Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, csontheline said:

Διαφορετική φορολόγηση DINK, DONG και DANC. Καθόλου παιδιά, μέγιστη φορολόγηση. Όσο πιο πολλά παιδιά, τόσο μικρότερη φορολόγηση (έως και καθόλου).

Πως θα αποτρέψει τους ασυνείδητους να το εκμεταλλευτούν αυτό; Παλιά το επιδίωκαν ακόμα και για να πάρουν πινακίδες για τα αυτοκινητάκια τους. Είπαμε να κάνουμε παιδιά αλλά όχι και αγέλες.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, PandilleroGR said:

Αν δεν ειχες παιδια ποσα θα σας εμεναν στο τελος του μηνα?

Γιατί να μου έμεναν στο τέλος του μήνα αν δεν είχα παιδιά;

Φύλλο και φτερό θα τα έκανα, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συμφωνώ γενικά με το οτι οι περισσότεροι απλά θέλουν να ζούνε στη μιζέρια και δεν μπορούν να χαρούν αυτό που έχουν. Πιστεύω οτι μια χαρά βγαίνεις με 2 μισθούς αν δεν εχεις παιδιά αλλά και αν εχεις τουλάχιστον για τα πρώτα 6-7 χρόνια, που εχω άποψη, τα έξοδα δεν είναι τόσο σημαντικά ώστε να πεις οτι δεν βγαίνεις. Προφανώς παίζουν ρόλο και τα social media και οτι έχουμε δημιουργήσει τόσες πολλές "πρώτες ανάγκες". 

Τώρα για το θέμα των παιδιών πλέον πιστεύω οτι ο λόγος που δεν κάνουν παιδιά δεν ειναι οικονομικός αλλά οτι γίναμε όλοι παρτάκηδες και ευθυνόφοβοι, είτε στην προσωπική μας ζωή αλλά και στην επαγγελματική.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Rebelos2018 said:

Εγώ με τη συμβία μου πριν από 4 χρόνια πήραμε την απόφαση να δοκιμάσουμε το DKNI - Double Kids No Income. 

ΕΠΟΣ!!!👏

δεν ηξερα οτι εχουμε και κλαμπ!Ειμαι μελος!

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Malthador said:

Είναι αυτονόητο πιστεύω ότι αν ένα παιδί στις ηλικίες 0 έως 8 κοστίζει  κοστίζει 2000 ευρώ το χρόνο αυτό σημαίνει ότι στις ηλικίες 9 έως 16 πρέπει να κοστίζει 24000 ευρώ το χρόνο για να καλυφθεί ο μέσος όρος που αναφέρει το άρθρο. Ένα το κρατούμενο, δεν βγάζει νόημα, δεν ισχύουν καν αυτά τα νούμερα, ειδικά όταν μιλάμε για τον μέσο όρο.

Επιπλέον, το άρθρο της Καθημερινής έχει έρευνα που λέει ότι τα παιδιά μέχρι 16 ετών κοστίζουν 13000 ευρώ το χρόνο και στον τίτλο καταλήγει ότι μέχρι να ενηλικιωθούν κοστίζουν 233.000. Δεύτερο κρατούμενο, η έρευνα μιλάει μέχρι τα 16, στον τίτλο παραπλανούν. Κλασική ελληνική δημοσιογραφία.

Επίσης, αναφέρεται ότι ένα ζευγάρι την βγάζει μεσοσταθμιαία με 1350 ευρώ, δηλαδή με 675 ευρώ ο καθένας, αλλά αν αυτό το ζευγάρι αποκτήσει παιδί, αυτομάτως το ποσό αυξάνεται κατά 1050 ευρώ. Ένα ενήλικο άτομο με 675 απλά επιβιώνει, ένα παιδί έως 16 ετών με 1045 ευρώ το μήνα το αντίθετο μάλλον, ζει πλουσιοπάροχα. Τρίτο το κρατούμενο, συγκρίνονται ανόμοια μεγέθη.

