Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Arkin είπε

Αν δεν υπηρχε χαζος κοσμος να αγοραζει παπουτσια 300 ευρω και τζιν 250 ευρω δεν θα υπηρχαν και οι εξυπνοι πλουσιοι να τους αρμεγουν. Ειναι αλληλενδετα αυτα τα 2. Το κερδος ειναι εξαιρετικα υψηλο χιλιαδες % πανω ενα τζιν με πραγματικο κοστος 5 ευρω που το πουλαει ο αλλος 200 εχει κερδος 4000% και το ιδιο συμβαινει και με τα παπουτσια εκει αποκλειστικα εκπτωσεις και γνωστες μαρκες μιας και παιζουμε με μεση και ευκολα θα βρεις παπουτσια που απο τα 150 που τα πουλανε παιζουν στα 50 στις εκπτωσεις. Τζιν μπλουζες ειπαμε μεγιστο ενα 15αρι για τζιν και 10αρικο για μπλουζα. Και παλι βγαζου καλο κερδος. 

Πολύ γενικά αλλά και υποκειμενικά αυτα που αναφέρεις και αναφέρουν μερικοί στο thread. 

Αμφιβάλλω αν είναι μόνο 5 ευρώ τα έξοδα παραγωγής μιας μπλούζας. Αλλά έστω κι έτσι, δεν διευκρινιζει κανένας αν σε αυτά τα 5 έχουν συνυπολογιστει τα εργατικά, οι υπάλληλοι, το κόστος λειτουργίας μηχανημάτων της επιχείρησης και πολλά ακόμα η είναι μόνο το κόστος της κλωστης και των αναλωσίμων που θα χρειαστουν για το ράψιμο, ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Επίσης έχουμε μπερδέψει και το θέμα του αν μιλάμε για χονδρική η λιανική, για μαγαζιά που πουλάνε  αποκλειστικά από συγκεκριμένο Brand η στυλ πολυκαταστήματος με πολλες μάρκες και ποικιλίες, διότι υπάρχει εκεί και το έξτρα κέρδος που πρέπει να βγάλει ο καταστηματαρχης, η τιμή δηλαδή θα ανέβει ούτως ή άλλως σε σχέση με αυτή της παραγγελίας που θα του κάνουν από το εργοστάσιο. 

Συμφωνούμε για τζιν ότι είναι πολλά λεφτά τα 200 ευρώ. Για παπούτσια εξαρτάται, άμα είσαι αθλητής ερασιτέχνης η επαγγελματίας, εφόσον βρεις παπούτσι καλής ποιότητας που κρίνεις ότι αντέχει πολλά χλμ, θα προτιμήσεις να δώσεις ένα 200αρι πάρα να δίνεις 50αρι που θα σου αντέξει λιγότερο. Επειδή αγοράζω εγώ αθλητικά με max τα 70 ευρώ, ναι πλέον πρέπει να πας πάνω από 100-120 με επιθυμητό τα 150 ευρώ για να βρεις κάτι αντοχής, τα 70αρια παπούτσια θέλουν αλλαγή σε εμένα στα 190-250 χλμ περπατήματος, δε μιλάω καν να έτρεχα που θα ήθελαν άλλαγμα σε λιγότερα. 

Μπλουζες προτιμώ κάποιες από brands γύρω στο 20-30ρικο που ξέρω ότι έχουν ποιότητα και χρόνια αντοχής, τις κρατάω πολλά χρόνια χωρίς ιδιαίτερη φθορά. Μπορείς και βρεις και φθηνότερα. Για 10ρικο αντε για καμιά μπλούζα για μέσα στο σπίτι. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Nabuko είπε

Στις γνωστές και πολύ γνωστές μάρκες ένα μεγάλο ποσό που πληρώνετε είναι για το όνομα και μόνο. θα συμφωνήσω πάντως με τον μοντ από πάνω ότι ο καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του

Θυμάστε την πετσέτα-φουστα που έβγαλε παλιά η Balenciaga; 1000€ για όνομα φυσικά...

Δημοσ.

Αυτό που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν είναι πόσο ηθική μπορεί να είναι η παραγωγή για να φτάσει το κόστος 5. Να μας ενδιαφέρει η τελική τιμή αλλά καλό είναι να μας ενδιαφέρει αν η καταπληκτική τελική τιμή του temu έφτασε να είναι χώμα γιατί τα φτιάχνει στην καλύτερη ένας Κινέζος σκλάβος ή στη χειρότερη ένας ανήλικος σκλάβος.

Δημοσ.

Τα Zara φτιάχνονται υπό καλύτερες συνθήκες δηλαδή;

Δε νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στην ποιότητα εργασιακού περιβάλλοντος σε αυτούς τους κλάδους.

Απλά έχουν άλλη τιμολογιακή πολιτική.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Morosana είπε

Αυτό που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν είναι πόσο ηθική μπορεί να είναι η παραγωγή για να φτάσει το κόστος 5. Να μας ενδιαφέρει η τελική τιμή αλλά καλό είναι να μας ενδιαφέρει αν η καταπληκτική τελική τιμή του temu έφτασε να είναι χώμα γιατί τα φτιάχνει στην καλύτερη ένας Κινέζος σκλάβος ή στη χειρότερη ένας ανήλικος σκλάβος.

Μακαρι αυτο να το ειχαν μονο στα Temu με τις τιμες χωμα! Δυστυχως ομως και τα πανακριβα iphone κατω απο τετοιες συνθηκες τα παραγουν οπως επισης και τα παπουτσια nike και πολλα ακομα "δυνατα" brands...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Morosana είπε

Δεν ειμαι σιγουρος οτι και το diesel που κανει 200 εχει ηθικοτερη παραγωγη. Μη σου πω μπορει να ναι και χειροτερη κιολας. Εδω καποιος πιανει αδιστακτα κοτσο τον τελικο καταναλωτη πουλωντας ενα ταμπελακι με μια σταμπα, στον εργατη θα κολλησει;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, Cubicolor said:

Έχω αγοράσει προσωπικά ρούχα από Shein και με εξέπληξαν θετικά, ειδικά σε σχέση με την τιμή τους. Τα τζιν που πήρα ήταν αξιοπρεπέστατα και σίγουρα συγκρίνονται με H&M ή Zara, αρκεί να ξέρεις τι διαλέγεις (μεγέθη, υλικά, reviews).

Έχω πάρει παντελόνια από Shein και Temu εδώ και 3 χρόνια και είναι κομπλέ. Δεν μάζεψαν, δεν σκίστηκαν, δεν ξεθώριασαν — και μάλιστα με καθημερινή χρήση και πλυσίματα. 

Οπότε, το αφήγημα “είναι σκουπίδια” απλά δεν ισχύει. Τουλάχιστον εγώ που τα φοράω χρόνια, λέω ότι τα Shein/Temu μόνο σκουπίδια δεν είναι

• Έχω πάρει τζιν του Shein που κράτησαν, έχω πάρει κουβέρτες του Temu που είναι βαριές και «χουχουλιαστές». Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά δεν είναι ούτε όλα άχρηστα.

εγώ θα το πω απλά: έχω πάρει παντελόνια 20–25 € από Shein και Temu, και είναι καλύτερα από παντελόνια που είχα πάρει με 200 €. Τα φοράω χρόνια, πλένονται, αντέχουν και δεν έχουν πάθει τίποτα.

Δεν είναι θέμα αν το πιστεύει κάποιος ή όχι — είναι θέμα εμπειρίας. Εγώ έχω πάρει παντελόνια 20–25 € από Shein και Temu και είναι καλύτερα από παντελόνια των 200 € που είχα. Τα φοράω χρόνια, πλένονται κανονικά, δεν έχουν πάθει τίποτα. Αυτό για μένα μετράει περισσότερο από θεωρίες και προκαταλήψεις.»

Έχω πάρει πάνω από 60 παντελόνια τα τελευταία 3   χρόνια από Shein και Temu και είναι κομπλέ. Έχω και ακριβά παντελόνια απο επωνυμες μαρκες  , και μάλιστα χάλασαν στα ίδια χρόνια που κράτησαν τα Shein/Temu.

Περίεργο πάντως… οι πιο πολλοί που τα κράζουν είναι αυτοί που δεν έχουν αγοράσει ποτέ. Εγώ που έχω πάρει δεκάδες παντελόνια από Shein/Temu εδώ και χρόνια, ξέρω πολύ καλά ότι είναι κομπλέ. Άρα μάλλον το πρόβλημα δεν είναι τα ρούχα, αλλά ότι μιλάνε χωρίς εμπειρία.»

Εντύπωση μου κάνει πάντως… οι πιο πολλοί που βρίζουν Shein/Temu είναι αυτοί που δεν έχουν αγοράσει ούτε κάλτσα από εκεί.. Εγώ που έχω πάρει παντελόνια τόσα χρόνια και τα φοράω ακόμα, ξέρω ότι είναι μια χαρά. Άρα μάλλον μερικοί κάνουν… κριτική μόδας με τηλεπάθεια

Ενταξει μας επεισες και το καταλαβαμε οτι έχεις πάρει παντελόνια τόσα χρόνια και τα φοράς ακόμα (και ολα αυτα σε ενα μονο μνμ, βαριεμαι να κιοταρω και τα υπολοιπα)...γιατι τοση πρεμουρα για προμοταρισμα των Shein/Temu????? 

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, spinemm said:

Ενταξει μας επεισες και το καταλαβαμε οτι έχεις πάρει παντελόνια τόσα χρόνια και τα φοράς ακόμα (και ολα αυτα σε ενα μονο μνμ, βαριεμαι να κιοταρω και τα υπολοιπα)...γιατι τοση πρεμουρα για προμοταρισμα των Shein/Temu????? 

Η προσωπική εμπειρία δεν είναι προμοτάρισμα· είναι τεκμήριο. Αν για σένα η καταγραφή πραγματικών αγορών και χρήσης ισοδυναμεί με διαφήμιση, τότε μάλλον έχεις μπερδέψει το forum με τηλεμάρκετινγκ. Εγώ φοράω και ξέρω — εσύ απλώς υποθέτεις.»

23 minutes ago, Cubicolor said:

Η προσωπική εμπειρία δεν είναι προμοτάρισμα· είναι τεκμήριο. Αν για σένα η καταγραφή πραγματικών αγορών και χρήσης ισοδυναμεί με διαφήμιση, τότε μάλλον έχεις μπερδέψει το forum με τηλεμάρκετινγκ. Εγώ φοράω και ξέρω — εσύ απλώς υποθέτεις.»

«Ωραία, γέλα όσο θες — κι εγώ γελάω κάθε φορά που κάποιοι μιλάνε με σιγουριά για πράγματα που δεν έχουν δοκιμάσει καν. Η διαφορά είναι ότι εγώ μιλάω από εμπειρία, εσύ από… φαντασία

«Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η ειρωνεία. Εγώ μιλάω από εμπειρία χρόνων, εσείς απλά βαριέστε να διαβάσετε. Δεν πειράζει, η διαφορά παραμένει: εγώ ξέρω, εσείς υποθέτετε.»

Όταν κάποιος δεν έχει δοκιμάσει κάτι (π.χ. παντελόνια από Shein/Temu), αλλά  οταν   καποιος  έχει  προσωπική εμπειρία   , εκείνοι δεν μπορούν να τον αντικρούσουν με στοιχεία. Τότε, για να μη μείνουν «ξεκρέμαστοι», πάνε στην ειρωνεία (“μας έπεισες”, “προμοτάρεις”, “βαριέμαι να διαβάζω”) — δηλαδή επιτίθενται στο ύφος  όχι στην ουσία.

Επεξ/σία από Cubicolor
  • Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...