Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Hideo Kojima αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο του παιχνίδι OD, σε συνεργασία με την Xbox, μέσω ενός τρίλεπτου teaser trailer που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Το OD, το οποίο ανακοινώθηκε αρχικά το 2022, φαίνεται να είναι ένα ξεχωριστό και καθηλωτικό παιχνίδι με στοιχεία τρόμου.

Το trailer ξεκινά με τον χαρακτήρα της Sophia Lillis να ανοίγει μια κόκκινη πόρτα και να ανάβει κεριά, ορισμένα από τα οποία μοιάζουν με τα μωρά από το Death Stranding. Με τη βροχή να πέφτει έξω και μυστηριώδεις ήχους χτυπήματος, είναι σαφές ότι το OD θα βασίζεται έντονα στο είδος του τρόμου, καθώς ο χαρακτήρας της Lillis είναι παραδομένος στο φόβο.

Το trailer δείχνει επίσης μέρος της αρχικής δουλειάς της Kojima Productions με τη χρήση της Unreal Engine, με την υποστήριξη της Microsoft. Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης για την 10η επέτειο της Kojima Productions ότι η ανάπτυξη του παιχνιδιού "προχωρά καλά" και ότι η Microsoft βοηθά με τα οπτικά και τεχνικά στοιχεία.

"Το OD είναι τολμηρό, μοναδικό και αδιαμφισβήτητα από αυτό το στούντιο", δήλωσε ο Spencer. "Υποστηρίζουμε βαθιά την παραγωγή, είναι η τεχνική μας δουλειά στην Unreal Engine που κάνουμε με την ομάδα, τόσο με τα εντυπωσιακά που βλέπετε στην οθόνη, όσο και με πολλή δουλειά στο παρασκήνιο."

Το OD έχει τον υπότιτλο "knock" στο teaser trailer και παρουσιάζεται ως ένας συνδυασμός παιχνιδιού και ταινίας, με την υπόσχεση να εξερευνήσει έννοιες που θα δοκιμάσουν "το όριο του φόβου σας". Η Unreal Engine θα τροφοδοτήσει την εμπειρία του OD, αντί της μηχανής Decima που ανήκει στη Sony και χρησιμοποιείται στους τίτλους Death Stranding. Ο Kojima είχε θερμά λόγια για την Unreal Engine στην εκδήλωση της 10ης επετείου, λέγοντας ότι "η τεχνολογία είναι ένα βήμα υψηλότερη από το Death Stranding 2."

Αν και γνωρίζουμε ότι ο Jordan Peele εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στο OD, ο Kojima σημείωσε σήμερα ότι ο σκηνοθέτης εργάζεται σε ένα άλλο μέρος της συνολικής εμπειρίας του OD. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που το παιχνίδι έχει τον υπότιτλο "OD Knock", για να διαφοροποιηθεί από οτιδήποτε δουλεύει ο Peele.

Παρά τις υποσχέσεις ότι η ανάπτυξη προχωρά καλά, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι. "Ο Kojima καινοτομεί στο gameplay, την ιστορία και τη συμμετοχή των παικτών", λέει ο Spencer. "Συνεργαζόμαστε στενά και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το τι έπεται."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι gameplay;

Περισσότερο σαν in-engine video μοιάζει, ένα proof of concept για το ύφος και την ατμόσφαιρα. Ο Kojima πάντα παίζει με τα όρια ταινίας και παιχνιδιού, οπότε δεν θα με εξέπληττε αν το OD κινηθεί σε πιο «διαδραστική ταινία» κατεύθυνση, με περιορισμένο κλασικό gameplay.

Αριστουργηματικό, όπως και όλες οι δουλειές του συγκεκριμένου, από καλλιτεχνικής πλευράς, αλλά το κατά πόσο θα τραβήξει το πραγματικό ενδιαφέρον των παικτών είναι άλλο θέμα...

Τα παιχνίδια τρόμου έχουν το κοινό τους, αλλά δεν είναι γι’ αυτούς που παίζουν για να χαλαρώσουν πχ μετά τη δουλειά.

Απ’ όσο ξέρω τα horror games δε χτυπάνε μεγάλα νούμερα πωλήσεων, αλλά έχουν το δικό τους σταθερό κοινό. Μάλλον αυτή τη φορά ο Kojima παίζει πιο safe.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.

Αγαπημένη Λιλς. Δεν ξέρω αν θα είναι main χαρακτήρας στο OD ή αν χρησιμοποιήθηκε για χάρη του teaser αλλά ως Beverly Mars στο It ήταν εξαιρετική. 

• Thanks 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Γιατί ανάβει τος κεριά με τα σπίρτα αντί να πάρει ένα κερί και να ανάψει τα υπόλοιπα?

Είσαι παιδί για σινεμά εσύ

• Haha 10
Δημοσ.

Μακάρι αυτό και το Physint (playstation exclusive), υπό ανάπτυξη να είναι ωραία. Για αυτό φαίνεται να θέλει να κάνει το παιχνίδι τρόμου, που ποτέ δεν έκανε με το αριστουργηματικό P.T. Το δε Physint, έχει περιγραφή tactical espionage action game, πολλά υποσχόμενο, μιας και είναι ο δημιουργός των λατρεμένων Metal Gear!

Τα death stranding, πολλούς τους απογοήτευσαν, κάνοντας λόγο για walking simulator και εμένα δεν με πολυενθουσίασαν. Πρόκειται για καθαρά narrative driven games, το είχε πει ο ίδιος. Στο είδος ωστόσο είναι πολύ καλά. Πάντως το 2 είναι πολύ καλύτερο και φρέσκο από το 1. Αυτά πάντως φαίνονται πιο υποσχόμενα και ενδιαφέροντα από την περιγραφή τους.

Πάντως είναι γεγονός πως είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και επιδραστικούς σύγχρονους δημιουργούς παιχνιδιών, μαζί με τον μεγάλο Miyazaki και τον Ueda. Δεν τον συγκρίνω βέβαια με Miyamoto & Aonuma, που είναι παλιές καραβάνες. Σκέφτεται έξω από το κουτί με ωραία αποτελέσματα, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα boktai για το gameboy advance, που ήταν υπέροχα για την εποχή τους παιχνίδια και σε αφήγηση και σε gameplay, όπου η πρωτοπορία ήταν, αν ήθελες να περάσεις πιο αναίμακτα τις μάχες, έπρεπε να είσαι σε μέρος που έχει ήλιο για να φορτίζει η ειδική κασέτα για να φορτίζουν και οι δυνάμεις του ήρωα...

Μακάρι αυτό να είναι ο άξιος συνεχιστής του P.T και το Physint, να είναι πορρωτικό, όπως τα Metal Gear. In Kojima we trust and hope... Καλό gaming σε όλα τα αδέλφια του insomnia!

• Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπόν ψάχνω στο σινεμα απελπισμένα μια ταινία να σε κάνει να χαρείς έστω να γελάσεις τίποτα όλοι προμοταρουν τον φόβο και το κακό το ίδιο συμβαίνει και στα games λες και δεν μας φτάνει η φοβία της  καθημερινοτητας αλλά και οι παραγωγοί στο χρήμα υποκύπτουν συγνώμη αλλά δεν θα πάρω (άσε που έχει κουράσει το σενάριο).

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ontariyo είπε

Λοιπόν ψάχνω στο σινεμα απελπισμένα μια ταινία να σε κάνει να χαρείς έστω να γελάσεις τίποτα όλοι προμοταρουν τον φόβο και το κακό το ίδιο συμβαίνει και στα games λες και δεν μας φτάνει η φοβία της  καθημερινοτητας αλλά και οι παραγωγοί στο χρήμα υποκύπτουν συγνώμη αλλά δεν θα πάρω (άσε που έχει κουράσει το σενάριο).

0ffec4669b74dc2a3db6ce20859a5b9e&f=1&nof

• Haha 12
Δημοσ.

Ενώ παλιά μου άρεσαν τα games τρόμου, πλέον στα 45 μου έχω φλωρέψει όσο δεν πάει…

Τις προάλλες είπα να τερματίσω επιτέλους το Until Dawn, και μέχρι και αυτό στο αθόρυβο το έπαιζα.. 😂

• Sad 1
  • Haha 8
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, polaki είπε

Ενώ παλιά μου άρεσαν τα games τρόμου, πλέον στα 45 μου έχω φλωρέψει όσο δεν πάει…

Τις προάλλες είπα να τερματίσω επιτέλους το Until Dawn, και μέχρι και αυτό στο αθόρυβο το έπαιζα.. 😂

Κλεινεις και συ τον ηχο? 😂 Νεοτερη ειχα τρελα με τα horror games, νιωθω οτι οσο μεγαλωνω πεταγομαι πιο ευκολα πλεον σε αυτα τα παιχνιδια. Η ηλικια να φταιει δεν ξερω 😂

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, polaki είπε

Πρόληψη κατα του εμφραγματος λέγεται συνομήλικε φίλε μου!

• Thanks 1
  • Haha 15

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...