Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Το android 16 στο pixel κάθισε επάνω τέλεια χωρίς κανένα θέμα 

ΒΕΒΑΙΑ, να πούμε ότι ήταν τη μέρα που είχε πέσει η google τώρα πρόσφατα και δεν μπορούσε κόσμος να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ.. δεν ξέρω αν είχε σχέση, αλλά στα pixel δεν αναφέρθηκε κάτι :lol: 

Samsung σειρά a που έχω για δεύτερο ήταν που ήταν για πέταμα, η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση σε 15 το έχει κάνει άχρηστο κολλάει μέχρι και στα πιο απλά 

Είναι λογικό μετά από Major updates να θέλει παραπάνω resources.

Όταν κόβουν χαρακτηριστικά από παλιά μοντέλα γκρινιάζουν ότι δεν τα δίνει για να πάρουμε νέο 

Όταν τα βάζει και στα παλιά  γκρινιάζουν για την μπαταρία και το performance…

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να πετύχεις και τα 2. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και versions για να έχουν τρελό περιθώριο optimization τα λειτουργικά.

Ακόμα και αν η Apple πει ότι το διορθώνει στην έκδοση 26.1 πιθανόν θα κόψει κάποια ανεπαίσθητα visual effects και θα μεγαλώσει polling intervals σε background tasks.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε iPhone 14 Λύθηκε επιτέλους το τεράστιο πρόβλημα με το indexing, όπου είχαν εξαφανιστεί Φωτογραφίες βίντεο σύνδεσμοι και διάφορα αρχεία χωρίς κανέναν λόγο απο το ιστορικο των μηνυματων. Πήρε δύο μέρες ωστε να ολοκληρωσει το indexing και παρατηρησα οτι οσο το ειχα στη φορτιση και το αφηνα ησυχο, , προχωραγε ραγδαια.

Κατα τα αλλα, με το iOS 26 νοιωθω πως πήρε σοβαρή ανασα το κινητό, ισως η καλυτερη αναβαθμιση που εχουν κανει μεχρι στιγμης , αφου φυσικά το iOS 18 μου το ειχε αχρηστεψει. Μεχρι και 17.6.2(αν θυμάμαι καλα) δεν ειχα το παραμικρο παραπονο.

Edit: Μακαρι στο 26.1 να κοψει αυτο το αχρειαστο εφε στην αρχικη οθονη (πιο τσαμπα καταναλωση μπαταριας δεν πρεπει να υπαρχει) που γυαλιζει το εικονιδιο της εφαρμογης αναλογα με την κλιση του τηλεφωνου.

Επεξ/σία από kwstas321
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Είναι λογικό μετά από Major updates να θέλει παραπάνω resources.

Όταν κόβουν χαρακτηριστικά από παλιά μοντέλα γκρινιάζουν ότι δεν τα δίνει για να πάρουμε νέο 

Όταν τα βάζει και στα παλιά  γκρινιάζουν για την μπαταρία και το performance…

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να πετύχεις και τα 2. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και versions για να έχουν τρελό περιθώριο optimization τα λειτουργικά.

Ακόμα και αν η Apple πει ότι το διορθώνει στην έκδοση 26.1 πιθανόν θα κόψει κάποια ανεπαίσθητα visual effects και θα μεγαλώσει polling intervals σε background tasks.

Καλά σε κάθε update εγώ αφήνω να περάσουν ως 4 μέρες να βγάλω συμπεράσματα, ειδικά την πρώτη-δευτερη εννοείται ότι θα ρουφήξει πράγμα 

Στο android 16 πάντως δεν έβαλαν κάποιο βαρύ visual σαν τα vista της apple, άλλαξαν το σχεδιασμό τους στα σημεία και μπήκαν νέα εφφέ αλλά παραμένουν "επίπεδα" και μινιμαλιστικά. Δεν απευθύνονται βέβαια σε τέρας επεξεργαστή για τέτοιες μαγκιές.

Το μόνο καλό ή κακό που μπορείς να πεις για το android είναι ότι θα φάει όλη τη ram που θα βρει ελεύθερη , βέβαια πολύ δύσκολα κλείνει εφαρμογές και τις ξαναφορτώνει λόγω αυτού και σε σχέση με τα 8 ή 6 που είχα σε προηγούμενες συσκευές η διαφορά σε αυτό το κομμάτι είναι έντονη με τα 16.

Τώρα είμαι έτσι:

Screenshot_20250919-230513.png

Αν και πιστεύω ότι και στα iphone pro που έβαλαν μπόλικη μνήμη κάτι αντίστοιχο θα συμβεί, τα 8 της προηγούμενης γενιάς είναι λίγα  

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Titos301 είπε

1η φορά ξανασυμβαίνει 🤣

1 ώρα πριν, poulinos είπε

images.jpeg

1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Δεν είναι τίποτα, είναι ο τρόπος της Apple να πεί αγοράστε το 17.

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Το δουλεύετε λάθος για αυτό φεύγει γρήγορα η μπαταρια. Μια πιο λογική απάντηση για apple. 

46 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Ετσι πες τα...Με τους πλεμπαιους του Ανδροιδ θα ασχολουμαστε τωρα... Κανε λιγο μπε να δω κατι...

39 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Απο ποτε εχεις να χρησιμοποιησεις σοβαρη συσκευη android? Εκτος αν συγκρινεις κινητα των 200 ευρω με iPhone.

Και για να σου λυσω την απορια, εχω να κανω επαναφορα σε android τουλαχιστον 7 χρονια. Και δεν εχω καν συσκευες των 1.200 ευρω.

33 λεπτά πριν, azuli είπε

θα σου παρω το κασκολ

Εσείς τώρα στα σοβαρά μπήκατε να σχολιάσετε αν και γιατί κολλάει το νέο iOS στο iPhone σας;...

Καταλαβαίνετε ότι το θέμα είναι κυριολεκτικά για όσους αναβάθμισαν στο νέο iOS και μόνο. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει, αλλά και ο άλλος που διαβάζει έχει δικαίωμα να λαμβάνει υπόψη τα γραφόμενα του πρώτου με την ανάλογη βαρύτητα. Να το έχετε υπόψη και αυτό πριν γράψετε δημόσια.

Στο iPhone 16 pro max όντως είχα θέμα τα πρώτα 2 24ωρα. Στη συνέχεια διορθώθηκε η κατάσταση. Τώρα είναι όπως πριν με τη δική μου χρήση. Αυτό έγινε και στις προηγούμενες συσκευές την Apple που είχα, οπότε δε μου έκανε έκπληξη. 

Προσωπικά μου αρέσει πολύ το νέο iOS. Νοιώθεις σαν να άλλαξες συσκευή. Δε βελτιώθηκε μόνο η εμφάνιση, αλλά και η λειτουργικότητα σε κάποια πράγματα. 

• Like 2
  • Haha 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τι να απαντήσει και αυτή η καψερη η Apple? Αν έλεγε πως «είστε χαζοί» θα το έπαιρνε πολύς κόσμος στραβά. Εγώ θα αγόραζα πίσω τα κινητά τους και θα τους απαγόρευα να αγοράσουν ξανά iPhone. 😛 

• Haha 1
Δημοσ.

Μεγάλο update λογικό τις πρώτες ημέρες να είναι λιγάκι πιο αργό για να κάνει indexing αλλά κ η μπαταρία θέλει το χρόνο της. Αρκετές αλλαγές οι περισσοτερες σε εμφάνιση/εφε έχει όμως κ λειτουργικές όπως  η προσθήκη σε iPhone πότε ολοκληρώνεται η φόρτιση όταν είναι συνδεδεμένο σε ρεύμα. Το μέγεθος αυξήθηκε και σε όγκο gb λόγω ai (από 9-10 έφτασε 12gb) συν άλλα τόσα στο cache θα βγει νέα ενημέρωση λόγω bug με κάμερες στα 17 σύντομα.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Καλά σε κάθε update εγώ αφήνω να περάσουν ως 4 μέρες να βγάλω συμπεράσματα, ειδικά την πρώτη-δευτερη εννοείται ότι θα ρουφήξει πράγμα 

Στο android 16 πάντως δεν έβαλαν κάποιο βαρύ visual σαν τα vista της apple, άλλαξαν το σχεδιασμό τους στα σημεία και μπήκαν νέα εφφέ αλλά παραμένουν "επίπεδα" και μινιμαλιστικά. Δεν απευθύνονται βέβαια σε τέρας επεξεργαστή για τέτοιες μαγκιές.

Το μόνο καλό ή κακό που μπορείς να πεις για το android είναι ότι θα φάει όλη τη ram που θα βρει ελεύθερη , βέβαια πολύ δύσκολα κλείνει εφαρμογές και τις ξαναφορτώνει λόγω αυτού και σε σχέση με τα 8 ή 6 που είχα σε προηγούμενες συσκευές η διαφορά σε αυτό το κομμάτι είναι έντονη με τα 16.

Τώρα είμαι έτσι:

Screenshot_20250919-230513.png

Αν και πιστεύω ότι και στα iphone pro που έβαλαν μπόλικη μνήμη κάτι αντίστοιχο θα συμβεί, τα 8 της προηγούμενης γενιάς είναι λίγα  

Σίγουρα οι πρώτες μέρες δεν αποτελούν ένδειξη για την κατανάλωση μπαταρίας.

Το Liquid Glass δεν είναι σαν τα Windows Vista ή σαν το ακόμα παλιότερο Apple Aqua. Αυτό ήταν πιο πολύ meme παρά πραγματικότητα.

Όλα τα σοβαρά λειτουργικά το κάνουν αυτό με την RAM. Ακόμα και να μην χρειάζεται κάτι θα κάνει pre caching βάσει των συνηθειών σου.

Το Android γενικά χρειάζεται παραπάνω μνήμη στις πιο πολλές περιπτώσεις. Ειδικά αν κάτι είναι σε Java. Φυσικά αν πας να χρησιμοποιήσεις κάτι που θέλει πολύ RAM ανεξάρτητα λειτουργικού η παραπανω RAM θα φανεί. Πχ ένα μεγάλο LLM σε GB ότι και να κάνεις δεν εξαρτάται από το λειτουργικό το μέγεθος του.

Ειλικρινά με το 15 pro δεν έχω βρεθεί να αισθάνομαι ότι λείπει RAM. Σιγουρα τα 12GB του 17 Pro είναι καλύτερα αλλά νομίζω ο λόγος είναι για τα μελλοντικά LLM και features που θα δώσει σε αυτά τα μοντέλα και όχι στα παλιά.

5 λεπτά πριν, ashoka21 είπε

αυτα παθαινεις οταν πουλας ακριβα προιοντα σε τεχνολογικα ασχετους πελατες.

Αυτό υπηρετεί σαν φιλοσοφία η Apple από την ίδρυση της. Βάζει  την τεχνολογία στο παρασκήνιο και την προσβασιμότητα σε όσους περισσότερους μπορεί στο προσκήνιο.

Αν το αλλάξει μάλλον είναι λάθος. Ακόμα και το να εξηγήσει στους «άσχετους» γιατί συμβαίνει κάτι είναι ευθύνη της.

• Like 2
Δημοσ.
41 minutes ago, Tlykog said:

Καταλαβαίνετε ότι το θέμα είναι κυριολεκτικά για όσους αναβάθμισαν στο νέο iOS και μόνο. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει, αλλά και ο άλλος που διαβάζει έχει δικαίωμα να λαμβάνει υπόψη τα γραφόμενα του πρώτου με την ανάλογη βαρύτητα.

Δεν διαφωνώ δημοκρατία έχουμε.και μπορώ να γράφω ότι θέλω,επίσης δεν με νοιάζει με τι βαρύτητα λαμβανει ο καθένας το τί γράφω.αλλά υπάρχουν προηγούμενα με αναβαθμίσεις iOS (πχ 18.4)και έχουν γραφτεί και στο insomnia,ο καθένας ας καταλάβει ότι θέλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Ειλικρινά με το 15 pro δεν έχω βρεθεί να αισθάνομαι ότι λείπει RAM. Σιγουρα τα 12GB του 17 Pro είναι καλύτερα αλλά νομίζω ο λόγος είναι για τα μελλοντικά LLM και features που θα δώσει σε αυτά τα μοντέλα και όχι στα παλιά.

Αυτό υπηρετεί σαν φιλοσοφία η Apple από την ίδρυση της. Βάζει  την τεχνολογία στο παρασκήνιο και την προσβασιμότητα σε όσους περισσότερους μπορεί στο προσκήνιο.

Αν το αλλάξει μάλλον είναι λάθος. Ακόμα και το να εξηγήσει στους «άσχετους» γιατί συμβαίνει κάτι είναι ευθύνη της.

Στα pixel pro πάντως η επίσημη τοποθέτηση, αν θυμάμαι σωστά, είναι ότι από τα 16 GB τα 3 τα δεσμεύει μόνιμα για το AI. Μάλιστα αν τα συγκρίνει κανείς με τις ναυαρχίδες της Samsung που "υποχρεωτικά" πήγαν από τα 8 στα 12 (αλλά όχι στα 16 υποθέτω λόγω κόστους) είναι από τα  πράγματα που ήταν "απλές" αν σκεφτείς ότι ακόμα έχουν μοντέλο pro με 128 με ufs 3.1 σε οτι αφορά την εσωτερική μνήμη. Οπότε έτσι οραματίζονται να δουλεύει ιδανικά το λειτουργικό και ας έχεις τις φωτογραφίες σου και τα λοιπά σου αρχεία στο cloud.

Οπότε και η apple μάλλον κάνει κάτι αντίστοιχο θα χρειαστεί να υποστηρίξει περισσότερο το ai αλλά προφανώς αυτό θα γίνεται καλύτερα στα νεότερα μοντέλα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Offtopic, και με κίνδυνο να παρεξηγηθώ,... Τι κόλλημα έχει φάει η Apple με τους μαύρους ? Στις 10 διαφημίσεις της οι 8 θα έχουν απαραίτητα μαύρους μέσα, οι 3 λευκούς και οι 4 ασιάτες... Εχουν ανοιχτό συμβόλαιο με το community ?

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Eloy είπε

Offtopic, και με κίνδυνο να παρεξηγηθώ,... Τι κόλλημα έχει φάει η Apple με τους μαύρους ? Στις 10 διαφημίσεις της οι 8 θα έχουν απαραίτητα μαύρους μέσα, οι 3 λευκούς και οι 4 ασιάτες... Εχουν ανοιχτό συμβόλαιο με το community ?

Είναι η νέα τάση στα Media. Δες κινηματογράφο, Streaming, Video Games. Να ‘χαμε να λέγαμε, μην το ψάχνεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Just_travel_everywhere said:

Τουλάχιστον δεν χρειάζεται σαν το android να κάνουμε επαναφορά κάθε φορά που θ αναβαθμίσεις !!! 

μα ποτε δεν κανω hard reset αναμεσα στις εκδοσεις.και ολα μπομπα.καποτεεεε εκανα.πλεον όχι

Δημοσ.

Μια φορά ρε Apple δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλά να χαρούμε  χωρίς να χρειαστεί να μας π..δ..ξεις την χαρά μετα; Έχεις βγάλει 9 betas πριν την κανονική και λέμε δεν μπορεί η σταθερή είναι ρυθμισμένη σωστά και τα κάνεις σκ..τα και μας λες περιμένετε λίγο καιρό να σιαξει το λειτουργικό.......αλλά δεν φταις εσύ αλλά όλοι εμείς που πάμε στα τυφλά και κάθε Σεπτέμβρη αγοράζουμε ότι μας σερβίρεις φρου φρου εντυπωσιακές παρουσιάσεις καροτί τηλέφωνα διασταύρωση Poco με iphone και ουσία μηδέν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...