Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ψηφιακή διανομή έχει πλέον κυριαρχήσει στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών του PlayStation, με τις φυσικές πωλήσεις να αντιπροσωπεύουν μόλις το 3% των συνολικών εσόδων της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2024, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Sony προς τους επενδυτές.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια δραματική μείωση σε σύγκριση με το 2020, όταν οι φυσικές πωλήσεις αποτελούσαν το 6% των συνολικών εσόδων. Αντίθετα, τα ψηφιακά παιχνίδια αντιπροσωπεύουν πλέον το 20% των εσόδων, σχεδόν επτά φορές περισσότερο από τις φυσικές πωλήσεις.

Το υπόλοιπο 77% των εσόδων του PlayStation κατανέμεται μεταξύ πρόσθετου περιεχομένου όπως συνδρομές, DLC και μικροσυναλλαγές (29%), πωλήσεις hardware όπως κονσόλες και αξεσουάρ (24%), υπηρεσίες (14%) και άλλες μη καθορισμένες πηγές (10%).

Παρά το μικρό ποσοστό, οι φυσικές πωλήσεις παιχνιδιών εξακολουθούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα για τη Sony. Συγκεκριμένα, αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 3%, οι φυσικές πωλήσεις έφεραν στα ταμεία της Ιαπωνικής εταιρείας περίπου 945 εκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά έσοδα των 31,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επίδοση αυτή αποδεικνύει ότι ο τομέας παραμένει κερδοφόρος για τη Sony, παρόλο που συρρικνώνεται σταθερά.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν προκαλούν εντύπωση οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι το επερχόμενο PS6 θα κυκλοφορήσει με αποσπώμενο οδηγό δίσκων, παρόμοιο με αυτό που είδαμε με τα μοντέλα PS5 Slim. Εάν επιβεβαιωθεί, θα δώσει στους χρήστες την επιλογή να αγοράσουν την κονσόλα ως πλήρως ψηφιακή έκδοση ή με τον οδηγό ήδη ενσωματωμένο, ενώ θα επιτρέπει την προσθήκη του οδηγού αργότερα.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον η επόμενη γενιά κονσολών PlayStation πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει το φυσικό μέσο, το οποίο παραμένει απαραίτητο για ένα μέρος του κοινού, παρά τη σταθερή μείωση των πωλήσεων φυσικών αντιγράφων.

View full article

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ολα γινονται για την μεγιστοποιηση των κερδων των τεχνολογικων κολοσσων.Σε λιγο καιρο θα καταργηθει και η εννοια της ιδιοκτησιας,θα ειναι ολα δανεικα.

Και το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι καταφερνουν να μας κανουν να πιστευουμε οτι ετσι ειναι καλυτερα οτι ολα γινονται για την δικια μας

''ευκολία΄΄.

• Like 14
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thanasaki είπε

Ολα γινονται για την μεγιστοποιηση των κερδων των τεχνολογικων κολοσσων.Σε λιγο καιρο θα καταργηθει και η εννοια της ιδιοκτησιας,θα ειναι ολα δανεικα.

Και το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι καταφερνουν να μας κανουν να πιστευουμε οτι ετσι ειναι καλυτερα οτι ολα γινονται για την δικια μας

''ευκολία΄΄.

Σε λιγο? εχει γινει ηδη αυτο. 

ποτε αγορασες σε φυσικη μορφη καποιο μεσο για  μουσικη/ταινια?  

χαθηκε πλεον η λογικη της συλλογης επισης. 

εν μερη βεβαια βρισκω  καποια θετικα, πχ αποθηκευτικο χωρο ( στο πατρικο μου εχουμε μια βιβλιοθηκη 2x3 Με πανω απο 10000cd...  αλλα και παλι καποια θα ηθελα να εχω την επιλογη να το εχω σπιτι μου αν θελω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να είμαι ειλικρινής, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος αγοράζει φυσικά δισκάκια. Αφού το Blu-ray δεν έχει τίποτα μέσα πέρα από τον κωδικό ενεργοποίησης. Για όσους λένε τo argument ότι θέλουν το δισκάκι για συλλεκτικους λόγους, τι ακριβώς συλλεκτικό έχουν, από τη στιγμή που το προϊόν είναι φουλ ψηφιακό. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει pull το παιχνίδι η κάθε εταιρία από την βιβλιοθήκη. Για το κουτί και το εξώφυλλο; 

Οι δίσκοι είχαν νόημα όταν ένα παιχνίδι έπαιζε out of the box, ουτε patches να κατεβάσεις ουτε το ίδιο το παιχνίδι. 

Επεξ/σία από MSSB
  • Like 4
  • Confused 2
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως πάντα αγοραζω παιχνίδια σε physical μορφή μεταχειρισμένα. Είτε από αγγελίες είτε απο ebay κτλ. Βρίσκω πολύ καλύτερες τιμές από το store σε digital μορφή. Επίσης μπορώ να πουλήσω οποτε θέλω η να τα πουλήσω μαζί με την κονσόλα για να ανέβει η αξία της κτλ.

3 λεπτά πριν, MSSB είπε

Για να είμαι ειλικρινής, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος αγοράζει φυσικά δισκάκια. Αφού το Blu-ray δεν έχει τίποτα μέσα πέρα από τον κωδικό ενεργοποίησης. Για όσους λένε τo argument ότι θέλουν το δισκάκι για συλλεκτικους λόγους, τι ακριβώς συλλεκτικό έχουν, από τη στιγμή που το προϊόν είναι φουλ ψηφιακό. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει pull το παιχνίδι η κάθε εταιρία από την βιβλιοθήκη. Για το κουτί και το εξώφυλλο; 

Μπορείς να το πουλήσεις ή να το χαρίσεις σε ενα φίλο ή να το δανείσεις κτλ. Επίσης για ένα στλλέκτη είναι σημαντικό να έχει κάτι σε φυσική μορφή.

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, koutsis είπε

Εγώ πάντως πάντα αγοραζω παιχνίδια σε physical μορφή μεταχειρισμένα. Είτε από αγγελίες είτε απο ebay κτλ. Βρίσκω πολύ καλύτερες τιμές από το store σε digital μορφή.

Δεν έχω κονσόλα. Ποτέ μου δεν είχα. Τα παιχνίδια που αγοράζουν μεταχειρισμένα παίζουν; Δεν χρειάζονται ενεργοποίηση; 

Δημοσ.

Oπως επαψε να υπαρχει το φυσικο μεσο σε ταινιες και μουσικη ετσι αναπόφευκτα θα σταματήσει και στο gaming που ούτως ή άλλως εχει γινει στο pc εδω και 15+ χρονια, σε κανεναν νεο σημερα δεν λείπει ουτε η βιντεοκασέτα ουτε το cd , απλα κακοφαίνεται σε αυτους που έχουν μεγαλωσει με το φυσικο μεσο και το βλέπουν νοσταλγικά .   

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προετοιμασία για το PS6, στην καλύτερη περίπτωση με τη "μορφή" του PS5 Pro, μονάδα δίσκου προαιρετική και προφανώς με εξτρα κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, koutsis είπε

Εγώ πάντως πάντα αγοραζω παιχνίδια σε physical μορφή μεταχειρισμένα. Είτε από αγγελίες είτε απο ebay κτλ. Βρίσκω πολύ καλύτερες τιμές από το store σε digital μορφή.

Και πολυ καλα κανεις αλλα εκεινη η μυρωδια στο καινουργιο οταν βγαζεις την ζελατινα ειναι αξια ανεκτιμητη...

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ScorpioX777 είπε

Και πολυ καλα κανεις αλλα εκεινη η μυρωδια οτο καινουργιο οταν βγαζεις την ζελατινα ειναι αξια ανεκτιμητη...

Και το "crack" όταν πρωτοανοίγεις το κουτί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, MSSB είπε

Δεν έχω κονσόλα. Ποτέ μου δεν είχα. Τα παιχνίδια που αγοράζουν μεταχειρισμένα παίζουν; Δεν χρειάζονται ενεργοποίηση; 

Για αυτό έχεις το δισκάκι, για να μην χρειάζεσαι κωδικους και ενεργοποιήσεις και να το κάνεις ότι θέλεις.

Επεξ/σία από koutsis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Votritis είπε

Oπως επαψε να υπαρχει το φυσικο μεσο σε ταινιες και μουσικη ετσι αναπόφευκτα θα σταματήσει και στο gaming που ούτως ή άλλως εχει γινει στο pc εδω και 15+ χρονια, σε κανεναν νεο σημερα δεν λείπει ουτε η βιντεοκασέτα ουτε το cd , απλα κακοφαίνεται σε αυτους που έχουν μεγαλωσει με το φυσικο μεσο και το βλέπουν νοσταλγικά .   

Δεν είναι θέμα νοσταλγίας, είναι παντού χειρότερο το ψηφιακό. Δένεται σε ένα λογαριασμό και δε μπορείς να το χαρίσεις/πουλήσεις/κρατήσεις. Έχουν προτάξει το τυράκι της ευκολίας, αλλά στην πραγματικότητα ο στόχος είναι η πάταξη της αγοράς μεταχειρισμένων.

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

μονάδα δίσκου προαιρετική και προφανώς με εξτρα κόστος.

Αν δεν ηταν προαιρετικη, απλα θα ηταν +80-100 ευρω η κονσολα ;)

Για τα φυσικα, τα εξηγησα στο ps5 τοπικ. Μικρη διαφορα σε σχεση με το 22, απλα το clickbait να γινεται...

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, SabotazNic said:

Αν δεν ηταν προαιρετικη, απλα θα ηταν +80-100 ευρω η κονσολα ;)

Ναι αλλά κατασκευαστικά βγάζουν μία έκδοση (digital + addon) αντί για δύο (digital + physical) κι αυτό είναι φτηνότερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...