Προς το περιεχόμενο

Προβλημα Tv box

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από The_Judas,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Έχω ενα box εδω και χρόνια το οποιο δούλευε κανονικά(μέσω ethernet)...αλλαξα όμως κατοικία και στο νέο σπίτι το ρουτερ με το box έχουν αρκετή απόσταση και προσπαθώ εδώ και μέρες να συνδεθώ όμως δέν μαπίνει μέσω wifi...προσπαθεί συνεχώς να συνδεθεί και ενώ λεει συνδεθηκε αυτομάτως σε πετάει εξω.Το Box ειναι ενα A95x air ii.Προσπάθησα και με hotspot απο το κινητό κάνει ακριβώς το ίδιο.Έκανα reset το box πάλι τα ίδια...δεν ξέρω τι έμεινε να κάνω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι υπόλοιπες συσκευές έχουν ικανοποιητικό wifi στο ίδιο σημείο ή όχι;

Δοκίμασε με το wifiman app στο κινητό σου να δεις πόσο καλό σήμα έχει εκείνο το σημείο.

Το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζεσαι access point, wifi extender ή mesh wifi εφόσον υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Δηλαδή ακόμη και αν άλλες συσκευές πιάνουν σήμα, πιθανόν να είναι αδύναμο και να μην δίνει πολλά mbps.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

η απόσταση απο το ρούτερ είναι  5-6 μέτρα..Τα κινητά δουλεύουν κανονικά .Θα κανω μιά δοκιμη με αυτά που κου έγραψες αν και δέν νομίζω να φταιει κάτι τετοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα φθηνά tv box έχουν πολλές φορές προβληματικό wifi.

Δοκίμασες σε 5ghz wifi ή σε 2.4;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Να σου πώ την αληθεια τα λαμπάκια είναι και τα 2 αναμμενα 2.4 και 5.Δέν ξερω πώς να το αλλάξω.Τώρα τράβηξα καλωδιο hdmi που έχω 10m και δουλευει κανονικά.Άρα το προβλημα είναι στο wifi.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, blitzNikos είπε

Μήπως, εκτός από την αυξημένη απόσταση, υπάρχει και κάποιο εμπόδιο και δυσκολεύει την κατάσταση? 

Οχι εμπόδιο δέν υπάρχει.Στο youtube σε κατι βιντεάκια ειπδα ότι πρέπει να βγάλω την αυτόματη ενημέρωση ημερομηνίας και οτι θα στρώσει.Το έκανα δέν έγινε πάλι τιποτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gkats16819 είπε

Να σου πώ την αληθεια τα λαμπάκια είναι και τα 2 αναμμενα 2.4 και 5.Δέν ξερω πώς να το αλλάξω.Τώρα τράβηξα καλωδιο hdmi που έχω 10m και δουλευει κανονικά.Άρα το προβλημα είναι στο wifi.

Αν όλες σου οι συσκευές συνδέονται κανονικά και με καλές ταχύτητες στο wifi σου, το πρόβλημα είναι στο αδύναμο wifi του tvbox φίλε μου, και εγώ με 2 κουτάκια Mini M8S την ίδια απογοήτευση έφαγα όταν άλλαξα από σύνδεση LAN σε wifi. Με LAN πήγαιναν καρφί 45-48 (σε 50άρα), με wifi με το ζόρι 10-12 και με πολλές διακυμάνσεις. Η λύση που βρήκα εγώ ήταν δίκτυο με mesh, έφερα δορυφόρο όσο κοντά γινότανε στο tv box και συνδέθηκα πάλι με LAN (από δορυφόρο mesh στο tv box).

Για να το επιβεβαιώσεις προσπάθησε να φέρεις το κουτάκι και το μοντεμ όσο πιο κοντά μπορείς, δες τις ταχυτητα πιάνεις, και μετά πήγαινέ τα πιο μακριά και τσέκαρε πάλι. 

• Λύση
Δημοσ.

Αν μιλάμε για μόνο 5-6μ βάζεις ένα καλώδιο ethernet και τέλειωσες.  Αν το περάσεις περιμετρικά ίσως να μην εμποδίζει στον χώρο σου , ανάλογα με την διάταξη.

Δεν έχει νόημα να μπλέξεις με έξοδα όπως το mesh, ούτε να βάλεις access point (όπου πάλι χρειάζεσαι και καλώδιο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...