Τέλος, από προσωπική εμπειρία με δύο παιδιά στο δημοτικό που έχουν τα χόμπι τους και τις δραστηριότητές τους και με δύο ανώτερα εισοδήματα να μπαίνουν στο νοικοκυριό, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι 13.000 ευρώ το χρόνο για ένα παιδί αυτής της ηλικίας είναι απλώς εξωφρενικό σαν νούμερο.

Αν έχει το καθένα το δικό του δωμάτιο, δε θες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ +300€ το μήνα ενοίκιο προκειμένου απλά να τα κοιμίζεις;

Μόνος σου με τη γυναίκα σου θα βρίσκατε με 600€-700€ ανάλογα βέβαια και την πόλη/περιοχή, στην Αθήνα θεωρώ είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βρεις σπίτι κάτω από 900-1000 προκειμένου να μένετε σαν άνθρωποι, άρα χοντρικά +3500€ ανά έτος μόνο για αυτό που μάλλον δεν έχεις υπολογίσει. 

Από εκεί και πέρα τώρα ο κολλητός μου με 15χρονο αγόρι έχει υπολογίσει ότι χρειάζεται ένα 250άρι το μήνα για τις εξόδους του (από monster ενώ πάει φροντιστήριο μέχρι σινεμα και mcdonalds τα σαββατοκύριακα), 100€ για τα Αγγλικά του σε Proficiency, 80€ για Γερμανικά και ένα 70άρι για το ποδόσφαιρο. 

Του χρόνου που θα αρχίσουν τα φροντιστήρια για το λύκειο θα κλάψει. 

Οκ σίγουρα τα αγγλικά και η μπάλα δεν είναι 12 μήνες, αλλά με δεδομένο ότι το καλοκαίρι τα υπόλοιπα έξοδα εκτοξεύονται (σχεδόν κάθε μέρα έξω), είναι αρκετά ρεαλιστικό να τα θεωρήσουμε δεδομένα x12. 

Τώρα όσον αφορά το gaming ξέρω ότι έχει gamepass γιατί παίζει και σε XBOX και σε PC. Να σου βάλω και λίγα ακόμα μέσο όρο για ξέμπαρκες αγορές games και κάνα upgrade του pc κλπ, πες 50€ το μήνα. 

Αρχίζουν και μαζεύονται, και δεν έχουμε βάλει μέσα ρούχα, φαγητά και διακοπές. 

Δεν έχω παιδιά και δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά δε μου φαίνονται μακριά απ'την πραγματικότητα τα 12k το έτος εμένα. 

• Moderators
Δημοσ.

Γι' αυτό λέω ότι δεν στέκουν οι συγκρίσεις:

15 minutes ago, polaki said:

Μόνος σου με τη γυναίκα σου θα βρίσκατε με 600€-700€ ανάλογα βέβαια και την πόλη/περιοχή, στην Αθήνα θεωρώ είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βρεις σπίτι κάτω από 900-1000 προκειμένου να μένετε σαν άνθρωποι, άρα χοντρικά +3500€ ανά έτος μόνο για αυτό που μάλλον δεν έχεις υπολογίσει. 

Άρα παρόλο που δύο άνθρωποι δεν βρίσκουν σπίτι κάτω από 700 ευρώ, ωστόσο το άρθρο υποστηρίζει ότι μπορούν να επιβιώσουν με 1300. Δηλαδή θέλει να μας πει ότι τα υπόλοιπα 600 ευρώ θα τους φτάσουν για να φάνε, να ντυθούν, να ζεσταθούν, να μετακινηθούν και να αγοράσουν προφυλακτικά μην τους συμβεί κανένα ατύχημα. Ακραίο, δεν βγαίνουν τα κουκιά, αλλά έστω, αν μιλάμε για επιβίωση πες ότι το δεχόμαστε.

Στην περίπτωση που έχουν παιδιά όμως, δεν συνάδουν με την επιβίωση το κάθε παιδί να έχει το δωμάτιο του και την κονσόλα του. Άρα σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια πολύ άνετη και οριακά σπάταλη ζωή, σε ότι αφορά τα παιδιά. Και πάλι βρίσκω υπερβολικό το νούμερο για να είμαι ειλικρινής, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί το διαφορετικό κριτήριο.

Δημοσ.

Απαντάω στον τόπικ σταρτερ με μία απλή απορία γιατί χωρίς να ξέρω την ηλικία του καθε μέλους στο forum νομίζω ότι θα ξεχάσουμε βασικά οικονομικά του Πανεπιστημίου...Χωρίς παιδιά-μελλοντικοί ενήλικες, ποιος ακριβώς περιμένεις να δουλέψει για να πληρώσει την σύνταξη σου στα 70+;;;;

Μπουκαδόροι με αρθριτικά δεν παίζει νομίζω...

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, polaki είπε

Αν έχει το καθένα το δικό του δωμάτιο, δε θες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ +300€ το μήνα ενοίκιο προκειμένου απλά να τα κοιμίζεις;

Από εκεί και πέρα τώρα ο κολλητός μου με 15χρονο αγόρι έχει υπολογίσει ότι χρειάζεται ένα 250άρι το μήνα για τις εξόδους του (από monster ενώ πάει φροντιστήριο μέχρι σινεμα και mcdonalds τα σαββατοκύριακα), 100€ για τα Αγγλικά του σε Proficiency, 80€ για Γερμανικά και ένα 70άρι για το ποδόσφαιρο. 

Του χρόνου που θα αρχίσουν τα φροντιστήρια για το λύκειο θα κλάψει. 

Οκ σίγουρα τα αγγλικά και η μπάλα δεν είναι 12 μήνες, αλλά με δεδομένο ότι το καλοκαίρι τα υπόλοιπα έξοδα εκτοξεύονται (σχεδόν κάθε μέρα έξω), είναι αρκετά ρεαλιστικό να τα θεωρήσουμε δεδομένα x12. 

Τώρα όσον αφορά το gaming ξέρω ότι έχει gamepass γιατί παίζει και σε XBOX και σε PC. Να σου βάλω και λίγα ακόμα μέσο όρο για ξέμπαρκες αγορές games και κάνα upgrade του pc κλπ, πες 50€ το μήνα. 

Αρχίζουν και μαζεύονται, και δεν έχουμε βάλει μέσα ρούχα, φαγητά και διακοπές. 

Δεν έχω παιδιά και δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά δε μου φαίνονται μακριά απ'την πραγματικότητα τα 12k το έτος εμένα. 

τετοιες "αναγκες" μπορεις να βρεις δεκαδες και το συνολικο κοστος ανα παιδι μπορει να φτανει και χιλιαρικο ανα μηνα. ενα καλο βιολι κανει 10κ, ενταξει ας μαθει φλογερα δεν χαθηκε ο κοσμος. εγω δεν ξερω γερμανικα, ισως η μανα μου δεν ειχε λεφτα να με στειλει, so what?

Δημοσ.

Θεωρώ το γεγονός ότι ο κόσμος δεν μπορεί/φοβάται/καθυστερεί να κάνει παιδιά για οικονομικούς λόγους ίσως τη μεγαλύτερη κατάντια της Ελλάδας ή της ανθρωπότητας. 

Και για κάποιον (βαριέμαι να ψάχνω και να παραθέτω) που είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κόσμος φεύγει στο εξωτερικό, συγνώμη αλλά εάν η διαφορά του να είμαι Ελλάδα με το να είμαι εξωτερικό είναι ότι στην Ελλάδα φοβάμαι να κάνω παιδιά και στο εξωτερικό γνωρίζω όχι απλά ότι θα κάνω παιδιά αλλά ότι μπορώ να τους βάζω και 1-2 Ελληνικούς μισθούς το μήνα σε επενδυτικό λογαριασμό για το μέλλον τους, τότε ναι, εξωτερικό και Ελλάδα για διακόπες. Τι μιζέρια θεέ μου. Και τι να πεί κανένας για τα έξοδα σε φροντιστήρια. Να μην κάνεις παιδί επειδή δεν μπορείς να πληρώσεις φροντιστήρια για να τρώνε όλη την παιδική/εφηβική ηλικία των παιδιών στο να 'ξανακάνουν' ό,τι κάνουν στο σχολείο. Αίσχος απλά. 

• Like 2
Δημοσ.
33 minutes ago, Malthador said:

Γι' αυτό λέω ότι δεν στέκουν οι συγκρίσεις:

Άρα παρόλο που δύο άνθρωποι δεν βρίσκουν σπίτι κάτω από 700 ευρώ, ωστόσο το άρθρο υποστηρίζει ότι μπορούν να επιβιώσουν με 1300. Δηλαδή θέλει να μας πει ότι τα υπόλοιπα 600 ευρώ θα τους φτάσουν για να φάνε, να ντυθούν, να ζεσταθούν, να μετακινηθούν και να αγοράσουν προφυλακτικά μην τους συμβεί κανένα ατύχημα. Ακραίο, δεν βγαίνουν τα κουκιά, αλλά έστω, αν μιλάμε για επιβίωση πες ότι το δεχόμαστε.

Στην περίπτωση που έχουν παιδιά όμως, δεν συνάδουν με την επιβίωση το κάθε παιδί να έχει το δωμάτιο του και την κονσόλα του. Άρα σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια πολύ άνετη και οριακά σπάταλη ζωή, σε ότι αφορά τα παιδιά. Και πάλι βρίσκω υπερβολικό το νούμερο για να είμαι ειλικρινής, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί το διαφορετικό κριτήριο.

Ναι οκ εσύ ανέλυσες όλο άρθρο, εγώ εστίασα στο θέμα παιδιού (χωρίς καν να έχω). 

Συμφωνούμε φυσικά στο ότι άλλο η επιβίωση (έστω με φακές) και άλλο και οι "καυλάντες" τύπου μπάσκετ, μπάλα, playstation και τα ρέστα! :)

Δεν υπάρχει περίπτωση φυσικά να ζήσει κάποιος με τα υπόλοιπα 600€.... 

Δημοσ.
32 minutes ago, MOGE said:

Απαντάω στον τόπικ σταρτερ με μία απλή απορία γιατί χωρίς να ξέρω την ηλικία του καθε μέλους στο forum νομίζω ότι θα ξεχάσουμε βασικά οικονομικά του Πανεπιστημίου...Χωρίς παιδιά-μελλοντικοί ενήλικες, ποιος ακριβώς περιμένεις να δουλέψει για να πληρώσει την σύνταξη σου στα 70+;;;;

Μπουκαδόροι με αρθριτικά δεν παίζει νομίζω...

Οι νέοι εργαζόμενοι ειναι στο TEKA οπότε έτσι και αλλιώς οι του τόπικ δεν θα πάρουν σύνταξη απο "τους νέους που θα δουλευουν".

Εγω ειμαι 40. Η πιθανότητα να πάρω σύνταξη ειναι κόντα στο 0%. Το να πάρω σύνταξη που να μου επιτρέπει αν ζήσω (700-800 με δικό μου σπιτάκι) ειναι κάτω απο το 0%. 

• Like 2
Δημοσ.
10 minutes ago, basilis_k6 said:

τετοιες "αναγκες" μπορεις να βρεις δεκαδες και το συνολικο κοστος ανα παιδι μπορει να φτανει και χιλιαρικο ανα μηνα. ενα καλο βιολι κανει 10κ, ενταξει ας μαθει φλογερα δεν χαθηκε ο κοσμος. εγω δεν ξερω γερμανικα, ισως η μανα μου δεν ειχε λεφτα να με στειλει, so what?

Οκ, συμφωνώ. Αλλά μιλάμε για ένα μέσο όρο. Δηλαδή ούτε στην πείνα με φακές που έγραψα πριν, αλλά ούτε και στο βιολοντσέλο. 

To be honest δε θεωρώ ότι το να γνωρίζει ο άλλος 5 γλώσσες απτα 15 του είναι "mainstream" αλλά ούτε και το να μη μιλάει γρι Αγγλικά. 

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, εξού και η έννοια του μέσου όρου.

Δημοσ.
2 hours ago, godfather0991 said:

Γιατί μας νοιάζει αν κάποιο ζευγάρι βγάινει οικονομικά αν έχει παιδί ή όχι;

Δεν ζούμε στο '40 να κάνει ο κόσμος παιδιά γιατί είναι από ανάγκη. Αν ένα ζευγάρι θέλει να κάνει παιδί πρέπει πρώτα να δει αν οικονομικά μπορεί να το υποστηρίξη, αν όχι καλό είναι να μην το κάνει γιατί δεν φταίει σε τίποτα το παιδί μα ζήσει μια ζωή τοξική γιατί οι γονείς θα είναι όλη την ώρα στην κλάψα.

Το να κάνεις παιδί είναι συνηδητή απόφαση (αν είναι λογικοί οι γονείς) και είναι μετά βάρος των γονιών να βρουν τρόπο να το συντηρίσουν. 

εσυ και εγω καλα τα λεμε αλλα ακουμε ειμαστε στο χωριο οπου πιεζει η μανα και η κοινωνια να κανεις παιδι, δεν εχετε παιδακι ακομα, ποτε με το καλο, αντε να δουμε και κανα εγγονι. Και για μενα οκ το εκανες το ενα. Μετα που φτανουν τα 4 και αρχιζει η γκρινια δεν βγαινω, ακριβεια, κατω το κρατος, σορρυ αλλα ξερεις μπορεις να σταματησεις στο 1 ή στα δυο αναλογα με το πως σε παιρνουν τα οικονομικά σου, οπως ειπαν "θα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι μια συνηδητή απόφαση"

43 minutes ago, Skrobo said:

Χωρίς παιδιά-μελλοντικοί ενήλικες, ποιος ακριβώς περιμένεις να δουλέψει για να πληρώσει την σύνταξη σου στα 70+;;;;

sorry, νομιζεις οτι ο λογος που δεν θα παρεις ή θα παρεις (δεν θα παρεις) συνταξη στα 70 ειναι γιατι δεν εχουμε παιδια ή επειδη εχουμε υπογεννητικότητα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί να μου έμεναν στο τέλος του μήνα αν δεν είχα παιδιά;

Φύλλο και φτερό θα τα έκανα, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.

Δεν απαντησες στην ερωτηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, godfather0991 είπε

Δεν ζούμε στο '40 να κάνει ο κόσμος παιδιά γιατί είναι από ανάγκη. Αν ένα ζευγάρι θέλει να κάνει παιδί πρέπει πρώτα να δει αν οικονομικά μπορεί να το υποστηρίξη, αν όχι καλό είναι να μην το κάνει γιατί δεν φταίει σε τίποτα το παιδί μα ζήσει μια ζωή τοξική γιατί οι γονείς θα είναι όλη την ώρα στην κλάψα.

Το να κάνεις παιδί είναι συνηδητή απόφαση (αν είναι λογικοί οι γονείς) και είναι μετά βάρος των γονιών να βρουν τρόπο να το συντηρίσουν. 

Προφανώς ο καθένας κάνει παιδί όπως νομίζει, και απ' έξω είναι εύκολο να λέμε 'καλύτερα να μην κάνει εκτός αν μπορεί να δώσει το Α και το Β και το Γ', αλλά όλη αυτή η θεωρία του 'καλύτερα να μην κάνεις παιδί γιατί δεν φταίει σε κάτι το παιδί να ζήσει μια φτωχή ζωή ή οτιδήποτε είναι αυτό', βασίζεται στην υπόθεση ότι τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών που γεννήθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες, εάν τους ρωτούσες αν θα προτιμούσαν να μην είχαν γεννηθεί, θα απαντούσαν 'Ναι'. Και προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που θα προτιμούσε να μην έχει γεννηθεί επειδή μεγάλωσε σε φτώχια κλπ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...