Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Πάντως θα συμφωνήσω με όσα είχε πει ο Jobs. Επειδή πέρα από Mac έχω και windows laptop με τέτοια δυνατότητα, πάντα το έβρισκα ένα εντελώς άχρηστο gimmick. Δεν μπορούσα να βρω ούτε ένα μικρό κομμάτι που διευκολύνει στην καθημερινότητα μου. Κρατάω μια πισινή, αν μιλάμε για αυτά τα Laptop που γυρνάει εντελώς η οθόνη και γίνεται τύπου tablet. Αλλά μετά ανεβαίνει και το κόστος αντίστοιχα, σε σημείο που καλύτερα ας πάρω το Laptop και ένα tablet σαν έξτρα. Στην ουσία θα μιλάμε κάτι σαν iPad Pro (πιο δυνατό) με Magic Keyboard. Η διαφορά στο ότι η βάση θα έχει το H/W αντί να το έχει η οθόνη. Από εκεί και πέρα τα OS (iPadOS/MacOS) έχουν κάνει μια πρώτη σύγκλιση. Άνετα θα μπορούσε το iPad Pro να τρέξει MacOS. Το να θολώνεις την διαχωριστική γραμμή θα καταλήξει να παίρνεις All in One Device που δεν θα είναι τέλεια σε τίποτα ή θα είναι καλή στο ένα από τα δύο (Laptop/Tablet). Μου μοιάζει σαν λάθος κίνηση. Αν θέλουν κάτι τέτοιο τότε καλύτερα να δίναν Full OS στο iPad Pro όταν συνδέεται με εξωτερική οθόνη. Θα ήταν μια χαρά για πάρα πολλούς χρήστες. 5
dimkord Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Οταν ειχαν βγει τα πρωτα λαπτοπ με οθονες αφης, ειχα σκεφτει wow θελω ενα τετοιο. Με τον καιρο ομως αποφασισα οτι ηταν χαζο να σηκωνω το χερι μου απο το πληκτρολογιο για να πιασω κατι στην οθονη, ενω μπορω απο το touchpad με ελαχιστη κινηση, ή με το ποντικι. Τελικα δεν αγορασα ποτε κανενα με οθονη αφης. Ο Jobs ειχε δικιο σε αυτο. 4
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 λεπτά πριν, dimkord είπε Οταν ειχαν βγει τα πρωτα λαπτοπ με οθονες αφης, ειχα σκεφτει wow θελω ενα τετοιο. Με τον καιρο ομως αποφασισα οτι ηταν χαζο να σηκωνω το χερι μου απο το πληκτρολογιο για να πιασω κατι στην οθονη, ενω μπορω απο το touchpad με ελαχιστη κινηση, ή με το ποντικι. Τελικα δεν αγορασα ποτε κανενα με οθονη αφης. Ο Jobs ειχε δικιο σε αυτο. Το κατάλαβα με τον δύσκολο τρόπο. Και μάλιστα σε βαθμό βλακείας μιας και έκανα το ίδιο λάθος 2 φορές. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 6 ώρες Είμαστε και εμείς οι άρρωστοι εδώ ε που έχουμε σε κάθε τσέπη παντελονιού πανάκια microfiber, γιατί δεν αντέχουμε στην εικόνα με δαχτυλιές στις οθόνες κλπ… Πόσο μάλλον σε laptops και οθόνες desktop! Έχω μέχρι και απειλητικό μήνυμα στην οθόνη του γραφείου προς τις καθαρίστριες, να μην αγγίξουν την οθόνη με χύμα υγρά πανιά κλπ… 😛 1 7
Tlykog Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Ίσως βόλευε όσους θέλουν να ζωγραφίσουν ή να σχεδιάσουν με πένα, με την προϋπόθεση να διπλώνουμε την οθόνη στις 180 μοίρες, όπως τα 2 in 1. Έτσι όσοι σχεδιάζουν θα μπορούν να έχουν επαγγελματικά προγράμματα σε μεγαλύτερες οθόνες. Σε άλλες περιπτώσεις δε το θεωρώ χρήσιμο. Αν βάλουν μόνο Α σειράς επεξεργαστές θα χάνει σαν laptop βαριάς εργασίας και αυτό μοιάζει λίγο με Apple λογική, όπου δεν κανιβαλίζει τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα της. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Tlykog 1
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 4 λεπτά πριν, billdanos είπε Είμαστε και εμείς οι άρρωστοι εδώ ε που έχουμε σε κάθε τσέπη παντελονιού πανάκια microfiber, γιατί δεν αντέχουμε στην εικόνα με δαχτυλιές στις οθόνες κλπ… Πόσο μάλλον σε laptops και οθόνες desktop! Έχω μέχρι και απειλητικό μήνυμα στην οθόνη του γραφείου προς τις καθαρίστριες, να μην αγγίξουν την οθόνη με χύμα υγρά πανιά κλπ… 😛 Αναφορά σε κείμενο 3
nvel Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες εγώ πάντως έχω φορητό με touchscreen και macos πάρα πολλά χρόνια, σιγά μην περίμενα την apple να αλλάξει 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 λεπτά πριν, nvel είπε εγώ πάντως έχω φορητό με touchscreen και macos πάρα πολλά χρόνια, σιγά μην περίμενα την apple να αλλάξει Hackintosh με Intel 3
keysmith Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Εχω και εγώ ένα laptop win 11, lenovo ypga με πληρως περιστρεφόμενη οθόνη να γίνεται αν θες (ας πούμε) ταμπλέτα και αφαλώς ΑΦΗΣ και γραφίδα δώρο με κουμπιά. Δεν το εχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως ταμπλέτα (άσε που στα 3 χρόνια έσπασαν οι μεντεσέδες με το άχρηστο σασί της λενόβο) και το "αφης" το έχω χρησιμοποιήσει ελάχυστα σε σημείο να μη με πείραζε αν δεν είχε. Σε κάτι χάρτες το βρήκα πιο βολικά να κάνω ζουμ ιν άουτ, στα φυλλάδια του lidl 😛 , στο calculator να πατάω τα πλήκτρα αντί με ποντίκι, και όταν δεν βρίσκω το ποντίκι (που εξαφανίζεται στα 11 αν δεν το κουνας) να πατάω το κουπί που θέλω με το χέρι. ΙΣΩΣ θα βόλευε αν δούλευα συστηματικά photoshop (και με τη γραφίδα που δίνει) αλλά δεν του δουλεύω έτσι. Δεν θα με πείραζε να είχε το νέο μου λάπτοπ οθόνη αφής αλλά θα ζούσα και χωρίς αυτή. Η αλήθεια είναι σε ένα άλλο λαπτοπακι που εχω χωρίς αφή καμιά φορά ξεχνιέμαι και πάω να κάνω touch αλλά δεν εχει οποτε ασυναίσθητα το χρησιμοποιώ και λίγο για αυτό μου "ελειψε" Και ναι οι επισκευές θα ανέβουν πολύ. Καλως ήρθε και σε apple
jodalar Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες παρακαλώ να προσέχετε λίγο πως μιλάτε εδώ μέσα γιατί μια προβλεψή σας όσον αφορα τα mac μπορεί να αποβεί μοιραία για το χρηματιστήριο... 1
lbit Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) πηγή https://x.com/mingchikuo/status/1968249865940709538 Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από lbit 1
ethereum Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, lbit είπε πηγή https://x.com/mingchikuo/status/1968249865940709538 οπωσδήποτε για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση έχουν συλλέξει σωρευτικά στατιστικά δεδομένα απο τη συμπεριφορά των χρηστών σε σχέση με το λειτουργικό , το iPad pro αυξάνει την δημιουργικότητα και αλληλεπίδραση με τις εφαρμογές , γιατί κάποια στοιχεία να μην περάσουν στα laptop, ακόμη και στο MacBook Air , το trackpad πλέον έχει παλιώσει , έρχεται απο άλλη εποχή , ακόμη και αν έχεις το καλύτερο της αγοράς (Apple ) , χρειάζεσαι μερικές φορές ένα pinch to zoom ένα scrolling στην οθόνη δίνει άλλη αίσθηση , η εποχή των laptop σιγά σιγά τελειώνει , τα iPad /Tablets είναι το μέλλον. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από ethereum 1
mountains1 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, mountains1 είπε O Jobs ειχε δικιο. Τι δεν καταλαβαινουν εκει στην Apple. Αυτο το feature, θα εχει την τυχη του butterfly keyboard, κατι 'καινοτομιες' του @@@ολου, οπως τα πληκτρολογια που ειχαν βαλει για κανα δυο χρονια στα macbook pro, και αφου ξεσκιστηκαν στις βλαβες και στη δυσχρηστια, μετα τα απεσυραν, ξαναγυρνωντας πισω στα κλασικα scissors keyboards, βεβαια, πολυ εξελιγμενα απο την apple. Ντροπη ρε Cook. Κριμα Apple. Εχουν φυγει τα ιστορικα στελεχη (οπως ο Johny Ive), και δεν σεβονται ουτε αυτα για τα οποια ο Jobs, ειχε απολυτη θεση. Μεγαλο φαουλ. Θα πατωσουν τα mbp με την αφη, θα τα καταργησουν σε κανα δυο χρονια. Κριμα. Φυσικα, τα νορμαλ macbook pro, ηταν ειναι και θα ειναι, τα καλυτερα laptops στον κοσμο. Ξεχασα την αλλη μεγαλη 'καινοτομια', τα touch bar. Αλλη ηλιθιοτητα, που επισης σε δυο χρονακια τη μαζεψαν πισω. Φιλη ειχε τετοιο macbook pro, η touch bar χαλασε και εκανε σαν φωτορυθμικο. Ξεφτιλικια. 1
Haldol Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 hour ago, BlueBlade said: Επειδή πέρα από Mac έχω και windows laptop με τέτοια δυνατότητα, πάντα το έβρισκα ένα εντελώς άχρηστο gimmick. Μία από τα ίδια. Την ώρα που εδώ μέσα ωρύονταν ότι οι άλλοι έχουν και το μήλο δε βάζει, κάποιοι λέγαμε ότι ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ. Μετά από ΤΡΙΑ laptop με touch (στα οποία η αφή δε χρησιμοποιήθηκε σχεδόν ποτέ), αλλά και δύο MBP, επιμένω ότι η αφή σε laptop είναι ένα άχρηστο gimmick. Κάτι μου λέει ότι απλά το πατένταραν «για να υπάρχει», όπως έχουν κάνει με τόσα άλλα.
lbit Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 29 λεπτά πριν, ethereum είπε οπωσδήποτε για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση έχουν συλλέξει σωρευτικά στατιστικά δεδομένα απο τη συμπεριφορά των χρηστών σε σχέση με το λειτουργικό , το iPad pro αυξάνει την δημιουργικότητα και αλληλεπίδραση με τις εφαρμογές , γιατί κάποια στοιχεία να μην περάσουν στα laptop, ακόμη και στο MacBook Air , το trackpad πλέον έχει παλιώσει , έρχεται απο άλλη εποχή , ακόμη και αν έχεις το καλύτερο της αγοράς (Apple ) , χρειάζεσαι μερικές φορές ένα pinch to zoom ένα scrolling στην οθόνη δίνει άλλη αίσθηση , η εποχή των laptop σιγά σιγά τελειώνει , τα iPad /Tablets είναι το μέλλον. Συμφωνώ απόλυτα, έχω δοκιμάσει να δουλέψω ολόκληρο 8ωρο σε ένα Tablet remotelly στο μηχάνημα εργασίας μου το οποίο έχει 3 γιγαντοοθόνες με μεγάλη επιτυχία ... ίσως και τα νέα προγράμματα (ακόμα και στο κώδικα) δεν απαιτούν τόσο πληκτρολόγιο ποντίκι όπως παλιά. προσθέτοντας και ένα bluetooth πληκτρολόγιο η παραγωγικότητα δεν απέχει από το να καθόμουν στο γραφείο με τις σούπερ οθόνες ... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα