Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doubtful είπε

Τι ειναι αυτα που διαβαζω... 
Οι ανικανοι γονεις φταινε! Που δεν μπορουν να πουν οχι στα παιδια τους και τους ρωτανε τι θελουν να φανε αντι να τους πουνε ΑΥΤΟ θα φας και τελος και τους κανουν κουμαντο τα παιδια τους.
ΑΛΛΑ θα μου πεις δεν φταινε και αυτοι οι γωνεις οταν οι ιδιοι χειραγωγουνται απο το συστημα για να ειναι ανικανοι... Βλεπεις...? τελικα ολα ειναι μια αλυσιδα και για την παγκοσμια εξουσια αυτη η αλυσιδα μια χαρα νοημα βγαζει.

Δεν είναι στρατιωτική σχολή το να είσαι γονέας. Πολλές φορές θέλεις απλά το παιδί να είναι χαρούμενο και να φάει αυτό που το αρέσει. Δεν είναι ανικανότητα ή χειραγώγηση αλλά αγάπη. 

Τώρα αν εσύ έμαθες με βούρδουλα είναι δικό σου θέμα. Αυτό να δώσεις και στα παιδιά σου και να συνεχίσετε τον κύκλο.

Το δικό μου παιδί θα έχει μια ισορροπία σε όλα. Θα παίρνει πολλές φορές αυτό που θέλει και ταυτόχρονα ξέρει πως όταν δεν το παίρνει όλα καλά. Προσωπικά επικοινωνώ μαζί της σαν να είναι ενήλικας και ξέρει να εκτιμάει τα πάντα. Χωρίς να χρειάζονται τιμωρίες , αυστηρά συστήματα κλπ παρατράγουδα. 

Όταν όμως βαριέσαι , γιατί ανικανότητα αυτό είναι , βαρεμάρα να ασχοληθείς σε βαθύτερο επίπεδο και απλά πετάς το ''αυτό έχουμε για φαί αν σαρέσει'' δεν μπορείς να καταλάβεις τι πάει στραβά και δεν φταίς εσύ. Έτσι σου έμαθαν οπότε αυτό κάνεις. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
14 ώρες πριν, PLHROPPP είπε

Θα απαγορεύσουν τα social media στους πιτσιρικάδες αυτοί που λέμε τώρα…..

Τους έχουν απαγορεύσει το αλκοόλ 

Τους έχουν απαγορεύσει την αγορά τσιγάρων 

Τους έχουν απαγορεύσει τα κινητά στα σχολεία 

Τους έχουν απαγορεύσει την οδήγηση μηχανής και αυτοκινήτου κάτω από τα 16 

Τους έχουν απαγορεύσει την οδήγηση χωρίς κράνος 

Τι από όλα αυτα που απαγόρευσαν κατάφεραν να επιβάλουν ; 

Είναι επίσης η ίδιοι…..

που τους μοιράζανε δωρεάν Gbytes για να μπαίνουν στα social media που την περίοδο της πανδημίας -που ήταν τότε καλά και αγία γιατί κρατούσαν τον αμπαρωμένο κόσμο απασχολημένο- μπάς και πάνε και κάνουν κάνα εμβόλιο γιατί τους είχε μένει στοκ και χάνανε την κονόμα.

Διακόπτουμε για διαφημίσεις και σε λίγο και πάλι…..χαζοί 

Φαντασου υπαρχουν ατομο που πιστευουν οτι οντος για τα παιδια η τελος παντων για καποιο γενικο καλο λογο γινετε αυτο... Γελανε και οι τυχοι.

1 λεπτό πριν, Chocobo είπε

Δεν είναι στρατιωτική σχολή το να είσαι γονέας. Πολλές φορές θέλεις απλά το παιδί να είναι χαρούμενο και να φάει αυτό που το αρέσει. Δεν είναι ανικανότητα ή χειραγώγηση αλλά αγάπη. 

Τώρα αν εσύ έμαθες με βούρδουλα είναι δικό σου θέμα. Αυτό να δώσεις και στα παιδιά σου και να συνεχίσετε τον κύκλο.

Το δικό μου παιδί θα έχει μια ισορροπία σε όλα. Θα παίρνει πολλές φορές αυτό που θέλει και ταυτόχρονα ξέρει πως όταν δεν το παίρνει όλα καλά. Προσωπικά επικοινωνώ μαζί της σαν να είναι ενήλικας και ξέρει να εκτιμάει τα πάντα. Χωρίς να χρειάζονται τιμωρίες , αυστηρά συστήματα κλπ παρατράγουδα. 

Όταν όμως βαριέσαι , γιατί ανικανότητα αυτό είναι , βαρεμάρα να ασχοληθείς σε βαθύτερο επίπεδο και απλά πετάς το ''αυτό έχουμε για φαί αν σαρέσει'' δεν μπορείς να καταλάβεις τι πάει στραβά και δεν φταίς εσύ. Έτσι σου έμαθαν οπότε αυτό κάνεις. 

Βλεπω απειρες μαναδες που πανε εξω ρωτανε το 4χρονο!!!!! τι θελει να φαει... ΠΑΣ ΚΑΛΑ?!?! ΕΣΥ εισαι εκει για να το καθοδηγησεις στο τι θα φαει, στη ζωη... που να ξερει το 4χρονο τι πρεπει να φαει??? Και καθονται σαν τα τουβλα και περιμενουν να απαντηση το παιδι... και βλεπεις ενα παιδι απλα χαμενο να αρχιζει να νιαουριζει (ΛΟΓΙΚΟ.)
Αυτο το παιδι χανει καθε σεβασμο για τη μανα και την εχει γραμμενη γιατι υποσυνειδητα αυτο το εκλαμβανει ως: αυτο το ατομο δεν μπορει να με ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ, οποτε δεν εχω λογο να το ακουω απο εδω και περα.

• Like 2
Δημοσ.
15 hours ago, NikosKallithea said:

Ειναι απλο

Δες πως ηδη το κανει το Χ

Δεν σου απαγορευει να μπεις αλλα αν δεν εισαι ταυτοποιημενος σου βγαζει ενα qr που πρεπει να σκαναρεις και στο επομενο βημα σου ζηταει ταυτότητα

ε? ποτε εγινε αυτο; οκ το εχω απο οταν ηταν twitter αλλα με αυτη την λογικη θα επρεπε να κανει και τους παλιους χρήστες.

Μου λες οτι τωρα εαν κανω λογαριασμο στο X θα μου ζητησει ταυτοτητα γιατι ? αν ειμαι πανω απο πόσο ? 16 ? 18 ? 

what ?

Δημοσ.

Απλά όσοι συμφωνούν με αυτο το μέτρο εδώ μέσα, του στυλ: "αν γίνει μπράβο, μακάρι να πετύχει κλπ"... δείχνει πόσο έχουμε χάσει το δάσος, και δεν κοιτάμε ούτε καν το δέντρο... 

Δημοσ.
1 hour ago, doubtful said:

Φαντασου υπαρχουν ατομο που πιστευουν οτι οντος για τα παιδια η τελος παντων για καποιο γενικο καλο λογο γινετε αυτο... Γελανε και οι τυχοι.

Ποιός είναι ο λόγος?

Δημοσ.
1 hour ago, Ukforthemoment said:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2025/jul/31/worried-child-screentime-landline-parents-maine-drastic-step

in Portland, Maine, a parent nervous of giving her 10-year-old child a smartphone took the eccentric step of reintroducing a landline, and then persuaded the parents of her child’s friends to do the same. Before she knew it, between 15 and 20 families in the area had reinstalled landlines for their preteens in what the Atlantic called a “retro bubble”. Charming scenes ensued, communications habits changed, and everyone learned a valuable lesson about the advantages of ancient technology.

The funny thing about this is that unlike the brick phone, another answer to the puzzle of how to keep children off social media, the families of Portland discovered that the very thing that limits the landline – the fact it’s attached to the wall – turned out to be one of its big attractions. Most families put the phone in a high-traffic area of the house, keeping their kid at least notionally in the mix rather than shut away in their room. This was a tactic popular in the early days of home computers, when parents would put the family’s single, giant desktop on a table in the kitchen so the kid wasn’t isolated or left alone with “the internet”, a healthy instinct that smartphones effectively killed.

Ωραίο αυτό!

Αλλά δυστηχώς αυτά γίνονται και λειτουργούν μόνο στο Αμέρικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά τα social media είναι για μυαλά μαρμελάδες, ακόμα και ενήλικας να είσαι δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τώρα οι ελάχιστοι που τα χρησιμοποιούν λόγω δουλειάς, είναι άλλο αλλά πόσοι είναι αυτοί ;

Η γενιά που μεγαλώνει τώρα θα μεγαλώσει μέσα σε full τεχνολογία, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν έξω με smart glasses σαν αυτά που παρουσίασε ο Zuckerberg και θα ζουν μόνιμα σε ένα AR περιβάλλον. Οπότε η μαρμελάδα θα πιάσει peak και δεν μπορεί κανένας γονιός να κάνει πολλά, δυστυχώς..

Το να μεγαλώσεις παιδί πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο έργο, καμία σχέση με παλιότερα που και τότε δύσκολα ήταν, απλά τώρα πρέπει να το προφυλάξεις από 1002 μεριές..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν έξω με smart glasses 

Εγω περιμενω τοσα χρονια τα έξυπνα γυαλιά που θα αφαιρούν τα ρούχα, τι ΑΙ και σαχλαμαρες🥰

Δημοσ.
5 ώρες πριν, doubtful είπε

κε για πιο λογο γινετε

• Haha 3
Δημοσ.
5 hours ago, doubtful said:

Βλεπω απειρες μαναδες που πανε εξω ρωτανε το 4χρονο!!!!! τι θελει να φαει... ΠΑΣ ΚΑΛΑ?!?! ΕΣΥ εισαι εκει για να το καθοδηγησεις στο τι θα φαει, στη ζωη... που να ξερει το 4χρονο τι πρεπει να φαει??? Και καθονται σαν τα τουβλα και περιμενουν να απαντηση το παιδι... και βλεπεις ενα παιδι απλα χαμενο να αρχιζει να νιαουριζει (ΛΟΓΙΚΟ.)
Αυτο το παιδι χανει καθε σεβασμο για τη μανα και την εχει γραμμενη γιατι υποσυνειδητα αυτο το εκλαμβανει ως: αυτο το ατομο δεν μπορει να με ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ, οποτε δεν εχω λογο να το ακουω απο εδω και περα.

Κι όλα αυτά επειδή το αφήνει να διαλέξει τη γεύση παγωτό να πάρει. Τι μαθαίνει ο κόσμος 4 και μισή το απόγευμα...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, great είπε

ε? ποτε εγινε αυτο; οκ το εχω απο οταν ηταν twitter αλλα με αυτη την λογικη θα επρεπε να κανει και τους παλιους χρήστες.

Μου λες οτι τωρα εαν κανω λογαριασμο στο X θα μου ζητησει ταυτοτητα γιατι ? αν ειμαι πανω απο πόσο ? 16 ? 18 ? 

what ?

IMG_20250930_164044.png

x.png

Δημοσ.

Ναι, καλα. Κατ'αρχας οι περισσοτεροι γονεις δε θα ασχοληθουν καν. Ειτε απο αδιαφορια ειτε απο αντιδραση/ιδεολογια. 

Και οσοι το κανουν θα βρεθει τροπος να παρακαμπτεται ευκολα.

Μονο αλγοριθμοι που θα εκτιμουν απο τη φωτο την ηλικια του χρηστη και θα ζητουν επαληθευση απο ενηλικα για να συνεχισει να τη χρησιμοποιει.

Ο,τι και να γινει, δυστυχως ενα μεγαλο ποσοστο παιδιων ειναι ηδη καμμενα χαρτια, με τις ευλογιες των γονεων

Στις 29/9/2025 στις 11:40 ΠΜ, panther_512 είπε

Έχετε γνώση πόσο χρόνος χρειάζεται για αλλαγή κουλτούρας όταν ΟΛΟΙ είναι δεσμευμένοι σε αλλαγή? Θέλει ΧΡΟΝΙΑ. Όταν ΟΛΟΙ είναι δεσμευμένοι.

Αυτο

Και χρειάζεται απλώς ένα Κυριακάτικο μεσημέρι, να πάμε σε σπίτι φίλων, η συμμαθήτριά της με το ΔΙΚΟ της κινητό, με λογαριασμό TikToK! Και να κάθονται να βλέπουν τις "influencers΄¨ που φορούσαν λιγότερο ύφασμα επάνω τους από την ζώνη μου.

Και οι γονεις περηφανευονται και απο πανω για τα καμαρια τους που φασωνονται απο τα 12

Ειπαμε..καμμενα χαρτια και να δουμε ποιος θα δουλεψει να πληρωσει τις συνταξεις μας, που ουτε και παιδια δε κανουν 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, NikosKallithea said:

IMG_20250930_164044.png

x.png

αυτο ειναι απο το X, το X απο μόνο του, και ειναι για 18.

Η ερωτηση μου παραμενει πως η Ελλαδα θα κοψει τα social για κατω τον 16. Τεχνικά. Αυτο με το X ειναι αλλη κατηγορια και οχι δεν μπορει να εφαρμοστει σε ολους διοτι εγω δεν εχω δωσει ποτε ταυτοτητα ουτε εχω δει ποτέ αυτο το μήνυμα οπότε κάτι αλλο είναι σε σενα

"Το X έχει αρχίσει σε ορισμένες χώρες (κυρίως ΗΠΑ και μερικές στην ΕΕ) να ζητά επαλήθευση ηλικίας για πρόσβαση σε περιεχόμενο που χαρακτηρίζεται sensitive (π.χ. NSFW, explicit content). Στην Αμερική, λόγω πιο αυστηρών κανονισμών για ανηλίκους, μερικές φορές ζητείται σκανάρισμα ταυτότητας ή QR code μέσω συνεργαζόμενων υπηρεσιών (π.χ. third-party identity verification)". Μπαινεις απο US ή αλλού ή απλα εβαλες ενα screenshot απο κάπου;

Επίσημα υπάρχει αυτό μόνο, τεχνικά ακομά άγνωστο πως θα το κάνουν: https://www.reuters.com/sustainability/boards-policy-regulation/five-eu-states-test-age-verification-app-protect-children-2025-07-14/?utm_source=chatgpt.com

Επεξ/σία από great
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Chocobo είπε

To μέτρο είναι καλό και σταδιακά αν εφαρμοστεί , με τη βοήθεια πάντα και απο το σπίτι και σχολείο , θα βελτιώσει την κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι τι εναλλακτική υπάρχει ? Τα παιδιά σήμερα δεν μεγαλώνουν όπως τα 80-90s όπου οι γονείς πετούσαν χαρταετό και μπορούσαμε να είμαστε όλη μέρα έξω σε αλάνες ή μακριά απο το σπίτι , χωρίς τρόπο επικοινωνίας και να γυρνάμε απλά όταν νυχτώσει. 

Ποιος γονέας αφήνει σήμερα το παιδί του χωρίς επιτήρηση ??? Εγώ 7-8 χρονών όπως και εκατομμύρια άλλοι ήμασταν ουσιαστικά αυτόνομοι τότε επειδή ήταν πιο ασφαλής καιροί. Δεν είναι πως οι γονείς δεν ενδιαφερόντουσαν , απλά ένιωθαν περισσότερη ασφάλεια να είμαστε έξω.

Πλέον εγώ και φυσικά όλοι οι άλλοι γονείς δεν αφήνουμε τα παιδιά απο τα μάτια μας διότι οι καιροί δεν το επιτρέπουν.

Επομένως οι ώρες εκτός social θα πρέπει με κάτι να καλυφθούν. Στα λόγια και στη θεωρία θα πουν όλοι να διαβάσει ένα βιβλίο , να παίξει ένα επιτραπέζιο κλπ κλπ μια δραστηριότητα....Στην πράξη όμως δεν είναι εύκολο....Το κάνει ακόμα δυσκολότερο όταν οι ίδιοι οι ενήλικες είναι ώρες στα social...Όταν δεν δίνεις το παράδειγμα σαν γονέας , πως το παιδί θα ακολουθήσει... 

Εξαρτάται τι εννοείς με την λέξη επιτήρηση. Αν εννοείς ότι τα έχουν μαντρωμενα στο σπίτι να μην βγαίνουν όπως παλιά θα διαφωνίσω. 

Αν λάβω υπόψην από τα ξαδέρφια μου που τώρα είναι λύκειο, όλοι βγαίνουν με φίλους μέχρι αργά το βραδυ, οι γονείς το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τους καλέσουν στο κινητό τους και να τους ρωτάνε συνέχεια τι κάνουν, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο. 

Για μπάλες και τέτοια δεν παίζουν τόσο πολύ όσο έπαιζε ο κόσμος παλαιότερα, αλλά τα γήπεδα και οι αλάνες όπου υπάρχουν εξακολουθούν να έχουν παιδιά όπως παλιά, δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη διαφορά.

Αυτονομοι από τα 7 και τα 8 δεν ήταν κανένας μας. Στην καλύτερη ήταν ότι άμα θελαν να πάνε κάπου οι γονείς και εμείς να μην έρθουμε μαζί τους, θυμάμαι ότι μας άφηναν μόνους στο σπίτι και έκαναν αυτοί τις δουλειές τους, ήταν η καλύτερη μας τότε, αλλά από τα 7-8 με τίποτε αυτό. Ίσως από τα 8-9 και μετά γινόταν στην οικογένεια μου. Παιχνίδια μπάλες και τέτοια τοτε μόνο κάτω στις πιλωτες και στις αυλές οσοι είχαμε, δεν φεύγαμε μακριά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...