Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς που δεν έκανα το update και, μεταξύ μας, μάλλον καλύτερα έτσι. Οι υπολογιστές είναι εργαλεία δουλειάς και δεν είναι για «ριζικές αλλαγές» από τη μια μέρα στην άλλη, ειδικά όταν πολλά πράγματα δεν λειτουργούν ακόμη σωστά. Δεν έχει κανένα νόημα να διακινδυνεύεις το workflow σου ή να χάνεις χρόνο βλαστημώντας, μόνο και μόνο για ένα «Liquid Glass» εφέ που στο κάτω κάτω υπήρχε και από τα Vista…

Στο iPhone, από την άλλη, η κατάσταση είναι πιο light. Σε γενικές γραμμές το update είναι μέτριο: υπάρχουν κάποια animation lags, μερικά εφέ που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν, και στο iMessage με background το water εμφανίζονται που και που κάτι μικρά «μαυράκια», λες και είναι καμένα pixel. Από άποψη μπαταρίας και γενικής λειτουργίας πάντως όλα φαίνονται φυσιολογικά. Οκ, είναι ανεκτό απλά κάποια πράγματα μου φαίνονται λίγο cringe.

Επεξ/σία από goapad
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
Στις 22/9/2025 στις 3:44 ΜΜ, Huruduru είπε

Το ενδεχόμενο να σταματήσεις να λες εσύ μπούρδες στον κόσμο; Το ότι καλύπτει τις δυο εργασίες που κάνεις εσύ δεν πάει να πει ότι δεν έχει θέματα και θα πρέπει να καλύπτει όλους τους υπόλοιπους. Δεν μπορείς εσύ να χαρακτηρίζεις τους υπόλοιπους ότι λένε μπούρδες και δεν είσαι σε θέση να λύσουν ή ασχοληθούν λες και είναι ανόητοι. Γνωρίζεις εσύ τις ικανότητες του καθενός, εδώ δεν ήταν σε θέση service υπάλληλος της Apple να λύσει το θέμα, θα το λύσεις εσύ. Είσαι γνωστός Fan της Apple εδώ μέσα το ξέρουν και οι πέτρες αλλά σοβαρέψου λίγο.

Το "μπούρδες" αγαπητέ πήγαινε σε γενικεύσεις του στυλ "μην βάλετε το νέο λειτουργικό σε M1 ή σε κάτι πιο παλιό γιατί σέρνεται και τα πάει χάλια" και όχι σε συγκεκριμένα προβλήματα ασυμβατότητας με κάποια setups, drivers ή και εφαρμογές που τα έχεις σχεδόν πάντα σε τέτοιες αναβαθμίσεις. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το "μπούρδες" αγαπητέ πήγαινε σε γενικεύσεις του στυλ "μην βάλετε το νέο λειτουργικό σε M1 ή σε κάτι πιο παλιό γιατί σέρνεται και τα πάει χάλια" και όχι σε συγκεκριμένα προβλήματα ασυμβατότητας με κάποια setups, drivers ή και εφαρμογές που τα έχεις σχεδόν πάντα σε τέτοιες αναβαθμίσεις. 

Τότε sorry για τους χαρακτηρισμούς. Το ερμήνευσα λάθος αφού εννοούσες αυτό που μόλις έγραψες. Ναι η γενίκευση το ότι σέρνονται και πάνε χάλια είναι λανθασμένη. Αλλά θέλει σίγουρα περεταίρω ενημερώσεις για  να το στρώσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εβαλα και εγω σε ενα Air M3 16GB αυτα τα παραθυρα που δειχνουν ημερομηνια κλπ σαν τα Svista πως τα βγαζουμε η δεν τα βγαζουμε;

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
11 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Το εβαλα και εγω σε ενα Air M3 16GB αυτα τα παραθυρα που δειχνουν ημερομηνια κλπ σαν τα Svista πως τα βγαζουμε η δεν τα βγαζουμε;

Ανέβασε Screenshot, ποια παράθυρα;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

δεξί κλικ στην οθόνη, edit widgets

άλλος τρόπος είναι με φορματ και να γυρίσεις στα XP 😄

• Haha 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, takislz είπε

δεξί κλικ στην οθόνη, edit widgets

άλλος τρόπος είναι με φορματ και να γυρίσεις στα XP 😄

Για τους μερακλήδες σε 8K Upscaled. :P spacer.png

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, geopro είπε

Timemachine Back-up in MacOS 26 (Tahoe) δεν λειτουργεί σε NAS

Τρεις ημέρες τώρα παλεύω με το Time Machine σε Mac mini m4

Εσείς δεν έχετε θέμα  ;

οταν εγκατεστησα macos26 σε mini m4 ειχα θεμα με το wifi...εκανα επαφορα απο time machine και δεν δουλεψε...εκανα επαναφορα απο recovery και με γυρισε στην σεκοια και τοτε εκανα επαναφορα απο time machine και δουλεψε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

οταν εγκατεστησα macos26 σε mini m4 ειχα θεμα με το wifi...εκανα επαφορα απο time machine και δεν δουλεψε...εκανα επαναφορα απο recovery και με γυρισε στην σεκοια και τοτε εκανα επαναφορα απο time machine και δουλεψε...

2 ώρες πριν, J0hn82 είπε

Κανένα θέμα σε Synology με SMB.

Έχω πρόβλημα με το time machine μετά από την εγκατάσταση του macOS (Tahoe) 26. Όχι μόνο στο Synology αλλά και στο WD My Cloud EX2 Ultra χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο SMB και στις δύο περιπτώσεις. Τα αντίγραφα ασφαλείας δεν λειτουργούν ούτε στο Synology ούτε στο WD My Cloud EX2 Ultra  . Το αντίγραφο ασφαλείας σταματά στο στάδιο "Προετοιμασία", ανεξάρτητα από το αν είναι ενεργοποιημένη η κρυπτογράφηση, το όνομα χρήστη ή ο κωδικός πρόσβασης.

Δεν εμπεριέχονται στην ονομασία Special characters ουτε εχω αλλάξει κάτι στην παραμετροποίηση. Μέχρι που ξήλωσα τελείως το TimeMachineBackup share (χάνοντας όλα τα παλαιοτέρα Backups 😠 )  και το δημιούργησα εκ νέου δίχως αποτέλεσμα.

Τουλάχιστον δεν ειμαι ο μόνος :

We’ve observed that this issue is not limited to Synology NAS. As you also found, it occurs on QNAP devices, and even when using macOS 26 with the built-in SMB server on a Mac, the same behavior can be reproduced.In addition, we found that when Time Machine creates a sparsebundle, the volume name is stored in Unicode NFC form. However, starting from macOS 26, Time Machine looks for the volume using Unicode NFD form. As a result, it fails to locate the volume and the backup does not start. This behavior did not occur in previous macOS versions.Based on these findings, we believe this is more related to a change in macOS itself and may require Apple to address it in a future update.In the meantime, as you mentioned, renaming the APFS volume to use only English letters or numbers can work around the problem.We’ll continue monitoring updates from Apple forum. Please don’t hesitate to reach out if you discover additional cases or need further assistance."

Επεξ/σία από geopro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, J0hn82 είπε

Χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες στο όνομα του share ή στο όνομα του backup?

Πουθενά δεν γίνεται χρήση ελληνικών χαρακτήρων.

2025-09-2520_20_26.png.6b4fc99e4228eee2c58030e5b6f6f8f6.png

2025-09-2520_22_04.png.53d4811defe24c2183633bb1c09a8b0f.png

2025-09-2520_26_23.png.32eae29a7fa42704cfadd5cc3c8addab.png

2025-09-2520_27_18.png.bad58b15ae041c089231a431a3021956.png

Η διαδικασία δημιουργίας εφεδρικού αντιγράφου ξεκινά αλλά δεν ολοκληρώνεται.

Επεξ/σία από geopro
Δημοσ.

Δοκίμασα και εγώ τώρα να κάνω αντίγραφο στον φάκελο που έχω για αυτή τη δουλειά στο Ugreen NAS και βγάζει το ίδιο μήνυμα. Στο Finder από την άλλη μια χαρά τον βλέπει τον φάκελο. (Macbook M1)

• Like 1
Δημοσ.

Από μπαταρία πως είναι η έκδοση 26; Εγώ θα μείνω στην 15.6.1 που η μπαταρία είναι τρομερή και λίγο που το έψαξα σε φόρουμ και στο chatgtp βλέπω παράπονα με την 26 και με την 15.6.1 λένε πως κάπως διορθώθηκε η κατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...