DreamAxe Δημοσ. Πέμπτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:19 πμ Επειδή η κατάσταση με το ρεύμα έχει παραγίνει, ψάχνω εναλλακτικό τρόπο για περιστασιακό μαγείρεμα/ζέσταμα του φαγητού. Είδα ότι υπάρχουν εταιρείες που φέρνουν μποτίλιες αερίου στο σπίτι και είναι αρκετά οικονομικό το γέμισμα. Με ένα μάτι μπορείς να μαγειρέψεις οτιδήποτε γίνεται σε κατσαρόλα/τηγάνι και βλέπω να λένε πως κάθε λίτρο αέριο βγάζει περίπου 10 ώρες μαγείρεμα. Έχει κανείς εμπειρία αν συμφέρει οικονομικά; Μπορεί να είναι έξω χειμώνα/καλοκαίρι η μποτίλια ή δεν κάνει να είναι εκτεθειμένη σε κρύο/ζέστη;
Silverage Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Καλύτερα να μην χρησιμοποιείς αέριο εσωτερικά για μαγείρεμα. Παράγει πολλούς ρύπους που μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα υγείας. https://www.health.harvard.edu/blog/have-a-gas-stove-how-to-reduce-pollution-that-may-harm-health-202209072811
milos_ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ https://www.fireservice.gr/el/epikoinonia https://civilprotection.gov.gr/112 Ελπίζω να μη σου χρειαστούν 1
digitalarchive Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ το αεριο παραδοξως νοστιμευει το φαγητο και το βλεπω και ποιο γρηγορο και οικονομικο. ονειρο το ειχα να παω σε σπιτι με αεριο κουζινα αλλα μονο αγγλια ηταν αρκετα διαδεμενο
chios Δημοσ. Πέμπτη στις 02:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:48 μμ 3 ώρες πριν, DreamAxe είπε Επειδή η κατάσταση με το ρεύμα έχει παραγίνει, ψάχνω εναλλακτικό τρόπο για περιστασιακό μαγείρεμα/ζέσταμα του φαγητού. Είδα ότι υπάρχουν εταιρείες που φέρνουν μποτίλιες αερίου στο σπίτι και είναι αρκετά οικονομικό το γέμισμα. Με ένα μάτι μπορείς να μαγειρέψεις οτιδήποτε γίνεται σε κατσαρόλα/τηγάνι και βλέπω να λένε πως κάθε λίτρο αέριο βγάζει περίπου 10 ώρες μαγείρεμα. Έχει κανείς εμπειρία αν συμφέρει οικονομικά; Μπορεί να είναι έξω χειμώνα/καλοκαίρι η μποτίλια ή δεν κάνει να είναι εκτεθειμένη σε κρύο/ζέστη; Πάνω από 10 χρόνια έχω υγραέριο με φιάλη για το μαγείρεμα, η φιάλη είναι έξω από το σπίτι, η φιάλη μας βγάζει από 4-5 μήνες και το φαγητό εξαιρετικό. 1
haris_216 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:57 μμ (επεξεργασμένο) @ts Μπορεί να κοιτάξεις στο φόρουμ καθώς το θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές. Είμαι υπέρ του αερίου το οποίο χρησιμοποιώ καμιά 20ριά χρόνια αλλά βαριέμαι να ξαναλέω τα ίδια (αν βέβαια δεις εκεί και έχεις επιπλέον απορίες, εδώ είμαστε) Τώρα αυτά τα "χαριτωμένα" με την πυροσβεστική, κλπ από ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση/επαφή τα αφήνω ασχολίαστα, καθώς σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό ίσως πρέπει σε κάθε ένα που αγοράζει αμάξι να του δίνουμε και το τηλέφωνο του ΕΚΑΒ ή ενός γραφείου τελετών (αχρείαστα να 'ναι, αν και πιο πιθανό να χρειαστούν σε σχέση με το αέριο) Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:00 μμ από haris_216 6
Super Moderators billdanos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:21 μμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 03:21 μμ 35 λεπτά πριν, digitalarchive είπε το αεριο παραδοξως νοστιμευει το φαγητο και το βλεπω και ποιο γρηγορο και οικονομικο. ονειρο το ειχα να παω σε σπιτι με αεριο κουζινα αλλα μονο αγγλια ηταν αρκετα διαδεμενο Η πηγή της θερμότητας δεν μπορεί να επηρεάσει από μόνη της τη γεύση του φαγητού προφανώς... Αυτό που αλλάζει ανάλογα με το μέσο θέρμανσης είναι η ένταση και η ακρίβεια στο χειρισμό, με την οποία σε κάποιες περιπτώσεις/συνταγές μπορείς να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα. Ένα μαντεμένιο τηγάνι ας πούμε θα φτάσει στη μέγιστη θερμοκρασία που χρειάζεσαι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ πιο γρήγορα σε μια εστία αερίου (αν είναι καλή προφανώς γιατί υπάρχουν κάποιες χαμηλού κόστους που συμπεριφέρονται χειρότερα από τις ηλεκτρικές) σε σχέση με μια απλή κεραμική εστία. Άρα και το θωράκισμα του κρέατος, για παράδειγμα, θα γίνει σωστότερα και θα δεις και διαφορά στη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:44 μμ 20 λεπτά πριν, billdanos είπε Η πηγή της θερμότητας δεν μπορεί να επηρεάσει από μόνη της τη γεύση του φαγητού προφανώς... Αυτό που αλλάζει ανάλογα με το μέσο θέρμανσης είναι η ένταση και η ακρίβεια στο χειρισμό, με την οποία σε κάποιες περιπτώσεις/συνταγές μπορείς να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα. Ένα μαντεμένιο τηγάνι ας πούμε θα φτάσει στη μέγιστη θερμοκρασία που χρειάζεσαι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ πιο γρήγορα σε μια εστία αερίου (αν είναι καλή προφανώς γιατί υπάρχουν κάποιες χαμηλού κόστους που συμπεριφέρονται χειρότερα από τις ηλεκτρικές) σε σχέση με μια απλή κεραμική εστία. Άρα και το θωράκισμα του κρέατος, για παράδειγμα, θα γίνει σωστότερα και θα δεις και διαφορά στη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Συμφωνω 100%. Ειχα εστια αεριου στο εξωτερικο και δεν ειχε διαφορα στη γευση προφανως. Eπισης το μεγαλο ματι δεν ειχε καλη αποδοση και ηθελε κανα 20λεπτο να βρασει το νερο για τα μακαρονια σε μεγαλη κατσαρολα βεβαια.
nek46 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:53 μμ Έχω εντοιχιζόμενη εστια υγραερίου από το 2016 ,δεν την αλλάζω με τίποτα, μαγειρεύει εκπληκτικα αν μου χαλάσει πάλι τέτοια θα ξανα πάρω.Μαγειρεμα μερα παρά μέρα ή μπουκάλα μας βγάζει περίπου 1,5 μήνα. Κόστος αντικατάστασης μπουκάλας από 18 έως 25 ευρώ. 1
panosno1com Δημοσ. Πέμπτη στις 05:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:29 μμ Παντως κατι λουκανικα και μπριζολακια που έφαγα απο ψησταρια υγραεριου ηταν αρκετα νοστιμα και πλησιαζανε αρκετα την αισθηση της καρβουνιλας (ασχετο )
SagoniasSlutRos Δημοσ. Πέμπτη στις 05:43 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:43 μμ 11 λεπτά πριν, panosno1com είπε Παντως κατι λουκανικα και μπριζολακια που έφαγα απο ψησταρια υγραεριου ηταν αρκετα νοστιμα και πλησιαζανε αρκετα την αισθηση της καρβουνιλας (ασχετο ) αλλο πραγμα η ψησταρια! εκει σταζει το λιπος και καπνιζει μετα και γινεται χαμος απο γευσεις! Ειπαμε οτι δεν αλλαζει η γευση αν πχ κανεις ενα μαγειρευτο φαγητο σε κουζινα ρευματος ή γκαζιου, πχ ενα κοκκινιστο κρεας. Σαφως και εχει πλεονεκτηματα η γκαζιου, αλλα και μειονεκτήματα. Ενω πχ δινει φουλ ενταση απο το πρωτο δευτερολεπτο, μολις την κλεισεις σταματαει να δινει θερμοτητα. Ενω του ρευματος αργει να παρει (εκτος κι αν ειναι επαγωγικη), αλλα μολις την κλεισεις παραμενει ζεστη για αρκετη ωρα και μπορεις να το εκμεταλευτεις. 2
haris_216 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:39 μμ 4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε αλλο πραγμα η ψησταρια! εκει σταζει το λιπος και καπνιζει μετα και γινεται χαμος απο γευσεις! Ειπαμε οτι δεν αλλαζει η γευση αν πχ κανεις ενα μαγειρευτο φαγητο σε κουζινα ρευματος ή γκαζιου, πχ ενα κοκκινιστο κρεας. Σαφως και εχει πλεονεκτηματα η γκαζιου, αλλα και μειονεκτήματα. Ενω πχ δινει φουλ ενταση απο το πρωτο δευτερολεπτο, μολις την κλεισεις σταματαει να δινει θερμοτητα. Ενω του ρευματος αργει να παρει (εκτος κι αν ειναι επαγωγικη), αλλα μολις την κλεισεις παραμενει ζεστη για αρκετη ωρα και μπορεις να το εκμεταλευτεις. Το υπογραμμισμένο βοηθάει στον απόλυτο έλεγχο του μαγειρέματος, γι αυτούς που το θέλουν/ξέρουν. Πχ αν "φουσκώσει" κάτι κατά το βράσιμο, σε όποια άλλη κουζίνα πρέπει να τραβήξεις την κατσαρόλα από το μάτι. Στο αέριο αρκεί να χαμηλώσεις το μάτι και αυτόματα πέφτει το φούσκωμα ή σταματάει ο βρασμός. Κι επειδή δεν είναι καλοριφέρ για να έχει νόημα να κρατάει την θερμότητα μετά το σβήσιμο, προσωπικά προτιμώ να έχω το άμεσο άναμμα και την άμεση ανταπόκριση στην αυξομείωση της φωτιάς όταν το χρειάζομαι πάρα οτιδήποτε άλλο. Σημ. Το ότι δύσκολα θα βρεθεί μάγειρας, στην επαγγελματική του ζωή ή και στο σπίτι του, να μαγειρεύει σε ηλεκτρική εστία νομιζω ότι κάτι σημαίνει. Σημ. 2 Όλα τα θετικά αφορούν την κουζίνα (μάτια) αερίου. Γιατί με το φούρνο αερίου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και ίσως προβληματικά. Τουλάχιστον για εμάς τους ερασιτέχνες
Dante80 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:04 μμ (επεξεργασμένο) 11 hours ago, DreamAxe said: Επειδή η κατάσταση με το ρεύμα έχει παραγίνει, ψάχνω εναλλακτικό τρόπο για περιστασιακό μαγείρεμα/ζέσταμα του φαγητού. Αν μιλάμε για περιστασιακό μαγείρεμα ή ζέσταμα, δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι το κόστος του ρεύματος καθώς αυτό είναι κυριολεκτικά αμελητέο. Αν μιλάμε για καθημερινό μαγείρεμα ή ζέσταμα τότε ναι, έχει ένα νόημα να δεις το θέμα αέριο. 👍 Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:04 μμ από Dante80 1
basilis_k6 Δημοσ. Παρασκευή στις 12:49 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:49 πμ (επεξεργασμένο) Λιγο απίθανο να βγαινει πιο φθηνο το αεριο απο τις επαγωγικές και μαλλον και απο τις κεραμικες. Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:49 πμ από basilis_k6 1
milos_ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 πμ 16 ώρες πριν, haris_216 είπε @ts Μπορεί να κοιτάξεις στο φόρουμ καθώς το θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές. Είμαι υπέρ του αερίου το οποίο χρησιμοποιώ καμιά 20ριά χρόνια αλλά βαριέμαι να ξαναλέω τα ίδια (αν βέβαια δεις εκεί και έχεις επιπλέον απορίες, εδώ είμαστε) Τώρα αυτά τα "χαριτωμένα" με την πυροσβεστική, κλπ από ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση/επαφή τα αφήνω ασχολίαστα, καθώς σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό ίσως πρέπει σε κάθε ένα που αγοράζει αμάξι να του δίνουμε και το τηλέφωνο του ΕΚΑΒ ή ενός γραφείου τελετών (αχρείαστα να 'ναι, αν και πιο πιθανό να χρειαστούν σε σχέση με το αέριο) Υπάρχει και τελετάρχης στο φορουμ, αν χρειαστεί... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα