Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nukat1976 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα πάω μετά τη δουλειά να το δω. Αν θυμάμαι καλά, ο δίσκος (το πλαινό μέρος που φαίνεται) δεν είναι εντελώς λείο, είναι φυσιολογικό αυτό;

δεν είμαι σίγουρος... ίσως κάποιος άλλος εδώ να έχει την απάντηση :(

Οι χαρακιές στον δικό μου μετρητή ήταν κυρίως στα "γρανάζια" των αριθμών.

Επεξ/σία από theoapo
  • Απαντ. 311
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παλιά παντος υπήρχαν διαφοροι που δουλευανε στην τοτε ΔΕΗ, κανανε κομπινες, ειχαν σφαγιδες κανονικες απο την δουλεια τους, πειραζανε μετρητες να μην γραφουν μεγαλη καταναλωση σε ρευμα, και το ξανα εκλειναν, δεν φαινοταν τιποτα. Με το αναλογο αντιτιμο φυσικα. Συγκεκριμενα ηταν ενας συγγενης του κολλητου μου που το εκανε αυτο.

Εχω ακουσει και για αλλη πιο τωρινη για ατομα που σου πειραζουν τον μετρητη, το 2024 αλλα δεν ρωτησα παραπανω πληροφοριες .

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alx301 είπε

Παλιά παντος υπήρχαν διαφοροι που δουλευανε στην τοτε ΔΕΗ, κανανε κομπινες, ειχαν σφαγιδες κανονικες απο την δουλεια τους, πειραζανε μετρητες να μην γραφουν μεγαλη καταναλωση σε ρευμα, και το ξανα εκλειναν, δεν φαινοταν τιποτα. Με το αναλογο αντιτιμο φυσικα. Συγκεκριμενα ηταν ενας συγγενης του κολλητου μου που το εκανε αυτο.

Εχω ακουσει και για αλλη πιο τωρινη για ατομα που σου πειραζουν τον μετρητη, το 2024 αλλα δεν ρωτησα παραπανω πληροφοριες .

εγώ εχω ακουσει περιπτωση που η ρευματοκλοπή γινεται απο τον πινακα μεσα στο σπίτι...οπότε πιο δύσκολο να ανιχνευτει με μη smart μετρητή.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, The_Judas είπε

εγώ εχω ακουσει περιπτωση που η ρευματοκλοπή γινεται απο τον πινακα μεσα στο σπίτι...οπότε πιο δύσκολο να ανιχνευτει με μη smart μετρητή.

ρευματοκλοπή μετά το ρολόι;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cinemusic είπε

Πως υπολογιζουν καταναλωση που δεν μπορει να καταμετρηθει ;

Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Πως ειναι δυνατον να υπαρχει ρευματοκλοπη με αύξηση της μετρησης;

Ειναι σαν να παει ο ληστης στην τραπεζα και τελικα να κανει κατάθεση αντι για ανάληψη . 

ο υπολογισμός περιγράφεται στο εγχειρίδιο ρευματοκλοπών.

Κάθε μέρα αγοράζεις από τον μανάβη δυο μήλα και τα τρως, κάποια στιγμή αποφασίζεις ότι σου αρέσουν πολύ τα μήλα και θες να τρως τέσσερα αλλά έχεις λεφτά να αγοράζεις μόνο τρία την ημέρα οπότε στο μανάβικο αγοράζεις τρία και κλέβεις άλλο ένα μήλο.

17 λεπτά πριν, The_Judas είπε

αυτό δεν είναι ρευματοκλοπή αλλά παράνομη σύνδεση

Δημοσ.

εχω ακουσει και εγω για κομπινες με παλιους μετρητες, υπηρχαν μερικοι "μαστορες" που γυρναγανε τη μετρηση προς τα πισω. το εκανε γνωστος μου σε καταστημα που διατηρουσε και ειχε πολλα ψυγεια που καταναλωνουν πολυ ρευμα.

Δημοσ.

Όποιος βγάλει άκρη με τον ΔΕΔΔΗΕ να έρθει να μου το πει.

Πριν χρόνια γνωστός μου νοίκιασε ένα διαμέρισμα που είχε, ο ενοικιαστής δεν πήγε ποτέ να κάνει βάλει το ρεύμα στο όνομα του, απλά άνοιξε τον διακόπτη από το ρολόι, προφανώς και δεν είχε σφραγίδα, οριακά οι μετρητές υπήρχαν στον τοίχο.

Μετά από πολλούς μήνες τον καλούν από τον ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή, τους λέει πως το έχει νοικιασμένο εδώ και καιρό, αυτοί λένε πως ο προηγούμενος είχε κάνει διακοπή και εφόσον τώρα είναι ανοιχτό φταίει ο ιδιοκτήτης.

Γίνεται δικαστήριο, ο ενοικιαστής έρχεται με δικηγόρο του και κατηγορούν τον ιδιοκτήτη, ότι δηλαδή ήρθε αυτός και άνοιξε τον μετρητή (παράνοια)...

Ο δικαστής το πίστεψε και ο γνωστός μου χρεώθηκε όλη την κατανάλωση που είχε κάνει ο ενοικιαστής, το πρόστιμο για ρευματοκλοπή και την τοποθέτηση καινούργιου μετρητή 😅.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Axelq είπε

απλά άνοιξε τον διακόπτη από το ρολόι, προφανώς και δεν είχε σφραγίδα, οριακά οι μετρητές υπήρχαν στον τοίχο.

στις παροχές που είναι σε διακοπή μπαίνει σφραγίδα που απαγορεύει την επανασύνδεση, αυτός που έκλεισε τον μικροαυτόματο έκοψε πριν την σφραγίδα.

Έστω ότι ο ενοικιαστής δεν έκανε την παράνομη επανασύνδεση, δεν παραξενεύτηκε που είχε δωρεάν ρεύμα χωρίς να έχει λογαριασμούς;

Επεξ/σία από nvel
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alx301 είπε

Eτσι ακριβως.Υπηρχαν τυποι με σφραγίδες κανονικα που ανοιγαν το μεταλικο κουτι και πείραζαν τα γραναζια του μετρητη εναντι 50 κου για οικιακές καταναλώσεις.Η λογικη δεν ηταν να γραφει λιγοτερα αλλα πχ έκαιγες χειμώνα καλοκαιρι το ΑC  και το θερμοσίφωνα ανεβαζωντας την καταναλωση στο θεο και 2-3  μερες πριν γινει η καταμερτηση την ξαναφερνανε στα κανονικα.

Οταν πιασανε τα κυκλωματα αυτα προφανώς πεσανε καρφωτές στισ περιοχες που δουλευαν και οι δεδηετζιδες βγηκαν στο κυνήγι.Το να βρεθουν κατσαβιδιες στα γραναζια ειναι σοβαρο.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nvel είπε

ο υπολογισμός περιγράφεται στο εγχειρίδιο ρευματοκλοπών.

Η περιγραφη στο εγχειριδιο ρευματοκλοπων ειναι "χρησιμοποιω πολλα λογια και πολυπλοκους μαθηματικους τυπους για να μη φαινεται οτι το κανω αυθαιρετα βασιζομενος σε στατιστικα στοιχεια".

Υπαρχουν χιλιοι δυο νομιμοι τροποι/λογοι που η καταναλωση μπορει να παρουσιασει "σημειο καμπης" και να μειωθει για ενα χρονικο διαστημα. 

Η στατιστικη και τα τεκμηρια αξιωματικα ΔΕΝ αποτελουν αποδειξεις αλλα μονο ενδειξεις. ΔΕΝ υπαρχει τεκμαρτη καταναλωση.

Το οτι το κρατος χρησιμοποιει γενικοτερα την εννοια του τεκμηριου, ειτε σε αυτη την περιπτωση ειτε οπουδηποτε αλλου σημαινει σοβαρο νομοθετικο και δικαστικο κενο σε βαρος του πολιτη και αυθαιρεσια των αρμοδιων αρχων.

• Like 2
Δημοσ.

Καλα τα λες αλλα ο αλγόριθμος συνοδευετε και απο φυσικα στοιχεια που αποδεικνύουν παρέμβαση στο μετρητη.Δεν παει ποτε μονος του.Οποτε εφοσον διπιστωθει παρεμβαση στο μετρητη πληρώνεις οτι βγαλει ο αλγόριθμος για να γλυτωσεις την φυλακη

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Axelq είπε

Όποιος βγάλει άκρη με τον ΔΕΔΔΗΕ να έρθει να μου το πει.

Πριν χρόνια γνωστός μου νοίκιασε ένα διαμέρισμα που είχε, ο ενοικιαστής δεν πήγε ποτέ να κάνει βάλει το ρεύμα στο όνομα του, απλά άνοιξε τον διακόπτη από το ρολόι, προφανώς και δεν είχε σφραγίδα, οριακά οι μετρητές υπήρχαν στον τοίχο.

Μετά από πολλούς μήνες τον καλούν από τον ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή, τους λέει πως το έχει νοικιασμένο εδώ και καιρό, αυτοί λένε πως ο προηγούμενος είχε κάνει διακοπή και εφόσον τώρα είναι ανοιχτό φταίει ο ιδιοκτήτης.

Γίνεται δικαστήριο, ο ενοικιαστής έρχεται με δικηγόρο του και κατηγορούν τον ιδιοκτήτη, ότι δηλαδή ήρθε αυτός και άνοιξε τον μετρητή (παράνοια)...

Ο δικαστής το πίστεψε και ο γνωστός μου χρεώθηκε όλη την κατανάλωση που είχε κάνει ο ενοικιαστής, το πρόστιμο για ρευματοκλοπή και την τοποθέτηση καινούργιου μετρητή 😅.

Πλεον με το νομο του 2017 η παρανομη ηλεκτροδοτηση χωρις να ερθει ο Δεδδηε  να κανει την επανασυνδεση θεωρειται πλεον  ρευματοκλοπη..

5 ώρες πριν, theoapo είπε

Την Παρασκευή πήγα στον έλεγχο που έγινε στον μετρητή μου στα εργαστήριά τους στο Ρέντη.

Ο μετρητής βρέθηκε πειραγμένος με κατσαβίδι (γραντζουνιές στα "γρανάζια" με τα ψηφία)... Αυτό που δεν μου εξήγησαν είναι με ποιον μαγικό τρόπο και με τις σφαγίδες στην θέση τους, έγινε η επέμβαση στον μετρητή.

Άρα το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να πειράχθηκε ο μετρητής από το συνεργείο μετά την αφαίρεση του για να τσιμπήσουν το bonus της ρευματοκλοπής... απίστευτα πράγματα στο Ελλαδιστάν...

Τώρα η τοπική ΔΕΔΗΕ θα ελέγξει τις καταναλώσεις με τον ειδικό τους αλγόριθμο για να δει πότε έγινε η ρευματοκλοπή (σε έμενα ή παλιότερους ενοικιαστές)...

ΡΑΕ, συνήγορο του καταναλωτή και βλέπουμε...

Για να βρεθει πειραγμενος ο μετρητης καποια παρεμβαση  θα υπηρξε... Γινεται για να αλαχθουν τα ψηφια, και μετα τα γραναζια που υπαρχουν μεσα... Απλα   στα πλαινα του μετρητη υπαρχουν καποιες  μολυβδοσφραγιδες... Που αυτες τις αλλαζουν   η και βαζουν αλλες ψευτικες.. Η της πειραζουν η  τις κοβουν...Και πολλα αλλα!!!!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, filipprin είπε

Καλα τα λες αλλα ο αλγόριθμος συνοδευετε και απο φυσικα στοιχεια που αποδεικνύουν παρέμβαση στο μετρητη.Δεν παει ποτε μονος του.Οποτε εφοσον διπιστωθει παρεμβαση στο μετρητη πληρώνεις οτι βγαλει ο αλγόριθμος για να γλυτωσεις την φυλακη

Τα φυσικα στοιχεια μπορει να τα δημιουργησει και ανθρωπος του ΔΕΔΔΗΕ χωρις εσυ να εχεις ακουμπησει ποτε το μετρητη. Τους εμπιστευεσαι;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, lector είπε

Η περιγραφη στο εγχειριδιο ρευματοκλοπων ειναι "χρησιμοποιω πολλα λογια και πολυπλοκους μαθηματικους τυπους για να μη φαινεται οτι το κανω αυθαιρετα βασιζομενος σε στατιστικα στοιχεια".

Υπαρχουν χιλιοι δυο νομιμοι τροποι/λογοι που η καταναλωση μπορει να παρουσιασει "σημειο καμπης" και να μειωθει για ενα χρονικο διαστημα. 

Η στατιστικη και τα τεκμηρια αξιωματικα ΔΕΝ αποτελουν αποδειξεις αλλα μονο ενδειξεις. ΔΕΝ υπαρχει τεκμαρτη καταναλωση.

Το οτι το κρατος χρησιμοποιει γενικοτερα την εννοια του τεκμηριου, ειτε σε αυτη την περιπτωση ειτε οπουδηποτε αλλου σημαινει σοβαρο νομοθετικο και δικαστικο κενο σε βαρος του πολιτη και αυθαιρεσια των αρμοδιων αρχων.

Φιλε μου το διαβασα και εχεις δικιο.

Να χαμε να λεγαμε.

Στην ουσια στο ιστορικο κατανάλωσης βασίζεται ο υπολογισμός οπως και το σημειο αναφορας ( δηλαδη ποτε ξεκινησε η υποτιθέμενη ρευματοκλοπη) μονο που ουτε οι ιδιοι δεν τειρουν αυτο που γραφει το εγχειρίδιο τους.

Απο την μια παραδέχονται πως η όποια φθορα η αφαίρεση σφραγίδας δεν αποτελεί απόδειξη, αλλα μονο ένδειξη και απο την αλλη το χρησιμοποιούν ως την μονη απόδειξη χωρις να βλεπουν το ιστορικό χρεώσεων.

Στην περιτπωση μου δεν βλεπουν οταν καν την σύγκριση με τον νεο ψηφιακό μετρητή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...