Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 sucko ή παραπανω. Αυτα τα μικρα κεφαλαια βιδας το κλασικο που εχει απο πισω ειναι οκ;

γιατι καποια αλλα εχουν σταυρό. Τα apc ας πουμε. Θελω να ειναι στσθερο. Μεχρι  30€

https://www.public.gr/product/home/ilektrologikos-eksoplismos/polypriza/poluprizo-asfaleias-philips-spn7080wagrs-8-theseon-2m--mauro/1961393?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_GENERIC_Heroes-Sidekicks&gad_source=1&gad_campaignid=21041864117&gbraid=0AAAAADynTRY9Btv_QGqkuNCnweHDO-C0T&gclid=CjwKCAjwlaTGBhANEiwAoRgXBQ4Lou2WmeV1wro3z5AUMJnlZSVPH-3Nn5Q466RS-FRrv1Cq8Jsj9hoCtlgQAvD_BwE

ωραιο φαινεται αλ,α εχει την μικρη στρογγυλη βιδα.

Επεξ/σία από Vault13
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, lector είπε

Οποιοδηποτε πολυμπριζο μπορει να γινει wall mounted, αν εχεις ορεξη να το ανοιξεις.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Προφανώς και μπορείς να το στηρίξεις είτε με διπλές ταινίες είτε με πατέντες. Το άνοιγμα όμως σε πολλά είναι σχεδόν απαγορευτικό, καθώς έχουν "περίεργες" βίδες (τρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβους, κλπ). Επίσης αν οι όποιες βίδες είναι από μπροστά και καταφέρεις να τις βγάλεις, οκ τρυπάς το πίσω πλαστικό, το βιδώνεις στον τοίχο και μετά βιδώνεις και το μπροστά. Αν όμως οι βίδες είναι από πίσω???

Για την ιστορία, αν ο ts δεν ψάχνεται απαραίτητα για πολύμπριζο ασφαλείας, επειδή συμπτωματικά πρόσφατα έψαχνα για απλό τοίχου βρήκα στον Καυκά ένα Panasonic που έχει κάποιο άγκιστρο που βιδώνει στον τοίχο και μετά κουμπώνει το πολύμπριζο σε αυτό το άγκιστρο (προσωπικά θα μου έδινε καλύτερη αίσθηση αν είχε διπλό άγκιστρο) κι ένα Legrand. Βρήκα όμως και στο Leroy ένα Lexman (νομίζω ότι είναι δικό του προϊόν, δεν είμαι σίγουρος) το οποίο ήταν σε 3ων θέσεων και 5 θέσεων και είχε και διακόπτη. Αυτά ήταν στα 4 ευρώ νομίζω το 5άρι και ίσως 1 ευρώ κάτω το 3άρι

Δημοσ.
3 minutes ago, haris_216 said:

Για την ιστορία, αν ο ts δεν ψάχνεται απαραίτητα για πολύμπριζο ασφαλείας, επειδή συμπτωματικά πρόσφατα έψαχνα για απλό τοίχου βρήκα στον Καυκά ένα Panasonic που έχει κάποιο άγκιστρο που βιδώνει στον τοίχο και μετά κουμπώνει το πολύμπριζο σε αυτό το άγκιστρο (προσωπικά θα μου έδινε καλύτερη αίσθηση αν είχε διπλό άγκιστρο) κι ένα Legrand. Βρήκα όμως και στο Leroy ένα Lexman (νομίζω ότι είναι δικό του προϊόν, δεν είμαι σίγουρος) το οποίο ήταν σε 3ων θέσεων και 5 θέσεων και είχε και διακόπτη. Αυτά ήταν στα 4 ευρώ νομίζω το 5άρι και ίσως 1 ευρώ κάτω το 3άρι

Έχω αυτά τα panasonic και είναι πολύ πρακτικά, το στήριγμα το κρατάει αρκετά καλά για να τραβάς τις πρίζες, ξεκουμπώνει πολύ εύκολα αν θες να το βγάλεις, είναι διακριτικό, και δεν παντρεύεσαι το πολύπριζο - αν θελεις κανένα μεγαλύτερο στο μέλλον μπαίνει στο ίδιο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mezger είπε

Έχω αυτά τα panasonic και είναι πολύ πρακτικά, το στήριγμα το κρατάει αρκετά καλά για να τραβάς τις πρίζες, ξεκουμπώνει πολύ εύκολα αν θες να το βγάλεις, είναι διακριτικό, και δεν παντρεύεσαι το πολύπριζο - αν θελεις κανένα μεγαλύτερο στο μέλλον μπαίνει στο ίδιο.

Ακριβώς για αυτό το panasonic έλεγα. Ωραίο και βολικό αλλά αυτό το μονό κουμπωτό στήριγμα δεν με έχει πείσει ακόμα. Για το σπίτι ίσως να μην είχα θέμα αλλά επειδή το πήρα για την αποθήκη όπου έχω ένα ψευτοεργαστήριο και όπου σίγουρα έχω αρκετά βάλε-βγάλε εργαλεία με ίσως πιο "άγριο" τρόπο απ' ότι πχ στο σπίτι το φορτιστή του κινητού, το ψιλοφοβάμαι ως προς το αν θα είναι σταθερό στη θέση του

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, haris_216 said:

Ακριβώς για αυτό το panasonic έλεγα. Ωραίο και βολικό αλλά αυτό το μονό κουμπωτό στήριγμα δεν με έχει πείσει ακόμα. Για το σπίτι ίσως να μην είχα θέμα αλλά επειδή το πήρα για την αποθήκη όπου έχω ένα ψευτοεργαστήριο και όπου σίγουρα έχω αρκετά βάλε-βγάλε εργαλεία με ίσως πιο "άγριο" τρόπο απ' ότι πχ στο σπίτι το φορτιστή του κινητού, το ψιλοφοβάμαι ως προς το αν θα είναι σταθερό στη θέση του

Είναι αρκετά καλά σχεδιασμένο για να αντέχει το κάθετο τράβηγμα μιας πολύ σφιχτής σούκο χωρίς να φεύγει, αλλά αν τραβήξεις και πλευρικά μπορεί να το ξεκουμπώσεις κατα λάθος, και ίσως με συχνή χρήση να χαλαρώσει (δεν ξερω, δεν τα έχω καταπονήσει τόσο πολύ ακόμα!). Αν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα να το βάζεις/βγάζεις μάλλον κάτι πιο σταθερό θα είναι καλύτερο.

Edit: τώρα κατάλαβα ότι το πήρες ήδη, νόμιζα ότι το σκεφτόσουν ακόμα :)

Επεξ/σία από mezger
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mezger είπε

Είναι αρκετά καλά σχεδιασμένο για να αντέχει το κάθετο τράβηγμα μιας πολύ σφιχτής σούκο χωρίς να φεύγει, αλλά αν τραβήξεις και πλευρικά μπορεί να το ξεκουμπώσεις κατα λάθος, και ίσως με συχνή χρήση να χαλαρώσει (δεν ξερω, δεν τα έχω καταπονήσει τόσο πολύ ακόμα!). Αν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα να το βάζεις/βγάζεις μάλλον κάτι πιο σταθερό θα είναι καλύτερο.

Edit: τώρα κατάλαβα ότι το πήρες ήδη, νόμιζα ότι το σκεφτόσουν ακόμα :)

Ναι το πήρα.

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι, τη μελλοντική αλλά και άτσαλη χρήση. Μιας και δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα μάλλον θα πάρω ένα 2ο με 5 θέσεις από το Leroy (έχω ήδη πάρει το 3θέσιο), αφού έχει και διακόπτη, και το panasonic θα μείνει για όπου αλλού στο σπίτι χρειαστεί.

Δημοσ.

εχω πάρει και εγώ αυτά τα panasonic, καλά ειναι, αλλά όντως το στήριγμα δεν ειναι για πολλά πολλά, παρότι δεν φευγει το πολύπριζο απ' το στήριγμα..

εχω πάρει και ένα legrand, πολύ πιο ακριβό, αλλά σοβαρή και σταθερή στήριξη 

Legrand Πολύπριζο Ασφαλείας 6 Θέσεων με Διακόπτη και Καλώδιο 1.5m 694513 | Skroutz.gr

• Like 1
Δημοσ.

Να προσθέσω (άσχετο με το νήμα αλλά just in case που χρειαστεί σε κάποιον) αν στο πολύπριζο χρειαστεί να μπει powerline, τότε αυτό (το πολύπριζο) πρέπει να ΑΠΛΟ

ΟΧΙ ασφαλείας, αντικεραυνικό ότι άλλο, καθώς αρκετά powerlines "σταναχωριούνται" με κάτι τέτοια

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Προφανώς και μπορείς να το στηρίξεις είτε με διπλές ταινίες είτε με πατέντες. Το άνοιγμα όμως σε πολλά είναι σχεδόν απαγορευτικό, καθώς έχουν "περίεργες" βίδες (τρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβους, κλπ). Επίσης αν οι όποιες βίδες είναι από μπροστά και καταφέρεις να τις βγάλεις, οκ τρυπάς το πίσω πλαστικό, το βιδώνεις στον τοίχο και μετά βιδώνεις και το μπροστά. Αν όμως οι βίδες είναι από πίσω???

Διπλη ταινια δε θα το προτεινα γιατι ειναι πολυ ευκολο να φυγει αν τραβηξεις μια μπριζα χωρις να το κρατας. Για βιδωμα ελεγα στην "πλατη".

Για τις περιεργες βιδες υπαρχουν κατσαβιδια, ακομα και στα τζαμπο βρισκεις σετ μυτες που εχει μεχρι και το πιο ακυρο σχημα, και γενικως ειναι χρησιμο.

Απο κει και περα, αν οι βιδες του ειναι στην πλατη, που σημαινει οτι πρεπει να το κλεισεις πριν το κρεμασεις, μπορει καποιος να κανει μια τρυπα τυπου 8αρακι, οπως αυτη που εχουν τα ρολογια που κρεμαμε στον τοιχο, και να χρησιμοποιησει βιδα με ροδελα για στηριξη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nikthanos είπε

ειναι wall mounted αυτο το Legrand?

APC ελεγα, αλλα οι τιμες τους εχουν φτασει στο θεο. Γιατι; Και εχουν μια παραξενη βιδα πισω για wall mount ενα σταυρο.(?)

https://www.public.gr/product/home/ilektrologikos-eksoplismos/polypriza/poluprizo-asfaleias-philips-spn7080wagrs-8-theseon-2m--mauro/1961393?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_GENERIC_Heroes-Sidekicks&gad_source=1&gad_campaignid=21041864117&gbraid=0AAAAADynTRY9Btv_QGqkuNCnweHDO-C0T&gclid=CjwKCAjwlaTGBhANEiwAoRgXBQ4Lou2WmeV1wro3z5AUMJnlZSVPH-3Nn5Q466RS-FRrv1Cq8Jsj9hoCtlgQAvD_BwE

Αυτα τα 2 μου αρεσουν το Legrand και το philips. Δεν το ειδα ακομα το panasonic

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Vault13 είπε

ειναι wall mounted αυτο το Legrand?

APC ελεγα, αλλα οι τιμες τους εχουν φτασει στο θεο. Γιατι; Και εχουν μια παραξενη βιδα πισω για wall mount ενα σταυρο.(?)

Αυτα τα 2 μου αρεσουν το Legrand και το philips. Δεν το ειδα ακομα το panasonic

ναι, στηρίζεται σε τοίχο ή σε έπιπλο, στα ποδαράκια που έχει με 4 βίδες, περιστρέφεται το σώμα για μεγαλύτερη ευκολία. Είναι αρκετά καλό και στιβαρό.

και εγώ κοιτούσα για τα APC, έχουν γίνει Schneider τώρα και μπορεί γι αυτό να έχουν πάρει τις τιμές προς τα πάνω.

Πήρα αυτό https://www.skroutz.gr/s/20838502/Eaton-Polyprizo-Asfaleias-6-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-1m-PS6D.html επίσης πολύ καλό και επώνυμο αν θες για καλή προστασία, αλλά δεν είναι wallmounted μου φαίνεται.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Metal_Head είπε

Απλά το προτείνω να υπάρχει, εγώ έχω βολευτεί με heavy duty velcro (https://www.skroutz.gr/s/21311818/Velcro-Black-Aytokolliti-Tainia-CHrits-CHrats-Mayri-1mx50mm.html#reviews) για να στερεώσω ένα 8πλό APC κάτω από το γραφείο

Καθοριστικό για τη χρήση velcro και συναφών λύσεων είναι το κατά πόσο το πολύπριζο θα μπει κάπου και θα το αφήσουμε "στην ησυχία του" ή τα φις θα μπαινοβγαίνουν τακτικά. Ειδικά αν αυτά (τα φις) δεν είναι απλά διπολικά και είναι σούκο, που όσο να 'ναι υπάρχει ζόρι στο βάλε-βγάλε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν ιδέα το βάζω, αντί να στερεώσεις το ίδιο το πολύπριζο μπορείς να βάλεις μια βάση είτε στον τοίχο είτε κάτω από το γραφείο μέσα στην οποία κάθεται το πολύπριζο. Έτσι μπορείς να γλυστρίσεις το πολύπριζο έξω από τη βάση και να το πάρεις στα χέρια για να κάνεις τη ζόρικη δουλειά χωρίς καταπόνηση της στερέωσης. 

BOXIT-V-520-800x800.jpg.ab0f85b355bfcbbc8a2f61b579b48f50.jpgxlarge_20230719094502_a103fca8.jpg.1fc52fd82d79a98283f8ceea9c6c1e53.jpg

Επεξ/σία από konc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...