vorlon68 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 51 λεπτά πριν, uniquegr είπε Λογικά παίζεις σε core i πρώτης γενιάς, ομολογώ ότι δεν θα το χρησιμοποιούσα προσωπικά λόγω της υψηλής κατανάλωσης ρεύματος που θα έχει σε σχέση με το έργο που παράγει. Και πάλι όμως, επίσημα δεν τρέχεις Windows 11. Μονο AMD. AMD Phenom II X4. Και εχω Windows 10. Εβαλα τα 11 αλλα τα κρατησα 6 μήνες δεν μου αρεσαν καθόλου κάποιες αλλαγες που εχουν κάνει
Odyss3us Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, uniquegr said: Καλά, στο 2000 ζεις; Τα περισσότερα εταιρικά προγράμματα είναι cloud based. Ειδικά μετά τις αλλαγές στο mydata, αμφιβάλω και αν είναι ελάχιστοι αυτοί που επέλεξαν να αναβαθμίσουν τις τοπικές εγκαταστάσεις των προγραμμάτων τους τη στιγμή που όλο το πρόγραμμα έχει αλλάξει. Για τις σουίτες επεξεργασίας γραφικών, έχω κάνει σαφή την εξαίρεση, όπως κάνω πάντα άλλωστε. Όσο για τις απαιτήσεις στις δουλειές, αν θέλουμε να ακριβολογούμε, δεν έχει σημασία το λειτουργικό, αφού όλα γίνονται μέσω web browser πλέον. Άσε δε που δεν μιλάμε για γνώσεις σε βάθος ή τίποτα το εξεζητημένο που δεν μπορεί να κάνει ένας χρήστης του Linux. Ακόμα και οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου είναι οι ίδιες πλέον. Άντε, βρες κάτι άλλο να μας πεις. επειδη μπαινουν με vpn και ενημερωνουν τη βαση σε ενα remote server δε σημαινει οτι λειτουργουν στο cloud, αντι να αερολογεις πηγαινε σε οποιαδηποτε εταιρια απο πολυεθνικη μεχρι της γειτονιας και δες τι λογιστικα και μηχανογραφικα προγραμματα εχουν, το 99% ειναι Windows executables! και το Http protocol ειναι fundamentally wrong! δεν σχεδιαστηκε για να εξυπηρετει τρισεκατομμυρια συνδεσεις ανα τον πλανητη, αυτο εχουμε ομως και μαυτο πορευομαστε, σε ενα αλλο συμπαν ισως το πετυχαιναν καλυτερα με την πρωτη σε αυτο το συμπαν ομως καποιοι αλλοι πιο σκληροπυρηνικοι Ιεχωβαδες εχουν στησει δικα τους τοπικα δικτυα (οπως τα Πανεπιστημια) και δε μπαινουν καν στον παγκοσμιο ιστο! εχετε πολλα ψωμια να φατε ακομα για να τους φτασετε στο κυνηγι του απομονωτισμου...😄 Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Odyss3us 1
kabamaru80 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 ώρες πριν, Hetfield είπε Καλα ολα αυτα που λες, για servers και λειτουργικα. Το θεμα ομως δεν ειναι το λειτουργικο, οσο οι εφαρμογες που ακουμπανε πανω σε αυτο. Βρες μου μια εναλλακτικη σε Microsoft Office, Windows domain (αυτο κι αν ειναι σημαντικο για μεγαλες επιχειρησεις) και θα το προτεινω αυριο κιολας στην πολυεθνικη που εργαζομαι ως cost saving initiative και μεσα απο αυτο θα εισπραξω και bonus 100k+. Χωρίς να συμφωνώ 100% με τις εναλλακτικές θα σου προτείνω: Libreoffice for Linux LDAP Αν και όπως πολλοί γράφουν οι SysAdmin κάποιες φορές πάνε σε windows λόγω των εφαρμογών που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Αν και αυτό αλλάζει με τα VM και τους hypervisor να είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Linux/Unix based.
Odyss3us Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) στην τελικη την αποφαση για το τι μηχανηματα και τι λειτουργικα συστηματα βαζει μια εταιρεια εξαρταται απο τον αρχικο σχεδιασμο του εκαστοτε ΙΤ admin, ο οποιος λαμβανοντας υποψη ολες τις παραμετρους στηνει το εκαστοτε δικτυο οχι επειδη τα "παιρνει" απο τη Microsoft -κατα το αφηγημα των Ιαχωβαδων- αλλα για να κανει ευκολοτερη τη ζωη και τη δουλεια τη δικη του και των συναδελφων του... απο κει και περα το πως βολευεται ο καθενας σπιτι του και πως οργανωνει τον μικροκοσμο του ειναι αλλου Παπα Ευαγγελιο... Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Odyss3us
Huruduru Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Odyss3us είπε επειδη μπαινουν με vpn και ενημερωνουν τη βαση σε ενα remote server δε σημαινει οτι λειτουργουν στο cloud, αντι να αερολογεις πηγαινε σε οποιαδηποτε εταιρια απο πολυεθνικη μεχρι της γειτονιας και δες τι λογιστικα και μηχανογραφικα προγραμματα εχουν, το 99% ειναι Windows executables! και το Http protocol ειναι fundamentally wrong! δεν σχεδιαστηκε για να εξυπηρετει τρισεκατομμυρια συνδεσεις ανα τον πλανητη, αυτο εχουμε ομως και μαυτο πορευομαστε, σε ενα αλλο συμπαν ισως το πετυχαιναν καλυτερα με την πρωτη σε αυτο το συμπαν ομως καποιοι αλλοι πιο σκληροπυρηνικοι Ιεχωβαδες εχουν στησει δικα τους τοπικα δικτυα (οπως τα Πανεπιστημια) και δε μπαινουν καν στον παγκοσμιο ιστο! εχετε πολλα ψωμια να φατε ακομα για να τους φτασετε στο κυνηγι του απομονωτισμου...😄 2001 Called θέλει τα Windows Forms του πίσω. Καμία σοβαρή εταιρία δεν βασίζεται ακόμα σε Windows Forms και αν ακόμα υπάρχουν, κάνουν έστω και αργά ήδη την μετάβαση τους σε Web Based Applications με Microservices κοινώς APIs που τρέχουν σε Browser ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος. Αυτούς τους οποίους ονομάζεις εσύ IT Admins, έχουν ξεχάσει να δουν μπροστά με την πάροδο του χρόνου. Γιατί νομίζεις η Microsoft, Amazon, Google προωθούν τις πλατφόρμες τους Azure, AWS και Google Cloud; Για τα Windows Forms; Α να σε ενημερώσω ότι οι σοβαρές εταιρίες εργάζονται με Unix Based λύσεις. Java, Kubernetes, React, Docker, Git, Grafana, React, Python, Kafka. Δεν ασχολούνται με .NET και Windows Forms. Αλλά τι να σου εξηγώ τώρα, ψηλά γράμματα. Αλλά είπαμε οι DevOps Engineers μεγάλων εταιριών είναι ιεχωβάδες σύμφωνα με την αμάθεια. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Huruduru 1
MikeKata Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Odyss3us said: ξερεις εσυ καμια δουλεια που να απαιτει στο βιογραφικο γνωσεις linux? Εν τω μεταξύ, δε χρειάστηκε ούτε καν να ανοίξω τις 7 πρώτες στις προτεινόμενες στο LinkedIn για να πετύχω 2. Θες να σου τις ποσταρω κιόλας; Για πες μου εσύ, τώρα, "ξέρεις εσύ καμιά δουλειά που να απαιτεί στο βιογραφικό γνώσεις Windows; Δικό σου επιχείρημα ήταν, άλλωστε. Σου το έχω ξαναπεί. Επειδή εσύ ζεις στο μικρόκοσμο σου και "αυτό ξέρω αυτό εμπιστεύομαι", δε σημαίνει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σου. Όσο θα απαντάς μονίμως με ειρωνικό ύφος και ένα δήθεν "superiority" επειδή απλά κάνεις ο,τι κάνει η μάζα και για κάποιο λόγο νιώθεις και "περήφανος" για αυτό, τόσο θα παίρνεις τις ανάλογες απαντήσεις. Να πω ότι "κοπιασες" να μάθεις κάτι καινούριο; Να δημιουργήσεις κάτι καινούριο (π.χ ένα καινούριο software εργαλείο); Κάτι βρε, αδερφέ, που να δικαιολογούσε το ύφακι που έχεις μονίμως προς τους "Linuxάδες". Όχι. Απλά έμαθες από παιδί να χρησιμοποιείς ένα και μοναδικό desktop λειτουργικό σύστημα και δεν "τόλμησες' ή δεν είχες την περιέργεια να "βγεις από τα νερά σου", επειδή βλέπεις ότι κάποιοι άλλοι είναι πιο ευέλικτοι και έχουν την ικανότητα να κάνουν παπάδες με ο,τι πέσει στα χέρια τους, η αντίδραση σου είναι μονίμως η ειρωνία. Δεν ξέρω τι είναι. Μηχανισμός άμυνας; 2 hours ago, Odyss3us said: θα εχουμε δηλαδη 2 pc ή 2 λειτουργικα ενα για δουλεια κι ενα για παιχνιδια οπως τις παλιες καλες εποχες που μπαιναμε dos απο τα windows και το αναποδο.. 😂 Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως έχω 1 PC, με 1 λειτουργικό όπου κάνω casual browsing, δουλειά, backend programming, ανάπτυξη μοντέλων, gaming και server. Κι αν με βάλεις σε οποιαδήποτε λειτουργικό μπορώ να το χρησιμοποιήσω με την ίδια ευχέρεια. Α, και όταν χρειάστηκε, έπαιξα και μπάλα με termux στο κινητό. Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να πεις το ίδιο; Ξανασκεψου το στην επόμενη ειρωνία που θα πετάξεις (γιατί είναι βέβαιο ότι έρχεται). Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από MikeKata 1
manolis940 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 4 ώρες πριν, uniquegr είπε Καλά. Και του χρόνου τα ίδια θα έχουμε, με τους ικανοποιημένους απο τα Windows 10 χρήστες οι οποίοι δεν θα θέλουν να τα αποχωριστούν. Ρε αδερφέ είναι όμως και απλό να μου δώσεις ένα καλό λόγο να πάω στα 11. Εδώ τώρα λόγο UI πχ με το menu έχει κάνει και το εντελώς αντίθετο. Σκέψου ότι όλοι οι χρήστες των υπολογιστών δεν είμαστε enthusiast και gamers. Το να αλλάξω λειτουργικό σύστημα στο γραφείο σε όλα τα PC πέραν το ότι χρειαστώ αναβάθμιση εξοπλισμού άρα και χρήμα, τι θα κερδίσω πέραν από ένα διαφορετικό UI και πονοκέφαλο απ' όλους εκεί μέσα τις πρώτες μέρες μπορεί και μήνες που δεν θα μπορούν να προσαρμοστούν;
Odyss3us Δημοσ. πριν από 53 λεπτά Δημοσ. πριν από 53 λεπτά (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, MikeKata said: Εν τω μεταξύ, δε χρειάστηκε ούτε καν να ανοίξω τις 7 πρώτες στις προτεινόμενες στο LinkedIn για να πετύχω 2. Θες να σου τις ποσταρω κιόλας; Σου το έχω ξαναπεί. Επειδή εσύ ζεις στο μικρόκοσμο σου και "αυτό ξέρω αυτό εμπιστεύομαι", δε σημαίνει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σου. Όσο θα απαντάς μονίμως με ειρωνικό ύφος και ένα δήθεν "superiority" επειδή απλά κάνεις ο,τι κάνει η μάζα και για κάποιο λόγο νιώθεις και "περήφανος" για αυτό, τόσο θα παίρνεις τις ανάλογες απαντήσεις. Να πω ότι "κοπιασες" να μάθεις κάτι καινούριο; Να δημιουργήσεις κάτι καινούριο (π.χ ένα καινούριο software εργαλείο); Κάτι βρε, αδερφέ, που να δικαιολογούσε το ύφακι που έχεις μονίμως προς τους "Linuxάδες". Όχι. Απλά έμαθες από παιδί να χρησιμοποιείς ένα και μοναδικό desktop λειτουργικό σύστημα και δεν "τόλμησες' ή δεν είχες την περιέργεια να "βγεις από τα νερά σου", επειδή βλέπεις ότι κάποιοι άλλοι είναι πιο ευέλικτοι και έχουν την ικανότητα να κάνουν παπάδες με ο,τι πέσει στα χέρια τους, η αντίδραση σου είναι μονίμως η ειρωνία. Δεν ξέρω τι είναι. Μηχανισμός άμυνας; Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως έχω 1 PC, με 1 λειτουργικό όπου κάνω casual browsing, δουλειά, backend programming, ανάπτυξη μοντέλων, gaming και server. Κι αν με βάλεις σε οποιαδήποτε λειτουργικό μπορώ να το χρησιμοποιήσω με την ίδια ευχέρεια. Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να πεις το ίδιο; Ξανασκεψου το στην επόμενη ειρωνία που θα πετάξεις (γιατί είναι βέβαιο ότι έρχεται). δεν εχω ουτε superior υφακι ουτε μενδιαφερει αν εσυ το εκλαμβανεις ετσι, αυτη ειναι η πραγματικοτητα και αυτην περιγραφω δεν τη φτιαχνω εγω, ειτε σαρεσει ειτε οχι, πριν τα πρωτα -αντα ειχα αρκετο χρονο να πειραματιστω με διαφορα, τωρα δε μενδιαφερει ουτε καν να αλλαξω wallpaper.. την περιεργεια και το ψαξιμο την διοχετευω πλεον σε αλλους τομεις και οχι σε εναν υπολογιστη που ετσι κι αλλιως ειμαι υποχρεωμενος να καθομαι τουλαχιστον 8 ωρες τη μερα λογω δουλειας... ειναι αλλο πραγμα να σκαλιζει καποιος το λειτουργικο του και αλλο να στηνει VMs και να πειραματιζεται καθε μερα με νεα λειτουργικα, οπως ειναι αλλο οταν καποιος μαθαινει μια γλωσσα και παιρνει Master σε αυτην και ενας αλλος μαθαινει 5-6 γλωσσες επικουρικα, δεν υπαρχει σωστο ή λαθος στις επιλογες, αν εχεις δει σε Windows threads σχολιαζω πρωτα απολα τους windows users που κολλανε και δεν εχουν ψαξει καν τα στοιχειωδη στα Windows, και οχι εσας που πεταγεστε σαν σφηνο@@ς δε μενδιαφερει τι pc εχεις εσυ και τι χρηση κανεις, ουτε να κανω μοστρα του τι pc εχω εγω, αυτα τα geeky stuff γινονται σε αλλα εξειδικευμενα θρεντς Επεξ/σία πριν από 50 λεπτά από Odyss3us 1
MikeKata Δημοσ. πριν από 37 λεπτά Δημοσ. πριν από 37 λεπτά 8 minutes ago, Odyss3us said: αν εχεις δει σε Windows threads σχολιαζω πρωτα απολα τους windows users που κολλανε και δεν εχουν ψαξει καν τα στοιχειωδη στα Windows, και οχι εσας που πετιεστε σαν σφηνο@@ς Χμμμ, είσαι σίγουρος; Όχι, απλά "τρέχεις" να ειρωνευτείς χρήστες Linux σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άρθρο έχεις την ευκαιρία, ακόμα και χωρίς να σου απευθύνει το λόγο κανένας, έχεις φτάσει στο σημείο μέχρι και να διαβάζεις για "δονητές" και να σκέφτεσαι Linux, έτσι στο ακυρο. Quote On 31/07/2025 at 21:03, Odyss3us said: Quote πω ρε φιλε δεν εβαλαν linux στους δονητες και να τα αποτελεσματα, τοσα δις Iot devices πως τους ξεφυγε αυτο; το καλυτερο σλογκαν: βαλε linux για να εχεις κυριολεκτικα και τον κwλo σου καλυμμενο.. "βαλε linux και θα με θυμηθεις... για να εχεις τον απολυτο ελεγχο αναμεσα και στα σκελια σου..." 🤭 Η Lovense ενημερώθηκε ότι η εφαρμογή της για σεξουαλικά βοηθήματα διέρρευσε τα email των χρηστών και δεν το διόρθωσε Πες την αληθεια, στον ύπνο σου βλέπεις ονειρα ότι πολεμας τους κακούς Λινουξάδες για τα μάτια της ωραίας MS. Ξαναέλα και πες μου ότι περιγράφεις την πραγματικότητα, να δω κάτι. 12 minutes ago, Odyss3us said: τωρα δε μενδιαφερει ουτε καν να αλλαξω wallpaper Άρα επειδή εσύ βαριέσαι να κουνήσεις το ποντίκι, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την τεχνολογία και να κάτσουμε στα αυγά μας να τρώμε ο,τι σανό μας ταΐζει η MS για να νιώθεις εσύ καλά. 14 minutes ago, Odyss3us said: αυτα τα geeky stuff γινονται σε αλλα εξειδικευμενα θρεντς Ώπα, πέσαμε σε moderator; Θα μας πεις και πού θα αναφέρουμε τα "geeky stuff" σε τεχνολογικό site; 😂 1
manolis940 Δημοσ. πριν από 25 λεπτά Δημοσ. πριν από 25 λεπτά 2 ώρες πριν, uniquegr είπε Καλά, στο 2000 ζεις; Τα περισσότερα εταιρικά προγράμματα είναι cloud based. Ειδικά μετά τις αλλαγές στο mydata, αμφιβάλω και αν είναι ελάχιστοι αυτοί που επέλεξαν να αναβαθμίσουν τις τοπικές εγκαταστάσεις των προγραμμάτων τους τη στιγμή που όλο το πρόγραμμα έχει αλλάξει. Για τις σουίτες επεξεργασίας γραφικών, έχω κάνει σαφή την εξαίρεση, όπως κάνω πάντα άλλωστε. Όσο για τις απαιτήσεις στις δουλειές, αν θέλουμε να ακριβολογούμε, δεν έχει σημασία το λειτουργικό, αφού όλα γίνονται μέσω web browser πλέον. Άσε δε που δεν μιλάμε για γνώσεις σε βάθος ή τίποτα το εξεζητημένο που δεν μπορεί να κάνει ένας χρήστης του Linux. Ακόμα και οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου είναι οι ίδιες πλέον. Άντε, βρες κάτι άλλο να μας πεις. Ειδικά με τα myData δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πας σε κάτι άλλο πέραν απ' της Εφαρμογές της Ελληνικής αγοράς όσον αφορά τα ERP. Απλές τιμολογιέρες υπάρχουν στο cloud. ERP έπεσε πρόσφατα στο softone cloud ERP το οποίο θα το δοκιμάσω να δω κατά πόσο καλά μπορεί να είναι ένα εμπορικό που να τιμολογεί, μα κρατάει αποθήκη, να διαχειρίζεται έργα κοκ. Σε λογιστικό γραφείο τώρα δεν έχω βρει λύση για μισθοδοσίες, τήρηση βιβλίων ισολογισμών, διαχείριση πελατών και άλλες εργασίες που κάνουν τα λογιστικά γραφεία αλλά αν έχεις κάτι είμαι όλος αυτιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα