Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Συμφωνώ απόλυτα.

Και ακριβώς επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι, εκεί φαίνεται η αξία του να έχεις ένα σύστημα από αξιοπρεπείς κάμερες, με σεβαστό οπτικό ζούμ και OIS, όπου το κινητό θα επιλέγει την καλύτερη κάμερα αναλόγως περίπτωσης.

Εντωμεταξύ όντως το κινητό υπερθερμαίνεται και χρειάζεται throttling, ενώ με την μπαταρία το κινητό καινούργιο και ίσα που βγάζει τη μέρα. Σε κανα δυό χρόνια τί θα γίνεται? Απορία του Marquess.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το αντίπαλο δέος (Samsung S25 Edge), στα ίδια ή λιγότερα λεφτά σου δίνει ίδιο form factor,  25% περισσότερη μπαταρία, διπλό σύστημα κάμερας, στερεοφωνικό ήχο, καλύτερη ψύξη, physical SIM + esim, μεγαλύτερη οθόνη, υψηλότερη ανάλυση, USB-C.

Ειδικά για το θέμα εμφάνισης, θα μπορούσες κάλλιστα να κολλούσες το μηλαράκι στην πλάτη του και να περνούσε για apple product.

Σίγουρα η παραπάνω οθόνη σε συνδυασμό με τα 0.2mm περισσότερο πάχος μεταφράζεται σε παραπάνω χώρο για όλα τα επιπλέον που δίνει το S25 edge. Δεν έβαλε Carbon silicone για να πεις ότι κέρδισε αρκετά λόγω της πυκνότητας mah της μπαταρίας 

Αν θες την άποψη μου, από την μια  ήταν λάθος και πιθανόν το έκανε για να πάρει τον τίτλο του λεπτότερου κινητού. Από την άλλη απευθύνεται στο κοινό που ανέφερα παραπάνω που επιπλέον έχει διαλέξει iOS έναντι Android. 

Αυτό που νοιάζει στο τέλος της ημέρας και τους 2 είναι τι πωλήσεις θα κάνουν και πως δεν θα χάσουν κόσμο από τα Ultra/Pro μοντέλα αλλά θα κάνουν τον χρήστη του Base μοντέλου να πάρει το πιο ακριβό Edge/Air.

σ.σ. Μιλάω με MSRP τιμές πχ το edge βγήκε στα 1099$ και το S25 στα 799$. Και το απλό S25 είχε 3 κάμερες αντί 2. Η διαφορά είναι ότι αν πας να τα αγοράσεις σήμερα (ειδικά από μη μεγάλες αλυσίδες) η τιμή είναι σχεδόν ίδια. Η Apple δεν το συνηθίζει να αλλάζει τιμή μετά από κάποιο διάστημα και πριν βγάλει το επόμενο μοντέλο.

Σε επίπεδο Specs δεν το έχω βάλει δίπλα δίπλα αλλά όντως σε αυτά που αναφέρεις έχεις δίκιο. Το στερεό είναι αναμφίβολα καλύτερο.Κρατάω μια επιφύλαξη στο τι διαφορά κάνει η Fusion Camera σε σχέση με τις 2 του Edge. δλδ αν υπάρχουν περιπτώσεις που βγάζει καλύτερες φωτό η μια κάμερα σε σχέση με τις 2. 
Για την μεγαλύτερη οθόνη είναι και λίγο τι θες. Πχ εγώ δεν πάω σε Pro Max γιατί μου μοιάζει τεράστιο. Αν έβγαζε και μικρότερη οθόνη το Pro με τα ίδια specs (πλην μπαταρία) θα το σκεφτόμουν αν δεν είχε πρόβλημα στα thermal. Αλλά έχεις δίκιο γιατί βλέπω ότι οι περισσότεροι θέλουν μεγάλη οθόνη.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λοιπόν θα πω κι εγώ την άποψη μου μιας και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. 

Για μένα τα iPhone φέτος έχουν ως εξής: 

iPhone 17 - το πιο πλήρες τηλέφωνο και το πιο κατάλληλο για το 99% των χρηστών και με βαρβάτη έκπτωση (πέρσι το 16 στα 256gb της γυναίκας κόστισε 1120€)

iPhone Air - το τηλέφωνο που μας αρέσει, που θέλουμε, που αν έχουμε μυαλό θα αφήσουμε στην άκρη για να πάρουμε το 17 το απλό

iPhone 17 pro - χάνοντας το μονοπώλιο των 120hz, έχει πλέον μόνο καλύτερες κάμερες συνεπώς το κοινό του περιορίζεται ως επί το πλείστον στους φίλους της φωτογραφίας (ή όσους θέλουν το πιο ακριβό) 

Προσωπικά θα ήθελα το iPhone 17 το απλό να μην έχει την ultra wide camera αλλά την telephoto. 
Χρησιμοποιώ πολύ συχνά το ζουμ και (κυριολεκτικά) ποτέ τον υπερευρυγώνιο φακό.

Πάλι αν αναβάθμιζα αυτό θα επέλεγα κι ας ήθελα το Air κατα βάθος, αλλά καθένας κάνει ότι σηκώνει το γούστο και η τσέπη του.

Τέλος θα πω κλείνοντας ότι θεωρώ αψυχολόγητη την κίνηση να γυρίσουν τα προ στο αλουμίνιο μετά από δύο χρόνια εκθειασμού του τιτανίου

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Σίγουρα η παραπάνω οθόνη σε συνδυασμό με τα 0.2mm περισσότερο πάχος μεταφράζεται σε παραπάνω χώρο για όλα τα επιπλέον που δίνει το S25 edge. Δεν έβαλε Carbon silicone για να πεις ότι κέρδισε αρκετά λόγω της πυκνότητας mah της μπαταρίας 

Αν θες την άποψη μου, από την μια  ήταν λάθος και πιθανόν το έκανε για να πάρει τον τίτλο του λεπτότερου κινητού. Από την άλλη απευθύνεται στο κοινό που ανέφερα παραπάνω που επιπλέον έχει διαλέξει iOS έναντι Android. 

Δέν πιστεύω ότι τα 0,2mm είναι ο κύριος λόγος της τόσο μεγάλης διαφοράς στα προσφερόμενα χαρακτηριστικά.

Όμως όλοι λίγο πολύ συμφωνούμε για το κοινό του συγκεκριμένου κινητού. 

4 minutes ago, Lefteris1993s said:

Προσωπικά θα ήθελα το iPhone 17 το απλό να μην έχει την ultra wide camera αλλά την telephoto. 
Χρησιμοποιώ πολύ συχνά το ζουμ και (κυριολεκτικά) ποτέ τον υπερευρυγώνιο φακό.

Τέλος θα πω κλείνοντας ότι θεωρώ αψυχολόγητη την κίνηση να γυρίσουν τα προ στο αλουμίνιο μετά από δύο χρόνια εκθειασμού του τιτανίου

Προσωπικά, και να με πλήρωνε κάποιος, δεν πρόκειται να επέστρεφα σε κινητό χωρίς καλό ζούμ.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Η apple γίνεται η ΝΟΚΙΑ του 2008 σιγά σιγά. 

Αλλά είναι λογικό 18 χρόνια παίζει στην κορυφή, ποσο ακόμα θα κρατηθεί. Με το ΑΙ φαίνεται η διαφορά. Η Siri δεν μπορεί να απαντήσει απευθείας πόσο κοστίζει ένα iPhone 17pro max. Υπάρχει βίντεο σε reel/tik tok.

Επίσης της έφυγαν πολλοί μηχανικοί ή τύποι που προγραμματίζουν ΑΙ. Ακούστηκε χάος μέσα στα εργαστήρια και στα αφεντικά των τμημάτων, ότι κάποιοι δεν τους απασχολεί πολύ το ΑΙ άλλοι επέμειναν να πέσει δουλειά.

Η Google από την άλλη δίνει μισθό δις, equity σε μετοχές Google και πληρωμένες ημέρες άδειας άπειρες. Βασικά και να μην πατήσει καν γραφείο δεν τους απασχολεί.

Σκέφτεται γιατί να τον έχει η άλλη εταιρεία και να δουλεύει για αυτή, ας τον έχω εγώ και ας μην δουλεύει ποτέ. Ας μην έρθει η εξέλιξη του ΑΙ σε εμένα αλλά να μην εξελιχθεί και ο ανταγωνισμός. Win -win situation.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τουλάχιστον τα apple κινητά είναι status symbol και πουλάει ειδικά στις γυναίκες. Άμα δεις γυναίκα χωρίς iPhone την κατατάσσεις λίγο "φτωχή" ή ότι δεν τα έχει καταφέρει καλά στη ζωή της. Το ίδιο και για τους LGBTQ+.

βιάζεστε πολύ να όλοι να μιλήσετε για την πτώση τησ apple είναι αστείο 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...