katargedon Δημοσ. Πέμπτη στις 06:15 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:15 πμ (επεξεργασμένο) Ανάλογα με την κατηγορία,εγω θα σου πρότεινα τα παρακάτω: 5w30 C3: Motul Specific 504/507,Castrol Edge 5w30 LL,Shell Helix Ultra Multi,Mobil 1 Esp formula(οχι το σκετο),Valvoline SynPower XL-III 5w30 A3: Shell Helix Ultra 5w40 A3:Shell Helix Ultra,Eneos Hyper FA,Ravenol VST και VSI 5w40 C3:Motul power,Eneos Hyper 0W40 A3:Motul X-max,Castrol Edge Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:18 πμ από katargedon
jimsomebody Δημοσ. Πέμπτη στις 06:26 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:26 πμ Κοίτα αφού ξέρεις τα amsoil πήγαινε κατευθείαν στα πολλά βίντεο που υπάρχουν από την Αμερική με εργαστηριακούς ελέγχους και δοκιμές και θα δεις γιατί εκεί τα συγκεκριμένα παίζουν μέσα στην πρώτη τριάδα δοκιμών (τα red line είναι λίγο πιο ειδικής χρήσης μην τα υπολογίσεις όπου τα δεις).
mike15 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:12 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:12 μμ 8 ώρες πριν, jimsomebody είπε Κοίτα αφού ξέρεις τα amsoil πήγαινε κατευθείαν στα πολλά βίντεο που υπάρχουν από την Αμερική με εργαστηριακούς ελέγχους και δοκιμές και θα δεις γιατί εκεί τα συγκεκριμένα παίζουν μέσα στην πρώτη τριάδα δοκιμών (τα red line είναι λίγο πιο ειδικής χρήσης μην τα υπολογίσεις όπου τα δεις). αληθεια ειναι αλλα ειναι πολυ ακριβα και δεν υπαρχει λογος για ενα αμαξι που δεν κανει σκληρη χρηση να ξοδευεται στα λαδια.εχει να δωσει σε πραγματα σε ενα βαγκ.. τα red line ειναι επισης καλα και ακριβα αλλα η διαφορα τους με τα amsoil ειναι οτι εχουν μεινει λιγο πισω σε συνταγη,χρησιμοποιουν παλιες συνταγες προσθετων και χημειας,π.χ πολυ μεγαλο kv100 ,ενω ολα τα μοντερνα λαδια εχουν μικροτερο με αντιστοιχο υψηλο hths. να σημειωσω οτι απο περσυ η amsoil ανακοινωσε οτι πλεον δεν θα ακολουθει τις εγκρισεις των κατασκευαστων
NIGHTMARE1980 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:21 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 03:21 μμ Να ρωτήσω κατι άσχετο με το θέμα. Επειδη πρώτη φορά πηρα αυτοκινητο με turbo. μου είπε ένας απο άλλο forum , οτι και η τουρμπίνα χρειάζεται service . Παίρνω τηλ σε εξουσιοδοτημενο της skoda, με πολύ καλες κριτικές, για το service που μου είπε κ η απάντηση τους ηταν " ότι δεν γίνεται service παρα μονο εαν εχει κάποιο πρόβλημα, γίνεται επισκευη που εχει μεγάλο κόστος κ συνήθως δεν συμφέρει. Τωρα για το λαδάκι, θα το ψάξω και στο ίντερνετ, να δω κανένα βίντεο με δοκιμές κλπ.
pasxaliskar Δημοσ. Πέμπτη στις 03:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:34 μμ 16 ώρες πριν, meletis_m είπε Προσωπικά βάζω Liqui Moly τρομερο λαδι.. εβαζα castrol to 5-30 C3/C4 και το γυρισα σε liqui moly 5-30 Longtime High Tech ... πολύ καλύτερες θερμοκρασίες (εννοω πιανει πιο γρηγορα την θερμοκρασια λειτουργιας) 1
NIGHTMARE1980 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:45 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 03:45 μμ Γενικά εγω τ'αλλαζω κάθε χρόνο, κ το συνεργείο που πηγαίνω, μου βάζει ή liqui molly ή valvoline. Castrol ούτε τα πλησιάζει. Όντως τα amsoil που είδα, ειναι πανάκριβα, περίπου τα διπλά απο τα υπόλοιπα κ αν δεν υπάρχει κάποια διαφορά πχ θερμοκρασίες, στον ήχο του κινητήρα κλπ , τσάμπα τα χρήματα.
