Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το Air ειναι προάγγελος του fold. Οταν με το καλο αποφασισουν να βγει.

Το παχος θα ειναι ιδανικο. Σαν το Samsung Fold.

Η μπαταρια του Air και η μπαταρια του battery pack ειναι ακριβως η ιδια.

Οποτε μαλλον ειναι δοκιμαστικη περιοδος κατ'εμέ

Είδωμεν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Ο πιό εύκολος τρόπος να ανεβάσεις την αξία σου, χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα, είναι να μειώσεις την αξία των γύρω σου.

Αυτό κάνεις με την συγκεκριμένη συσκευή. Δεν νομίζω όμως ότι μπορείς να πείσεις.

Η συσκευή αυτή απευθύνεται ακριβώς στο κοινό που ο ίδιος περιέγραψες: "το μεγαλύτερο ποσοστό τα αγοράζουν για να λένε ότι έχουν το καλύτερο μοντέλο της apple"

Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πάς στο καλύτερο, αλλά στο λεπτότερο, θυσιάζοντας πολλά πράγματα στην πορεία.

Δεν είναι το καλύτερο αλλά διαφορετικό σχέδιο αυτό ναι τραβάει τα βλέμματα αλλά οι περισσότεροι πάνε στα pro απλά για να πάρουν τι καλύτερο που φέτος είναι από αλουμίνιο και με προβλήματα στην βαφή απλά τα προσπερνούν σαν να μην υπάρχουν αλλά έχουν κολλήσει στην μια κάμερα η στην θήρα usb. Ο κάθε ένας παραβλέπει αυτά που θέλει η κάνει υποχωρήσεις εκεί που θέλει. Η ανάγκες του κάθε χρήστη είναι διαφορετικες για αυτό και πολλοί αγοράζουν το AIR στο εξωτερικό πάει αρκετά καλά στης πωλήσεις.

Επεξ/σία από panosk111178
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αμφιβάλλω ότι θα πουλήσει. Πάντα υπάρχει κόσμος που αγοράζει κάτι πρωτίστως για την εμφάνιση ή το λογότυπο, και αμέσως μετά για οτιδήποτε άλλο. 

Αλλά το άμεσα συγκρίσιμο κινητό, με ίδιο form factor, το S25 Edge, είναι καλύτερο στα πάντα φίλε μου, κάμερες, μπαταρία, ήχος, και σε καλύτερη τιμή. Και ούτε εκείνο λυγίζει.

Δηλαδή, καταλήγουμε σε αυτό που λέμε εξ αρχής. Ότι αυτή η συσκευή ανήκει στην κατηγορία fashion statement.

Όμως η μόδα φίλε μου πάει και έρχεται. Το καινούργιο design γίνεται γρήγορα συνηθισμένο. Η απουσία όμως χαρακτηριστικών θα μείνει.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Δημοσ.

και εγώ αυτό πιστεύω για την συγκεκριμένη συσκευή. Ότι είχε διπλό στόχο:

1. να δοκιμάσει τεχνολογίες και να προετοιμάσει το κοινό για το επερχόμενο fold

2. αποτελεί ξεκάθαρα συσκευή fashion statement. Δεν είναι απλά πήρα το καινούργιο iphone, που πλέον με το ίδιο design για μια 5ετια ξεθύμανε, πλέον είναι πήρα το καινούργιο iphone, το λεπτό, δεν είναι τέλειο;;;;

κανένα πρόβλημα προσωπικά δεν έχω με τον κόσμο που θα το πάρει για αυτόν τον λόγο.

όπως δεν πρέπει να χει κανείς πρόβλημα με τον κόσμο που θέλει όταν δίνει τόσα λεφτά, να παίρνει όσο γίνεται πληρέστερη συσκευή με ότι καλύτερο τεχνολογικά κυκλοφορεί.

• Like 2
Δημοσ.

Καλα αυτό που σχολιάζουμε ένα προϊόν που ακόμα ΔΕΝ το έχουμε πιάσει στα χέρια μας είναι τρομερό.

Είναι κουκλί λέμε και σίγουρα θα είναι σφαίρα και με καλή κάμερα.

Όποιος έχει τα χρήματα πρέπει να το πάρει είναι πανάλαφρο και πανέμορφο!

Αμάν πια με τις γκουμούτσες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι ωραίο. Όλοι θέλουμε οι συσκευές μας να μην είναι γκουμούτσες. Το θέμα είναι πόσες υποχωρήσεις γίνονται για αυτό. Αυτονομία λόγω επιβεβαιωμένα μικρής μπαταρίας (νομίζω 3200 είναι; ) , μια κάμερα, χάλια ήχος κτλ... Προτιμώ το 17 σκέτο λοιπόν από ένα κουτσουρεμενο και ακριβό όμορφο.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Samsung S25 Edge δείχνει ότι μπορείς να πάς σε αυτό το form factor,  χωρίς να κάνεις όλες αυτές τις υποχωρήσεις.

Αν και πάλι στα ίδια λεφτά αγοράζεις ανώτερα τηλέφωνα. Πληρώνεις premium για μερικά χιλιοστά λιγότερο πάχος....

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Εμ μισές αλήθειες. Η μεγαλύτερη κατανάλωση γίνεται από την κεραία που επικοινωνεί με το δίκτυο ειδικά αν έχει κακό σήμα και με την κατανάλωση data.

Εγώ πάντως από ξένους YouTubers και λίγο Reddit είδα ότι έχει πάρα πολύ καλή μπαταρία στο data 

Δημοσ.

Για μένα, το iPhone Air είναι το απόλυτο beta testing για το επερχόμενο αναδιπλούμενο iPhone. Όχι μόνο θα λάβουν το απαραίτητο feedback όσο αφορά αντοχή κατασκευής & μπαταρία (του τωρινού "μισού") αλλά ως τότε, θα έχουν πάρει πίσω και μέρος των χρημάτων του R&D από όσους αγοράσουν τη συσκευή και το battery pack (create a problem, offer the solution).

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, panther_512 είπε

Έλα ρε συ. 2Χ ζούμ με crop και 10Χ digital.

Το 2025? Σε αυτά τα λεφτά? 

Ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε 10Χ optical και 100Χ digital. Σε λίγο θα βλέπουμε τα ανθρωπάκια στο φεγγάρι.

Για να αγοράσεις αυτό το τηλέφωνο απλά δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει να βγάζεις φωτογραφίες.

Οι μηχανικές του αντοχές καταπληκτικές όμως. Χωρίς πλάκα.

Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν θα έκανα τόσες υποχωρήσεις για να έχω λεπτό κινητό θα σου πω το σκεπτικό.

Είναι μια επιλογή που αφορά μια μερίδα ανθρώπων που βάζουν την αισθητική πάνω από τα ωμά νούμερα. 
Αφορά ανθρώπους που είναι κυρίως με AirPods , δεν κάνουν βαριά χρήση και δεν θέλουν εξεζητημένες λειτουργίες κάμερας. Δεν θα βγάζει χάλια φωτογραφίες αλλά μην νομίζεις ότι όλοι αξιοποιούν τις επιπλέον κάμερες. Οι περισσότεροι, όπως και εγώ , συνήθως το αφήνουν στο αυτόματο και βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα γιατί επιλέγει την σωστή κάμερα αυτόματα.

Κατά την γνώμη μου δεν κάνει για βαριά χρήση λόγω thermals. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα έχει throttling με τόσο λεπτό σασί και τιτάνιο.

Προς το παρόν λένε ότι με μέτρια χρήση βγάζει μέρα (όχι 24ωρο). Το πρόβλημα νομίζω θα φανεί σε 2 χρόνια που η μπαταρία θα πέσει. Το MagSafe battery νομίζω ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το νόημα να έχεις λεπτό κινητό.

3 ώρες πριν, Hellenicsun είπε

Για μένα, το iPhone Air είναι το απόλυτο beta testing για το επερχόμενο αναδιπλούμενο iPhone. Όχι μόνο θα λάβουν το απαραίτητο feedback όσο αφορά αντοχή κατασκευής & μπαταρία (του τωρινού "μισού") αλλά ως τότε, θα έχουν πάρει πίσω και μέρος των χρημάτων του R&D από όσους αγοράσουν τη συσκευή και το battery pack (create a problem, offer the solution).

Παίζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο.
Θα ήθελα να είχαν βάλει και carbon silicone battery για να μην έχουμε ανησυχία στο 18 pro αν τελικά βάλει.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, panther_512 είπε

Σε τέτοια λεφτά να αγοράζεις κινητό με μία μόνο κάμερα. Και αυτή όχι τίποτα ουάο.

Χαμηλή αυτονομία, μονοφωνικός ήχος.....

Είναι δύσκολο να σχολιάσεις χωρίς να προσβάλεις, οπότε δεν σχολιάζω.

Εσύ μην το πάρεις . Γίνατε όλοι φωτογράφοι 

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
2 hours ago, Dimitris_1981 said:

Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν θα έκανα τόσες υποχωρήσεις για να έχω λεπτό κινητό θα σου πω το σκεπτικό.

Είναι μια επιλογή που αφορά μια μερίδα ανθρώπων που βάζουν την αισθητική πάνω από τα ωμά νούμερα. 
Αφορά ανθρώπους που είναι κυρίως με AirPods , δεν κάνουν βαριά χρήση και δεν θέλουν εξεζητημένες λειτουργίες κάμερας. Δεν θα βγάζει χάλια φωτογραφίες αλλά μην νομίζεις ότι όλοι αξιοποιούν τις επιπλέον κάμερες. Οι περισσότεροι, όπως και εγώ , συνήθως το αφήνουν στο αυτόματο και βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα γιατί επιλέγει την σωστή κάμερα αυτόματα.

Κατά την γνώμη μου δεν κάνει για βαριά χρήση λόγω thermals. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα έχει throttling με τόσο λεπτό σασί και τιτάνιο.

Προς το παρόν λένε ότι με μέτρια χρήση βγάζει μέρα (όχι 24ωρο). Το πρόβλημα νομίζω θα φανεί σε 2 χρόνια που η μπαταρία θα πέσει. Το MagSafe battery νομίζω ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το νόημα να έχεις λεπτό κινητό.

Συμφωνώ απόλυτα.

Και ακριβώς επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι, εκεί φαίνεται η αξία του να έχεις ένα σύστημα από αξιοπρεπείς κάμερες, με σεβαστό οπτικό ζούμ και OIS, όπου το κινητό θα επιλέγει την καλύτερη κάμερα αναλόγως περίπτωσης.

Εντωμεταξύ όντως το κινητό υπερθερμαίνεται και χρειάζεται throttling, ενώ με την μπαταρία το κινητό καινούργιο και ίσα που βγάζει τη μέρα. Σε κανα δυό χρόνια τί θα γίνεται? Απορία του Marquess.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το αντίπαλο δέος (Samsung S25 Edge), στα ίδια ή λιγότερα λεφτά σου δίνει ίδιο form factor,  25% περισσότερη μπαταρία, διπλό σύστημα κάμερας, στερεοφωνικό ήχο, καλύτερη ψύξη, physical SIM + esim, μεγαλύτερη οθόνη, υψηλότερη ανάλυση, USB-C.

Ειδικά για το θέμα εμφάνισης, θα μπορούσες κάλλιστα να κολλούσες το μηλαράκι στην πλάτη του και να περνούσε για apple product.

Δημοσ.

Η apple γίνεται η ΝΟΚΙΑ του 2008 σιγά σιγά. 

Αλλά είναι λογικό 18 χρόνια παίζει στην κορυφή, ποσο ακόμα θα κρατηθεί. Με το ΑΙ φαίνεται η διαφορά. Η Siri δεν μπορεί να απαντήσει απευθείας πόσο κοστίζει ένα iPhone 17pro max. Υπάρχει βίντεο σε reel/tik tok.

Επίσης της έφυγαν πολλοί μηχανικοί ή τύποι που προγραμματίζουν ΑΙ. Ακούστηκε χάος μέσα στα εργαστήρια και στα αφεντικά των τμημάτων, ότι κάποιοι δεν τους απασχολεί πολύ το ΑΙ άλλοι επέμειναν να πέσει δουλειά.

Η Google από την άλλη δίνει μισθό δις, equity σε μετοχές Google και πληρωμένες ημέρες άδειας άπειρες. Βασικά και να μην πατήσει καν γραφείο δεν τους απασχολεί.

Σκέφτεται γιατί να τον έχει η άλλη εταιρεία και να δουλεύει για αυτή, ας τον έχω εγώ και ας μην δουλεύει ποτέ. Ας μην έρθει η εξέλιξη του ΑΙ σε εμένα αλλά να μην εξελιχθεί και ο ανταγωνισμός. Win -win situation.

Spoiler

Τουλάχιστον τα apple κινητά είναι status symbol και πουλάει ειδικά στις γυναίκες. Άμα δεις γυναίκα χωρίς iPhone την κατατάσσεις λίγο "φτωχή" ή ότι δεν τα έχει καταφέρει καλά στη ζωή της. Το ίδιο και για τους LGBTQ+.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...