Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα ιδια έλεγαν για την γενιά μου, γερασμένα μυαλά σαν των περισσότερων εδω, τοτε βλέπεις στην μόδα ηταν τα ηλεκτρονικά, μέχρι μπάτσους έστελναν να μας τρομάξουν και μας έστειλαν στην σειρα γιατι παίζαμε pacman και flippers. Τα παιδιά σας θα εχουν λογαριασμούς στα socials και μάλιστα κρυφά απο σας. 

11 ώρες πριν, rodosf1 είπε

σωστό. συν επιμόρφωση σε παιδιά και ενήλικες για να μειωθεί η μαζική μαλάκυνση εγκεφάλου. 

Ας ξεκινήσουμε απο εσένα.

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, orgixmh said:

Τα ιδια έλεγαν για την γενιά μου, γερασμένα μυαλά σαν των περισσότερων εδω, τοτε βλέπεις στην μόδα ηταν τα ηλεκτρονικά, μέχρι μπάτσους έστελναν να μας τρομάξουν και μας έστειλαν στην σειρα γιατι παίζαμε pacman και flippers. Τα παιδιά σας θα εχουν λογαριασμούς στα socials και μάλιστα κρυφά απο σας. 

Εξισώνεις λάθος πράγματα και μπαίνεις στο άκυρο τριπάκι να ανακαλεις τον παλιό καλό καιρό που έκανες το ένα και το άλλο, υποβαθμίζοντας το τώρα.

Τα social δεν είναι αντίστοιχο των video games. Ούτε στο ελάχιστο. Δεν είναι παιχνίδι.

Οι περισσότεροι φαντάζεστε έφηβους να χαζεύουν με τα social και κάνετε χαβαλε.

Δεν φαντάζεστε πρωτακια δημοτικού να βλέπουν πορνο, γυμνούς/ες, ή δολοφονίες στο κινητό που έχουν μπροστά τους. 

Ή ελάχιστα μεγαλυτέρα παιδιά να τρώνε διαδικτυακό bullying σε group chats και να γίνονται ρεζίλι σε όλο τον κόσμο. Και μετά να αυτοκτονούν.

Εκεί τα πράγματά δεν είναι τόσο αστεία έτσι?

Εμείς όμως είμαστε πιό μάγκες, τον δικό μας καιρό παίζαμε κρυφά βιντεοπαιχνίδια.

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Δε θα γίνει απολύτως τίποτα. Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα ήταν ο εξής: Για να κάνεις εγγραφή σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης να ζητείται εξουσιοδότηση στοιχείων από taxisnet, όπως κάνουν οι τράπεζες, ώστε να μην μπορεί να γίνει παραποίηση της ηλικίας.

Μπράβο φοβερή ιδέα 

Είμαι σίγουρος ότι θα έσκαγαν άτομα στους λογιστές για σύνδεση taxis με τσοντοσαιτ και fb

• Haha 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Εξισώνεις λάθος πράγματα και μπαίνεις στο άκυρο τριπάκι να ανακαλεις τον παλιό καλό καιρό που έκανες το ένα και το άλλο, υποβαθμίζοντας το τώρα.

Τα social δεν είναι αντίστοιχο των video games. Ούτε στο ελάχιστο. Δεν είναι παιχνίδι.

Οι περισσότεροι φαντάζεστε έφηβους να χαζεύουν με τα social και κάνετε χαβαλε.

Δεν φαντάζεστε πρωτακια δημοτικού να βλέπουν πορνο, γυμνούς/ες, ή δολοφονίες στο κινητό που έχουν μπροστά τους. 

Ή ελάχιστα μεγαλυτέρα παιδιά να τρώνε διαδικτυακό bullying σε group chats και να γίνονται ρεζίλι σε όλο τον κόσμο. Και μετά να αυτοκτονούν.

Εκεί τα πράγματά δεν είναι τόσο αστεία έτσι?

Εμείς όμως είμαστε πιό μάγκες, τον δικό μας καιρό παίζαμε κρυφά βιντεοπαιχνίδια.

Και στην εποχή μας υπήρχαν σάητ όπως το ρόττεν, το 4chan αργότερα και μια πληθώρα φορουμ που μπορούσες να μπεις από την ISDN της βιβλιοθήκης της επαρχιακής σου πόλης. Εξίσου επικίνδυνα δυνητικά αν δεν είχαν φροντίσει οι γονείς σου και το εκπαιδευτικό σύστημα να σε κάνουν να έχεις κρίση.
Το κύριο point ωστόσο είναι πως πάλι παθαίνουν ηθικό πανικό αυτοί που κάποτε γέλαγαν με τον ηθικό πανικό και βλέπουμε μια διαγενιακή αποτυχία στο να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια που οι νέοι υφίστανται τόσους κινδύνους. Αν δεν μας νοιάζει ο αλγόριθμος που τους φέρνει τον κάθε περίεργο τύπο με λόγο μίσους ή δε μας νοιάζει ο σαρωτικός κυνισμός της κοινωνίας προς οτιδήποτε δεν είναι "εμείς" well i guess ας απαγορεύσουμε τα τζιν και τις κασέτες με ξένες μπάντες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, orgixmh είπε

Εννοείται, η αυτογνωσία προϋποθέτει ανοιχτό μυαλό. 

Αναζήτησε το. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, grotenfrod said:

Και στην εποχή μας υπήρχαν σάητ όπως το ρόττεν, το 4chan αργότερα και μια πληθώρα φορουμ που μπορούσες να μπεις από την ISDN της βιβλιοθήκης της επαρχιακής σου πόλης. Εξίσου επικίνδυνα δυνητικά αν δεν είχαν φροντίσει οι γονείς σου και το εκπαιδευτικό σύστημα να σε κάνουν να έχεις κρίση.
Το κύριο point ωστόσο είναι πως πάλι παθαίνουν ηθικό πανικό αυτοί που κάποτε γέλαγαν με τον ηθικό πανικό και βλέπουμε μια διαγενιακή αποτυχία στο να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια που οι νέοι υφίστανται τόσους κινδύνους. Αν δεν μας νοιάζει ο αλγόριθμος που τους φέρνει τον κάθε περίεργο τύπο με λόγο μίσους ή δε μας νοιάζει ο σαρωτικός κυνισμός της κοινωνίας προς οτιδήποτε δεν είναι "εμείς" well i guess ας απαγορεύσουμε τα τζιν και τις κασέτες με ξένες μπάντες.

Αυτό που κάνεις, ακριβώς αυτό που κάνεις είναι το χαρακτηριστικό του "γερασμένου" μυαλού.

Δεν αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο και τον εξισώνεις με το τότε. Καμία απολύτως σχέση. Η ευκολία έκθεσης παιδιών σε άκρως ακατάλληλο περιεχόμενο, και η ευκολία έκθεσης σε bullying απέχει έτη φωτός από το "τότε" σου. 

Αυτή τη στιγμή, μπορείς να είσαι στον καναπέ με την οικογένειά σου για βραδιά πίτσας, το μικρό παιδί σου να είναι δίπλα σου και να ψευτοαπασχολιέται με το κινητό του, και ενώ εσύ νομίζεις ότι περνάτε καλά, το παιδί σου να γίνεται στόχος από δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα στο διαδίκτυο. Το τράβηξαν φωτογραφία, το έκαναν με ΑΙ βίντεο να κάνει βλακείες, και έχει γίνει ο περίγελος του σύμπαντος. Και το βράδυ πάς για ύπνο χαρούμενος και το παιδί σου να κρεμιέται από τον πολυέλαιο.

Η κόρη μου στο νηπιαγωγείο, και η συμμαθήτριά της με κινητό (!!!!) να της δείχνει την ΜΟΜΟ, και ότι ζητάει τούτο το τέρας πράγματα και πρέπει να τα κάνεις, και εγώ να κάνω καταγγελία στο σχολείο και να τρώω 2 εβδομάδες να ηρεμήσω το παιδί μου.

Spoiler

image.png.bd7f12a5f0bef2027654539510b82a5a.png

Έσφαξαν την Ουκρανέζα με μαχαίρι στην Αμερική, και δεν υπάρχει παιδί που δεν είδε το βίντεο. Ή τον Κίρκ που τον πυροβόλησαν στο λαιμό. Για να μήν μιλήσω για τα τσοντοβίντεο που παίζουν παντού και πάντα καθώς κάνεις infinite scrolling.

Και ακριβώς επειδή υπάρχουν άτομα που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα, και το πάνε σε αμπελοφιλοσοφία (μόρφωση, παιδεία, τί κάνει ο γονιός, εγώ στα νιάτα μου γ@μ%σα και έδερνα, μας κόβουν την ελευθερία μας, το μεταναστευτικό, η Δεξιά και η Αριστερά) ακριβώς για αυτό το λόγο χρειάζονται οι απαγορεύσεις.

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Μετανιωσα που ανοιξα το σποιλερ σου 😁💀 Θελω καπως να γυρισω το χρονο πισω τωρα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, corr8 said:

Μετανιωσα που ανοιξα το σποιλερ σου 😁💀 Θελω καπως να γυρισω το χρονο πισω τωρα 

Φαντάσου τώρα τί έγινε στην ψυχούλα ενός μωρού 5 ετών. 2 εβδομάδες εφιάλτες και κατουρημένα κρεβάτια.

Ευτυχώς πήρα φώτιση από το υπερπέραν και πούλησα παραμύθι ότι εκείνη είναι ψεύτικη και ότι η πραγματική είναι αυτή που είναι σούπερ ηρωίδα (frog girl, My Hero Academia). Μοιάζουν στα βασικά χαρακτηριστικά (τεράστια μάτια γουρλωτά και τραβηγμένο στόμα)

Spoiler

image.png.bfd61e5cd95e9f8d1979fbbe7f1bb575.png

Την κάναμε μαζί ζωγραφιά και την βάλαμε πάνω από το κεφάλι της στο κρεβάτι να την φυλάει.

Spoiler

image.png.f90c7e222c665ce2e50fdf2fd25bb783.png

Η κόρη μου είναι τώρα δευτέρα δημοτικού και δεν την κατεβάζει. Φαντάσου το τραύμα.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Φαντάσου τώρα τί έγινε στην ψυχούλα ενός μωρού 5 ετών. 2 εβδομάδες εφιάλτες και κατουρημένα κρεβάτια.

Ευτυχώς πήρα φώτιση από το υπερπέραν και πούλησα παραμύθι ότι εκείνη είναι ψεύτικη και ότι η πραγματική είναι αυτή που είναι σούπερ ηρωίδα (frog girl, My Hero Academia). Μοιάζουν στα βασικά χαρακτηριστικά (τεράστια μάτια γουρλωτά και τραβηγμένο στόμα)

Την κάναμε μαζί ζωγραφιά και την βάλαμε πάνω από το κεφάλι της στο κρεβάτι να την φυλάει.

image.png.f90c7e222c665ce2e50fdf2fd25bb783.png

Η κόρη μου είναι τώρα δευτέρα δημοτικού και δεν την κατεβάζει. Φαντάσου το τραύμα.

Καλα που υπηρχε και χαρακτηρας που να μοιαζει καπως. Τελεια ιδεα μπραβο! Δεν ηξερα τι ειναι αυτο το ΜΟΜΟ.. πραμα, το ψαξα στο διαδικτυο λιγο τωρα και ειδα... Ειμαι και σχεδον 40. Στεναχωριεμαι με το ποσα παιδια τρομοκρατηθηκαν απο αυτο.

Η ζωγραφια τα σπαει. Καλλιτεχνες και οι δυο! 😃Αφου της αρεσε ο χαρακτηρας και την βοηθαει ας την κρατησει οσο καιρο θελει! Χαιρομαι που ειναι καλυτερα τωρα, ειμαι αισιοδοξη οτι θα ερθει στιγμη που θα το προσπερασει πληρως και αυτο οσο μεγαλωνει.

Εχω 2 μικρα ανιψακια και προσπαθω οσο μπορω να περιορισω το περιεχομενο σε πληρως παιδικα στην τηλεοραση πχ οταν ερχονται σε μενα, εχω βαλει περιορισμους σε οτι υπαρχει, αλλα οσο και να προσπαθω εγω ή εσυ ή ο Α, Χ, Ψ ανθρωπος εξω, ειναι απιστευτα τρομαχτικο ποσο ευκολα τα παιδια ακομη και χωρις να θελουν τα ιδια, θα βρεθουν αντιμετωπα με περιεχομενο που δεν πρεπει μπροστα τους εξαιτιας ΑΛΛΩΝ παιδιων εξω, στο σχολειο, στα σπιτια γιατι αλλοι γονεις δεν πηραν τα καταλληλα μετρα.

Καμια σχεση πως ειναι η εποχη μας σημερα, με το τι ηταν το ιντερνετ πριν 30 χρονια. Η προσβαση μας σε τετοια πληθωρα ακαταλληλου και σκληρου περιεχομενου ΔΕΝ ηταν ετσι. Ουτε καν!
Δεν μπορω να ακουω για τις "παλιες εποχες ηταν το Χ,Ψ,Σ". Δεν εχουν καμια επαφη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...