Apaleytos80 Δημοσ. Τρίτη στις 08:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:10 μμ Τα ΑΑΑ games πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων ειναι copy paste με ενα lifting στα γραφικά. Γιατί να σκας 70αρια, ενώ περνάς καλύτερα με τα indie games, μικρότερα studios. Ίσως για να δικαιολογείς την καινούργια 5070ti.... Πόσα να παίξει κάποιος, το backlog γίνεται τεράστιο. Διαμάντι game με κακές πωλήσεις....δύσκολο. "You cant polish a turd" που λένε και στα ξένα. Υπερκοστολογημένες (στην καλύτερη) μετριότητες με ¨ατζέντες" για κερασάκι on top. 3
magictoboggan Δημοσ. Τρίτη στις 09:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:14 μμ Quote απλώς επειδή υπάρχει τέτοια πληθώρα καλών παιχνιδιών Το ακούσαμε και αυτό. Ποια είναι αυτά τα καλά παιχνίδια να τα παίξουμε και εμείς; Οι εποχές που έβγαιναν ταινίες και video games που τα έπαιζες μέχρι να χαλάσει το CD από τις γρατζουνιές περάσανε. 2
stevenfins Δημοσ. Τρίτη στις 09:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:17 μμ Εάν κάποιος δεν περιορίζεται στις μεγάλες ΑΑΑ κυκλοφορίες, θα δει ότι δεκάδες πολύ αξιόλογα παιχνίδια κυκλοφορούν κάθε μήνα. Σε αντίθεση με τις ταινίες όπου για να φτιαχτούν χρειάζονται συνήθως πολλά άτομα και μεγάλα budget με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να είναι συγκριτικά μικρότερος, στο gaming, ακόμα και ένα άτομο που δουλεύει για χρόνια στον ελεύθερο του χρόνο, μπορεί να δημιουργήσει κάτι, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγαλύτερες παραγωγές και να το κυκλοφορήσει μια μέρα, που λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού να μην καταφέρει να κάνει τις πωλήσεις που θα άξιζε. Επίσης, ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται συνήθως για να παιχτεί ένα παιχνίδι, ειδικά σε σύγκριση και πάλι με τις ταινίες, περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των παιχνιδιών εκείνων με τα οποία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί ουσιαστικά, ακόμα και αν το gaming αποτελεί το βασικό χόμπυ. Εγώ νομίζω πως μερικά από τα βασικότερα προβλήματα είναι τα παρακάτω: Πολύ μεγάλος αριθμός κυκλοφοριών, όπου καλά παιχνίδια κυκλοφορούν ταυτόχρονα με asset flips και παιχνίδια-σκουπίδια, με αποτέλεσμα να χάνονται και τα καλά. Πολύ μεγάλος αριθμός καλών παιχνιδιών, που λόγω του αριθμού τους και του χρόνου που απαιτούν για να παιχτούν, χάνονται. Κυριαρχία της συζήτησης από τις μεγάλες ΑΑΑ παραγωγές, που ενώ πολλές φορές ανακυκλώνουν τις ίδιες συνταγές, συνεχίζουν να αποτελούν την κύρια και μοναδική επιλογή για μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία παιχτών. Κακή προώθηση των παιχνιδιών στα store και έλλειψη curation (ειδικά στο Steam) Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, αλλά αυτά είναι μερικά που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. 2
PerfectParanoia Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Mythoplastis1981 είπε 234 σιαστει. Οταν ήμουν στο λύκειο ( 1998) ήμασταν 10 όλοι κι όλοι που παίζαμε. Κονσόλες και pc.. Τωρα αν πας και ρωτήσεις τους17 χρόνους. Από τους 300 οι 20 δεν θα έχουν κάτι. Εδώ βλέπεις κόσμο με pc συν ps5 συν Nintendo συν x box.. Τι να λέμε τώρα. Πλέον το gaming είναι μόδα. Τρεντ που λένε οι νέοι. Βασικά δες πόσες κοπέλες παίζανε παλιά και πόσες το 2025.και δεν το λέω με κακία. Της γυναίκα μου στο wow την γνώρισα.. Καλά στην Ελλάδα σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερη αύξηση ο αριθμός αυτών που παίζουν. Αν μετρήσει κανείς και τα κινητά δε έχουμε πλήρη αντισροφή τις κατάσταση της εποχής που λες με εναν-δυο στους δεκα να μην παίζουν. 2 ώρες πριν, stevenfins είπε Κακή προώθηση των παιχνιδιών στα store και έλλειψη curation (ειδικά στο Steam). Αυτό είναι νομίζω το πιο βασικό, υπάρχει νομίζω έλειψη (περιέργως) καλών πηγών για να βρει κανείς ποια παιχνίδια αξίζουν. Επικρατούν αυτά που παίζουν streamers και στο youtube αλλα δεν είναι τα ίδια που θα θέλει να παίξει κανείς μονος. Άντε να παρακολουθεί κανείς εναν reviewer που του αρέσει και να βλεπει τι προτάσεις κάνει αλλα και αυτός αδυνατεί πια να παίξει τον πληρη κατάλογο και περιορίζεται στα δημοφιλή που φαίρνει τα πράγαματα πίσω σε 5-10 παιχνίδια παντα Επεξ/σία Τρίτη στις 11:25 μμ από PerfectParanoia 1 1
kurkosdr Δημοσ. Τρίτη στις 11:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:35 μμ Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια, αλλά ότι τα κόστη έχουν ανέβει τόσο για τους AAA τίτλους που χρειάζονται να πουλήσουν 3 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο και μόνο για να βγάλουν το κόστος. Δηλαδή μιλάμε για προϋπολογισμούς 120-150 εκατομμυριών δολαρίων. Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά; Γιατί στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν πάνε στην ποιότητα. Έχουν στρατιές να κάνουν copy paste textures; 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα