kwstas1997 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η έγκριση του στεγαστικού δανείου που αιτούμαστε στην τράπεζα? Για παράδειγμα, να είναι η δόση μικρότερη του 50% του μηνιαίου μισθού? Ένα πρόχειρο τρόπο υπολογισμού θα ήθελα προκειμένου να έχω μια εικόνα για το τι δάνειο θα μπορούσα να αιτηθώ. Προφανώς και θα πάω σε μια τράπεζα απλά να έχω μια εικόνα! Σας ευχαριστώ.
geomrk Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό.Ο καθένας μας έχει το δικο του πιστοληπτικό προφίλ το οποίο η κάθε τράπεζα βλέπει πόσο ικανός είσαι να ξεπληρώσεις ένα δάνειο. Αυτό εξαρτάται απ'τόν μισθό που παίρνεις,που δουλεύεις,που μένεις(νοικι ή ιδιοκτητο) τι εχεις στο ονομα σου,παιδια και πόσους άλλους παράγοντες(άλλα δανεια,κάρτες κτλπ). Βρες εσυ το μεγιστο που μπορεις να αξιοποιησεις και στην χειροτερη θα σου κανει αντιπροταση η τραπεζα
JDimi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Στις 17/9/2025 στις 2:01 ΜΜ, kwstas1997 είπε Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η έγκριση του στεγαστικού δανείου που αιτούμαστε στην τράπεζα? Για παράδειγμα, να είναι η δόση μικρότερη του 50% του μηνιαίου μισθού? Ένα πρόχειρο τρόπο υπολογισμού θα ήθελα προκειμένου να έχω μια εικόνα για το τι δάνειο θα μπορούσα να αιτηθώ. Προφανώς και θα πάω σε μια τράπεζα απλά να έχω μια εικόνα! Σας ευχαριστώ. Όπως στα είπε geomrk, δεν είναι τόσο απλό να υπολογιστεί. Παίζουν πολύ παράγοντες ρόλο. Πολύ χοντρικά οι δόση που θα βγει μαζί με λοιπές δόσεις κάρτες που μπορεί να έχεις πρέπει να είναι κάτω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος σου.
Black Demis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου σε γενικές γραμμές η δωση θα πρέπει να ειναι καπου 30% του εισοδήματος σου και ταυτόχρονα να ειναι συμβατή με ελάχιστη καταβολή που ζηταει η τράπεζα (πχ άθελουν να μην πέσουν κάτω απο 450 ευρώ μήνα δόση) +τεράστιο ρολο παιζει και αν πληρωνεις και τπτ αλλο (πιστωτικές αλλα δάνεια κλπ) απο την αλλη προσφατα πήρε ένας φίλος στεγαστικο με 460 ευρώ μηνα με μισθό 800 ευρω!!, και λογικα ο λογος ειναι οτι πλήρωνε 500 ευρω ενοίκιο τελευταια 3 χρονια και κατι
tilaverboy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Αυτό με το ενοίκιο δεν το ήξερα. Σίγουρα όμως παίζει ρόλο όταν τους πας στο ακίνητο αν τους ενημερώσεις ότι θα βάλεις εσύ ένα μέρος. Δηλαδή αν το σπίτι έχει 180 χιλιάρικα και πας και αιτηθείς με μισθό 1000 Δύσκολα θα δώσουν δάνειο. Αν βάλεις όμως τα 80-90 χιλιάρικα εσύ Τα δεδομένα αλλάζουν και μπορεί να στο δώσουν το δάνειο. Από κει και πέρα παίζει ρόλο το αν θα είναι σταθερό για κάποια χρόνια και αν θα είναι κυμαινόμενο, δεν μπορεί δηλαδή να ζητήσεις για 20 χρόνια σταθερό επιτόκιο δεν θα το πάρεις το δάνειο πρέπει να δώσεις κάτι κι εσύ για να πάρεις κάτι κι εσύ δηλαδή εμένα μου είπανε ότι θα πρέπει να ζητήσω για κάποια χρόνια σταθερό και μετά να γυρίσει σε κυμαινόμενο. Τέλος ένας πολύ σημαντικός ρόλος είναι και το επάγγελμα κατ εμε Και φυσικά ηλικία και φυσικά αν έχεις οικογένεια και αν έχεις παιδί διότι ανεβαίνει μετά η πιθανότητα να σου δώσουν δάνειο υποτίθεται ότι προσπαθείς να κάνεις ένα σπίτι για να στεγάσεις στο παιδί σου μέσα. Τέλος να σε ενημερώσω ότι στη δόση δεν εμπεριέχεται η ασφάλεια πυρός και κτλ Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από tilaverboy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα