Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω παρατηρήσει οτι σε πολλά σπίτια και πολυκατοικίες, οι οπτικες ινες εγκαθίστανται χύμα, εξωτερικά, χωρις κάποια ιδιαίτερη προστασία.

Σε εμας ειναι ενας μεταλλικός σωλήνας που βγαίνει απο το πεζοδρόμιο και μετα απο μισο μετρο βγαινει απο μεσα ενα λεπτο ελαστικό πλαστικό σωληνάκι. Αυτο εξωτερικά τωρα, δηλαδη ο καθενας κακόβουλος που δεν εχει τι να κανει μπορει ανετα και χωρις εργαλεία να του κανει ζημια η να το κοψει.

Μονο σε μενα φαίνεται περιεργο αυτο? Το εχω δει και σε αλλα σπιτια και πολυκατοικίες. ΟΚ καταλαβαινω οτι δεν ειναι ευκολο να σκαβουν ολο τον κοσμο αλλα καποια αλλη λυση δεν υπαρχει? Το χειροτερο ειναι οτι αυτο πρακτικα αχρηστευει και οτι καμερες εχει καποιος εγκαταστήσει αφου ο διαρρηκτης μπορει απλα να κοψει την κεντρικη παροχη του internet και πλεον δεν τον βλεπεις.

Μηπως δεν εχω καταλαβει κατι? Επρεπε να δηλωσω κατι πριν την εγκατάσταση? Τωρα τι γίνεται? Δεν υπαρχει τροπος να το προστατέψεις αυτο το πραγμα, ειναι στο πεζοδρομιο στην κυριολεξια.

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί, τα παλιά χάλκινα καλώδια έτσι χύμα δεν ήταν;

Ίσα ίσα είναι πιο προστατευμένα μέσα σε σωλήνες. Πώς αλλιώς ήθελες να τα περάσουν;

Επεξ/σία από Silverage
  • Super Moderators
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Silverage είπε

Ίσα ίσα είναι πιο προστατευμένα μέσα σε σωλήνες. Πώς αλλιώς ήθελες να τα περάσουν;

Αυτό λέει όμως πως δεν είναι μέσα σε σωλήνα αρκετά κομμάτια και βλέπεις τις οπτικές εκτεθειμένες σε κοινόχρηστους ή εξωτερικούς χώρους. 

Δημοσ.

είναι θέμα παρόχου της περιοχής, εγκατάσταση χωρίς προστασία έχω δει μόνο από την inalan. Οι υπόλοιποι τρεις μεγάλοι πάροχοι χρησιμοποιούν σωλήνες όπως ορίζει ο κανονισμός δικτύων, και σε εμένα η ίνα μπαίνει με μεταλλική σωλήνα και εσωτερικά οδεύει σε πλαστικά κανάλια και μέσα στα κάγκελα του κλιμακοστασίου. Δεν είναι κάπου εμφανής. Το πρόβλημα των εκτιθεμένων ινών είναι ότι οποιοδήποτε ακόμα και για πλάκα (όχι μόνο διαρρήκτης) μπορεί να την κόψει και δεν προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Δημοσ.

Σε δική μου εγκατάσταση Cosmote ήρθε ένα συνεργείο που έσπασε τις πλάκες στο πεζοδρόμιο και έφερε το καλώδιο από τη γωνία του δρόμου μπροστά στην είσοδο του σπιτιού (απόσταση 2μ.). Μετά έθαψαν το καλώδιο και επισκεύασαν το πεζοδρόμιο.

Έπειτα ήρθε άλλο συνεργείο, εγκατέστησε το μεταλλικό σωλήνα φάτσα κάρτα μπροστά στην είσοδο και πέρασε το καλώδιο μέσα από το σωλήνα. Το καλώδιο έφτασε μέχρι τον τοίχο του σπιτιού.

Τέλος, ένα μήνα μετά, ήρθε 3ο συνεργείο που έβαλε το καλώδιο μέσα στο σπίτι και το εγκατέστησε στο ρούτερ.

Μοιάζει σα σκετσάκι του Χάρυ Κλυν για το δημόσιο της εποχής ΠΑΣΟΚ. Καθώς όμως πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία δεν αμφιβάλλω ότι με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να ροκανίζουν το maximum από τα λεφτά που τους δίνουν για την οπτική ίνα.

Και ναι προφανώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κόψει αφού κάνει μπαμ ένας μεταλλικός σωλήνας στερεωμένος πάνω στο σκαλοπάτι της εισόδου (για να μη ζορίζονται οι διαρρήκτες με το κόψιμο του συναγερμού).

• Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, majunior said:

(για να μη ζορίζονται οι διαρρήκτες με το κόψιμο του συναγερμού).

Σε συναγερμό ΠΑΝΤΑ βάζεις 2ο κανάλι επικοινωνίας (συνηθέστερα sim για σύνδεση με δίκτυο κινητής).
Είναι σαν να τον συνδέεις με την ΔΕΗ και να σκέφτεσαι ότι μπορεί να κόψουν το ρεύμα.

Δημοσ.

Και οι παροχές σε πολλές περιπτώσεις είναι εκτεθειμένες, και μπορεί ο κάθε κακόβουλος που δεν έχει τι να κάνει να αρχίσει να κόβει και να μην έχουν τα σπίτια ρεύμα.

Και;

• Like 1
Δημοσ.

Αφενός ισχύει πως είναι πιο ευάλωτο σε κακόβουλες ενέργειες, αφετέρου είναι και πιο εύκολη η αποκατάσταση σε περίπτωση βλάβης 😏

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nvel είπε

είναι θέμα παρόχου της περιοχής, εγκατάσταση χωρίς προστασία έχω δει μόνο από την inalan. Οι υπόλοιποι τρεις μεγάλοι πάροχοι χρησιμοποιούν σωλήνες όπως ορίζει ο κανονισμός δικτύων, και σε εμένα η ίνα μπαίνει με μεταλλική σωλήνα και εσωτερικά οδεύει σε πλαστικά κανάλια και μέσα στα κάγκελα του κλιμακοστασίου. Δεν είναι κάπου εμφανής. Το πρόβλημα των εκτιθεμένων ινών είναι ότι οποιοδήποτε ακόμα και για πλάκα (όχι μόνο διαρρήκτης) μπορεί να την κόψει και δεν προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα.

HCN σαλονικα το ιδιο.παντως καλυτερα απο το να σκαβουν και στην οικοδομη.το καλυτερο θα ηταν να ειναι ασυρματο-δορυφορικο.

στην πολυκατοικια μας ο οτε εχει βαλει μια τυπικη προστασια με καναλια προστατευτικα.

τα καιρικα φαινομενα δεν νομιζω να τα επηρεαζουν,δεν εγινε κατι σε εμας.

εμενα η απορια μου ειναι ,εντελως ασχετο,ς αυτα εαν πας να τα κοψεις εχουν ρευμα που σε τιναζει? αυτο θα ηταν επικνδυνο για παιδια.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και οι παροχές σε πολλές περιπτώσεις είναι εκτεθειμένες, και μπορεί ο κάθε κακόβουλος που δεν έχει τι να κάνει να αρχίσει να κόβει και να μην έχουν τα σπίτια ρεύμα.

Και;

άμα είχες κόψει ποτέ παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για να δεις τα οπτικά και ηχητικά φαινόμενα που την ακολουθούν δεν θα τα έγραφες αυτά. Η οπτική ίνα τσακίζει με τα δυο δάκτυλα

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Silverage είπε

Σε εμάς τα χάλκινα ειναι υπογεια και το κουτι ειναι μεσα στο κοινόχρηστο γκαραζ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

inalan δεν αναγνωριζονται απο τις υπολοιπες εταιριες ουτε απο εκεινα τα voucher αν δεν κανω λαθος...οποιος βαλει μια απο αυτες κ καποιος αλλος ενοικος θελει cote-voda-wind θα περαστει 2η εγκατασταση στο ιδιο ακινητο  😛 .η εγκατασταση ειναι χυμα εξωτερικα στα μπαλκονια κ σε καποιες περιοχες π βαζουν μονο αυτοι ..τραβανε ινα απο το διπλανο ακινητο/κουτι

τα ακινητα 15-20 ετιας βαση νοκ εχουν ηδη αναμονη σωληνα απο το πεζοδρομιο μεχρι το εσωτερικο του ακινητου

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, kage said:

inalan δεν αναγνωριζονται απο τις υπολοιπες εταιριες ουτε απο εκεινα τα voucher αν δεν κανω λαθος

Μια χαρά παίζει με voucher η Inalan και Gigabit και Smart Readiness.

Κατά τα άλλα, αν οι εγκαταστάσεις χαλκού γίνονταν μεταγενέστερα από την κατασκευή κτιρίου τα ίδια χάλια θα είναι.

Όποιος θέλει τα σκάει και φτιάχνει δική του καλωδίωση, στην τσάμπα αυτό παίρνεις.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, imgema είπε

Εχω παρατηρήσει οτι σε πολλά σπίτια και πολυκατοικίες, οι οπτικες ινες εγκαθίστανται χύμα, εξωτερικά, χωρις κάποια ιδιαίτερη προστασία.

Σε εμας ειναι ενας μεταλλικός σωλήνας που βγαίνει απο το πεζοδρόμιο και μετα απο μισο μετρο βγαινει απο μεσα ενα λεπτο ελαστικό πλαστικό σωληνάκι. Αυτο εξωτερικά τωρα, δηλαδη ο καθενας κακόβουλος που δεν εχει τι να κανει μπορει ανετα και χωρις εργαλεία να του κανει ζημια η να το κοψει.

Μονο σε μενα φαίνεται περιεργο αυτο? Το εχω δει και σε αλλα σπιτια και πολυκατοικίες. ΟΚ καταλαβαινω οτι δεν ειναι ευκολο να σκαβουν ολο τον κοσμο αλλα καποια αλλη λυση δεν υπαρχει? Το χειροτερο ειναι οτι αυτο πρακτικα αχρηστευει και οτι καμερες εχει καποιος εγκαταστήσει αφου ο διαρρηκτης μπορει απλα να κοψει την κεντρικη παροχη του internet και πλεον δεν τον βλεπεις.

Μηπως δεν εχω καταλαβει κατι? Επρεπε να δηλωσω κατι πριν την εγκατάσταση? Τωρα τι γίνεται? Δεν υπαρχει τροπος να το προστατέψεις αυτο το πραγμα, ειναι στο πεζοδρομιο στην κυριολεξια.

Όταν φτάσουν οι κλέφτες σε αυτό το σημείο θα έχουμε σοβαρό θέμα. Γενικά τα υπόλοιπα είναι θέμα διαχειριστή, αν τους πιέσεις τα κάνουν όλα όπως πρέπει.

Δημοσ.

συμπτωματικα διαβαζα σημερα σε ενα facebook group για ηλεκτρολογους αντιστοιχο θεμα, επισυναπτω φωτο απο εργα που εκανενο δημος ηλιουπολης σε πεζοδρομια

Screenshot_20250923_145222_Facebook.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...