phanispal Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ (επεξεργασμένο) Αν τα δουλεύεις στη θέρμανση, κανονικά θα έπρεπε μην έχεις πρόβλημα, με τη λογική ότι τα ανοίγεις τον Οκτώβρη (ή και πιο πριν ανάλογα την περιοχή) και τα κλείνεις την άνοιξη. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχει ζεσταθεί όλο το σπίτι (τα έπιπλα και τα δομικά στοιχεία) και να μην προλαβαίνει να παγώσει ο χώρος αν ρίξεις 1-2 βαθμούς τη ζητούμενη θερμοκρασία τη νύχτα ώστε να κόψουν και να μη σας ενοχλεί ο αέρας που βγάζουν. Υποτίθεται έτσι τα δουλεύουν όσοι τα έχουν ως κύρια πηγή θέρμανσης. Εξάλλου λένε ότι τη νύχτα που σκεπάζεσαι και κοιμάσαι πρέπει να ρίχνεις 1-2 βαθμούς τη θερμοκρασία. Αν έχεις πολλές απώλειες και παγώνετε αν τα κλείσετε τη νύχτα (ενώ τα έχετε 24/7 ανοιχτά), αλλού πρέπει να επικεντρωθείς μάλλον. Ας πουν και εκείνοι που τα δουλεύουν στη θέρμανση. Πάντως το καλοριφέρ λαδιού θα σου στοιχίσει πολύ γι' αυτό που το θες. Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:59 μμ από phanispal 2
Boubis1411 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:13 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 05:13 μμ 12 λεπτά πριν, phanispal είπε Αν τα δουλεύεις στη θέρμανση, κανονικά θα έπρεπε μην έχεις πρόβλημα, με τη λογική ότι τα ανοίγεις τον Οκτώβρη (ή και πιο πριν ανάλογα την περιοχή) και τα κλείνεις την άνοιξη. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχει ζεσταθεί όλο το σπίτι (τα έπιπλα και τα δομικά στοιχεία) και να μην προλαβαίνει να παγώσει ο χώρος αν ρίξεις 1-2 βαθμούς τη ζητούμενη θερμοκρασία τη νύχτα ώστε να κόψουν και να μη σας ενοχλεί ο αέρας που βγάζουν. Υποτίθεται έτσι τα δουλεύουν όσοι τα έχουν ως κύρια πηγή θέρμανσης. Εξάλλου λένε ότι τη νύχτα που σκεπάζεσαι και κοιμάσαι πρέπει να ρίχνεις 1-2 βαθμούς τη θερμοκρασία. Αν έχεις πολλές απώλειες και παγώνετε αν τα κλείσετε τη νύχτα (ενώ τα έχετε 24/7 ανοιχτά), αλλού πρέπει να επικεντρωθείς μάλλον. Ας πουν και εκείνοι που τα δουλεύουν στη θέρμανση. Πάντως το καλοριφέρ λαδιού θα σου στοιχίσει πολύ γι' αυτό που το θες. Οι θερμοσυσωρευτες καίνε 8 έως 16κ την ώρα, το καλοριφέρ λαδιού 2κ την ώρα συνεχόμενα. Πάλι κερδισμένος θα είμαι και δεν θα έχω την άσχημη αίσθηση των άλλων σωμάτων και του κλιματιστικου. Χειμώνα για 1 μήνα πληρώνω 280 έως 450 ΔΕΗ, έκανα κλειστό μπλε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Καλοκαίρι με 3 κλιματιστικά και όχι συνέχεια έδινα 200 το μήνα έως 280. Υπόψιν έχω 5 θερμοσυσωρευτες.
adi32 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:27 μμ 13 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Οι θερμοσυσωρευτες καίνε 8 έως 16κ την ώρα, το καλοριφέρ λαδιού 2κ την ώρα συνεχόμενα. Πάλι κερδισμένος θα είμαι και δεν θα έχω την άσχημη αίσθηση των άλλων σωμάτων και του κλιματιστικου. Χειμώνα για 1 μήνα πληρώνω 280 έως 450 ΔΕΗ, έκανα κλειστό μπλε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Καλοκαίρι με 3 κλιματιστικά και όχι συνέχεια έδινα 200 το μήνα έως 280. Υπόψιν έχω 5 θερμοσυσωρευτες. Δεη με ποσο πηγες? Καλοριφερ λαδιου ειχα κανει το λαθος να βαλω παλια και ηρθε 800ε ο λογαριασμος και το πεταξα οπως ηταν 1
Makis38 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:38 μμ (επεξεργασμένο) Έχω 1 μάρκας REX (?!) αγορασμένο από το Praktiker προ αμνημονεύτων (καμιά 10αριά χρόνια), 3000W (με 2 σκάλες) 14 φέτες 3 στήλες, 50 ευρώ και δώρο μία απλώστρα σαχλμάρα. Είναι σαν αυτό το IQ που έβαλες. Φίλος μου είπε ότι δεν βγαίνουν πλέον τόσα kw. Το χρησιμοποιούσα άλλες εποχές, τώρα πλέον σκονίζεται, δεν είμαστε κοντά να στο φέρω. Ούτε στην πρίζα σβησμένο δεν τολμάω να το συνδέσω. 25άρι ac το χειμώνα, 1kw/h την ώρα δεν τρώει και ας μην έχω την "θαλπωρή" του παραδοσιακού καλοριφέρ. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:43 μμ από Makis38 1
gakost Δημοσ. Τετάρτη στις 05:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:42 μμ (επεξεργασμένο) Λοιπόν από προσωπική εμπειρία για την ίδια χρήση δηλαδή βράδυ σε παιδικό δωμάτιο. Δες τα τετραγωνικά, προσανατολισμο, μονώσεις αλλά και που είσαι. Αυτό που κοιτάς είναι 2000watt πιστεύω θα σε βολέψει για ένα νορμαλ δωμάτιο ~12 τ.μ. και για νορμαλ θερμοκρασιες, το βράδυ δηλαδή να έχει έξω μονοψήφιες θερμοκρασίες. Έχει και μοντέλα 10A αυτά που διαφημίζουν 2400watt και με ανεμιστήρα. Δεν έχω άποψη για τον ανεμιστήρα αν προσφέρει κάτι αλλά πολύ πιθανό ότι θα έχεις κάποιο θόρυβο. Όπως σου έγραψαν τα Delonghi είναι τα καλύτερα αλλά και τ ακριβότερα. Εσυ ξέρεις τη χρήση θα κάνεις και αν αξίζει η διαφορά. Να κοιτάξεις να πάρεις το πιο βαρύ που σημαίνει πιο πολύ λάδι. Θα κάνει λίγο πιο πολύ ώρα να ζεσταθεί αλλά θα σου κρατάει καλύτερα τη θερμοκρασία. Από κει και πέρα όλα, είτε πάρεις απλό μοντέλο με τον κλασικό θερμοστάτη σαν αυτό που έβαλες είτε με με ηλεκτρονικό και οθόνη είναι πολύ στο περίπου η ρύθμιση της θερμοκρασίας. Ο θερμοστάτης είναι πάνω στη συσκευή όχι δύο δωμάτιο γενικά. Αυτό που έκανα αγόρασα ενα θερμοστάτη για petarium, κάτι σαν αυτόν https://petgreece.gr/shop/erpeta/axesouar-erpeta/giganterra-digital-thermostat-ψηφιακός-θερμοστάτης-για-terrarium/ είναι για σαύρες κλπ που θέλουν ακριβή ρύθμιση θερμοκρασίας. Το πιο σημαντικό είναι να σου καλύπτει τα Watt του σώματος, έχει και μοντέλα με 2 πρίζες θέρμανση και φως αλλά μια θες στην ουσία. Το παρακάτω σε σώμα με οθόνη δεν δουλεύει αλλά σε απλό με μηχανικό θερμοστάτη και κουμπάκια όπως αυτό που έβαλες είναι ιδανικό. Ρυθμίζεις το θερμοστάτη του στο τέρμα , διαλέγεις την ένταση ανάλογα την εποχή, πχ τώρα ίσως στο 1 ή στο 2 και τον χειμώνα στο 3 το βλέπεις, και το συνδέεις στον εξωτερικό θερμοστάτη. Τον προγραμματίζεις τι ώρες θες να δουλεύει, τι θερμοκρασία θέλεις και τι εύρος, το δικό μου πήγαινε σε κλίμακα ανά 0,1 βαθμούς. Δηλαδή πχ από τις 10μμ έως 8 πμ , 20,5 οC με απόκλιση 0,5 βαθμό. Έτσι θα παίρνει μπρος κάτω από 19,9 και θα κόβει μόλις φτάσει 20,5. Λόγο της θερμικής αδράνειας του σώματος θα πάει μέχρι 20,6 ή 20,7 και μολις πέσει 19,9 θα ξανά πέρνει. Αν για κάποιο λόγο ανεβαίνει πάνω από 21 θα βαράει γιατί και καλά κάνει πολύ ζέστη για το ζώο που υποτίθεται έχεις. Στο λέω γιατί πχ το μεσημέρι αν χτυπάει ο ήλιος και ζεστάνει ο χώρος πάνω από 21 παρόλο που το σώμα θα είναι σβηστό, δεν θα δίνει ρεύμα να ανάψει και λόγο ώρας και θερμοκρασίας με αυτή τη ρύθμιση θα βαράει και θα πρέπει να θυμάσαι να βγάζεις την πρίζα αλλιώς τον χειμώνα το ξεχνάς και τα κάνει όλα μόνο του. Επίσης σημαντικό να δεις να σβήνει τελείως ο φωτισμός της οθόνης. Δεν θές να έχει φως και να προσπαθούν τα παιδιά να κοιμηθούν. Τέλος ο αισθητήρας της θερμοκρασίας είναι με καλώδιο οπότε τον έχεις εκεί που θέλεις τον έλεγχο της θερμοκρασίας πχ δίπλα από το κρεβάτι. Πριν αγοράσεις δες το Manual. Ο δικός μου ήταν ένας φθηνός από eBay. Δοκιμασμένη λύση και έχεις τον πλήρη και ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:49 μμ από gakost 1 1
Boubis1411 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:53 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 05:53 μμ 25 λεπτά πριν, adi32 είπε Δεη με ποσο πηγες? Καλοριφερ λαδιου ειχα κανει το λαθος να βαλω παλια και ηρθε 800ε ο λογαριασμος και το πεταξα οπως ηταν ΔΕΗ νομίζω με 0.18 με έπιασαν λίγο. 16Κ καιει την ώρα το μεγάλο μου σώμα.
phanispal Δημοσ. Τετάρτη στις 05:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:54 μμ 38 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Οι θερμοσυσωρευτες καίνε 8 έως 16κ την ώρα, το καλοριφέρ λαδιού 2κ την ώρα συνεχόμενα. Πάλι κερδισμένος θα είμαι και δεν θα έχω την άσχημη αίσθηση των άλλων σωμάτων και του κλιματιστικου. Χειμώνα για 1 μήνα πληρώνω 280 έως 450 ΔΕΗ, έκανα κλειστό μπλε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Καλοκαίρι με 3 κλιματιστικά και όχι συνέχεια έδινα 200 το μήνα έως 280. Υπόψιν έχω 5 θερμοσυσωρευτες. Αφού λες ότι δουλεύεις τα κλιματιστικά πλέον στη θέρμανση, τι μπλέκεις τους θερμοσυσσωρευτές στην εξίσωση; Το ότι οι Θ/Σ καίνε περισσότερο από τα καλοριφέρ λαδιού δε σημαίνει ότι τα τελευταία σε συμφέρουν. Αφού δεν καις τους Θ/Σ ούτως ή άλλως. Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε 16Κ καιει την ώρα το μεγάλο μου σώμα. Οι Θ/Σ καίνε μόνο με το νυχτερινό, όχι όλο το 24ωρο. Βέβαια πλέον το νυχτερινό δεν έχει διαφορά με το ημερήσιο, αλλά το θέμα είναι ότι δε δουλεύουν όλη μέρα οι Θ/Σ.
adi32 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:55 μμ 1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε ΔΕΗ νομίζω με 0.18 με έπιασαν λίγο. 16Κ καιει την ώρα το μεγάλο μου σώμα. 0,18?????????????????????????????? Καλυτερα κατσε στο κρυο και σβησε και τα φωτα 0,08-0,09 εχουν οι αλλοι ποιος παει ΔΕΗ σημερα ?
Boubis1411 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:56 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 05:56 μμ 13 λεπτά πριν, gakost είπε Λοιπόν από προσωπική εμπειρία για την ίδια χρήση δηλαδή βράδυ σε παιδικό δωμάτιο. Δες τα τετραγωνικά, προσανατολισμο, μονώσεις αλλά και που είσαι. Αυτό που κοιτάς είναι 2000watt πιστεύω θα σε βολέψει για ένα νορμαλ δωμάτιο ~12 τ.μ. και για νορμαλ θερμοκρασιες, το βράδυ δηλαδή να έχει έξω μονοψήφιες θερμοκρασίες. Έχει και μοντέλα 10A αυτά που διαφημίζουν 2400watt και με ανεμιστήρα. Δεν έχω άποψη για τον ανεμιστήρα αν προσφέρει κάτι αλλά πολύ πιθανό ότι θα έχεις κάποιο θόρυβο. Όπως σου έγραψαν τα Delonghi είναι τα καλύτερα αλλά και τ ακριβότερα. Εσυ ξέρεις τη χρήση θα κάνεις και αν αξίζει η διαφορά. Να κοιτάξεις να πάρεις το πιο βαρύ που σημαίνει πιο πολύ λάδι. Θα κάνει λίγο πιο πολύ ώρα να ζεσταθεί αλλά θα σου κρατάει καλύτερα τη θερμοκρασία. Από κει και πέρα όλα, είτε πάρεις απλό μοντέλο με τον κλασικό θερμοστάτη σαν αυτό που έβαλες είτε με με ηλεκτρονικό και οθόνη είναι πολύ στο περίπου η ρύθμιση της θερμοκρασίας. Ο θερμοστάτης είναι πάνω στη συσκευή όχι δύο δωμάτιο γενικά. Αυτό που έκανα αγόρασα ενα θερμοστάτη για petarium, κάτι σαν αυτόν https://petgreece.gr/shop/erpeta/axesouar-erpeta/giganterra-digital-thermostat-ψηφιακός-θερμοστάτης-για-terrarium/ είναι για σαύρες κλπ που θέλουν ακριβή ρύθμιση θερμοκρασίας. Το πιο σημαντικό είναι να σου καλύπτει τα Watt του σώματος, έχει και μοντέλα με 2 πρίζες θέρμανση και φως αλλά μια θες στην ουσία. Το παρακάτω σε σώμα με οθόνη δεν δουλεύει αλλά σε απλό με μηχανικό θερμοστάτη και κουμπάκια όπως αυτό που έβαλες είναι ιδανικό. Ρυθμίζεις το θερμοστάτη του στο τέρμα , διαλέγεις την ένταση ανάλογα την εποχή, πχ τώρα ίσως στο 1 ή στο 2 και τον χειμώνα στο 3 το βλέπεις, και το συνδέεις στον εξωτερικό θερμοστάτη. Τον προγραμματίζεις τι ώρες θες να δουλεύει, τι θερμοκρασία θέλεις και τι εύρος, το δικό μου πήγαινε σε κλίμακα ανά 0,1 βαθμούς. Δηλαδή πχ από τις 10μμ έως 8 πμ , 20,5 οC με απόκλιση 0,5 βαθμό. Έτσι θα παίρνει μπρος κάτω από 19,9 και θα κόβει μόλις φτάσει 20,5. Λόγο της θερμικής αδράνειας του σώματος θα πάει μέχρι 20,6 ή 20,7 και μολις πέσει 19,9 θα ξανά πέρνει. Αν για κάποιο λόγο ανεβαίνει πάνω από 21 θα βαράει γιατί και καλά κάνει πολύ ζέστη για το ζώο που υποτίθεται έχεις. Στο λέω γιατί πχ το μεσημέρι αν χτυπάει ο ήλιος και ζεστάνει ο χώρος πάνω από 21 παρόλο που το σώμα θα είναι σβηστό, δεν θα δίνει ρεύμα να ανάψει και λόγο ώρας και θερμοκρασίας με αυτή τη ρύθμιση θα βαράει και θα πρέπει να θυμάσαι να βγάζεις την πρίζα αλλιώς τον χειμώνα το ξεχνάς και τα κάνει όλα μόνο του. Επίσης σημαντικό να δεις να σβήνει τελείως ο φωτισμός της οθόνης. Δεν θές να έχει φως και να προσπαθούν τα παιδιά να κοιμηθούν. Τέλος ο αισθητήρας της θερμοκρασίας είναι με καλώδιο οπότε τον έχεις εκεί που θέλεις τον έλεγχο της θερμοκρασίας πχ δίπλα από το κρεβάτι. Πριν αγοράσεις δες το Manual. Ο δικός μου ήταν ένας φθηνός από eBay. Δοκιμασμένη λύση και έχεις τον πλήρη και ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας. Εγώ πιστεύω το IQ θα μου κάνει δουλειά αλλά ήθελα μια δεύτερη άποψη. Έχει και καλό θερμοστάτη το συγκεκριμένο καλοριφέρ λαδιού. Στην ουσία θα κλείνω τα σώματα όλα στις 2 ( 2 έως 4 έχω και νυχτερινό ρεύμα). και θα ανοίγω το μικρό του λαδιού μέχρι να πάνε σχολείο τα παιδιά. 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Αφού λες ότι δουλεύεις τα κλιματιστικά πλέον στη θέρμανση, τι μπλέκεις τους θερμοσυσσωρευτές στην εξίσωση; Το ότι οι Θ/Σ καίνε περισσότερο από τα καλοριφέρ λαδιού δε σημαίνει ότι τα τελευταία σε συμφέρουν. Αφού δεν καις τους Θ/Σ ούτως ή άλλως. Οι Θ/Σ καίνε μόνο με το νυχτερινό, όχι όλο το 24ωρο. Βέβαια πλέον το νυχτερινό δεν έχει διαφορά με το ημερήσιο, αλλά το θέμα είναι ότι δε δουλεύουν όλη μέρα οι Θ/Σ. Αρρωσταίνει τα παιδιά το κλίμα και τα παλιά σώματα που εχει το σπίτι. Του χρόνου ίσως μπει αέριο αλλά φέτος δεν μπορώ να τρέχω σε γιατρούς συνέχεια. Και οι θ/Σ βγάζουν μια σαπίλα σαν αίσθηση,έφερα μάστορα τους έκανε Σέρβις και πάλι μυρίζει το υλικό που έχουν μέσα. Μέχρι να μπει αέριο στο σπίτι δεν βρίσκω άλλη λύση, νοικιάζω δεν είναι δικό μου το διαμέρισμα αλλά με βολεύει είναι μεγάλο και έχω και ιδιωτικό πάρκινγκ, πλέον μετράς και το πάρκινγκ. 4 λεπτά πριν, adi32 είπε 0,18?????????????????????????????? Καλυτερα κατσε στο κρυο και σβησε και τα φωτα 0,08-0,09 εχουν οι αλλοι ποιος παει ΔΕΗ σημερα ? Ε νόμιζα θα πάνε ψηλά οι τιμές και το δέχτηκα, τον Απρίλιο έλεγαν θα πάνε πάνω από 0.25 και δέχτηκα. Εμένα με βολεύει η ΔΕΗ γιατί δεν εχει κρυφές χρεώσεις, ήρθε στη μάνα μου κρυφή χρέωση 600 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι, Ηρων είχε και έφυγα για ΔΕΗ πάλι πίσω.
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:21 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:21 μμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Boubis1411 είπε 8Κ έως 17 Κ μου καίνε οι θερμοσυσωρευτες οπότε τα 2Κ είναι όνειρο 🤣🤣. Κάτι ξέρω για να ψάχνω τέτοια λύση Εαν εχεις μιλήσει με μηχανικό η έχεις κάνει σωστές εξορμήσεις πως τα καλοριφέρ θα σου κάνουν σημαντική οικονομία, εντάξει προχώρα. Πρεπει να εξετάσεις τις ώρες που λειτουργούν αυτά τα δύο, εάν οι συσσωρευτές δουλευαν με νυχτερινο ρευμα, το φορτίο τους και την απόδοση που έχουν. Εμπειρικά χωρίς να έχω δεδομένα σου λέω ότι θα πληρώσεις πάνω κάτω τα ίδια η αν πληρώσεις πολύ λιγότερα θα είναι παγωμένο το σπίτι. Η ενδεδειγμένη λύση για όλα αυτά είναι το κλιματιστικο. Για μάρκες καλοριφέρ λαδιού. Εμείς έχουμε της delonghi για 21 χρόνια, δεν έχουν σχεδόν τόπους άμα τα προσέξεις, αλλά η χρήση τους δεν είναι εντατική. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:24 μμ από mariosnik_
Boubis1411 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:25 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 07:25 μμ 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Εαν εχεις μιλήσει με μηχανικό η έχεις κάνει σωστές εξορμήσεις πως τα καλοριφέρ θα σου κάνουν σημαντική οικονομία, εντάξει προχώρα. Πρεπει να εξετάσεις τις ώρες που λειτουργούν αυτά τα δύο, εάν οι συσσωρευτές δουλευαν με νυχτερινο ρευμα, το φορτίο τους και την απόδοση που έχουν. Εμπειρικά χωρίς να έχω δεδομένα σου λέω ότι θα πληρώσεις πάνω κάτω τα ίδια η αν πληρώσεις πολύ λιγότερα θα είναι παγωμένο το σπίτι. Η ενδεδειγμένη λύση για όλα αυτά είναι το κλιματιστικο. Για μάρκες καλοριφέρ λαδιού. Εμείς έχουμε της delonghi για 21 χρόνια, δεν έχουν σχεδόν τόπους άμα τα προσέξεις, αλλά η χρήση τους δεν είναι εντατική. Τα κλιματιστικά χαλάνε την ατμόσφαιρα και πονάει ο λαιμός μας.
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:27 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε Οι θερμοσυσωρευτες καίνε 8 έως 16κ την ώρα, το καλοριφέρ λαδιού 2κ την ώρα συνεχόμενα. Πάλι κερδισμένος θα είμαι και δεν θα έχω την άσχημη αίσθηση των άλλων σωμάτων και του κλιματιστικου. Χειμώνα για 1 μήνα πληρώνω 280 έως 450 ΔΕΗ, έκανα κλειστό μπλε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Καλοκαίρι με 3 κλιματιστικά και όχι συνέχεια έδινα 200 το μήνα έως 280. Υπόψιν έχω 5 θερμοσυσωρευτες. Αυτά που λες ότι καινε δεν έχω καταλάβει τι είναι, εννοείς τις kwh του μήνα, η το θερμικό φορτίο που έχουν; Ένα καλοριφέρ είναι 2-3 kw αλλα για ενα δωμάτιο, οι θερμοσυσωρευτες ειναι αρκετά παραπάνω αλλά ζεσταίνουν όλο το σπίτι.. 18 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Τα κλιματιστικά χαλάνε την ατμόσφαιρα και πονάει ο λαιμός μας. Κατανοητό, το έχει πολύς κόσμος. Άμα δεν την παλεύετε καθόλου.... Αυτά έχουν να κάνουν με την αυξομείωση της υγρασίας και την σκόνη του χώρου. 7 ώρες πριν, Vstromrider είπε νταξει το εχουμε παει σε αλλο επιπεδο... Το καλοριφερ λαδιου, ζεσταινει ακριβως με τον ιδιο τροπο με το παραδοσιακο καλοριφερ. Θα σου ζεστανει και το μεδουλι απο τα κοκκαλα, αν ειναι φυσικα ενας χωρος που μπορει να τον υποστηριξει αυτο το σωμα. Ενα κλιματιστικο εκει μεσα, θα ζεστανει τον αερα σε χρονο dt, δεν θα μπορεις να αναπνευσεις, θα ξερανει την ατμοσφαιρα και θα συνεχισεις να εισαι με μπουφαν. Πιθανα να ανοιξεις και το παραθυρο για να παρεις αερα. Εννοειται οτι το σωμα λαδιου θα καψει πολλαπλασιο ρευμα. Δεν ειναι ομως ολα θεμα καταναλωσης ρευματος.... Εχω ενα μικρο αποθηκακι για παραδειγμα που το εχω για μοντελισμο. Θελω να παω , να αναψω το σωμα, να κατσω μια ωρα, και να ζεσταθω. Δεν θελω και δεν χωραει, ουτε κλιματιστικο, ουτε με ενδιαφερει να μεινει αναμμενο μεχρι την ανοιξη για να ινβερταρει, ουτε να με φυσαει ο αερας του. Δεν ειναι ολα για ολες τις καταστασεις και ολους τους ανθρωπους. Αλλιως θα ειχαν εξαφανιστει ολα απο την αγορα και θα ειχαν μεινει μονο τα κλιματιστικά. Τα κλιματιστικα ουδεποτε ηταν γνωστα για την ποιοτικη τους ζεστη. Τα τελευταια χρονια της κρισης αρχισαμε να ασχολουμαστε χειμωνα μαζι τους, γιατι σε γενικες γραμμες ειναι φθηνος και φυσικα υποδυεστερος τροπος θερμανσης απο οτιδηποτε αλλο ουσιαστικά. χωρις ιδιαιτερα μεγαλη αρχικη επενδυση, και ειναι και λυση στις πολυκατοικιας του 60-70-80 που παρατησαν την κεντρικη θερμανση και αναγκαστικα πας σε ενα κλιμαστικό για να εχεις αυτονομια θερμανσης. Μια χαρά μπορείς να αναπνεύσεις με το κλιματιστικό, τώρα όσοι έχουν πρόβλημα με το αναπνευστικό τους είναι άλλο θέμα, ούτε με το μπουφάν θα είσαι μια χαρά ζέστη θα έχεις και με το κλιματιστικό. Μην αρχίσουμε να δαιμονοποιουμε τεχνολογίες επειδή σε εμάς προσωπικά δεν ταίριαξαν η δεν βολεύουν. Αν έχετε πρόβλημα με το κλιματιστικό και δεν νιώθετε ανετα. Καλύτερα να κοιτάξετε για καθαρισμα συντήρηση του μηχανήματος και εύρεση καλύτερων ρυθμίσεων λειτουργίας αμα σας δημιουργεί θέμα αναπνοής, για τα περισσότερα υπάρχει λύση και μπορεί να βρεθεί με πειραματισμό και ψάξιμο, αλλα βαριέται να ψάξει ο κόσμος και ακυρώνει τεχνολογίες η τις θεωρεί άχρηστες όπως έγραψε ένας πριν. 6 ώρες πριν, Boubis1411 είπε ΕΧΩ και κλιμα και τζαμια αλλα παλι το βραδυ θελω να αναβει κατι με σωστο θερμοστατη και οχι συνεχεια εχω κλιμα σε ολα τα δωματια -ολα καινουρια μοντελα Ε πες το ντε από την αρχή ότι έχεις σε όλα τα δωμάτια κλιματιστικά. Οπότε μείνε σε αυτό που έγραψα στην αρχή και το επεσήμανε και ένας άλλος, ψάξε κάτι σε delongi, βάλτο συγκεκριμένες ώρες και υπολόγισε το κόστος που θα σου έρθει από πριν. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:45 μμ από mariosnik_
Boubis1411 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:53 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 07:53 μμ 23 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Αυτά που λες ότι καινε δεν έχω καταλάβει τι είναι, εννοείς τις kwh του μήνα, η το θερμικό φορτίο που έχουν; Ένα καλοριφέρ είναι 2-3 kw αλλα για ενα δωμάτιο, οι θερμοσυσωρευτες ειναι αρκετά παραπάνω αλλά ζεσταίνουν όλο το σπίτι.. Κατανοητό, το έχει πολύς κόσμος. Άμα δεν την παλεύετε καθόλου.... Αυτά έχουν να κάνουν με την αυξομείωση της υγρασίας και την σκόνη του χώρου. Μια χαρά μπορείς να αναπνεύσεις με το κλιματιστικό, τώρα όσοι έχουν πρόβλημα με το αναπνευστικό τους είναι άλλο θέμα, ούτε με το μπουφάν θα είσαι μια χαρά ζέστη θα έχεις και με το κλιματιστικό. Μην αρχίσουμε να δαιμονοποιουμε τεχνολογίες επειδή σε εμάς προσωπικά δεν ταίριαξαν η δεν βολεύουν. Αν έχετε πρόβλημα με το κλιματιστικό και δεν νιώθετε ανετα. Καλύτερα να κοιτάξετε για καθαρισμα συντήρηση του μηχανήματος και εύρεση καλύτερων ρυθμίσεων λειτουργίας αμα σας δημιουργεί θέμα αναπνοής, για τα περισσότερα υπάρχει λύση και μπορεί να βρεθεί με πειραματισμό και ψάξιμο, αλλα βαριέται να ψάξει ο κόσμος και ακυρώνει τεχνολογίες η τις θεωρεί άχρηστες όπως έγραψε ένας πριν. Ε πες το ντε από την αρχή ότι έχεις σε όλα τα δωμάτια κλιματιστικά. Οπότε μείνε σε αυτό που έγραψα στην αρχή και το επεσήμανε και ένας άλλος, ψάξε κάτι σε delongi, βάλτο συγκεκριμένες ώρες και υπολόγισε το κόστος που θα σου έρθει από πριν. εμεις εχουμε θεμα αναπνοης με το κλιμα ολοι - τα σωματα καινε τα μεγαλα 16 kw την ωρα και τα μικρα 8 η 10 . Γιαυτο κιολας πληρωνω τοσα πολλα ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι η βρωμια που βγαζουν οι Θ/Σ εχουν κατι σαν τουβλο μεσα και μυριζει κ αυτο !!! Γενικα χρειαζεται αεριο στο σπιτι και μιλαμε με τον ιδιοκτητη για του χρονου .
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:59 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:59 μμ 4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε εμεις εχουμε θεμα αναπνοης με το κλιμα ολοι - τα σωματα καινε τα μεγαλα 16 kw την ωρα και τα μικρα 8 η 10 . Γιαυτο κιολας πληρωνω τοσα πολλα ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι η βρωμια που βγαζουν οι Θ/Σ εχουν κατι σαν τουβλο μεσα και μυριζει κ αυτο !!! Γενικα χρειαζεται αεριο στο σπιτι και μιλαμε με τον ιδιοκτητη για του χρονου . Δεν έχω καταλάβει, θες να ζεστάνεις μόνο ένα δωμάτιο η θες να γεμίσεις όλα τα δωμάτια με σώματα λαδιού ; Αν ειναι μόνο για ένα δωμάτιο το βραδυ οκ, με τόσο πολλά που σκατε στο ρεύμα για τα υπόλοιπα δεν θα καταλάβετε διαφορά.
Boubis1411 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:03 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:03 μμ 2 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δεν έχω καταλάβει, θες να ζεστάνεις μόνο ένα δωμάτιο η θες να γεμίσεις όλα τα δωμάτια με σώματα λαδιού ; Αν ειναι μόνο για ένα δωμάτιο το βραδυ οκ, με τόσο πολλά που σκατε στο ρεύμα για τα υπόλοιπα δεν θα καταλάβετε διαφορά. Μονο 1 δωματιο θελω το παιδικο !! Εγω με την Γυναικα δεν εχουμε τοσο μεγαλο θεμα ! Τα παιδια θελουμε μονο να ζεστανουμε οταν πεφτει η θερμοκρασια κατω απο 5.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα