piiii Δημοσ. Παρασκευή στις 08:09 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:09 πμ Χρήστης υγραερίου για πάνω απο 20 χρόνια. Μια 15αρα φυάλη με καθημερινή ήπια χρήση(και φούρνος με αέριο) βγάζει κοντά 3μηνο. Ενα θα πω μόνο. Μεγάλη προσοχή στην αλλαγή της φυάλης για να μην υπάρξουν διαρροές.Αλλαγή φλάντζας κάθε φορά και έλεγχος με σαπουνόνερο για διαρροές. Κάπου ανέφερε ο συνάδελφος περί κρύου και ζέστης. Υπάρχει γενικά ανοχή, αλλά καλά είναι να την σκεπάζεις το καλοκαίρι εαν πέφτει απευθείας ήλιος πάνω της. Αντίθετα το χειμώνα έχε στο νού σου ότι αν υπάρχει υπερβολικό ψύχος θα σου τελειώνει ποιό γρήγορα γιατί το αέριο "υγροποείται" και μένει στον πάτο. 1
haris_216 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:36 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:36 πμ 25 λεπτά πριν, piiii είπε Χρήστης υγραερίου για πάνω απο 20 χρόνια. Μια 15αρα φυάλη με καθημερινή ήπια χρήση(και φούρνος με αέριο) βγάζει κοντά 3μηνο. Ενα θα πω μόνο. Μεγάλη προσοχή στην αλλαγή της φυάλης για να μην υπάρξουν διαρροές.Αλλαγή φλάντζας κάθε φορά και έλεγχος με σαπουνόνερο για διαρροές. Κάπου ανέφερε ο συνάδελφος περί κρύου και ζέστης. Υπάρχει γενικά ανοχή, αλλά καλά είναι να την σκεπάζεις το καλοκαίρι εαν πέφτει απευθείας ήλιος πάνω της. Αντίθετα το χειμώνα έχε στο νού σου ότι αν υπάρχει υπερβολικό ψύχος θα σου τελειώνει ποιό γρήγορα γιατί το αέριο "υγροποείται" και μένει στον πάτο. Σημαντικό αυτό (υπογραμμισμένο) καθώς υπάρχουν αρκετοί (στο παρελθόν περισσότεροι) που κάνουν το τσεκ της διαρροής με...φλόγα (σπίρτο/αναπτήρα) 1
piiii Δημοσ. Παρασκευή στις 08:40 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:40 πμ 1 λεπτό πριν, haris_216 είπε Σημαντικό αυτό (υπογραμμισμένο) καθώς υπάρχουν αρκετοί (στο παρελθόν περισσότεροι) που κάνουν το τσεκ της διαρροής με...φλόγα (σπίρτο/αναπτήρα) Eίχα την σούπερ εμπειρία πιτσιρίκι να δω τον φάδερ να τσεκάρει με σπίρτο. Μια φορά δεν είχε κάτσε καλά ο σωλήνας και είχε διαρροή. Το χέστηκα πάνω μου ήταν πολύ λίγο να περιγράψει αυτό που έβλεπα μπροστά στα μάτια μου. Ευτυχώς έκλεισε ΑΜΕΣΩΣ την κάνουλα και δεν είχαμε περαιτέρω περιπέτειες.
Jts Δημοσ. Παρασκευή στις 10:06 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:06 πμ (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, haris_216 είπε Το υπογραμμισμένο βοηθάει στον απόλυτο έλεγχο του μαγειρέματος, γι αυτούς που το θέλουν/ξέρουν. Πχ αν "φουσκώσει" κάτι κατά το βράσιμο, σε όποια άλλη κουζίνα πρέπει να τραβήξεις την κατσαρόλα από το μάτι. Στο αέριο αρκεί να χαμηλώσεις το μάτι και αυτόματα πέφτει το φούσκωμα ή σταματάει ο βρασμός. Κι επειδή δεν είναι καλοριφέρ για να έχει νόημα να κρατάει την θερμότητα μετά το σβήσιμο, προσωπικά προτιμώ να έχω το άμεσο άναμμα και την άμεση ανταπόκριση στην αυξομείωση της φωτιάς όταν το χρειάζομαι πάρα οτιδήποτε άλλο. Σημ. Το ότι δύσκολα θα βρεθεί μάγειρας, στην επαγγελματική του ζωή ή και στο σπίτι του, να μαγειρεύει σε ηλεκτρική εστία νομιζω ότι κάτι σημαίνει. Σημ. 2 Όλα τα θετικά αφορούν την κουζίνα (μάτια) αερίου. Γιατί με το φούρνο αερίου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και ίσως προβληματικά. Τουλάχιστον για εμάς τους ερασιτέχνες Εντάξει πλέον υπάρχουν οι απαγωγικές που έχουν το ίδιο καλό έλεγχο θερμοκρασίας και είναι πιο αποδοτικές, πολλές επαγγελματικές κουζίνες έχουν και τέτοιες πλέον. Απλά υπάρχουν κάποιες τεχνικές, ειδικά με Wok που πρακτικά γίνονται μόνο σε αερίου. Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:14 πμ από Jts 1
manolis-K Δημοσ. Παρασκευή στις 10:11 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:11 πμ Εκτος απο την εντοιχισμενη ηλεκτρικη(κεραμικη) κουζινα εχουμε και δυο ματια (εντοιχισμενα) με γκαζι Τωρα και μια εικοσαετια η γυναικα μου προτιμα το γκαζι. Η φιαλη κραταει περιπου τρεις μηνε (μεγαλη οικογενειακαι καθημερινο μαγειρεμα) Ειναι πιο γρηγορο το μαγειρεμα και δεν υπαρχει κανενα προβλημα Μονο να αγορασετε καλης ποιοτητας εστιες
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:22 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:22 πμ 11 ώρες πριν, haris_216 είπε Το υπογραμμισμένο βοηθάει στον απόλυτο έλεγχο του μαγειρέματος, γι αυτούς που το θέλουν/ξέρουν. Πχ αν "φουσκώσει" κάτι κατά το βράσιμο, σε όποια άλλη κουζίνα πρέπει να τραβήξεις την κατσαρόλα από το μάτι. Στο αέριο αρκεί να χαμηλώσεις το μάτι και αυτόματα πέφτει το φούσκωμα ή σταματάει ο βρασμός. Κι επειδή δεν είναι καλοριφέρ για να έχει νόημα να κρατάει την θερμότητα μετά το σβήσιμο, προσωπικά προτιμώ να έχω το άμεσο άναμμα και την άμεση ανταπόκριση στην αυξομείωση της φωτιάς όταν το χρειάζομαι πάρα οτιδήποτε άλλο. Σημ. Το ότι δύσκολα θα βρεθεί μάγειρας, στην επαγγελματική του ζωή ή και στο σπίτι του, να μαγειρεύει σε ηλεκτρική εστία νομιζω ότι κάτι σημαίνει. Σημ. 2 Όλα τα θετικά αφορούν την κουζίνα (μάτια) αερίου. Γιατί με το φούρνο αερίου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και ίσως προβληματικά. Τουλάχιστον για εμάς τους ερασιτέχνες Nαι βρε ειναι πως το βλεπει καποιος και πως τον εξυπηρετει. Αλλος θελει να μενει ζεστο το ματι και να κραταει το φαγητο ζεστο και αλλος το βλεπει οπως πολυ σωστα ειπες οτι εχει τον απολυτο ελεγχο. Οσον αφορα τις επαγγελματικες νομιζω/υποθετω οτι εκει η φλογα εξυπηρετει σε καποιες περιπτωσεις οπως πχ γουοκ να αγκαλιαζει η φωτια ολο το σκευος κλπ 17 λεπτά πριν, Jts είπε Απλά υπάρχουν κάποιες τεχνικές, ειδικά με Wok που πρακτικά γίνονται μόνο σε αερίου. με προλαβες 2 ώρες πριν, piiii είπε Αντίθετα το χειμώνα έχε στο νού σου ότι αν υπάρχει υπερβολικό ψύχος θα σου τελειώνει ποιό γρήγορα γιατί το αέριο "υγροποείται" και μένει στον πάτο. Η μπουκάλα περιέχει προπάνιο ή μίγμα προπανίου/βουτανίου σε υγρή και αέρια μορφή, υπό πίεση. Όταν χρησιμοποιείται το αέριο, μέρος του υγρού μετατρέπεται σε αέριο και η κατανάλωση συνεχίζεται έτσι μέχρι να αδειάσει όλο το υγρό, και μετά το αέριο που έχει παραχθεί από αυτό. Το καθαρό προπάνιο θεωρείται καλύτερο για επαγγελματική χρήση, γιατί διατηρεί σταθερή απόδοση όσο κι αν το χρησιμοποιήσεις και δεν έχει πρόβλημα ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες (μέχρι περίπου -20 °C). Σε μια τέτοια μπουκάλα, θα δεις ότι σχεδόν όλο το υγρό μέσα καταναλώνεται. ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα