firewalker Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δεν είναι γενικά πολλά για άμεση ανταπόκριση. Τυπικά με απόδειξη είναι 50~80 €. Κακώς που δεχτήκατε να μην εκδώσει απόδειξη.
Witcher1st Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, mader said: 60€ Δεν ειναι πολλα, απ την αλλη εαν δεν εισαι πολυ σίγουρος οτι ξερεις τι να κάνεις καλύτερα 60€ παρα να σαι κλαίνε... Ποσα ειναι πολλα για να σηκωσεις απλα τον διακοπτη κατω απο το μετρητη της ΔΕΗ; Αν ηξερα οτι βγαινει το καπακι και δεν ειναι βιδωμενο θα το εκανα και μονος μου. Να μου επαιρνε 80; 100; Τεσπα, επαθα και εμαθα. Θα αγορασω και 2,3 ασφαλειες να υπαρχουν. 50 λεπτα η μια κανει.. Btw, με το πιστολακι τι κανω; Ειναι και ακριβο. Παει πεταμα; Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Witcher1st
Πέτρος Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 59 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Αν και λογικα δε ηθελε καποια αλλαγη η ασφαλεια, απλα επεσε ο διακοπτης κατω στον μετρητη. Δεν ηξερα οτι ανοιγει το καπακι του μετρητη ετσι απλα, νομιζα ηταν κλειδωμενο. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ανοίγει το καπάκι της "χελώνας", αλλά να είναι κλειστό με μολυβδοσφραγίδα κλπ., αν πρόκειται για τις παλαιού τύπου. Τον εκεί διακόπτη τον σηκώνεις με το μοχλό που έχουν τα καπάκια μπροστά. Βέβαια, έτσι που έχουν γίνει και τα έχουν κάνει τόσα χρόνια που περιμένουμε τους νέους μετρητές κλπ, όλα ξεχαρβαλωμένα είναι, οπότε ο καθένας κάνει ότι θέλει.
firewalker Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 44 λεπτά πριν, Crbull είπε Πως κατάλαβε ότι η ασφάλεια είναι έτοιμη να καεί; Πολλές θερμικές ασφάλειες τήξης έχουν ένα ενδεικτικό στο πίσω μέρος. Το κόκκινο (ανάλογα με την ασφάλεια έχει διάφορα χρώματα) στην δεξιά εικόνα. Τυπικά όταν η ασφάλεια είναι ΟΚ, αυτό είναι πρόσωπο με το μεταλλικό καπάκι. Όταν η ασφάλεια καεί, το ενδεικτικό, πετάγεται και πέφτει. Σε περιπτώσεις όμως που η ασφάλεια δουλεύει οριακά στο να καεί, το έλασμα εσωτερικά μαλακώνει (λόγο της θερμοκρασίας) και το ενδεικτικό βγαίνει λίγο προς τα έξω. Αυτό δείχνει μία "ταλαιπωρημένη" ασφάλεια, χωρίς να σημαίνει πάντα πως είναι έτοιμη να καεί. Στο σπίτι μου μία τέτοια ασφάλεια, δεν θα την άφηνα. Επίσης μη καλή επαφή της ασφάλειας με την θήκη της μπορεί πάλι να υπερθερμάνει τα μεταλλικά καπάκια. Εκεί συνήθως μελανιάζουν ή και χάνουν τη γυαλάδα που έχουν (οξειδώνεται το μέταλλο). Τυπικά και αυτές τις αλλάζουμε. 3
stel106 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Ενω λειτουργουσε το πιστολακι μαλλιων ακουστηκε ενας θορυβος και επεσε το φως στο σαλονι. Απο το πιστολακι βγηκε και μια μυρωδια. Ανεβασα την ασφαλεια που επεσε απο τον πινακα αλλα τιποτα. Καλεσαμε ηλεκτρολογο, κατεβηκαμε κατω στον πινακα της ΔΕΗ και ηταν και εκει πεσμενη η ασφαλεια. Την ανεβαζει, ανεβαινουμε επανω και λειτουργουσαν ολα. Ρωταει να αλλαξουμε την ασφαλεια ειναι ετοιμη να καει, λεω ναι. Τον ρωταω τι οφειλουμε μου λεει 60 ευρω. Παθαινω εγκεφαλικο. Ειναι φυσιολογικο να ζητησε 60 ευρω για 5 λεπτα; Καλεσα λαθος ηλεκτρολογο μηπως; Επειδη εχει συμβει το ιδιο και παλαιοτερα, μας ζητουσαν 15-25 ευρω μεγιστο. Προφανως και δε θα ξανακαλεσουμε τον συγκεκριμενο. αν ρωταγες εδω θα τα γλιτωνες... τωρα λιγα πολλα.. πλεον γιατροι εχουν γινει και οι τεχνιτες βαρανε στα αυτια φουλ 1
nickol-us Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 7 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Btw, με το πιστολακι τι κανω; Ειναι και ακριβο. Παει πεταμα; Βραχυκύκλωσε! 60€ Spoiler Πέρα από την πλάκα, μάλλον έλιωσε και βραχυκύκλωσε, το πόσο ακριβό κι αν αξίζει να το φτιάξεις δε γνωρίζω, θα έλεγα πως μάλλον δεν αξίζει. Προφανώς και τηλεδιάγνωση με τόσα λίγα στοιχεία είναι πρακτικά αδύνατη, πιο πολύ μαντεψιά το παραπάνω 1
Witcher1st Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 3 ώρες 36 minutes ago, firewalker said: Δεν είναι γενικά πολλά για άμεση ανταπόκριση. Τυπικά με απόδειξη είναι 50~80 €. Κακώς που δεχτήκατε να μην εκδώσει απόδειξη. Απλα με ενα κατσαβιδι ηρθε, ο βοηθος του μαστορα. Θα ηξερε λογικα οτι κατα 99% ειναι υποθεση ρουτινας. Αυτος χανει βεβαια, δε προκειται να τον ξαναπαρω τηλεφωνο για το παραμικρο. Επαθα και εμαθα. 1 1
sdikr Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 hour ago, Witcher1st said: Ενω λειτουργουσε το πιστολακι μαλλιων ακουστηκε ενας θορυβος και επεσε το φως στο σαλονι. Απο το πιστολακι βγηκε και μια μυρωδια. Ανεβασα την ασφαλεια που επεσε απο τον πινακα αλλα τιποτα. Καλεσαμε ηλεκτρολογο, κατεβηκαμε κατω στον πινακα της ΔΕΗ και ηταν και εκει πεσμενη η ασφαλεια. Την ανεβαζει, ανεβαινουμε επανω και λειτουργουσαν ολα. Ρωταει να αλλαξουμε την ασφαλεια ειναι ετοιμη να καει, λεω ναι. Τον ρωταω τι οφειλουμε μου λεει 60 ευρω. Παθαινω εγκεφαλικο. Ειναι φυσιολογικο να ζητησε 60 ευρω για 5 λεπτα; Καλεσα λαθος ηλεκτρολογο μηπως; Επειδη εχει συμβει το ιδιο και παλαιοτερα, μας ζητουσαν 15-25 ευρω μεγιστο. Προφανως και δε θα ξανακαλεσουμε τον συγκεκριμενο. ήρθε στον χώρο σου, όποτε δεν είναι μόνο 5 λεπτά. 2
firewalker Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 6 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Btw, με το πιστολακι τι κανω; Ειναι και ακριβο. Παει πεταμα; Ίσως έχει βραχυκυκλώσει X2 ο αντιπαρασιτικός πυκνωτής. Τυπική βλάβη που φτιάχνεται σχετικά εύκολα γι κάποιον που γνωρίζει. Babyliss ή Parlux είναι;
Witcher1st Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 3 ώρες 14 minutes ago, Πέτρος said: Κανονικά δεν θα έπρεπε να ανοίγει το καπάκι της "χελώνας", αλλά να είναι κλειστό με μολυβδοσφραγίδα κλπ., αν πρόκειται για τις παλαιού τύπου. Τον εκεί διακόπτη τον σηκώνεις με το μοχλό που έχουν τα καπάκια μπροστά. Βέβαια, έτσι που έχουν γίνει και τα έχουν κάνει τόσα χρόνια που περιμένουμε τους νέους μετρητές κλπ, όλα ξεχαρβαλωμένα είναι, οπότε ο καθένας κάνει ότι θέλει. Ναι ενας μοχλος κατω ειναι για να ανοιγεις την ασφαλεια; Δε το ηξερα. Τωρα παλαιου ή καινουριου τυπου δεν ξερω αν ειναι ο μετρητης, Παντως δεν ειναι απο τους λεγομενους εξυπνους. Αλλα η ασφαλεια ειναι απλη οπως και στον πινακα, απλα την σηκωσε επανω. 1
toyo73 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Κανονικά δεν θα έπρεπε να ανοίγει το καπάκι της "χελώνας", αλλά να είναι κλειστό με μολυβδοσφραγίδα κλπ., αν πρόκειται για τις παλαιού τύπου. Τον εκεί διακόπτη τον σηκώνεις με το μοχλό που έχουν τα καπάκια μπροστά. Σε αρκετα πλεον δεν δουλευει,Εχουν ξεχαρβαλωθει και δεν εχουν επαφη με τον διακοπτη.
Witcher1st Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες 15 minutes ago, firewalker said: Πολλές θερμικές ασφάλειες τήξης έχουν ένα ενδεικτικό στο πίσω μέρος. Το κόκκινο (ανάλογα με την ασφάλεια έχει διάφορα χρώματα) στην δεξιά εικόνα. Τυπικά όταν η ασφάλεια είναι ΟΚ, αυτό είναι πρόσωπο με το μεταλλικό καπάκι. Όταν η ασφάλεια καεί, το ενδεικτικό, πετάγεται και πέφτει. Σε περιπτώσεις όμως που η ασφάλεια δουλεύει οριακά στο να καεί, το έλασμα εσωτερικά μαλακώνει (λόγο της θερμοκρασίας) και το ενδεικτικό βγαίνει λίγο προς τα έξω. Αυτό δείχνει μία "ταλαιπωρημένη" ασφάλεια, χωρίς να σημαίνει πάντα πως είναι έτοιμη να καεί. Στο σπίτι μου μία τέτοια ασφάλεια, δεν θα την άφηνα. Επίσης μη καλή επαφή της ασφάλειας με την θήκη της μπορεί πάλι να υπερθερμάνει τα μεταλλικά καπάκια. Εκεί συνήθως μελανιάζουν ή και χάνουν τη γυαλάδα που έχουν (οξειδώνεται το μέταλλο). Τυπικά και αυτές τις αλλάζουμε. Εχω τριφασικο, γιατι κοιταξε μονο την δεξια ασφαλεια; Το ιδιο κανουν και σε βιντεο που βλεπω, κοιταζουν μονο τη μια. Επισης καποια προταση για ασφαλεια τετοιου τυπου ή ειναι ολες ιδιες πανω-κατω;
CONAN_ Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ... ... Ένα κομπιούτερ που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ . Ο τεχνικός, κάθισε μπροστά στην οθόνη , πάτησε 1-2 πλήκτρα, κούνησε το κεφάλι του , μουρμούρισε κάτι στον εαυτό του και έσβησε τον υπολογιστή. Μετά έβγαλε ένα μικρό κατσαβίδι από την τσέπη του και γύρισε κατά μιάμιση στροφή μία μικροσκοπική βίδα. Ύστερα, άνοιξε τον υπολογιστή και διαπίστωσε ότι λειτουργούσε τέλεια. Ο πρόεδρος της εταιρίας ικανοποιημένος απόλυτα προσφέρεται να πληρώσει τον τεχνικό άμεσα «Πόσα σας χρωστάω?» ρώτησε. «Είναι 1000 ευρώ» απάντησε ο τεχνικός. «1000 ευρώ?!? 1000 ευρώ για λίγα λεπτά δουλειάς? 1000 ευρώ για να γυρίσετε μια βίδα? Καταλαβαίνω πως ο υπολογιστής αξίζει 12.000.000 ευρώ, όμως 1000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Θα τα πληρώσω μόνο όταν μου στείλετε αναλυτικό λογαριασμό που να δικαιολογεί αυτό το ποσό». Ο τεχνικός συμφώνησε και έφυγε. Το επόμενο πρωί , ο πρόεδρος λαμβάνει το τιμολόγιο , το διαβάζει προσεχτικά , κουνάει το κεφάλι του και το εξοφλεί αμέσως, χωρίς διαμαρτυρίες . Το τιμολόγιο έγραφε: Παροχές υπηρεσιών: - Στρίψιμο βίδας: ¤ 1 - Γνώση του ποια βίδα ήθελε στρίψιμο: ¤ 999 ΘΥΜΗΣΟΥ: Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. 4 1
TiPsY4 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Νομίζω έχετε χάσει την ουσία. Εγώ που έπαθα και έμαθα (έσπασε μια βρύση και έτρεχαν συντριβάνια τα νερά, περιμενα τον μάστορα μία βδομάδα για να έρθει σε ασύμφερη ώρα και έφυγα απο την δουλειά και έκανε και 2+ ώρες να επιδιορθώσει, με είχε μία βδομάδα χωρίς νερό στο σπίτι γιατί έπρεπε να κλείσω το κεντρικό γιατί δεν είχε βρυσάκι απο κάτω, και έχασα και μισό μεροκάματο) δεν έχει να κάνει μόνο με το ποσό. Έχει να κάνει με την ταχεία εξυπηρέτηση, την γνώση στο θέμα και την άμεση λύση. Άσχετα που μπορεί να ήταν μηδαμινό, όσα και να πήρε σου έλυσε το πρόβλημα αμέσως. Δεν είμαι ούτε ηλεκτρολόγος ούτε υδραυλικός για να τους δικαιώσω αλλά καταλαβαίνω το άθλημα. Φεύγουν απο την οικοδομή που είναι ή μεταφέρουν το πρόγραμμα τους για ένα μερεμέτι. Αν δεν θέλεις να βάζεις τα χέρια σου σε πίνακες με ρεύμα ή να γυρνάς βάνες και θες λύση εδώ και τώρα, θα πληρώσεις. Δεν πληρώνεις με την ώρα, αλλά με την άμεση λύση. Μπορεί να ανοιγόκλεινε τον γενικό και να έφτιαχνε - να μην ήταν τίποτα. Δεν έχει σημασία. είτε πλήρωνες 30 ευρώ είτε 60 είτε 60 + ΦΠΑ 4 1
firewalker Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Εχω τριφασικο, γιατι κοιταξε μονο την δεξια ασφαλεια; Το ιδιο κανουν και σε βιντεο που βλεπω, κοιταζουν μονο τη μια. Επισης καποια προταση για ασφαλεια τετοιου τυπου ή ειναι ολες ιδιες πανω-κατω; Αν έχει ασφάλειες τήξεως (όπως παρακάτω) φαίνεται από το παραθυράκι η προβληματική και πήγε κατευθείαν εκεί. Αν πας σε επώνυμο κατάστημα η εταιρία δεν έχει τόση σημασία. αν είναι Hager, Legrand, ABB κτλ. Μην πάρει από το Aliexpress όμως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις