Hal9000 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μετά από αρκετά χρόνια η Apple αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό σε ό,τι αφορά το iPhone Pro. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία έξι χρόνια, από το iPhone 11 Pro μέχρι και το περυσινό iPhone 16 Pro, η αμερικανική εταιρεία δεν επεδίωξε να αλλάξει και πολλά, προχωρώντας σε περιορισμένες διορθωτικές/βελτιωτικές κινήσεις κάθε φθινόπωρο. Ειδικά στις δύο τελευταίες γενιές, οι αλλαγές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κάπως έτσι λοιπόν, η ανανέωση της σειράς με το iPhone 17 Pro – και φυσικά το κατά τι μεγαλύτερο iPhone 17 Pro Max – είναι καλοδεχούμενη. Με νέο design (μέσα και έξω), διαφορετικά υλικά κατασκευής και καλύτερες επιδόσεις εκεί που πρέπει, το iPhone 17 Pro έρχεται να δελεάσει άπαντες – ακόμα κι εκείνους που επένδυσαν στον προκάτοχό του, μόλις έναν χρόνο πριν. Σε τι βαθμό όμως αξίζει τα – κάμποσα – χρήματα που θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος γι’ αυτό; Το design του iPhone 17 Pro είναι εκείνο που κλέβει την παράσταση προφανώς. Η συσκευή είναι πρακτικά ιδίου μεγέθους (150 x 71,9 x 8,8 χιλ.) και βάρους (206 γραμμάρια) με το iPhone 16 Pro. Στην πρόσοψη δεν υπάρχουν διαφορές, κάτι που όμως δεν ισχύει και για την πλάτη, εκεί όπου το bump των καμερών πλέον έχει επεκταθεί σε όλο το πλάτος του smartphone. Οι τρεις φακοί βρίσκονται στα αριστερά, με το φλας και το LiDAR να είναι στα δεξιά. Πέραν του bump το μεγαλύτερο τμήμα της πλάτης καταλαμβάνει μία ορθογώνια γυάλινη επιφάνεια στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας η οποία φέρει προστασία Ceramic Shield. Το υπόλοιπο σώμα του iPhone 17 Pro είναι από κράμα αλουμινίου με την Apple να εγκαταλείπει για χάρη του το τιτάνιο που χρησιμοποιούσε μέχρι και πέρυσι, κάνοντας στροφή 180ο. Το κράμα αλουμινίου έχει καλύτερη συμπεριφορά όσον αφορά στην απαγωγή θερμότητας σε σχέση με το τιτάνιο (και το περυσινό iPhone 16 Pro ανέπτυσσε υπό προϋποθέσεις τόσο υψηλές θερμοκρασίες σε βαθμό που γινόταν άβολη η χρήση του), ενώ συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα και καθιστά δυνατή τη χρήση πιο φωτεινών και ζωηρών χρωμάτων. Η δε ματ υφή του θα κρατήσει μακριά τις δαχτυλιές. Διαβάστε ολόκληρο το review
Retromaniac Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Επειδή το iphone βγαίνει τέλη Σεπτέμβρη, το να ζεσταίνεται νομίζω ήταν feature το οποίο βοηθάει στο κρύο καιρό, και δυστυχώς τώρα η apple, με το πρόσχημα ότι θερμαινόταν, το αφαίρεσε βάζοντας το υποδεέστερο αλουμίνιο αντί για τιτάνιο. Προφανώς λοιπόν ήταν για να γλιτώσει λεφτα. ΥΓ 1. Η apple δεν ήξερε από τις δοκιμές της οτι θερμαίνεται; ΥΓ 2. Κάνω πλάκα για αυτούς που θα το πάρουν σοβαρά (ναι υπάρχουν και αυτοί) και θα νομίζουν ότι υπερασπίζομαι την apple. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Retromaniac 5 2
starthis Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Αυτό που μαρέσει σε κάθε post γύρω από την Apple και τα προιόντα της, είναι οτι αυτοί που δεν έχουν Apple συσκευές, νομίζουν οτι οι άλλοι που έχουν προσπαθούν να τους πείσουν οτι είναι καλές. Λες και ενδιαφέρει κανέναν τι έχει ο άλλος. Αυτός που το θέλει και έχει να το πληρώσει το χαίρεται και ας κυκλοφορούν οι άλλοι με το Nokia της 20ετίας. Αυτοί που έχουν Apple συσκευές από την άλλη προσπαθούν να υπαρασπιστούν την αγορά τους λες και δεν ξέρουν οι ίδιοι αν αξίζει ή λες και έκαναν fund raising για να τις αγοράσουν και τώρα έφτασε η ώρα να πείσουν. Kαι για να είμαι και on topic, επειδή και χωρις να δεις reviews καταλαβαίνεις από την αίσθηση οτι αν πέσει κάτω θα γίνει μακελειό με το αλουμίνιο, το καλύτερο πράγμα στο νέο iphone είναι η techwoven θήκη που θυμίζει fabric case από Google pixel 4. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από starthis 2 2
6xXx6 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Ελάχιστες αναβαθμίσεις από την προηγούμενη γενιά + Χειρότερο build quality απο το 16 pro max Πολύ κακό value for money γενικά 2 1
Retromaniac Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, starthis είπε Αυτό που μαρέσει σε κάθε post γύρω από την Apple και τα προιόντα της, είναι οτι αυτοί που δεν έχουν Apple συσκευές, νομίζουν οτι οι άλλοι που έχουν προσπαθούν να τους πείσουν οτι είναι καλές. Λες και ενδιαφέρει κανέναν τι έχει ο άλλος. Αυτός που το θέλει και έχει να το πληρώσει το χαίρεται και ας κυκλοφορούν οι άλλοι με το Nokia της 20ετίας. Αυτοί που έχουν Apple συσκευές από την άλλη προσπαθούν να υπαρασπιστούν την αγορά τους λες και δεν ξέρουν οι ίδιοι αν αξίζει ή λες και έκαναν fund raising για να τις αγοράσουν και τώρα έφτασε η ώρα να πείσουν. Kαι για να είμαι και on topic, επειδή και χωρις να δεις reviews καταλαβαίνεις από την αίσθηση οτι αν πέσει κάτω θα γίνει μακελειό με το αλουμίνιο, το καλύτερο πράγμα στο νέο iphone είναι η techwoven θήκη που θυμίζει fabric case από Google pixel 4. Όχι δεν νομίζουμε ότι προσπαθούν να μας πείσουν οι άλλοι. Αλλά ότι προσπαθεί να μας πείσει η apple. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Retromaniac 1
svartevarg Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 28 λεπτά πριν, starthis είπε Αυτό που μαρέσει σε κάθε post γύρω από την Apple και τα προιόντα της, είναι οτι αυτοί που δεν έχουν Apple συσκευές, νομίζουν οτι οι άλλοι που έχουν προσπαθούν να τους πείσουν οτι είναι καλές. Λες και ενδιαφέρει κανέναν τι έχει ο άλλος. Αυτός που το θέλει και έχει να το πληρώσει το χαίρεται και ας κυκλοφορούν οι άλλοι με το Nokia της 20ετίας. Αυτοί που έχουν Apple συσκευές από την άλλη προσπαθούν να υπαρασπιστούν την αγορά τους λες και δεν ξέρουν οι ίδιοι αν αξίζει ή λες και έκαναν fund raising για να τις αγοράσουν και τώρα έφτασε η ώρα να πείσουν. Kαι για να είμαι και on topic, επειδή και χωρις να δεις reviews καταλαβαίνεις από την αίσθηση οτι αν πέσει κάτω θα γίνει μακελειό με το αλουμίνιο, το καλύτερο πράγμα στο νέο iphone είναι η techwoven θήκη που θυμίζει fabric case από Google pixel 4. 👍👍👍 5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Όχι δεν νομίζουμε ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι άλλοι. Αλλά ότι προσπαθεί να μας πείσει η apple. Αυτό νομίζω ότι ισχύει περισσότερο για την περίπτωση του iPhone 17. Ότι η Apple προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι μεγάλη αναβάθμιση.
nikoshiotaras Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες κάτοχος iphone 16 pro max ..ακομα και σε επισημες αλυσιδες που πας και τα βλεπεις απο κοντα που πανε και τα βλεπουνε περαστικοι βλεπεις μικρογρατσουνιες δν ξερω τι φαση.. Ελάχιστες αναβαθμίσεις από την προηγούμενη γενιά και Χειρότερο build quality απο το 16 pro max ...η αληθεια ειναι πως δν θα προβω στην αναβαθμιση συσκευης μηπως εχει βαλει καποιος το ios 26 να μας πει την γνωμη του;; γτ ειμαι φουλ επιφυλακτικος με τα σχολια που διαβαζω σε διαφορα reviewssss.. 1
JcD Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Φέτος έχω δουλέψει για ένα μήνα το oneplus 13 και για όσο καιρό κυκλοφορεί το 17pro, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνει το iOS τόσο γλυκιά και ομαλή την λειτουργία των animation κλπ Οι καλύτερες android συσκευές δεν βγάζουν τόσο «γλυκό» αποτέλεσμα.
Lazmour Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, nikoshiotaras είπε κάτοχος iphone 16 pro max ..ακομα και σε επισημες αλυσιδες που πας και τα βλεπεις απο κοντα που πανε και τα βλεπουνε περαστικοι βλεπεις μικρογρατσουνιες δν ξερω τι φαση.. Ελάχιστες αναβαθμίσεις από την προηγούμενη γενιά και Χειρότερο build quality απο το 16 pro max ...η αληθεια ειναι πως δν θα προβω στην αναβαθμιση συσκευης μηπως εχει βαλει καποιος το ios 26 να μας πει την γνωμη του;; γτ ειμαι φουλ επιφυλακτικος με τα σχολια που διαβαζω σε διαφορα reviewssss.. Στο iPhone (15 pro έχω) δεν το έβαλα. Δυστυχώς όμως έκανα την πατάτα στο MacBook Air M1. Χάλι μαύρο η μπαταρία. Με το sequoia έβγαζε σχεδόν 7ωρο, τώρα δεν έχω ακόμη αρκετά στοιχεία (δεν έχει τρέξει καιρό), αλλά θέλει φορτισμα μέσα στη μέρα σίγουρα. Το liquid εμένα δεν μου άρεσε καθόλου και δεν το θεωρώ και πρακτικό για laptop. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Lazmour 1
Retromaniac Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 45 λεπτά πριν, JcD είπε Φέτος έχω δουλέψει για ένα μήνα το oneplus 13 και για όσο καιρό κυκλοφορεί το 17pro, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνει το iOS τόσο γλυκιά και ομαλή την λειτουργία των animation κλπ Οι καλύτερες android συσκευές δεν βγάζουν τόσο «γλυκό» αποτέλεσμα. Το animation πάντα είχε και πάντα θα έχει τη μέγιστη προτεραιότητα για την apple και έτσι πρέπει. Σε αυτό είναι η καλύτερη. 1
Jmanol000 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα απίστευτο κινητό υπέρ τούμπανο να κλαινε όσοι και καλά δεν τους αρέσει το αλουμίνιο 2 ώρες πριν, 6xXx6 είπε Ελάχιστες αναβαθμίσεις από την προηγούμενη γενιά + Χειρότερο build quality απο το 16 pro max Πολύ κακό value for money γενικά Αυτό το λες γιατι απλά δεν ξέρεις τίποτα . Ένα χιλιοστό τιτάνιο πέρσι ήταν αρκετό για να λέτε ααα καλό κινητό ; Λες και δεν βάζετε όλοι θήκη απλά ψάχνετε το παραμικρό για να μιζεριασετε απίστευτοι είστε κάποιοι 3 ώρες πριν, Retromaniac είπε Επειδή το iphone βγαίνει τέλη Σεπτέμβρη, το να ζεσταίνεται νομίζω ήταν feature το οποίο βοηθάει στο κρύο καιρό, και δυστυχώς τώρα η apple, με το πρόσχημα ότι θερμαινόταν, το αφαίρεσε βάζοντας το υποδεέστερο αλουμίνιο αντί για τιτάνιο. Προφανώς λοιπόν ήταν για να γλιτώσει λεφτα. ΥΓ 1. Η apple δεν ήξερε από τις δοκιμές της οτι θερμαίνεται; ΥΓ 2. Κάνω πλάκα για αυτούς που θα το πάρουν σοβαρά (ναι υπάρχουν και αυτοί) και θα νομίζουν ότι υπερασπίζομαι την apple. Λίγη σύνταξη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν 2
azuli Δημοσ. πριν από 48 λεπτά Δημοσ. πριν από 48 λεπτά (επεξεργασμένο) 1 hour ago, JcD said: Φέτος έχω δουλέψει για ένα μήνα το oneplus 13 και για όσο καιρό κυκλοφορεί το 17pro, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάνει το iOS τόσο γλυκιά και ομαλή την λειτουργία των animation κλπ Οι καλύτερες android συσκευές δεν βγάζουν τόσο «γλυκό» αποτέλεσμα. Δεν εχεις αγορασει καλο android προφανως. Ακομα και τα pixel που δεν εχουν flagship socs εχουν πιο smooth animations Τα android δεν ειναι το Oneplus 13 Επεξ/σία πριν από 45 λεπτά από azuli
Retromaniac Δημοσ. πριν από 43 λεπτά Δημοσ. πριν από 43 λεπτά 25 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε απίστευτο κινητό υπέρ τούμπανο να κλαινε όσοι και καλά δεν τους αρέσει το αλουμίνιο Αυτό το λες γιατι απλά δεν ξέρεις τίποτα . Ένα χιλιοστό τιτάνιο πέρσι ήταν αρκετό για να λέτε ααα καλό κινητό ; Λες και δεν βάζετε όλοι θήκη απλά ψάχνετε το παραμικρό για να μιζεριασετε απίστευτοι είστε κάποιοι Λίγη σύνταξη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν Εφόσον το iPhone κυκλοφορεί τέλη Σεπτεμβρίου, πιστεύω ότι η ικανότητα του να θερμαίνεται ήταν χαρακτηριστικό χρήσιμο σε κρύο καιρό. Δυστυχώς η Apple, επικαλούμενη ότι υπερθερμαίνεται, το αφαίρεσε και αντικατέστησε το τιτάνιο με το φθηνότερο αλουμίνιο. Προφανώς το έκανε για να μειώσει το κόστος.
JcD Δημοσ. πριν από 35 λεπτά Δημοσ. πριν από 35 λεπτά 9 minutes ago, azuli said: Δεν εχεις αγορασει καλο android προφανως. Ακομα και τα pixel που δεν εχουν flagship socs εχουν πιο smooth animations Τα android δεν ειναι το Oneplus 13 Το oneplus θεωρείται από τις καλύτερες συσκευές android φέτος, έχω δουλέψει και το s24+, όλη μου η ζωή ήταν falgships της samsung, δεν έχω δουλέψει pixel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα