται φουσκωμένοι. Σήμερα ήρθε νέος φάκελος που αναφέρει πρόστιμο ( δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) αξίας 4000€. Αυριο φυσικά θα πάμε στα γραφεία τους αλλά ειλικρινά δε ξέρω με τι έχουμε μπλέξει. Έχει κανείς καμιά ιδέα ή εμπειρία για παρόμοια υπόθεση; Πως πρέπει να κινηθώ; Φοβάμαι πως θα μπλέξουμε με δικαστήρια και αντε να βγει άκρη. Ήδη πριν από ενάμιση χρόνο περιπου στην οικοδομή δημιουργήθηκε σοβαρό βραχυκύκλωμα με τον μετασχηματιστη που δίνει ρεύμα στην οικοδομή ( ξαφνικά ερχόταν τάση εκτός από την φάση και από τον ουδέτερο) με αποτέλεσμα να καούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές σε κάποια διαμερίσματα ενώ στο δικό μας, το βραχυκύκλωμα προκάλεσε πυρκαγιά στον ατομικό καυστήρα θέρμανσης πετρελαίου. Οι καταγγελίες προς το ανακριτικο της πυροσβεστικής και προς την ΔΕΔΔΗΕ και σύμφωνα με την αναφορά του τεχνικού που διαπίστωσε την βλάβη, δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Στην τελικη πληρώσαμε από την τσέπη μας τις επισκευές και τώρα μας ζητάνε 4000€ για δήθεν κλοπή ρεύματος. Τρέλα. 1
Nabuko Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Αν το βραχυκύκλωμα που περιγράφεις είχε προκαλέσει ζημιές στο μετρητή, αυτό μπορεί να φαίνεται σήμερα ως “παραβίαση” και επειδή είναι ότι να ναι αυτοί σου κόψανε ένα πρόστιμο και να κόψεις το κεφάλι σου να βρεις το δίκιο σου. Καταρχήν ζήτα εγγράφως (και με αριθμό πρωτοκόλλου) αντίγραφο της έκθεσης ελέγχου του μετρητή. Εκεί πρέπει να φαίνεται πότε έγινε ο έλεγχος, τι διαπιστώθηκε και ποιος υπέγραψε. Κάνε ένσταση, νομίζω υπάρχει μια προθεσμία, δεν ξέρω αν είναι 30 μέρες ή κάτι τέτοιο. αν δεν κάνεις σημαίνει ότι αποδέχεσαι την κατηγορία και θα σου βεβαιωθεί τελεσίδικα το πρόστιμο. Άμα έχεις έγγραφα από το ανακριτικό της πυροσβεστικής και τον τεχνικό που διαπίστωσε τη βλάβη θα είναι ένα μεγάλο συν σαν αποδεικτικό υπέρ σου. Αν δεν δεχτούν την ένστασή σου κάνε μια προσφυγή στην ΡΑΑΕΥ και στον ΣτΚ 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Υπάρχει, οπτικά, κάποια παρέμβαση στο μετρητή; Κομμένη σφραγίδα ή σπασμένο κρύσταλλο; Σε κάθε περίπτωση, ζήτα τα πάντα γραπτώς και μίλα με δικηγόρο, αν δεις ότι είναι τετελεσμένο.
cinemusic Δημοσ. πριν από 23 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 23 ώρες Στον σημερινό έντυπο αναφέρουν πως η ρευματοκλοπη υφίσταται από το 2018. Η οικοδομή είναι του 1968. Όλες οι χελώνες της οικοδομής είναι ανοιχτές εδώ και πολλα χρόνια. Εγώ έφυγα από το σπίτι το 2010 και ήδη πολλές χελώνες ήταν χωρις καπάκια.
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 37 λεπτά πριν, cinemusic είπε Στην τελικη πληρώσαμε από την τσέπη μας τις επισκευές και τώρα μας ζητάνε 4000€ για δήθεν κλοπή ρεύματος. Τρέλα. Δεν βλεπω κατι περιεργο. Live your myth in Greece Καλη τυχη θα σου πω γιατι σε γνωστη μου περίπτωση ολοι "δεν ηξεραν τιποτα" ή "δεν ηταν αρμοδιοι" και αναγκαστικαν να πληρωσουν δικηγόρο οπότε το μισο προστιμο το πηρε ουσιαστικα εκεινος σε χρηματα. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 11 λεπτά πριν, cinemusic είπε Στον σημερινό έντυπο αναφέρουν πως η ρευματοκλοπη υφίσταται από το 2018. Η οικοδομή είναι του 1968. Όλες οι χελώνες της οικοδομής είναι ανοιχτές εδώ και πολλα χρόνια. Εγώ έφυγα από το σπίτι το 2010 και ήδη πολλές χελώνες ήταν χωρις καπάκια. Μεγάλο λάθος αυτό με τις χελώνες. Εγώ, όταν είχα παρατηρήσει σπασμένο τζαμάκι στο εξοχικό, τους έπρηξα και ήρθαν και το άλλαξαν. Καλή τύχη, πάντως.
vasilllis Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες κατι δεν μας λες καλα. Καταρχην η βλαβη δεν εχει καμια σχεση με το συγκεκριμενο θεμα. Κατα δευτερον.Δεν σου ηρθε καποιο χαρτι που να λεει οτι βρεθηκε το ρολοι χωρις ασφαλεια και θα προβει τεχνικο κλιμακιο σε ελεγχο? Αναφερει σχετικα οτι μπορει/πρεπει να ειναι παρων εκπροσωπος σου.
eidikos33 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Το ότι είναι σπασμένο το πλαστικό ή η χελώνα δεν πάει να πει και ρευματοκλοπη πάντως
cinemusic Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 ώρα πριν, vasilllis είπε κατι δεν μας λες καλα. Καταρχην η βλαβη δεν εχει καμια σχεση με το συγκεκριμενο θεμα. Κατα δευτερον.Δεν σου ηρθε καποιο χαρτι που να λεει οτι βρεθηκε το ρολοι χωρις ασφαλεια και θα προβει τεχνικο κλιμακιο σε ελεγχο? Αναφερει σχετικα οτι μπορει/πρεπει να ειναι παρων εκπροσωπος σου. Ειπα εγω οτι εχει σχεση η βλαβη με το θεμα; Αναφερω την βλαβη ως ζημιά που μου εγινε και δεν αποζημιώθηκα και τωρα μετα καιρο μου ζητουν χρήματα για υποτιθέμενη κλοπη. Οχι δεν μου ήρθε κανένα χαρτι και δεν με ειδοποιησαν με κανενα τροπο. Εγινε έλεγχος τον περασμένο Μαιο επαναλαμβάνω χωρις την παρουσία μου, ουτε της δικής μου, ουτε του αδερφου μου που κατοικεί στο διαμέρισμα, και στον ελεγχο σημείωσαν οτι πιθανολογείται επέμβαση στην μετρητική διάταξη για την οποια θα υπάρχει εκ νεου ενημέρωση. Την ιδια ημερα άλλαξαν την χελωνα με νέο ψηφιακό μετρητή. Ισως για αυτο ηρθαν στην οικοδομη αφου απο το 1997 δεν νομίζω να εχουν κανει ποτε έλεγχο ( αν εκαναν ισως γλιτώναμε και την ζημιά απο το βραχυκύκλωμα ) Την επόμενη μερα σε επίσκεψη στην ΔΕΔΔΗΕ υπηρξαν καθησυχαστικοί ( οπως γραφω παραπάνω) λέγοντας πως γίνονται τέτοιοι έλεγχοι και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στο χαρτι που αφησαν στην χελωνα υπαρχει μονο υπογραφή του υπαλλήλου που εκανε τον ελεγχο.
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Το ότι είναι σπασμένο το πλαστικό ή η χελώνα δεν πάει να πει και ρευματοκλοπη πάντως Προφανώς. Αλλά η παραβίαση αυτής, αυξάνει τις υποψίες. 15 λεπτά πριν, cinemusic είπε Ειπα εγω οτι εχει σχεση η βλαβη με το θεμα; Αναφερω την βλαβη ως ζημιά που μου εγινε και δεν αποζημιώθηκα και τωρα μετα καιρο μου ζητουν χρήματα για υποτιθέμενη κλοπη. Οχι δεν μου ήρθε κανένα χαρτι και δεν με ειδοποιησαν με κανενα τροπο. Εγινε έλεγχος τον περασμένο Μαιο επαναλαμβάνω χωρις την παρουσία μου, ουτε της δικής μου, ουτε του αδερφου μου που κατοικεί στο διαμέρισμα, και στον ελεγχο σημείωσαν οτι πιθανολογείται επέμβαση στην μετρητική διάταξη για την οποια θα υπάρχει εκ νεου ενημέρωση. Την ιδια ημερα άλλαξαν την χελωνα με νέο ψηφιακό μετρητή. Ισως για αυτο ηρθαν στην οικοδομη αφου απο το 1997 δεν νομίζω να εχουν κανει ποτε έλεγχο ( αν εκαναν ισως γλιτώναμε και την ζημιά απο το βραχυκύκλωμα ) Την επόμενη μερα σε επίσκεψη στην ΔΕΔΔΗΕ υπηρξαν καθησυχαστικοί ( οπως γραφω παραπάνω) λέγοντας πως γίνονται τέτοιοι έλεγχοι και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στο χαρτι που αφησαν στην χελωνα υπαρχει μονο υπογραφή του υπαλλήλου που εκανε τον ελεγχο. Εδώ είναι το ζουμί.
nvel Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 9 ώρες πριν, cinemusic είπε Σήμερα ήρθε νέος φάκελος που αναφέρει πρόστιμο ( δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) αξίας 4000€ ο φάκελος δεν γράφει μόνο ότι γίνεται ρευματοκλοπή και το πρόστιμο αλλά και τα ευρήματα των ελέγχων που δεν αναφέρεις. 7 ώρες πριν, cinemusic είπε Την ιδια ημερα άλλαξαν την χελωνα με νέο ψηφιακό μετρητή. Ισως για αυτο ηρθαν στην οικοδομη τον μετρητή τον άλλαξαν για να ελέγξουν τον παλιό για παρέμβαση, το αποτέλεσμα του έλεγχου αναφέρεται στο φάκελο.
takoulou Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 10 ώρες πριν, cinemusic είπε Πριν περίπου δύο μήνες μας ήρθε ένα φάκελος από την ΔΕΗ που ανέφερε πως μετά από έλεγχο στο ρολόι διαπίστωσαν ότι γίνεται κλοπή ρεύματος. Την επόμενη μέρα πηγαίνει ο αδερφός μου ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το έντυπο που μας έστειλαν και από την ΔΕΗ ήταν καθυχαστικοι. Συγκεκριμένα του είπαν πως τέτοια έντυπα στέλνουν συχνά σε πολύ κόσμο και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Να σημειώσω πως όλο αυτό το διάστημα ( από το 1997) που το σπίτι είναι στη ιδιοκτησία μας πότε δεν έχει γινει κάποια παρατήρηση εκ μέρους τους. Οι λογαριασμοί πληρώνονται στην ώρα τους και τα τελευταίο χρόνο κάθε αλλά παρά μικρότεροι είναι αφού με τις αυξήσεις των τελευταίων ετών οι λογαριασμοί έρχονται φουσκωμένοι. Σήμερα ήρθε νέος φάκελος που αναφέρει πρόστιμο ( δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) αξίας 4000€. Αυριο φυσικά θα πάμε στα γραφεία τους αλλά ειλικρινά δε ξέρω με τι έχουμε μπλέξει. Έχει κανείς καμιά ιδέα ή εμπειρία για παρόμοια υπόθεση; Πως πρέπει να κινηθώ; Φοβάμαι πως θα μπλέξουμε με δικαστήρια και αντε να βγει άκρη. Ήδη πριν από ενάμιση χρόνο περιπου στην οικοδομή δημιουργήθηκε σοβαρό βραχυκύκλωμα με τον μετασχηματιστη που δίνει ρεύμα στην οικοδομή ( ξαφνικά ερχόταν τάση εκτός από την φάση και από τον ουδέτερο) με αποτέλεσμα να καούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές σε κάποια διαμερίσματα ενώ στο δικό μας, το βραχυκύκλωμα προκάλεσε πυρκαγιά στον ατομικό καυστήρα θέρμανσης πετρελαίου. Οι καταγγελίες προς το ανακριτικο της πυροσβεστικής και προς την ΔΕΔΔΗΕ και σύμφωνα με την αναφορά του τεχνικού που διαπίστωσε την βλάβη, δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Στην τελικη πληρώσαμε από την τσέπη μας τις επισκευές και τώρα μας ζητάνε 4000€ για δήθεν κλοπή ρεύματος. Τρέλα. Καλημερα... Δεν ερχεται κατι απο την ΔΕΗ...Αλλα απο τον Δεδδηε πλεον.. Και αναφερεται τι εχει βρεθει το πως βρεθηκε ο μετρητης και μαζι με το προστιμο..... Με φωτογραφιες... Αυτα πηγαινουν για εξεταση στο ΤΜΟ... Και υπαρχει και ενημερωση σχετικα... 1
ringboy Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δεν ξερω κατα ποσον εχει σχεση αυτο αλλα παλαιοτερα μου ηρθε ενας μηδενικος λογαριασμος και κατεβαινοντας να δω τον μετρητη διαπιστωνω οτι ηταν κολλημενος. Ενημερωσα την δεδδηε και εγινε τελικα αλλαγη του μετρητη. Προστιμο δεν βαλανε αλλα χρεωσανε λογαριασμο κατα προσεγγιση.
eidikos33 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, ringboy είπε Δεν ξερω κατα ποσον εχει σχεση αυτο αλλα παλαιοτερα μου ηρθε ενας μηδενικος λογαριασμος και κατεβαινοντας να δω τον μετρητη διαπιστωνω οτι ηταν κολλημενος. Ενημερωσα την δεδδηε και εγινε τελικα αλλαγη του μετρητη. Προστιμο δεν βαλανε αλλα χρεωσανε λογαριασμο κατα προσεγγιση. αφου δεν σε κατηγορησαν για ρευματοκλοπη παλι καλα 1 1
pontez2 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Xιλιάδες σπιτια έχουν σπασμένες σφραγίδες απο το βαθυ παρελθόν. Ειτε λογω ρευματοκλοπής κάποιου εξυπνιδη ένοικου στο παρελθόν, ειτε και απο τεχνικους που δεν άλλαζαν τις σφραγιδες κάποτε. Και επειδη τωρα έχουν εντολη να ψάξουν τα πάντα, το πρωτο πράγμα που κοιτάνε ειναι αν ο ο μετρητής έχει χαρακιές, που ειναι ξεκάθαρο δειγμα ρευματοκλοπης. Αν υφισταται κάτι τέτοιο, θα ψάξουν στο παρελθον με βάσει αλγοριθμο, να δουν πότε υπηρξε ρευματοκλοπή. Στη δικη μου περίπτωση, πήγα ο ιδιος στα κεντρικά όταν μου πηραν τον μετρητή, ημουν μπροστά οταν τον άνοιξαν, έγραψαν οτι δεν υπήρχε κάποια χαρακιά, ωστοσο αυτο δε σημαίνει οπως μου ειπαν οτι δεν έχει γινει ρευματοκλοπή γιατι υπάρχει η δυνατότητα απο κάποιον εξειδικευμένο. Προφανως έψαξαν και δε βρηκαν κάτι και ειναι λογικο γιατι τα τελευταία 20 χρονια δεν ειχε πειράξει κανεις το ρολόι. Νωριτερα που έμενε άλλος ιδιοκτητης βέβαια δε ξέρω τι κάνανε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα