Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η DJI παρουσίασε το νέο Mini 5 Pro, το πρώτο συμπαγές drone της εταιρείας με αισθητήρα τύπου μίας ίντσας στα 50 megapixel, προσφέροντας βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και αυξημένη διάρκεια μπαταρίας.

Με διαστάσεις  1.52 x 1.11εκ., ο νέος αισθητήρας προσφέρει περισσότερο από διπλάσια επιφάνεια, επιτρέποντας τη συλλογή περισσότερου φωτός, με την εταιρεία να υπόσχεται δυναμικό εύρος 14 stop.

Το Mini 5 Pro μπορεί να παρέχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από το μεγαλύτερο και ακριβότερο DJI Air 3S του 2024, με "ενισχυμένη απόδοση πορτρέτου" σε κοντινές αποστάσεις, "βελτιωμένη φωτεινότητα σε όχι και τόσο φωτεινές περιοχές", και χωρίς την υπερβολική όξυνση στη βλάστηση που παρουσίαζε μερικές φορές το Air 3S.

Επιπλέον, η DJI αναφέρει δύο επιπλέον λεπτά διάρκειας μπαταρίας σε σύγκριση με το Mini 4 Pro χωρίς αύξηση βάρους πέρα από το κρίσιμο όριο των 250 γραμμαρίων, προσφέροντας 36 λεπτά έναντι 34. Με την επιλογή της εκτεταμένης μπαταρίας, η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να φτάσει τα 52 λεπτά πτήσης, ξεπερνώντας το παλαιότερο Mini 3 για τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε μη βιομηχανικό drone της DJI. Ωστόσο, η εκτεταμένη μπαταρία δεν θα διατίθεται στην Ευρώπη λόγω νομοθεσίας για τα βαρύτερα drones.

Το DJI Mini 5 Pro, όπως και το προηγούμενο Mini 4 Pro, συνεχίζει να καλύπτει το υψηλό επίπεδο που έθεσε η σειρά Air της DJI. Το Mini διέθετε ήδη αποφυγή εμποδίων προς κάθε κατεύθυνση, όμως τώρα αποκτά την αναβαθμισμένη έκδοση χαμηλού φωτισμού με LiDAR στραμμένο προς τα εμπρός για ευκολότερη επιστροφή στο σπίτι τη νύχτα, ενώ μπορεί να "απομνημονεύει διαδρομές πτήσης, επιτρέποντας ασφαλή απογείωση και επιστροφή ακόμη και χωρίς δορυφορικό σήμα".

Το Mini 5 Pro μπορεί τώρα να ανέβει με διπλάσια ταχύτητα στα 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (22mph), όπως ακριβώς το Air, και πετάει ελαφρώς γρηγορότερα οριζόντια (68χλμ/ώρα έναντι 58χλμ/ώρα) από το Mini 4 Pro. Προσφέρει επίσης ταχύτερη λήψη 4K120 όπως το Air, καθώς και το ίδιο εκτεταμένο εύρος ISO 12800 σε κανονική λήψη και 3200 σε HDR και D-Log M.

Επιπλέον, όπως και το Air, μπορεί να αποθηκεύσει 42GB βίντεο στο ίδιο το drone, ενώ τα προηγούμενα mini απαιτούσαν κάρτα SD για περισσότερο από ένα μικρό κλιπ 2GB. Παρόλο που το εύρος ασύρματης μετάδοσης της DJI δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα, προσφέρει πλέον Wi-Fi 6 για λήψεις έως 100MB/s.

Το Mini 5 Pro προσπαθεί επίσης να μιμηθεί τον τηλεφακό κάμερα του Air με μια νέα "λειτουργία Med-Tele 48mm". Αν και αυτό το ψηφιακό ζουμ πιθανότατα δεν θα συγκριθεί με τον οπτικό φακό 70mm του Air, το ζουμ 2x χωρίς απώλειες στο Osmo Pocket 3 είναι εντυπωσιακό.

image.png.e51f88743577cf7d77dff55cfb138b47.png

image.png.c9d86be33e6618bbd484dbadb54c2248.png

Το drone αποκτά επίσης μερικά νέα χαρακτηριστικά από άλλα μοντέλα εκτός της σειράς Air. Όπως το Mavic 4 Pro, διαθέτει τώρα gimbal που μπορεί να περιστραφεί ελεύθερα για κάτι περισσότερο από απλή κάθετη λήψη, αν και εδώ έχετε 225 μοίρες περιστροφής αντί για 360. Και όπως το DJI Flip, μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν ξεδιπλώνετε τα "ποδαρκάκια" του.

Το DJI Mini 5 Pro κοστίζει €819, με την κινεζική εταιρεία να μη το διαθέτει στην αμερικανική αγορά. Όπως και με προηγούμενα drones, η εταιρεία θα το διαθέτει σε πακέτα με επιπλέον μπαταρίες, αξεσουάρ και χειριστήρια με οθόνη, με το κόστος να ξεκινά σ' αυτή την περίπτωση από τα €1029. Διευκρινίζεται ότι οι έλικες και τα φίλτρα ND δεν μπορούν να εναλλαχθούν μεταξύ του Mini 5 Pro και του Mini 4 Pro, ενώ οι νέες μπαταρίες δεν λειτουργούν στο παλαιότερο drone.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με την συμβατότητα των μπαταριών και των Φακών με χάλασε! Δεν βλέπω μεγαλες διάφορες να το αλλάξει ένας κάτοχος του mini 4 pro...

Επεξ/σία από koutport
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koutport είπε

Αυτό με την συμβατότητα των μπαταριών και των Φακών με χάλασε! Δεν βλέπω μεγαλρς διάφορες να το αλλάξει ένας κάτοχος του mini 4 pro...

λειτουργούν και με τις παλιες, απλα η εταιρια λεει οτι δεν το υποστηρίζει

Δημοσ.
2 hours ago, evkar said:

Ακριβό 

προσωπικά περιμένω το neo2 στις αρχές του ‘26 . 

Το Neo ειναι για δευτερο.Εγω πηρα το Mini 4 σε μια πτωση τιμης στα 900 τον Ιουνιο και πουλησα και το χειριστηριο με την οθονη, καθως ηδη ειχα και μου βγηκε μια χαρα.

Δεν αλλαζω για το 5.Καλο αλλα οχι ουσιαστικα καλυτερο για τον απλο ερασιτεχνη οπως εγω.Το Neo 2 το περιμενω ομως κι εγω γιατι το πρωτο το εχω ευχαριστηθει που το εχω μονιμα μαζι μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, evkar είπε

Ακριβό 

προσωπικά περιμένω το neo2 στις αρχές του ‘26 . 

Κι ομως.....Εχει την ιδια τιμη με το 4αρι....πρωτη φορα η dji εφαρμοζει τετοια τακτικη.

Επεξ/σία από deukaleionas
  • Like 1
Δημοσ.
37 minutes ago, deukaleionas said:

Κι ομως.....Εχει την ιδια τιμη με το 4αρι....πρωτη φορα η dji εφαρμοζει τετοια τακτικη.

Ω ναι. Κι εγω περιμενα οτι θα δουμε ενα 100αρικο τουλαχιστον πανω.

• Like 1
Δημοσ.

Οι διαστάσεις των αισθητήρων Type 1 που οι εταιρίες τους λένε 1 Inch sensor είναι  13,2 x 8,8mm με διαγώνιο 15,86mm. Όχι 25,4mm όπως νόμιζες γιατί χρησιμοποιούν πρότυπα λυχνιών καμερών που υπήρχαν πριν 50 χρόνια. Το  15,2 x 11,1mm δεν μπορώ να βρω από που προκύπτει, θα ήταν τότε 1,2 ιντσών αισθητήρας 

Δημοσ.

Έχω το 2 (ή το 3, ειλικρινά δε θυμάμαι) και είναι πραγματικά μαγικό το να μπορείς να το κουβαλάς πάντα μαζί σου όπου πας σε ένα 3ημερο ή οποιαδήποτε εκδρομή. Για πολύ καιρό το είχα και μόνιμα στο πορτμπαγκάζ, το πρώτο διάστημα. 

Το 5 έχει πολύ ωραία χαρακτηριστικά, ίσως όχι τόσο αν κάποιος έχει ήδη το 4, αλλά για εμάς τους υπόλοιπους με πιο παλιά σίγουρα οι διαφορές είναι μεγάλες!

Αυτό που βέβαια βλέπω είναι αρκετά μεγάλη δυσκολία σε διάφορες χώρες με τους περιορισμούς που υπάρχουν. Που από τη μία οκ καλώς και υπάρχουν για να μη σκάσει ο άλλος πάνω σε κανένα αρχαίο, απ'την άλλη όμως στα 2 πρόσφατα ταξίδια που πήγα σε Αίγυπτο και Ταϊλάνδη ουσιαστικά δεν το πήρα καν. Αρχικά στην Αίγυπτο δεν επιτρέπονται καθόλου ποτέ και πουθενά. Στην Ταϊλάνδη πρέπει να το κάνεις register, ακόμα και τα 250g και είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και έχει ταλαιπωρία (όπως τουλάχιστον εγώ τη διάβασα). Υπάρχει και υπηρεσία από εταιρεία που τα αναλαμβάνει όλα, αλλά πάλι δεν ξέρεις πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί, ΚΑΙ ζητάνε 75€ για να το διεκπεραιώσουν. 

Ακόμα και Λονδίνο, έχει άπειρους περιορισμούς με αποτέλεσμα να βαρεθώ να το πάρω. Πχ μην περάσεις πάνω από Τάμεση, γιατί θες ειδική άδεια. Συν ένα κάρο άλλα σημεία που είναι no fly zone. 

Έχω αρκετό καιρό να το πετάξω, αφού πλέον εδώ Αθήνα και στις κοντινές εξορμήσεις ότι είναι να τραβήξω το έχω τραβήξει. 

Οπότε όσο και αν μου άρεσαν τα στοιχεία του 4, πόσο μάλλον του 5.. προσπαθώ να δικαιολογήσω την αγορά του, αλλά δεν μπορώ... 

• Like 2
Δημοσ.

Oπως παντα, αυτο δεν βγηκε για τους κατοχους του 4, ειναι για αυτους που ειτε εχουν παλιοτερα, ειτε θελουν να παρουν το "πρωτο" τους σοβαρο drone, ειτε να το εχουν ως 2ο για backup/φορητοτητα.

Τωρα εμενα η ερωτηση μου ειναι, ξερεις κανεις τι σημαινει το "E24" που γραφει πανω στην καμερα?

Ειναι το equivalent focal length-> 24mm?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...