ServerStationF1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Ανοίγω αυτό το θέμα για να στείλει ο καθένας πληροφορίες για το τι ssd είχε και με ποιούς έμεινε ικανοποιημένος από την χρήση τους. Εγώ να αναφέρω πως είχα πάρει ένα απλό τον ποιο απλό SSD έναν Patriot brust 240GB και τον έχω σε ένα σύστημα που δουλεύει εδώ και 2279 ημέρες ασταμάτητα και έχει γράψει 56TBW και ο δίσκος είναι 100% άριστος και δουλεύει απροβλημάτιστα! 1
mphxths Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Eξι χρονια , 56 ΤΒ , δεν το λες οτι ξεσκιστηκε στην δουλεια. Λογικο να αντεχει ακομα. 1
@topos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, mphxths said: Eξι χρονια , 56 ΤΒ , δεν το λες οτι ξεσκιστηκε στην δουλεια. Λογικο να αντεχει ακομα. Για 240αρη?Πρακτικά έχει σβήσει και ξαναγράψει εντελώς πάνω από 200φορες. Εγώ εντυπωσιάστηκα. Είχαν γενικά κ διαφορά θέματα οι burst. Υ.γ Προς ts-> Λόγο λιγης ram μαζευτηκανε τόσα tb?Η κάνεις κάτι "εξειδικευμένο" στο pc σου? Έχω και εγώ αντίστοιχα tb σε Intel 660p 2tb του 2019 αλλά τον έχω ας πούμε για ingest όλων των αρχείων μου (φωτό/video). 1
mphxths Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 10 hours ago, @topos said: Για 240αρη?Πρακτικά έχει σβήσει και ξαναγράψει εντελώς πάνω από 200φορες. Εγώ εντυπωσιάστηκα. Αν μιλαμε για αυτον , εχει γραψει το 1/3 των TBW που καλυπτει ο κατασκευαστης. Εγω... δεν εντυπωσιαστηκα
ServerStationF1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 18 ώρες πριν, @topos είπε Για 240αρη?Πρακτικά έχει σβήσει και ξαναγράψει εντελώς πάνω από 200φορες. Εγώ εντυπωσιάστηκα. Είχαν γενικά κ διαφορά θέματα οι burst. Υ.γ Προς ts-> Λόγο λιγης ram μαζευτηκανε τόσα tb?Η κάνεις κάτι "εξειδικευμένο" στο pc σου? Έχω και εγώ αντίστοιχα tb σε Intel 660p 2tb του 2019 αλλά τον έχω ας πούμε για ingest όλων των αρχείων μου (φωτό/video). To Pc το έχω ανοιχτό από τότε που μπήκε αυτός ο δίσκος και δεν κλείνει ποτέ. Κοίτα κάνω backup κατά διαστήματα από δυο μεγάλους δίσκους που έχω σε αυτό το PC έναν 8TB και έναν 2TB αλλά σε εξωτερικό δίσκο δεν νομίζω να μετράει κάτι από αυτά στον ssd. Κατά τα άλλα καθημερίνα να δω youtube, browsing, και torrent χαλαρά να δώσω και να κατεβάσω. RAM στην αρχή είχα 16GB και τα τελευταία 2 χρόνια 32GB. Εμένα μου έκανε εντύπωση πως τόσα χρόνια ανοιχτός και με 56TB σε έναν 240άρι και εκτός από αυτά ήταν ένας απλός δίσκος ο ποιο φτηνός που υπήρχε τότε τιμή αγοράς 25 ευρώ τότε εάν θυμάμαι καλά και κρατάει! Δεν ξέρω εάν θα άντεχε κανένα σκληρός δίσκος δεν περίμενα από Patriot να αντέξει τόσο!
accipio Δημοσ. Κυριακή στις 08:38 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:38 πμ Samsung SSD 850 EVO 250GB, αγορασμένος τον Οκτώβριο του 2015· λειτουργεί αδιαλείπτως χωρίς προβλήματα μέχρι σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά.
Aris_ Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ (επεξεργασμένο) 14 hours ago, ServerStationF1 said: To Pc το έχω ανοιχτό από τότε που μπήκε αυτός ο δίσκος και δεν κλείνει ποτέ.... πρεπει να κανεις restart καθε 2 εβδομαδες για να ανανεωνονται τα process ειναι θεματα των windows ocz 60gb sata 2 απο τους πρωτους για απλους χρηστες οχι gamers κλειδωσε και χαθηκαν ολα , ειχε μονο λειτουργικο και οχι ιδιαιτερη χρηση τον εχω ακομα σαν συλλεκτικο εχει και mini usb Επεξ/σία Κυριακή στις 01:26 μμ από Aris_ 2
mphxths Δημοσ. Κυριακή στις 02:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:37 μμ 5 hours ago, accipio said: Samsung SSD 850 EVO 250GB, αγορασμένος τον Οκτώβριο του 2015· λειτουργεί αδιαλείπτως χωρίς προβλήματα μέχρι σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά. Εχει ΤBW = 75TB , oποτε εχεις δρομο ακομα , μιας και ειναι ακομα στα 47ΤΒ
profile Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 μμ Παρομοίως με το φίλο πιο πάνω Samsung 850 EVO 250GB από το 2015.
D___G Δημοσ. Δευτέρα στις 02:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:35 μμ Ερώτηση για να ξέρω: Το 87 ή 88% δεν είναι ανησυχητικό; Είμαι στο 2ο χρόνο με 99% Ερώτηση κάνω για να ξέρω, γιατί κάπου διάβασα ότι κάτω από το 90% πρέπει να αλλάξεις δίσκο
accipio Δημοσ. Δευτέρα στις 05:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:59 μμ Μπα, δεν νομίζω πως είναι ανησυχητικό. Αρκεί να έχει άφθονο ελεύθερο χώρο ο SSD ώστε να αποφεύγεται η πρόωρη φθορά. Και ακόμα καλύτερα βέβαια αν παίρνει κάποιος τακτικά image του συστήματος για παν ενδεχόμενο (αν πρόκειται για δίσκο του λειτουργικού, όπως ο δικός μου Samsung - εγώ παίρνω image δύο φορές το μήνα κι ας μην το χρειαστώ ποτέ). Εσύ με 99% μια χαρά είσαι, έχεις πολύ δρόμο ακόμα. 2
@topos Δημοσ. Δευτέρα στις 06:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:40 μμ 4 hours ago, D___G said: Ερώτηση για να ξέρω: Το 87 ή 88% δεν είναι ανησυχητικό; Είμαι στο 2ο χρόνο με 99% Ερώτηση κάνω για να ξέρω, γιατί κάπου διάβασα ότι κάτω από το 90% πρέπει να αλλάξεις δίσκο Στους μηχανικους ναι ηταν ανυσηχητικο, στους ssd οχι (βασικα δεν εχει εντοπιστει προβλημα, απλα αφαιρει % απο τα tbw οποτε ειναι ας πουμε απλη "αντιστροφη μετρηση") 2
ServerStationF1 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:35 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 11:35 πμ Σίγουρα από Samsung SSD περιμένεις πολλά περισσότερα όταν έχεις δώσει και πολλά περισσότερα! Ξανατονίζω πως ο δίσκος δουλεύει περίπου 2300 ημέρες ασταμάτητα χώρια και τα 52TB που μάζεψε νομίζω τον έβαλα κάπου αρχές 2018 σε λειτουργία. Απλώς δεν περίμενα ένας SSD της τάξεως των 20-25 ευρώ να είναι τόσο καλός και μια μάρκα όσο και τόσο αξιόπιστη όπως λένε μερικοί Patriot. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα