Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft ενσωματώνει αυτόματη επιλογή μοντέλων AI στο Visual Studio Code editor, επιλέγοντας αυτόματα το καλύτερο μοντέλο για "βέλτιστη απόδοση".

Η νέα λειτουργία αυτόματης επιλογής μοντέλου θα επιλέγει μεταξύ Claude Sonnet 4, GPT-5, GPT-5 mini και άλλων μοντέλων για τους δωρεάν χρήστες του GitHub Copilot, ενώ οι επί πληρωμή χρήστες θα "βασίζονται κυρίως στο Claude Sonnet 4".

Πρόκειται για μια σιωπηρή παραδοχή από τη Microsoft ότι η εταιρεία ευνοεί τα μοντέλα AI της Anthropic έναντι των τελευταίων μοντέλων GPT-5 της OpenAI για κωδικοποίηση και ανάπτυξη. Πηγές εξοικειωμένες με τα σχέδια της Microsoft για προγραμματιστές αναφέρουν ότι η εταιρεία καθοδηγεί τους δικούς της προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το Claude Sonnet 4 τους τελευταίους μήνες.

"Με βάση τα εσωτερικά συγκριτικά αποτελέσματα, το Claude Sonnet 4 είναι το προτεινόμενο μοντέλο μας για το GitHub Copilot", δήλωσε η Julia Liuson, επικεφαλής του τμήματος προγραμματιστών της Microsoft, σε εσωτερικό email τον Ιούνιο. Παρόλο που αυτή η καθοδήγηση εκδόθηκε πριν από την κυκλοφορία του GPT-5, οι οδηγίες της Microsoft για τα μοντέλα δεν έχουν αλλάξει.

Η Microsoft πραγματοποιεί επίσης "σημαντικές επενδύσεις" στην εκπαίδευση των δικών της μοντέλων AI. "Πρόκειται επίσης να πραγματοποιήσουμε σημαντικές επενδύσεις στο δικό μας cluster. Έτσι, σήμερα, το MAI-1-preview εκπαιδεύτηκε μόνο σε 15.000 H100s, ένα μικροσκοπικό cluster σε σχέση με άλλες υλοποιήσεις", δήλωσε ο επικεφαλής AI της Microsoft, Mustafa Suleyman, σε συνάντηση μόνο για εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει σύντομα τα AI μοντέλα της Anthropic για ορισμένες λειτουργίες στις εφαρμογές του Microsoft 365 (πρώην Office). Το The Information αναφέρει ότι το Microsoft 365 Copilot θα "τροφοδοτείται εν μέρει από μοντέλα της Anthropic", αφού η Microsoft διαπίστωσε ότι ορισμένα από αυτά τα μοντέλα ξεπέρασαν την OpenAI στο Excel και το PowerPoint.

Η OpenAI και η Microsoft ανακοίνωσαν μια νέα συμφωνία την περασμένη εβδομάδα που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της startup τεχνητής νοημοσύνης. Η Microsoft έχει επενδύσει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI από το 2019 και έχει εφαρμόσει μια πολύπλοκη συμφωνία διαμοιρασμού εσόδων. Η Microsoft επιτρέπει πλέον στην OpenAI να στηρίζεται σε ανταγωνιστικούς παρόχους cloud και αναμένεται σύντομα να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την "επόμενη φάση" της σχέσης της με την OpenAI.

View full article

Δημοσ.

Γενικά ακούω ότι το sonnet 4 είναι καλύτερο. Αλλά σαν χρήστης μηνιαιας συνδρομής και όχι με tokens, τα όρια πιστεύω είναι πολύ μικρά σε σχέση με το gpt5. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

Γενικά ακούω ότι το sonnet 4 είναι καλύτερο. Αλλά σαν χρήστης μηνιαιας συνδρομής και όχι με tokens, τα όρια πιστεύω είναι πολύ μικρά σε σχέση με το gpt5. 

Το δοκίμασα και δυστυχώς δεν με ενθουσίασε. Πιο πολύ χρόνο ξόδεψα να διορθώσω τον κώδικα από ότι να μου το διορθώσει αυτό. Για να γράψει έναν Starter ήταν οκ αλλά με το που τα έκανε μαντάρα έφτασε πολύ γρήγορα το όριο του και στο τέλος ακύρωσα την συνδρομή.

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, Huruduru said:

Το δοκίμασα και δυστυχώς δεν με ενθουσίασε. Πιο πολύ χρόνο ξόδεψα να διορθώσω τον κώδικα από ότι να μου το διορθώσει αυτό. Για να γράψει έναν Starter ήταν οκ αλλά με το που τα έκανε μαντάρα έφτασε πολύ γρήγορα το όριο του και στο τέλος ακύρωσα την συνδρομή.

Οπως εγραψα και στο θεμα μου, μετα το cody εχω μπερδευτει με ποιο εργαλειο να χρησιμοποιησω για να βοηθαει στην δουλεια μου. Σιγουρα το gpt δεν ειναι ιδανικο παντως. Κανενα δεν μου φαινεται καλο αν δεν κανει file analysis βσικα για να εχει ενα context και IDE integration

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Shadowjump said:

To βασικό παράπονο των devs που χρησιμοποιούν τα μοντέλα της Anthropic είναι τα όρια χρήσης. Προφανώς είναι θέμα υποδομής και διαθεσιμότητας υπολογιστικής ισχύος. 

Όντως για κώδικα τα Claude έχουν και το όνομα κια τη χάρη εδώ και καιρό.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

To βασικό παράπονο των devs που χρησιμοποιούν τα μοντέλα της Anthropic είναι τα όρια χρήσης. Προφανώς είναι θέμα υποδομής και διαθεσιμότητας υπολογιστικής ισχύος. 

Όντως για κώδικα τα Claude έχουν και το όνομα κια τη χάρη εδώ και καιρό.

Αν έχει τόσο λίγο, τι να το κάνεις.... Εκτός αν βγάζει τέλειο κώδικα και με 15 prompts έχεις αυτό που θες...

Δημοσ.
1 minute ago, Shadowjump said:

Αν έχει τόσο λίγο, τι να το κάνεις.... Εκτός αν βγάζει τέλειο κώδικα και με 15 prompts έχεις αυτό που θες...

Συνήθως οι επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν ως βασικό εργαλείο πηγαίνουν στα επαγγελματικά plans (Claude Max 100, Max 200) - τα οποία έχουν μεγαλύτερα όρια. Βέβαια και πάλι υπάρχουν περιορισμοί. Προφανώς το κόστος είναι μεγάλο και η Anthropic προσπαθεί να κάνει management στη χρήση έχοντας και τους μεν και τους δε ευχαριστημένους. 

Δημοσ.
On 18/09/2025 at 23:35, Giorgos241 said:

Οπως εγραψα και στο θεμα μου, μετα το cody εχω μπερδευτει με ποιο εργαλειο να χρησιμοποιησω για να βοηθαει στην δουλεια μου. Σιγουρα το gpt δεν ειναι ιδανικο παντως. Κανενα δεν μου φαινεται καλο αν δεν κανει file analysis βσικα για να εχει ενα context και IDE integration

Για δοκίμασε το Cursor και πες μου, χρησιμοποιεί claudie για εμενα ο συνδιασμός ειναι πολυ δυνατός, ειναι IDE φτιαγμένο για αυτο τον λόγο, αλλα οντως το κόστος αν το δουλευεις συχνα και του αλλαζεις τα φώτα ειναι υψηλός..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...