Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι με έχει πιάσει και θέλω να αρχίσω να ακούω μουσικη πάλι σχετικά συνειδητα*.

Spoiler

Όχι απλά internetiko ραδιόφωνο/random λίστα από YouTube να παίζουν στο background, θα ήθελα να καταφέρω να ακούω 2-3 ώρες μουσική χωρίς να κάνω κάτι αλλο

Έχω τα edifier 1700bt και σκεφτόμουν να τα αλλαξω με κάτι καλύτερο(passive speakers+sub+amp) αλλά μάλλον υπάρχουν 2 πρόβληματα

Α)Ο χώρος που βρίσκετε το γραφείο(πολύ καλή ακουστική) μου και η τοποθέτηση τους λόγο οθονών(2*32inch) θεωρώ ότι δύσκολα φτιάχνετε.

Β)Θα ήθελα σχετικά αρκετή ένταση και μιας και είμαι σε πολυκατοικία είναι και αυτό ένα θέμα.

Οπότε λέω να πάρω για αρχή κάποια "εισαγωγικά/τίμια" ακουστικά.

Budget -ας πουμε- ~150 ευρώ

Spoiler

δεν θα με χαλούσε να έδινα και λιγοτερα, δεν θα ειχα όμως και αντικειμενικό πρόβλημα να έδινα και κάτιτις παραπανω

Έχω παραγγείλει το dac/headphone amp fosi sk02 (το περιμένω από μέρα σε μέρα) οπότε θεωρώ ότι από εκεί είμαι καλυμμένος.

Βγαζει και 4.4 balanced jack.

Spoiler

Το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι κανει :-) και για πιο λόγο να προτιμήσω αυτή την σύνδεση ή την "απλή" 3,5mm

Από μουσική μάλλον είμαι σε διαδικασία αναζήτησης αλλά εκτιμώ πως πιθανότατα να μην με χαλάει το μπάσο.

-Πάντως σίγουρα δεν ψάχνω για κάτι flat-

Ολες οι προτάσεις δεκτές!

Δημοσ.

Είναι αμαρτία να δίνεις κοντά 100 ευρώ σε DAC/ενισχυτή ακουστικών και να έχεις budget για μέτρια ακουστικά. 🤔 Η ακουστική αλυσίδα, καλό θα είναι να είναι ισοροπημένη. Ακούς όσο καλύτερα μπορεί να αποδόσει το χειρότερο κομμάτι της αλυσίδας... 

Προτείνω μερικά απο τα μεσαία μοντέλα της Grado σειράς prestige ή για εμένα το κορυφαίο (είναι υποκειμενική άποψη, πασπαλισμένη με πολλες ευχάριστες αναμνήσεις 😶‍🌫️) AKG K702

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι ο σκοπός στα ΚΑΛΑ ακουστικά (όπως και στα ΚΑΛΑ ηχεία) είναι να έχουν όσο ποιο ΦΛΑΤ responce μπορούνε.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/3939161/AKG-K612-PRO-Ensyrmata-Over-Ear-Akoustika-Mayra.html

Πολύ ποιοτικός ήχος(ανώτερος από τα 702 στις μεσαίες) κοντά σε ακουστικά των ~300-400€. Aλλά όχι για τον ενισχυτή σου. Απόφυγε όλα τα high end AKG. 

https://www.skroutz.gr/s/42604919/BeyerDynamic-DT-990-Pro-Ensyrmata-Over-Ear-Akoustika-Black-Edition.html

Ημικλειστού τύπου για πιο ισχυρό και αισθητό μπάσο. Υψηλή άνεση όπως στα περισσότερα Beyer. Χρειάζονται EQ για σωστό ήχο(είναι δωρεάν). Ειδικά για τα 250 Ohm έχω φτιάξει EQ που μιμείται τον ήχο των ακριβών Sennheiser.

https://www.skroutz.gr/s/60566082/beyerdynamic-dt-770-pro-x-ensyrmata-over-ear-akoustika-mayra.html

Ή τα 770 pro. Επίσης ανάγκη για EQ(όλα τα Beyerdynamic γενικότερα).

https://www.thomann.de/gr/sennheiser_hd_560s.htm?glp=1&gad_source=1&gad_campaignid=10591582486

Ισορροπημένα και ποιοτικά out of the box. Όχι ιδιαίτερο impact στο μπάσο.

https://www.skroutz.gr/s/8550663/BeyerDynamic-DT-990-Edition-32-Ohms-Ensyrmata-Over-Ear-Akoustika-Asimi.html

Κορυφαία άνεση. Καλός συνολικά ήχος με EQ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, lector said:

Η πηγη ποια θα ειναι; Τι θα ακους; 

Ισως tidal (από pc) που ξέρω ότι έχει flac αρχεία (εάν καταλάβω διαφορά).

Μουσική δεν ανέφερα γιατί δεν έχω κάτι συγκεκριμένο.Αναλογα την διάθεση (σχεδον όλα τα είδη, ισως εκτός pop και metal)

Spoiler

Ξέρω δεν βοηθάει καθόλου, για αυτό και δεν ανέφερα το τι μουσικη ακούω εξαρχης

Κοιτάζω κάπως προς fiio jt1 /*ft1 /*ft1 pro και ίσως akg 361/371, θα ρίξω μια ματιά και στα grado που προτάθηκαν.

-Τα beyerdynamics θαρρώ πως δεν θα μου αρέσουν από κάτι review που ειδα-

*Πέρα από τα διθυραμβικά reviews+ το σχετικά χαμηλό κοστος, αυτά τα 2 έχουν και balanced καλώδιο 4.4 που από ότι καταλαβαίνω είναι προτιμότερο σε σχέση με το 3,5mm εφόσων έχει τέτοιο output το sk02.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Οχι, δεν εχει να κανει με το ειδος μουσικης, απλα αναρωτιεμαι αν τοσο hi-end εξοπλισμος αξιζει για οτιδηποτε λιγοτερο απο cd quality ή βινυλιο με καλο πικαπ και καλη βελονα.

Δημοσ.
1 hour ago, lector said:

Οχι, δεν εχει να κανει με το ειδος μουσικης, απλα αναρωτιεμαι αν τοσο hi-end εξοπλισμος αξιζει για οτιδηποτε λιγοτερο απο cd quality ή βινυλιο με καλο πικαπ και καλη βελονα.

Νομίζω πως με flac μπορείς να έχεις καλύτερο ήχο από cd.

Oσο για το "hiend", σε καμία περίπτωση 200-300 ευρώ για το combo δεν είναι σοβαρά χρήματα για ηχο.

chifi φάση είναι αυτό το setup που πάω να κάνω.

Τώρα πόση διαφορά θα έχω με το τώρα δεν το γνωρίζω, αλλά το χω και εγώ απορία.

Δημοσ.

Πλέον, ακόμα και στις εκθέσεις, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν FLAC αρχεία και μάλιστα stream-άρουν απο  bluetooth. 

17 hours ago, pirmen56 said:

https://www.thomann.de/gr/sennheiser_hd_560s.htm?glp=1&gad_source=1&gad_campaignid=10591582486

Ισορροπημένα και ποιοτικά out of the box. Όχι ιδιαίτερο impact στο μπάσο.

Sennheiser είχα ακούσει πιτσιρικάς (περίπου την ίδια εποχή που άκουγα σχεδόν καθημερινά τα Αυστριακά 240) αλλά μου έκαναν για ποιο HiFi χρήση. Είπαμε το θέμα ήχος είναι εξαιρετικά υποκειμενικό... Οπως επίσης και το hi-end... Αν κάποιος πάει στις εκθέσεις θα καταλάβει... 

Παρεπιπτόντως, εχτές μπήκα στον πειρασμό να κοιτάξω λίγο για την AKG. Είχε πωληθεί στην Samsung μέσω της θυγατρικής Harman. Ομως το Αυστριακό της τμήμα στο οποίο βρισκόταν όλο το R&D και το engineering  έκλεισε το 2016, οπότε τολμώ να πω ότι πλεόν τα νέα προιόντα AKG ουδεμία σχέση έχουν με την παλαιά εταιρεία. 

Το προσωπικό φαίνετε ότι έφτιαξε την Austrian Audio και απο ότι βλέπω παράγει το ίδιο εξαιρετικά προιόντα (πάντα τα μικρόφωνά της ήταν τα αγαπημένα μου)...

Δημοσ.

Παραγγειλα τελικά τα fiio ft1 -σκετα-. απο fiio.eu στα ~165ευρω.

Spoiler

είναι Βουλγαρία και σε κάποιο email που έστειλα να ρωτήσω για την εγγύηση μου απαντήσατε Ελληνικα, από ότι είδα στο contact ο "ιδιοκτήτης" είναι Ελληνας

Θα πάρουν κανένα ~10ημερο να ερθουν.

Από ότι βλέπω στα reviews-εκεί που είπα ότι δεν θα πολύ ασχοληθώ, έριξα κανένα 10ωρο ψάχνοντας- αυτά και τα ft1 pro(αυτά είναι open back και έχουν planar drivers) είναι συνήθως τα προτεινόμενα για vfm στα ~200 ευρω.

Προτίμησα τα "απλά" γιατί είδα ότι έχουν λίγο πιο χρωματισμένο ήχο (τείνουν σε "v" shape) και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα με το τι είναι τα "planar drivers" και αν μπορεί να τα οδηγήσει σωστα ο μικρός fosi sk02.

Θα επανέλθω με το πώς μου φάνηκαν και εάν θεωρώ ότι αξίζε τελικά το ~250αρη για αυτή την δουλειά.

Δημοσ.

Δεν τα ήξερα. Έχουν πολύ καλές μετρήσεις και φαίνονται πολύ ποιοτικά. Αν και αποφεύγω κλειστού τύπου τόσο για λόγους άνεσης όσο και ήχου.

Τα planar είναι ανώτερη τεχνολογία εφόσον η σχεδίαση συμβαδίζει. Βγάζουν βαθύ μπάσο ακόμα και χωρίς να είναι open τύπου. Έχουν τη διαύγεια και τη ζωντάνια των ανοικτών ακουστικών και μπάσο σαν των κλειστών.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...