Ukforthemoment Δημοσ. Πέμπτη στις 03:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:46 μμ 22 λεπτά πριν, NIGHTMARE1980 είπε Να ρωτήσω κατι άσχετο με το θέμα. Επειδη πρώτη φορά πηρα αυτοκινητο με turbo. μου είπε ένας απο άλλο forum , οτι και η τουρμπίνα χρειάζεται service . Παίρνω τηλ σε εξουσιοδοτημενο της skoda, με πολύ καλες κριτικές, για το service που μου είπε κ η απάντηση τους ηταν " ότι δεν γίνεται service παρα μονο εαν εχει κάποιο πρόβλημα, γίνεται επισκευη που εχει μεγάλο κόστος κ συνήθως δεν συμφέρει. Τωρα για το λαδάκι, θα το ψάξω και στο ίντερνετ, να δω κανένα βίντεο με δοκιμές κλπ. Πρώτο σου αμάξι;Κουλαρε και μην πετάς λεφτά στον αέρα.Κάνε τα σερβις του,φτιάξε μια ζημιά αν τύχει και κοίτα να το χαρείς.Διαβαζε στα φορουμ αλλά μην ξεσηκώνεσαι κάνε το ένα και κάνε το άλλο.Καλά χλμ. 1
NIGHTMARE1980 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:49 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 03:49 μμ 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πρώτο σου αμάξι;Κουλαρε και μην πετάς λεφτά στον αέρα.Κάνε τα σερβις του,φτιάξε μια ζημιά αν τύχει και κοίτα να το χαρείς.Διαβαζε στα φορουμ αλλά μην ξεσηκώνεσαι κάνε το ένα και κάνε το άλλο.Καλά χλμ. Πρώτο αυτοκίνητο με turbo. Γιαυτό ρωτάω γιατι δεν εχω λεφτά που περισσεύουν. Τα service στην ωρα τους για να μην παμε για κατι χειρότερο. Τίποτα παραπάνω 2
jimsomebody Δημοσ. Πέμπτη στις 04:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:44 μμ 1 hour ago, mike15 said: αληθεια ειναι αλλα ειναι πολυ ακριβα και δεν υπαρχει λογος για ενα αμαξι που δεν κανει σκληρη χρηση να ξοδευεται στα λαδια.εχει να δωσει σε πραγματα σε ενα βαγκ.. τα red line ειναι επισης καλα και ακριβα αλλα η διαφορα τους με τα amsoil ειναι οτι εχουν μεινει λιγο πισω σε συνταγη,χρησιμοποιουν παλιες συνταγες προσθετων και χημειας,π.χ πολυ μεγαλο kv100 ,ενω ολα τα μοντερνα λαδια εχουν μικροτερο με αντιστοιχο υψηλο hths. να σημειωσω οτι απο περσυ η amsoil ανακοινωσε οτι πλεον δεν θα ακολουθει τις εγκρισεις των κατασκευαστων Τα red line είναι στην ουσία για μοτέρ χειροποίητα με ανοχές μεγαλύτερες του συνηθισμένου όπως κάνουν στα μοτέρ για αμάξια που μπαίνουν πίστα, όταν τα είχα ψάξει είχαν πολύ μεγάλο hths. Εστερικα λάδια με προέλευση από λάδια για κινητήρες ελικοπτέρων. Τα έβαζα για κοντά μια 10ετια αλλά τα γύρισα σε amsoil γιατί έκαναν 19 το λίτρο και ήθελαν (υποθετικά τουλάχιστον) αλλαγή νωρίτερα από τα συνηθισμένα συνθετικά (7500 χλμ). Αυτά τα 2 λάδια θεωρώ πως είναι ο λόγος που ενώ έχω αμάξι με ελαττωματικό μοτέρ από το εργοστάσιο (πρόβλημα στα ελατήρια ή στο κράμα των πιστονιών που τα κάνει λίγο οβάλ, όλη η σειρά παραγωγής χωρίς να έχω πετύχει κάποιον που να εξαιρέθηκε μέχρι τώρα) εμένα το πρόβλημα το εμφάνισε μετά τα 300.000χλμ με πάρα πολύ σκισιμο (συνεχόμενο δούλεμα πάνω από τις 4500rpm για πολλά χλμ, σχεδόν κάθε μερα σε συνθήκες πίστας όχι απλά πατήματα σε φανάρια πχ), όταν στους περισσότερους εμφανιζόταν το ίδιο πρόβλημα από πριν τα 200.000χλμ με απλή χρήση. Πάντως για κανονική χρήση ότι σωστό λάδι και να βάλουμε μέχρι τα 200.000 χλμ κανείς δεν θα έχει θέμα, για παραπάνω εντάξει μπορεί να έχει λόγο σημασία το λάδι. Και μακριά από καστρολ αν δεν ξέρετε να ξεχωρίζετε ποιο είναι νοθευμένο! 2
mike15 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:44 μμ 26 λεπτά πριν, jimsomebody είπε Τα red line είναι στην ουσία για μοτέρ χειροποίητα με ανοχές μεγαλύτερες του συνηθισμένου όπως κάνουν στα μοτέρ για αμάξια που μπαίνουν πίστα, όταν τα είχα ψάξει είχαν πολύ μεγάλο hths. Εστερικα λάδια με προέλευση από λάδια για κινητήρες ελικοπτέρων. Τα έβαζα για κοντά μια 10ετια αλλά τα γύρισα σε amsoil γιατί έκαναν 19 το λίτρο και ήθελαν (υποθετικά τουλάχιστον) αλλαγή νωρίτερα από τα συνηθισμένα συνθετικά (7500 χλμ). ναι ετσι ειναι ,ειναι για αγωνιστικη χρηση..μαλλομ μιλας ομως οχι για την ευρωπαικη σειρα αλλα για την αμερικανικη.δεν ξερω και τι αυτοκινητο εχεις. η αμερικανικη οντως εχει hths πανω απο 4.στην ευρωπαικη εχει απο 3.6-3.7 εαν θυμαμαι καλα μεχρι 4.00 και κατι .παει λιγο παραπανω απο τις προδιαγραφες της ευρωπης - οριο που ειναι 4.00, αλλα ειναι αμερικανικη εταιρεια ειναι μεσα στην κουλτουρα τους. εστερικα μαλλον ειναι τα αμερικανικης σειρας,αγωνιστικη χρηση,γιατι της ευρωπαικης σειρας ειναι πιο πολυ ΡΑΟ τωρα.καλα λαδια παραυτα αλλα οχι για ολα τα αυτοκινητα. 32 λεπτά πριν, jimsomebody είπε Αυτά τα 2 λάδια θεωρώ πως είναι ο λόγος που ενώ έχω αμάξι με ελαττωματικό μοτέρ από το εργοστάσιο (πρόβλημα στα ελατήρια ή στο κράμα των πιστονιών που τα κάνει λίγο οβάλ, όλη η σειρά παραγωγής χωρίς να έχω πετύχει κάποιον που να εξαιρέθηκε μέχρι τώρα) εμένα το πρόβλημα το εμφάνισε μετά τα 300.000χλμ με πάρα πολύ σκισιμο (συνεχόμενο δούλεμα πάνω από τις 4500rpm για πολλά χλμ, σχεδόν κάθε μερα σε συνθήκες πίστας όχι απλά πατήματα σε φανάρια πχ), όταν στους περισσότερους εμφανιζόταν το ίδιο πρόβλημα από πριν τα 200.000χλμ με απλή χρήση. το θεμα ειναι και ανα ποσα χιλιομετρα κανει καποιος αλλαγες για να συκρινεις με τους αλλους.οπως και τι συντηρηση κανει.εσυ αποτιβλεπω εισαι ευλαβικος και ξερεις και απο λαδια και χαιρομαι που βρεθηκε αλλος ενας επιτελους που ξερει.το θεμα λαδι και προβληματα ειναι προς διερευνιση,κανεις δεν μπορει να το αποδειξει ,μιλαμε για σωστες συνθηκες παντα..σε διαφορα φορουμ που μπαινω ανα την ευρωπη -αμερικη συμβαινει αυτο που λες οπως σε εσενα και τους γνωστους σου.ομως παρα πολλοι βαζουν λαδια hc ,ουτε ΡΑΟ, ουτε εστερικα και εχουν αυτοκινητο μεχρι τα 250.000 χωρις προβληματα.ενας μαλιστα αλλαζει και μαρκες και ιξωδη σε καθε αλλαγη.ενας αλλος βαζει το ιδιο καστρολ και δεν εχει παθει τιποτα ο κινητηρας του. θεωρω οτι περα απο την επιλογη λιπαντικου ειναι και θεμα παραγωγης ακομα και για ιδια μαρκα -μοντελλο,τυχης δλ. ,σε συνδυασμο με σωστη συντηρηση.εδω χωραει μεγαλη κουβεντα.σωστη συντηρηση δεν ειναι μονο να κανεις τα σερβις στην ωρα τους.αλλα να εχεις και σωστη αντιληψη ,τι σου ζηταει μετα απο 100.000 χιλ ενα μοτερ,θελει παρατηρηση.μπορει λοιπον το λαδι που εβαζες να εκανε οντως την καλη δουλεια και να οφειλεται σαυτο μπορει και οχι. συνηθως το λαδι ειναι το πρωτο πραγμα που κατηγορουμε οταν ενα αυτοκινητο εχει καποιο προβλημα.παντως στις συνθηκες που το δουλευες εκανες καλη επιλογη. 44 λεπτά πριν, jimsomebody είπε Πάντως για κανονική χρήση ότι σωστό λάδι και να βάλουμε μέχρι τα 200.000 χλμ κανείς δεν θα έχει θέμα, για παραπάνω εντάξει μπορεί να έχει λόγο σημασία το λάδι. Και μακριά από καστρολ αν δεν ξέρετε να ξεχωρίζετε ποιο είναι νοθευμένο! μεγαλη συζητηση ,το ξεχασα και σε ευχαριστω που το θυμισες να το τονισω για τον φιλο μας που μπορει να το προτιμησει ξανα.εγω εχω σταματησει σχεδον 5 χρονια τωρα να βαλω καστρολ ξανα γιαυτον τον λογο μεταξυ αλλων,οπως οτι η καστρολ πλεον εχει ριξει πολυ την ποιοτητα των λαδιων της,ειναι basic .εκτος των 2 Α3/Β4 0-30 , 0-40 που παντα προτεινω και ειναι στα κορυφαια λαδια αν και δυσκολα να τα βρεις ευρωπη και ειδικα ελλαδα. θα προτεινω στον φιλο που ανοιξε το θεμα ,και το ξεχασα γιατι ειναι καινουρια μου ανακαλυψη ,το καλυτερο λαδι αυτην την στιγμη που υπαρχει και ελλαδα σε ορισμενα λιγα καταστηματα Mobil 1™ ESP 0W-30 full synthetic με GTL,PAO,ESTER στην βαση του και τα γνωστα φοβερα προσθετα της infineum International Limited που παραγουν μαζι με την shell. ειναι το λαδι που θα μπει και στο δικο μου στην επομενη αλλαγη.το πλεονεκτημα του ειναι οτι εχει νορμαλ τιμη για full synthetic για GTL,PAO,ESTER. φιλε @jimsomebody δεν γνωριζω εαν το ειχες δει, δες και ενα νημα που δημιουργηθηκε και λεει καποια πραγματα για τα λαδια.
jimsomebody Δημοσ. Σάββατο στις 05:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:55 μμ On 02/10/2025 at 17:44, mike15 said: ναι ετσι ειναι ,ειναι για αγωνιστικη χρηση..μαλλομ μιλας ομως οχι για την ευρωπαικη σειρα αλλα για την αμερικανικη.δεν ξερω και τι αυτοκινητο εχεις. η αμερικανικη οντως εχει hths πανω απο 4.στην ευρωπαικη εχει απο 3.6-3.7 εαν θυμαμαι καλα μεχρι 4.00 και κατι .παει λιγο παραπανω απο τις προδιαγραφες της ευρωπης - οριο που ειναι 4.00, αλλα ειναι αμερικανικη εταιρεια ειναι μεσα στην κουλτουρα τους. εστερικα μαλλον ειναι τα αμερικανικης σειρας,αγωνιστικη χρηση,γιατι της ευρωπαικης σειρας ειναι πιο πολυ ΡΑΟ τωρα.καλα λαδια παραυτα αλλα οχι για ολα τα αυτοκινητα. το θεμα ειναι και ανα ποσα χιλιομετρα κανει καποιος αλλαγες για να συκρινεις με τους αλλους.οπως και τι συντηρηση κανει.εσυ αποτιβλεπω εισαι ευλαβικος και ξερεις και απο λαδια και χαιρομαι που βρεθηκε αλλος ενας επιτελους που ξερει.το θεμα λαδι και προβληματα ειναι προς διερευνιση,κανεις δεν μπορει να το αποδειξει ,μιλαμε για σωστες συνθηκες παντα..σε διαφορα φορουμ που μπαινω ανα την ευρωπη -αμερικη συμβαινει αυτο που λες οπως σε εσενα και τους γνωστους σου.ομως παρα πολλοι βαζουν λαδια hc ,ουτε ΡΑΟ, ουτε εστερικα και εχουν αυτοκινητο μεχρι τα 250.000 χωρις προβληματα.ενας μαλιστα αλλαζει και μαρκες και ιξωδη σε καθε αλλαγη.ενας αλλος βαζει το ιδιο καστρολ και δεν εχει παθει τιποτα ο κινητηρας του. θεωρω οτι περα απο την επιλογη λιπαντικου ειναι και θεμα παραγωγης ακομα και για ιδια μαρκα -μοντελλο,τυχης δλ. ,σε συνδυασμο με σωστη συντηρηση.εδω χωραει μεγαλη κουβεντα.σωστη συντηρηση δεν ειναι μονο να κανεις τα σερβις στην ωρα τους.αλλα να εχεις και σωστη αντιληψη ,τι σου ζηταει μετα απο 100.000 χιλ ενα μοτερ,θελει παρατηρηση.μπορει λοιπον το λαδι που εβαζες να εκανε οντως την καλη δουλεια και να οφειλεται σαυτο μπορει και οχι. συνηθως το λαδι ειναι το πρωτο πραγμα που κατηγορουμε οταν ενα αυτοκινητο εχει καποιο προβλημα.παντως στις συνθηκες που το δουλευες εκανες καλη επιλογη. μεγαλη συζητηση ,το ξεχασα και σε ευχαριστω που το θυμισες να το τονισω για τον φιλο μας που μπορει να το προτιμησει ξανα.εγω εχω σταματησει σχεδον 5 χρονια τωρα να βαλω καστρολ ξανα γιαυτον τον λογο μεταξυ αλλων,οπως οτι η καστρολ πλεον εχει ριξει πολυ την ποιοτητα των λαδιων της,ειναι basic .εκτος των 2 Α3/Β4 0-30 , 0-40 που παντα προτεινω και ειναι στα κορυφαια λαδια αν και δυσκολα να τα βρεις ευρωπη και ειδικα ελλαδα. θα προτεινω στον φιλο που ανοιξε το θεμα ,και το ξεχασα γιατι ειναι καινουρια μου ανακαλυψη ,το καλυτερο λαδι αυτην την στιγμη που υπαρχει και ελλαδα σε ορισμενα λιγα καταστηματα Mobil 1™ ESP 0W-30 full synthetic με GTL,PAO,ESTER στην βαση του και τα γνωστα φοβερα προσθετα της infineum International Limited που παραγουν μαζι με την shell. ειναι το λαδι που θα μπει και στο δικο μου στην επομενη αλλαγη.το πλεονεκτημα του ειναι οτι εχει νορμαλ τιμη για full synthetic για GTL,PAO,ESTER. φιλε @jimsomebody δεν γνωριζω εαν το ειχες δει, δες και ενα νημα που δημιουργηθηκε και λεει καποια πραγματα για τα λαδια. Όπως τα λες είναι και να προσθέσω ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι ένα λάδι που χρησιμοποιούμε μας βγήκε καλό κτλπ αν δεν έχουμε στείλει δουλεμενο δείγμα για ανάλυση. Με χρώμα υφή μυρωδιά δεν καταλαβαίνουμε τίποτα για το λάδι που χρησιμοποιούμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα