Boubis1411 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:29 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 08:29 μμ 50% ο αφυγραντηρας δεν πιστευω οτι παει ποιο κατω
etheo Δημοσ. Πέμπτη στις 08:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:49 μμ Κοίτα το DELONGHI Dragon 4 Pro TRDX41025E
csontheline Δημοσ. Πέμπτη στις 09:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:59 μμ 8 hours ago, Vstromrider said: να αυτονομηθεις απο την σαπια κεντρικη εγκατασταση πετρελαιου θερμανσης που δεν αναβει στην πολυκατοικια. Τυχερός. ΤΥΧΕΡΟΣ. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τυχερός είσαι που έχεις μαλάκες που δεν ανάβουν την γαμημένη κεντρική. Μόνο αυτό. Μέσα από την καρδιά μου.
vasilllis Δημοσ. Πέμπτη στις 11:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:51 μμ Στις 1/10/2025 στις 7:25 ΜΜ, Boubis1411 είπε Τα κλιματιστικά χαλάνε την ατμόσφαιρα και πονάει ο λαιμός μας. Τα κλιματιστικα δεν χαλανε τον αερα αν δουλυεουν σωστα. Στις 1/10/2025 στις 7:53 ΜΜ, Boubis1411 είπε εμεις εχουμε θεμα αναπνοης με το κλιμα ολοι - τα σωματα καινε τα μεγαλα 16 kw την ωρα και τα μικρα 8 η 10 . Γιαυτο κιολας πληρωνω τοσα πολλα ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι η βρωμια που βγαζουν οι Θ/Σ εχουν κατι σαν τουβλο μεσα και μυριζει κ αυτο !!! Γενικα χρειαζεται αεριο στο σπιτι και μιλαμε με τον ιδιοκτητη για του χρονου . οντως 16kw καιει το σωμα? 9 ώρες πριν, Vstromrider είπε Ειπαμε! αναλογα τι ζητας. Δεν ειναι ολα για ολες τις περιπτωσεις και για ολους. Και ουτε κλιματιστικα των 200€ εχω, ουτε χυμα εγκαταστασεις. Δεν γεννηθηκαμε χτες. Πεσαν τα μαλλια μας και εχουμε κλιματιστικα πάνω απο 30χρονια. Καλο το κλιματιστικο, αλλα δεν ειναι το τελειο. Ειναι μια μεση λυση, που δεν καιει συγκλονιστικα πολυ ρευμα, και μπορεις πανευκολα να αυτονομηθεις απο την σαπια κεντρικη εγκατασταση πετρελαιου θερμανσης που δεν αναβει στην πολυκατοικια. Μεχρι εκει. Εχει πολλα κουσουρια, τελειο δεν ειναι τιποτα.Μεση λυση δεν το λες παντως.Πριν 30 χρονια το κλιματιστικο το εκαναν εγκατασταση ψαραδες.Τωρα το βαζουν λιγο σχετικοι με το αθλημα....Εχουμε χρονια ακομα. Στις 1/10/2025 στις 5:54 ΜΜ, phanispal είπε Το ότι οι Θ/Σ καίνε περισσότερο από τα καλοριφέρ λαδιού Ακριβως την ιδια τεχνολογια χρησιμοποιουν.Ακριβως την ιδια καταναλωση εχουν. Στις 1/10/2025 στις 11:58 ΠΜ, Vstromrider είπε νταξει το εχουμε παει σε αλλο επιπεδο... Το καλοριφερ λαδιου, ζεσταινει ακριβως με τον ιδιο τροπο με το παραδοσιακο καλοριφερ. Θα σου ζεστανει και το μεδουλι απο τα κοκκαλα, αν ειναι φυσικα ενας χωρος που μπορει να τον υποστηριξει αυτο το σωμα. Ενα κλιματιστικο εκει μεσα, θα ζεστανει τον αερα σε χρονο dt, δεν θα μπορεις να αναπνευσεις, θα ξερανει την ατμοσφαιρα και θα συνεχισεις να εισαι με μπουφαν. Πιθανα να ανοιξεις και το παραθυρο για να παρεις αερα. Εννοειται οτι το σωμα λαδιου θα καψει πολλαπλασιο ρευμα. Δεν ειναι ομως ολα θεμα καταναλωσης ρευματος.... Εχω ενα μικρο αποθηκακι για παραδειγμα που το εχω για μοντελισμο. Θελω να παω , να αναψω το σωμα, να κατσω μια ωρα, και να ζεσταθω. Δεν θελω και δεν χωραει, ουτε κλιματιστικο, ουτε με ενδιαφερει να μεινει αναμμενο μεχρι την ανοιξη για να ινβερταρει, ουτε να με φυσαει ο αερας του. Δεν ειναι ολα για ολες τις καταστασεις και ολους τους ανθρωπους. Αλλιως θα ειχαν εξαφανιστει ολα απο την αγορα και θα ειχαν μεινει μονο τα κλιματιστικά. Τα κλιματιστικα ουδεποτε ηταν γνωστα για την ποιοτικη τους ζεστη. Τα τελευταια χρονια της κρισης αρχισαμε να ασχολουμαστε χειμωνα μαζι τους, γιατι σε γενικες γραμμες ειναι φθηνος και φυσικα υποδυεστερος τροπος θερμανσης απο οτιδηποτε αλλο ουσιαστικά. χωρις ιδιαιτερα μεγαλη αρχικη επενδυση, και ειναι και λυση στις πολυκατοικιας του 60-70-80 που παρατησαν την κεντρικη θερμανση και αναγκαστικα πας σε ενα κλιμαστικό για να εχεις αυτονομια θερμανσης. το καλοριφερ που θυμασαι πριν 20 χρονια βιδωμενο στον τοιχο ζεσταινε περισσοτερο τα δομικα υλικα .Το φορητο καλοριφερ λαδιου τοποθετημενο εκει μπτοστα στον καναπε,χρησιμοποιει την ιδια ακριβως μεθοδο με το κλιματιστικο.Ζεσταινει τον αερα.Απλα δεν τον φυσαει...
mariosnik_ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:00 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:00 πμ 3 ώρες πριν, Boubis1411 είπε 50% ο αφυγραντηρας δεν πιστευω οτι παει ποιο κατω Ο δικός μου μπορεί να ρυθμιστει και στο 30%, αλλά αδύνατον να το πετύχει κιόλας, εκτός άμα πας και τον ανάψεις σε κανέναν καύσωνα με ξηρασία. 9 λεπτά πριν, vasilllis είπε το καλοριφερ που θυμασαι πριν 20 χρονια βιδωμενο στον τοιχο ζεσταινε περισσοτερο τα δομικα υλικα .Το φορητο καλοριφερ λαδιου τοποθετημενο εκει μπτοστα στον καναπε,χρησιμοποιει την ιδια ακριβως μεθοδο με το κλιματιστικο.Ζεσταινει τον αερα.Απλα δεν τον φυσαει... Το καλοριφερ, λαδιού η μη, έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με το κλιματιστικό. Αυτές ειναι οτι μεταδίδει θερμότητα και με ακτινοβολία που το κλιματιστικό δεν το έχει αυτό (1% και λιγότερο). Στα υπόλοιπα, έχουμε μεταφορά θερμότητας με συναγωγή και βεβιασμενη κυκλοφορία, το μεν καλοριφέρ έχει μη βεβιασμενη κυκλοφορία.
vasilllis Δημοσ. Παρασκευή στις 12:23 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:23 πμ 19 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Ο δικός μου μπορεί να ρυθμιστει και στο 30%, αλλά αδύνατον να το πετύχει κιόλας, εκτός άμα πας και τον ανάψεις σε κανέναν καύσωνα με ξηρασία. Το καλοριφερ, λαδιού η μη, έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με το κλιματιστικό. Αυτές ειναι οτι μεταδίδει θερμότητα και με ακτινοβολία που το κλιματιστικό δεν το έχει αυτό (1% και λιγότερο). Στα υπόλοιπα, έχουμε μεταφορά θερμότητας με συναγωγή και βεβιασμενη κυκλοφορία, το μεν καλοριφέρ έχει μη βεβιασμενη κυκλοφορία. εχει διαφορες, σιγουρα.Το ποσοστο μεταφορας με ακτινοβολια ειναι μικρο ,ειδικα τωρα με τις αντλιες που η θερμοκρασια τους εχει μειωθει.
poulinos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:21 μμ On 01/10/2025 at 09:41, Boubis1411 said: 8Κ έως 17 Κ μου καίνε οι θερμοσυσωρευτες οπότε τα 2Κ είναι όνειρο 🤣🤣. Κάτι ξέρω για να ψάχνω τέτοια λύση δεν ειπα οτι δεν ξερεις αλλα σκοπος ειναι να βρεις κατι που να συμφερει και γενικα το καλοριφερ λαδιου δεν ειναι η βελτιστη λυση ΜΟΝΙΜΗΣ θερμανσης On 01/10/2025 at 13:38, Boubis1411 said: ΕΧΩ και κλιμα και τζαμια αλλα παλι το βραδυ θελω να αναβει κατι με σωστο θερμοστατη και οχι συνεχεια εχω κλιμα σε ολα τα δωματια -ολα καινουρια μοντελα και τα ac κλεινουν οταν φτασουν σε σωστη θερμοκρασια ειτε χαμηλωνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα