Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, poulinos είπε το θεμα δεν ειναι τι κανουν οι αλλοι.γιατι στην πραξη αυτο που κανει το πληρωνει η ιδια με παραπονα κτλ.ενω το να υπηρχε ενα popup με την αιτιολογια θα ελυνε το θεμα χωρις παραπονα. ή να γινοταν το indexing οταν το εβαζες στο ρευμα. Στα πόσα χρόνια αναβαθμίσεων υποτίθεται πως θα μάθουμε τι παίζει μετά από κάθε μεγάλο update? Επίσης κάθε χρόνο έχουμε διευκρινίσεις για το τι συμβαίνει τις πρώτες ώρες μετά το restart. Και κάθε χρόνο συζητάμε τα ίδια, όχι με κάποιους που το ακούνε για πρώτη φορά, αλλά κυρίως μεταξύ μας... 😛 2
Tlykog Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ScorpioX777 είπε Ναι, σωστά λες ότι κάθε μοντέλο έχει το δικό του firmware λόγω hardware διαφορών (drivers, modem κ.λπ.). Αυτό το έγραψα και εξαρχής. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την τιμή. Η βασική δουλειά στο UI (OneUI, MIUI κ.λπ.) φτιάχνεται ανά γενιά και προσαρμόζεται σε σειρές μοντέλων. Bugs μπορούν να εμφανιστούν το ίδιο εύκολα σε κινητό των 200€ και σε κινητό των 1200€, γιατί μιλάμε για software και όχι για το πόσο κοστίζει το hardware. Εξαρχής αυτό που έγραψα είναι: οι drivers έρχονται από τον κατασκευαστή και το UI φτιάχνεται ανά γενιά. Άλλο το hardware/firmware, άλλο η τιμή. Τα bugs δεν κοιτάνε πόσο κάνει το κινητό. Δε βλέπω τί το διαφορετικό γράφεις. Αν διαφωνείς κάπου πες μου σε τί ακριβώς να το συζητήσουμε. 8 ώρες πριν, poulinos είπε το θεμα δεν ειναι τι κανουν οι αλλοι.γιατι στην πραξη αυτο που κανει το πληρωνει η ιδια με παραπονα κτλ.ενω το να υπηρχε ενα popup με την αιτιολογια θα ελυνε το θεμα χωρις παραπονα. ή να γινοταν το indexing οταν το εβαζες στο ρευμα. Συμφωνώ, ένα απλό popup ή έστω να γινόταν το indexing όταν το βάζεις στο ρεύμα θα γλίτωνε πολύ γκρίνια. Δεν είναι θέμα να συγκρίνουμε με τους άλλους, αλλά πράγματι η Apple τρώει τα περισσότερα πυρά γιατί έχει και το όνομα και την τιμή. Άρα όσο πιο ξεκάθαρη είναι στην επικοινωνία, τόσο λιγότερο θα της γυρίζει μπούμερανγκ. Το αστείο είναι ότι πιο συχνά φωνάζουν για αυτά όσοι δεν έχουν καν Apple συσκευή, οπότε καταλήγουμε να τα συζητάμε μεταξύ μας ξανά και ξανά. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από Tlykog
ScorpioX777 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Tlykog είπε Εξαρχής αυτό που έγραψα είναι: οι drivers έρχονται από τον κατασκευαστή και το UI φτιάχνεται ανά γενιά. Άλλο το hardware/firmware, άλλο η τιμή. Τα bugs δεν κοιτάνε πόσο κάνει το κινητό. Δε βλέπω τί το διαφορετικό γράφεις. Αν διαφωνείς κάπου πες μου σε τί ακριβώς να το συζητήσουμε. Σου ειπα οτι ειναι αυτονοητο... Αναφορά σε κείμενο Yes, cheap phone models often have more software bugs due to factors like low-end hardware, less manufacturer support and fewer updates, and poor optimization from manufacturers cutting corners to reduce costs Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από ScorpioX777
katisjimmis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Εμένα πάντως οριακά κρατάει και περισσότερο από πριν. Battery drain δεν διαπίστωσα σε καμία περίπτωση. Τώρα όσο για το αν το design / theme είναι η όχι όμορφο, χρηστικό κλπ, περί ορέξεως....
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 9 hours ago, billdanos said: Στα πόσα χρόνια αναβαθμίσεων υποτίθεται πως θα μάθουμε τι παίζει μετά από κάθε μεγάλο update? Επίσης κάθε χρόνο έχουμε διευκρινίσεις για το τι συμβαίνει τις πρώτες ώρες μετά το restart. Και κάθε χρόνο συζητάμε τα ίδια, όχι με κάποιους που το ακούνε για πρώτη φορά, αλλά κυρίως μεταξύ μας... 😛 παντα θα υπαρχει ο νεος χρηστης.και στα αεροπλανα καθε φορα λενε τα ιδια και ας τα ακουνε ξανα καποιοι για 100η φορα.το να βγαλεις ενα pop up δεν ειναι κοπος.
Tlykog Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Στις 22/9/2025 στις 10:16 ΠΜ, ScorpioX777 είπε Σου ειπα οτι ειναι αυτονοητο... Εδώ μπερδεύουμε δύο πράγματα. Τα ίδια software bugs μπορούν να βγουν σε όλα τα μοντέλα, είτε των 200€ είτε των 1200€, γιατί είναι θέμα software. Αυτό που αλλάζει με τα φθηνά είναι ότι συχνά δεν παίρνουν υποστήριξη, άρα μένουν με τα bugs ή έχουν χειρότερη βελτιστοποίηση. Δηλαδή δεν είναι ότι η τιμή “γεννάει” bugs, αλλά ότι η υποστήριξη διαφέρει. 18 ώρες πριν, poulinos είπε παντα θα υπαρχει ο νεος χρηστης.και στα αεροπλανα καθε φορα λενε τα ιδια και ας τα ακουνε ξανα καποιοι για 100η φορα.το να βγαλεις ενα pop up δεν ειναι κοπος. Όντως θα μπορούσε, αλλά δεν είναι το σύνηθες στη βιομηχανία. Ποιος άλλος το κάνει; Όταν μαζευτούν παράπονα το αναφέρει σε επίσημες ανακοινώσεις. Άρα και ένα απλό Googlάρισμα για έναν νεό χρήστη θα βγάλει το περσυνό ανακοινωθέν για τον ίδιο λόγο.
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 45 minutes ago, Tlykog said: . Όντως θα μπορούσε, αλλά δεν είναι το σύνηθες στη βιομηχανία. Ποιος άλλος το κάνει; Όταν μαζευτούν παράπονα το αναφέρει σε επίσημες ανακοινώσεις. Άρα και ένα απλό Googlάρισμα για έναν νεό χρήστη θα βγάλει το περσυνό ανακοινωθέν για τον ίδιο λόγο. Ελαχιστοι εως καθολου δεν το κανουν. Απλα δειχνει οτι νοιαζεσαι για τον πελατη και βεβαια γλυτωνεις παραπονα κτλ κτλ.
ScorpioX777 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Εδώ μπερδεύουμε δύο πράγματα. Τα ίδια software bugs μπορούν να βγουν σε όλα τα μοντέλα, είτε των 200€ είτε των 1200€, γιατί είναι θέμα software. Αυτό που αλλάζει με τα φθηνά είναι ότι συχνά δεν παίρνουν υποστήριξη, άρα μένουν με τα bugs ή έχουν χειρότερη βελτιστοποίηση. Δηλαδή δεν είναι ότι η τιμή “γεννάει” bugs, αλλά ότι η υποστήριξη διαφέρει. Αν δεν ειχε αυτη την τιμη θα το υποστηριζαν σωστα και δεν θα ειχε bugs που δεν εχουν τα ακριβα οποτε φταιει η τιμη καπου εχεις μπερδευτει και για να στο κανω πιο ευκολο εσυ ας πουμε που εισαι λογιστης θα δωσεις πολυ περισσοτερη βαρυτητα σε μια A.E. απο οτι σε εναν μεμονωμενο που θα ερθει μια φορα το χρονο(οτι βγαλει το συστημα)... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από ScorpioX777 1
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου On 22/09/2025 at 09:34, Tlykog said: Συμφωνώ, ένα απλό popup ή έστω να γινόταν το indexing όταν το βάζεις στο ρεύμα θα γλίτωνε πολύ γκρίνια. Δεν είναι θέμα να συγκρίνουμε με τους άλλους, αλλά πράγματι η Apple τρώει τα περισσότερα πυρά γιατί έχει και το όνομα και την τιμή. Άρα όσο πιο ξεκάθαρη είναι στην επικοινωνία, τόσο λιγότερο θα της γυρίζει μπούμερανγκ. Το αστείο είναι ότι πιο συχνά φωνάζουν για αυτά όσοι δεν έχουν καν Apple συσκευή, οπότε καταλήγουμε να τα συζητάμε μεταξύ μας ξανά και ξανά. το πιο απλο θα ηταν πραγματι να το κανει οταν το βαλεις στο ρευμα.αλλα ναι ενα Pop up θα βοηθουσε. Οπως λενε μονο τα αρνητικα θα ακους παντα για μια εταιρεια. Για αυτους που φωναζουν ειναι το APPLE VS Οτιδηποτε οποτε...
Tlykog Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε Αν δεν ειχε αυτη την τιμη θα το υποστηριζαν σωστα και δεν θα ειχε bugs που δεν εχουν τα ακριβα οποτε φταιει η τιμη καπου εχεις μπερδευτει και για να στο κανω πιο ευκολο εσυ ας πουμε που εισαι λογιστης θα δωσεις πολυ περισσοτερη βαρυτητα σε μια A.E. απο οτι σε εναν μεμονωμενο που θα ερθει μια φορα το χρονο(οτι βγαλει το συστημα)... Δεν είναι η τιμή που δημιουργεί bugs, αυτά προκύπτουν από το software και μπορεί να φανούν παντού. Η διαφορά είναι στο πόσο σοβαρά τα διορθώνει η εταιρεία. Αν αφήνει τα φθηνά μοντέλα με προβλήματα, απλά δεν σέβεται τον πελάτη της. Στα Android σοβαρών εταιρειών δεν βλέπεις εύκολα αξιοσημείωτα bugs, ακόμα και σε οικονομικά μοντέλα. Δεν είναι θέμα τιμής. Το παράδειγμα με τον λογιστή δεν στέκει, γιατί λάθη δεν κάνεις ούτε στον μικρό ούτε στον μεγάλο πελάτη. Η δουλειά σου είναι σωστή και για τους δύο, η μόνη διαφορά είναι στο εύρος των αναγκών. Και εδώ είναι το ζουμί: στο Android βγάζουν από το hardware. Ακόμα και αν το optimization τους έπαιρνε μία ώρα, δεν θα το έκαναν. Κάνουν ό,τι θεωρεί στάνταρ ο ανταγωνισμός για να μη φανεί ότι υστερούν, όχι ό,τι είναι σωστό για τον καταναλωτή. Έχουν σχεδόν συμφωνήσει σιωπηλά να σε κάνουν να νιώθεις ότι φταις που δεν πήρες το ακριβό μοντέλο. Γι αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα τιμής. 6 ώρες πριν, poulinos είπε Ελαχιστοι εως καθολου δεν το κανουν. Απλα δειχνει οτι νοιαζεσαι για τον πελατη και βεβαια γλυτωνεις παραπονα κτλ κτλ. Στη βιομηχανία, πολλές φορές, ακολουθούνται πάγιες τακτικές και θεωρούνται δεδομένα κάποια πράγματα που για κάποιους δεν είναι. Πχ εμένα δε με πειράζει γιατί το ξέρω και αυτό θεωρώ ότι ταιριάζει σε αρκετούς. Παρόλα αυτά, όπως έγραψα και παραπάνω, θα μπορούσαν να έχουν μία ειδοποίηση πχ "το κινητό σας για 48-72 ώρες ίσως να αποκρίνεται πιο αργά και να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία απ΄ότι συνήθως, λόγω εργασιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο μετά από κάθε μεγάλη αναβάθμιση λειτουργικού". Το θέμα είναι ότι το παραπάνω κείμενο χρειάστηκε να το σκεφτώ, μιας και δεν το είδα γραμμένο κάπου. Ούτε και κα΄τι παρόμοιο. Αν έχεις δει εσύ πες το μου. Τουλάχιστον να συμπεράνω ότι είμαι μόνο εγώ και όχι η πάγια τακτική. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από Tlykog
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Tlykog said: Δεν είναι η τιμή που δημιουργεί bugs, αυτά προκύπτουν από το software και μπορεί να φανούν παντού. Η διαφορά είναι στο πόσο σοβαρά τα διορθώνει η εταιρεία. Αν αφήνει τα φθηνά μοντέλα με προβλήματα, απλά δεν σέβεται τον πελάτη της. Στα Android σοβαρών εταιρειών δεν βλέπεις εύκολα αξιοσημείωτα bugs, ακόμα και σε οικονομικά μοντέλα. Δεν είναι θέμα τιμής. Το παράδειγμα με τον λογιστή δεν στέκει, γιατί λάθη δεν κάνεις ούτε στον μικρό ούτε στον μεγάλο πελάτη. Η δουλειά σου είναι σωστή και για τους δύο, η μόνη διαφορά είναι στο εύρος των αναγκών. Και εδώ είναι το ζουμί: στο Android βγάζουν από το hardware. Ακόμα και αν το optimization τους έπαιρνε μία ώρα, δεν θα το έκαναν. Κάνουν ό,τι θεωρεί στάνταρ ο ανταγωνισμός για να μη φανεί ότι υστερούν, όχι ό,τι είναι σωστό για τον καταναλωτή. Έχουν σχεδόν συμφωνήσει σιωπηλά να σε κάνουν να νιώθεις ότι φταις που δεν πήρες το ακριβό μοντέλο. Γι αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα τιμής. Στη βιομηχανία, πολλές φορές, ακολουθούνται πάγιες τακτικές και θεωρούνται δεδομένα κάποια πράγματα που για κάποιους δεν είναι. Πχ εμένα δε με πειράζει γιατί το ξέρω και αυτό θεωρώ ότι ταιριάζει σε αρκετούς. Παρόλα αυτά, όπως έγραψα και παραπάνω, θα μπορούσαν να έχουν μία ειδοποίηση πχ "το κινητό σας για 48-72 ώρες ίσως να αποκρίνεται πιο αργά και να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία απ΄ότι συνήθως, λόγω εργασιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο μετά από κάθε μεγάλη αναβάθμιση λειτουργικού". Το θέμα είναι ότι το παραπάνω κείμενο χρειάστηκε να το σκεφτώ, μιας και δεν το είδα γραμμένο κάπου. Ούτε και κα΄τι παρόμοιο. Αν έχεις δει εσύ πες το μου. Τουλάχιστον να συμπεράνω ότι είμαι μόνο εγώ και όχι η πάγια τακτική. το προιον καλως ή κακως δεν απευθυνεται μονο σε εμπειρα ατομα.αλλιως δεν θα υπηρχαν και παραπονα. παιζει ενα πολυ μεγαλο ποσοστο να μην ξερει που πανε τα 4 με τα κινητα γενικα.απλα κλησεις ,viber,browser,φωτογραφικη. οποτε και εγω θεωρω οτι ενα μυνημα θα βοηθουσε Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από poulinos
Tlykog Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, poulinos είπε το προιον καλως ή κακως δεν απευθυνεται μονο σε εμπειρα ατομα.αλλιως δεν θα υπηρχαν και παραπονα. παιζει ενα πολυ μεγαλο ποσοστο να μην ξερει που πανε τα 4 με τα κινητα γενικα.απλα κλησεις ,viber,browser,φωτογραφικη. οποτε και εγω θεωρω οτι ενα μυνημα θα βοηθουσε Ποιο κινητό απευθύνεται σε έμπειρα άτομα; Δεν έχω διαβάσει κάποιο disclaimer. Δεν το γράφω ειρωνικά, είναι αυτονόητο για μένα. Δηλαδή οι περισσότεροι χρήστες android είναι πιο ψαγμένοι και ξέρουν που πανε τα 4 από κινητά; Μόλις περιέγραψες ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Τα κινητά, σε πολλούς ανθρώπους, τα έχει επιβάλλει η καθημερινότητα. Δεν είναι συνειδητή τους επιλογή. πήραν γιατί δε μπορούσαν να μην πάρουν. Τους ήταν απαραιτητα για τον α ή β λόγο. Ούτε σε android έχω δει disclaimer για το οτιδήποτε σε κάποια αναβάθμιση. Μόνο μία περίληψη ή και παραπομπή για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις της νέας έκδοσης και τέλος. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από Tlykog
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 8 hours ago, Tlykog said: Μόλις περιέγραψες ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Τα κινητά, σε πολλούς ανθρώπους, τα έχει επιβάλλει η καθημερινότητα. Δεν είναι συνειδητή τους επιλογή. πήραν γιατί δε μπορούσαν να μην πάρουν. Τους ήταν απαραιτητα για τον α ή β λόγο. αυτο εννοω εκτος αν δεν το γραψα καλα. οτι εφοσον το κινητο απευθυνεται και σε ατομα που δεν εχουν επαφη θα πρεπε να βγαινει ενα μυνημα οτι το κινητο λογω αναβαθμισης μπορει να πηγαινει πιο αργα ή να εχει μεγαλυτερη καταναλωση.γιατι τα μη εμπειρα ατομα ειναι που θα κανουν παραπονα.ο εμπειρος θα το ψαξει.
ScorpioX777 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:30 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:30 πμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Tlykog είπε Δεν είναι η τιμή που δημιουργεί bugs, αυτά προκύπτουν από το software και μπορεί να φανούν παντού. Η διαφορά είναι στο πόσο σοβαρά τα διορθώνει η εταιρεία. Αν αφήνει τα φθηνά μοντέλα με προβλήματα, απλά δεν σέβεται τον πελάτη της. Και εδώ είναι το ζουμί: στο Android βγάζουν από το hardware. Ακόμα και αν το optimization τους έπαιρνε μία ώρα, δεν θα το έκαναν. Κάνουν ό,τι θεωρεί στάνταρ ο ανταγωνισμός για να μη φανεί ότι υστερούν, όχι ό,τι είναι σωστό για τον καταναλωτή. Έχουν σχεδόν συμφωνήσει σιωπηλά να σε κάνουν να νιώθεις ότι φταις που δεν πήρες το ακριβό μοντέλο. Γι αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα τιμής. Η πλακα ειναι οτι με αυτα που γραφεις στην ουσια συμφωνεις μαζι μου... τα ρομαντικα περι καταναλωτων δεν υφιστανται στις πολυεθνικες και οταν αγορασεις ενα κινητο των 100 ευρω θα παρεις το hardware και την υποστηριξη software για αυτα τα λεφτα... Μπορω να ανεβασω ενα σωρο πηγες αλλα οπως σε εχω ψυχολογησει δεν εχει καμια αξια εχεις πεισμωσει γιατι απο την αρχη εγραψες για να γραψεις... Αν δεν κανω λαθος τωρα θα το ριξεις στον σεβασμο των καταναλωτων απο τις εταιρειες μπας και σωσεις τιποτα και στο τελος θα πεταξεις και ενα "θεωρω οτι δεν ειναι θεμα τιμης"... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:39 πμ από ScorpioX777
Tlykog Δημοσ. Τετάρτη στις 11:18 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:18 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε Η πλακα ειναι οτι με αυτα που γραφεις στην ουσια συμφωνεις μαζι μου... τα ρομαντικα περι καταναλωτων δεν υφιστανται στις πολυεθνικες και οταν αγορασεις ενα κινητο των 100 ευρω θα παρεις το hardware και την υποστηριξη software για αυτα τα λεφτα... Μπορω να ανεβασω ενα σωρο πηγες αλλα οπως σε εχω ψυχολογησει δεν εχει καμια αξια εχεις πεισμωσει γιατι απο την αρχη εγραψες για να γραψεις... Αν δεν κανω λαθος τωρα θα το ριξεις στον σεβασμο των καταναλωτων απο τις εταιρειες μπας και σωσεις τιποτα και στο τελος θα πεταξεις και ενα "θεωρω οτι δεν ειναι θεμα τιμης"... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ Δεν είναι θέμα πείσματος, ούτε να “σώσω” κάτι. Από τότε που ενηλικιώθηκα αντιμετωπίζω τις συζητήσεις μόνο με λογικά επιχειρήματα. Όταν υπάρχει τεκμηρίωση και κάνω λάθος, το παραδέχομαι. Από την αρχή έγραψα καθαρά: τα bugs προκύπτουν από το software και μπορεί να φανούν παντού. Η τιμή δεν τα δημιουργεί. Η διαφορά είναι στο πόσο σοβαρά τα διορθώνει η κάθε εταιρεία – δηλαδή πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τον πελάτη. Δεν είναι θέμα χρημάτων το να παραδίδεις προϊόν χωρίς ελάττωμα. Αν μια εταιρεία σέβεται ή όχι τον πελάτη της, φαίνεται από το πώς αντιμετωπίζει τα bugs, όχι από την τιμή που πλήρωσε εκείνος. Αν θες να το βλέπεις μόνο σαν θέμα τιμής, οκ, αλλά τα παραδείγματα δεν το δείχνουν έτσι. Δεν είναι ρομαντισμός, είναι ρεαλισμός. Ο επαγγελματισμός δεν υπάρχει σε όλους, αλλά είναι κάτι απόλυτα πραγματικό, όχι θεωρητικό. Πάντως το να γράφεις ότι «όλα είναι θέμα τιμής» σε λογιστή… το λες και θράσος 5 ώρες πριν, poulinos είπε αυτο εννοω εκτος αν δεν το γραψα καλα. οτι εφοσον το κινητο απευθυνεται και σε ατομα που δεν εχουν επαφη θα πρεπε να βγαινει ενα μυνημα οτι το κινητο λογω αναβαθμισης μπορει να πηγαινει πιο αργα ή να εχει μεγαλυτερη καταναλωση.γιατι τα μη εμπειρα ατομα ειναι που θα κανουν παραπονα.ο εμπειρος θα το ψαξει. Όπως είπα ξανά: ναι, θα μπορούσε. Απλά φεύγω από το θεωρητικό κομμάτι και πάω στην πράξη/πραγματικότητα. Στην πράξη, λοιπόν, δεν συνηθίζεται σε καμία εταιρεία λογισμικού. Αυτό που κατηγορείς την Apple είναι γενική πρακτική του κλάδου. Προσωπικά δεν έχω δει κάποια ανάλογα disclaimers σε καμία αναβάθμιση λογισμικού. Για να ηρεμήσουν τους χρήστες που δεν το ξέρουν και αγχώνονται βγάζουν επίσημο ανακοινωθέν ή το αναρτούν σε επίσημα sites για να το διαβάσουν όλοι ή να το βρουν εύκολα με ένα απλό googlάρισμα. Ο χρήστης που δεν ασχολείται ούτε με αυτό, συνήθως αφήνει το κινητό του όπως είναι μέχρι να παλιώσει ή να αντικατασταθεί. Ακόμα και τα disclaimers πρέπει να έχουν ένα όριο. Η υπερβολική χρήση τους τα καθιστά άχρηστα, αφού ο χρήστης που θα δει ένα μεγάλο κείμενο disclaimers απλά θα το προσπεράσει. Άρα η πρακτική αντιμετώπιση είναι : βάζω μόνο τα απαραίτητα και στη συνέχεια ανακοινωθέν για οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο. Αυτό είναι και τεκμηριωμένο στη βιβλιογραφία του UX. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:37 μμ από Tlykog 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα