Crash24 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Η Xiaomi παρουσίασε τη νέα σειρά κινητών τηλεφώνων 17, με τρόπο που παραπέμπει έντονα στις παρουσιάσεις της Apple, ενώ τα ίδια τα τηλέφωνα διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως μια δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος των μοντέλων Pro. Αξιοσημείωτη είναι η επιλογή της ονομασίας της σειράς. Ενώ τα προηγούμενα flagship μοντέλα της εταιρείας ήταν η σειρά 15, η Xiaomi αποφάσισε να προχωρήσει απευθείας στη σειρά 17. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, αυτό έγινε με σκοπό να συμβαδίσει με την αρίθμηση των iPhone της Apple. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα: το Xiaomi 17, το 17 Pro και το 17 Pro Max. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης στο Πεκίνο, ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, επανειλημμένα συνέκρινε τα νέα τηλέφωνα με τα iPhone, τονίζοντας πως υπερτερούν σε τομείς όπως η διάρκεια μπαταρίας, οι επιδόσεις και η φωτογραφία. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των μοντέλων Pro και Pro Max είναι η επιπλέον οθόνη στο πίσω μέρος, η οποία καταλαμβάνει το χώρο γύρω από τις κάμερες. Αυτή η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως viewfinder για selfies, για έλεγχο αναπαραγωγής μουσικής, διαδραστικά widgets και πολλά άλλα. Αν και η Xiaomi δεν είναι η πρώτη εταιρεία που τοποθετεί δεύτερη οθόνη σε Android τηλέφωνο, οι βελτιώσεις στο interface μπορεί να καταστήσουν αυτή την προσέγγιση πιο πρακτική. Το Xiaomi 17 Pro διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών και βάρος μόλις 192 γραμμαρίων, ενώ το Pro Max έχει μεγαλύτερη οθόνη 6,9 ιντσών και βάρος 231 γραμμαρίων. Η εταιρεία τόνισε ότι το Pro Max είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από το αντίστοιχο iPhone 17 Pro Max. Και τα δύο Pro μοντέλα τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Elite Gen 5 της Qualcomm. Διαθέτουν εντυπωσιακά μεγάλες μπαταρίες – 6.300mAh στο Pro και 7.500mAh στο Pro Max – με υποστήριξη ταχείας φόρτισης 100W ενσύρματα και 50W ασύρματα. Στον τομέα της φωτογραφίας, τα τηλέφωνα διαθέτουν τρεις κάμερες 50 megapixel. Μοιράζονται την κύρια κάμερα με διάφραγμα f/1.67 και την υπερευρυγώνια με f/2.4, αλλά διαφέρουν στους τηλεφακούς. Και οι δύο έχουν ζουμ 5x, αλλά το Pro Max χρησιμοποιεί μεγαλύτερο αισθητήρα και ταχύτερο διάφραγμα. Το απλό Xiaomi 17 είναι λιγότερο εντυπωσιακό οπτικά, καθώς δεν διαθέτει τη δεύτερη οθόνη, αλλά έχει το ίδιο μέγεθος 6,3 ιντσών όπως το Pro, παρόμοιες κάμερες και τον ίδιο επεξεργαστή. Εντυπωσιακά, διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία από το Pro, στα 7.000mAh. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των νέων κυκλοφοριών είναι το επίσημο αξεσουάρ της Xiaomi που μετατρέπει το smartphone σε κονσόλα παιχνιδιών παρόμοια με το Game Boy. Η Retro Handheld Console Case κοστίζει ¥299 (περίπου $40) και περιλαμβάνει τέσσερα κουμπιά, ένα κυκλικό D-pad που μοιάζει περισσότερο με iPod Click Wheel παρά με παραδοσιακό D-pad, καθώς και μπαταρία 200mAh. Σύμφωνα με τη Xiaomi, η μπαταρία μπορεί να παρέχει 40 ημέρες gameplay, με τρεις ώρες παιχνίδι την ημέρα. Το αξεσουάρ συνοδεύεται ακόμη και από το παιχνίδι Angry Birds 2, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. Όλα τα smartphones της σειράς Xiaomi 17 είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στην Κίνα, με πλήρη κυκλοφορία στις 27 Σεπτεμβρίου. Το Xiaomi 17 ξεκινά από 4.499 γιουάν (περίπου 630 δολάρια), το Pro από 4.999 γιουάν (περίπου 700 δολάρια) και το Pro Max από 5.999 γιουάν (περίπου 840 δολάρια). Η Xiaomi δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σχέδια για παγκόσμια κυκλοφορία, αλλά είναι πιθανή μια ευρωπαϊκή παρουσίαση την άνοιξη, πιθανώς κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC στα τέλη Φεβρουαρίου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Tlykog Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Μου αρέσει η οθόνη στη πλάτη. Μπορείς να τραβάς φωτό και βίντεο με τις καλές κάμερες. Θα είναι λίγο πιο ευαίσθητο βέβαια και οι θήκες λίγο περίεργες υποθέτω. Δεν είναι φαίνεται κακη οδεα. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Tlykog 5
koutsis Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες "Αξιοσημείωτη είναι η επιλογή της ονομασίας της σειράς. Ενώ τα προηγούμενα flagship μοντέλα της εταιρείας ήταν η σειρά 15, η Xiaomi αποφάσισε να προχωρήσει απευθείας στη σειρά 17. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, αυτό έγινε με σκοπό να συμβαδίσει με την αρίθμηση των iPhone της Apple." Ουδέν σχόλιο 😄 9
polaki Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Ψάχνω να δικαιολογήσω την ύπαρξη της πίσω οθόνης και του έξτρα κόστους παραγωγής και δεν μπορώ. Η μόνη εξήγηση είναι για να έχει καλύτερη ποιότητα η κάμερα που τραβάς τον εαυτό σου, ενώ τα ταυτόχρονα εσύ να βλέπεις σε μινιατούρα τον άλλο Όσο για το gaming, εν έτη 2025 συγνώμη ρε μάγκες αλλά είναι ποτέ δυνατόν κάποιος να ΔΕΙ τί διάολο παίζει από τόσο μικρή οθόνη? Kαι γιατί ακριβώς δεν αντιστρέφει τη θήκη ώστε να βλέπει τουλάχιστον χωρίς αυτές τις 2 γκουμούτσες της κάμερας εκεί? Δηλαδή απλά για γέλια η φάση.... Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Zoolander.. WHAT IS THIS, A SCREEN FOR ANTS??? Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από polaki 3 1 5
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 3 ώρες Αυτά δεν αποκτούν σημάδια άμα τα πριονίσεις με κάνα χασαπομάχαιρο? 😛 1 5
MariosX Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Πέθανα στα γέλια. Πιο κινεζική φιλοσοφία δεν έχω ξαναδεί. Τα αντέγραψε ολα και ομολογώ μου αρέσει το κινητό με τα features που προσφέρει.
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 22 λεπτά πριν, Tlykog είπε Μου αρέσει η οθόνη στη πλάτη. Μπορείς να τραβάς φωτό και βίντεο με τις καλές κάμερες. Θα είναι λίγο πιο ευαίσθητο βέβαια και οι θήκες λίγο περίεργες υποθέτω. Δεν είναι φαίνεται κακη οδεα. Καλη με τον προυποθεση να μην εχει καμερα μπροστα δηλαδη την σπαστικη την τρυπα στην οθονη. 17 Pro MAX η 15T Pro ??? Προτιμω το πρωτο λογω 6.9 οθονης αλλα δεν ξερω αν το δευτερο εχει καλυτερη καμερα. Τωρα εχω 14T Pro 1
Tlykog Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Καλη με τον προυποθεση να μην εχει καμερα μπροστα δηλαδη την σπαστικη την τρυπα στην οθονη. Το σκέφτηκα και πήγα να το γράψω, αλλά είναι πολύ μικρή η πίσω οθόνη για βιντεοκλήσεις.
cpc464 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μπελαλίδικη είναι για εμένα η πίσω οθόνη,τι θήκη να βάλεις;, εδώ με την μία έχω πρόβλημα, έχω ήδη ραγίσει οθόνες σε 2-3 κινητά.
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Το σκέφτηκα και πήγα να το γράψω, αλλά είναι πολύ μικρή η πίσω οθόνη για βιντεοκλήσεις. Εχει και μπροστα και ισως εκτος απο τις βιντεοκλησεις την εχεις και για το διπλο βιντεο που εχει και το δικο μου δηλαδη τραβαει εσενα και το θεμα μπροστα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 2 ώρες Από τι υλικό είναι τα μεταλλικά του στοιχεία? 1
kinitos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 29 minutes ago, koutsis said: "Αξιοσημείωτη είναι η επιλογή της ονομασίας της σειράς. Ενώ τα προηγούμενα flagship μοντέλα της εταιρείας ήταν η σειρά 15, η Xiaomi αποφάσισε να προχωρήσει απευθείας στη σειρά 17. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, αυτό έγινε με σκοπό να συμβαδίσει με την αρίθμηση των iPhone της Apple." Ουδέν σχόλιο 😄 Οποιαδήποτε ομοιότητα η ονομασία η οπτική εμφάνιση ειναι τυχαία..... Ε μάλλον βαρέθηκαν οι εταιρείες να λέει ο κοσμος οτι αντιγράφουν την απλ ειπε να το κανει επίσημα μόνη της . Περιμενω να αλλάξει σημα σε κάτι σαν ολόκληρο μήλο η δαγκωμένη απο την απε α τι μεριά η και απο τις δύο μεριές με αυτό το συνδυασμό μπορούν 3 εταιρείες να έρθουν ποιο κοντά στην απλ 2
Hellenicsun Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Το Xiaomi 17 Pro Max είναι η συσκευή με την οποία ίσως αλλάξω το Poco X6 Pro. Από ότι έχει βγει ως τώρα, είναι το πρώτο που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Περιμένω να δω και reviews. Μακάρι στα Mi Stores να το έχουν σε δειγματισμό σε άλλο χρώμα εκτός του πράσινου. 2
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 6 λεπτά πριν, billdanos είπε Από τι υλικό είναι τα μεταλλικά του στοιχεία? Αλουμινιο οπως ειδα. 3 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε Το Xiaomi 17 Pro Max είναι η συσκευή με την οποία ίσως αλλάξω το Poco X6 Pro. Από ότι έχει βγει ως τώρα, είναι το πρώτο που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Περιμένω να δω και reviews. Μακάρι στα Mi Stores να το έχουν σε δειγματισμό σε άλλο χρώμα εκτός του πράσινου. Και εγω εκει με βλεπω οθοναρα σαν το Mi MAX 3 μπαταρια 7500
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα