SeaLion Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μόλις τώρα, Mythoplastis1981 είπε Σειρά κωμικού περιεχομένου με υπέρ ήρωες? Η η ταινία με δήθεν εφήβους δεν είναι? Αν λέμε παιδιά μόνο τα 6 χρόνα οκ πάσο. Η κωμωδία με υπερήρωες που λέγεται Deadpool είναι για παιδιά; Δεν θα το έβαζα να το δω παρέα με ένα 12χρονο. Ναι, όταν λέμε "παιδιά" δεν εννοούμε 16+ εφήβους (από την σήμανση της σειράς Sex Education στο Netflix η ηλικία αυτή) οι οποίοι μάλλον κάνουν ήδη σεξ χωρίς να το συζητάνε με τους γονείς τους. Αν ανησυχείς για το 16χρονο παιδί σου πως τάχα μου θα επηρρεαστεί από το Netflix άρα θα αρχίσουν να το πηδάνε κοριτσάκια... οκ πάσο. Κι εγώ ανησυχώ λίγο που τα παιδιά μπορεί να μεγαλώνουν με ελληνικές ταινίες και σειρές με σήμανση Κ ή 8 που βρίθουν ομοφοβικών ή μισογυνικών διαλόγων (την ώρα που στις ταινίες του Ψάλτη εν τω μεταξύ έχουν σβήσει την λέξη "μαλάκας" ή θολώνουν γυναικεία στήθη -- η υποκρισία στο μέγιστο). Πραγματικά έπεσα τις προάλλες στην σειρά 50/50 και είχε ένα σκετσάκι (;) όπου και καλά ο γιος του ενός είχε κάτι εσώρουχα γυναικεία στην κατοχή του (;) άρα ήταν γκέι (;) και τέλος πάντων ο πατέρας ήταν έτοιμος για έγκλημα ή καρδιακό κτλ... Ντράπηκα για τον διάλογο που παρακολούθησα για 5'. Το ΕΣΡ ούτε για πλάκα δεν ασχολείται με αυτά. 1 3 1
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 7 λεπτά πριν, Lucifer είπε Οι ίδιοι γονείς δεν έχουν θέμα με πυροβολισμούς, δολοφονίες, συμμορίες, ξύλο, γιατί αυτά είναι μέσα στη ζωή, μέρος της πραγματικότητας και δεν εκλαμβάνονται ως νουθεσία "τράβα σκότωσε, βίασε, κάψε". Αν όμως δούμε δυο μουσάτους να φιλιούνται καταρρέουν οι αξίες της οικογένειας γιατί μας επιβάλλουν να φιλάμε μουσάτους. Τόσο στιβαρές είναι οι αξίες της οικογένειας των θλιβερών ανθρώπων που μεγάλωσαν θλιβερούς ανθρώπους. Έχεις δει εσύ γονέα να λέει στο παιδί του πάρε ένα πολυβολο παιδι μου και σφάξε ότι βρεις? Καλά με σοφισματα του 1800 πας να τοποθετηθείς; ότι να είναι. Ευκαιρία να πούμε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ουγκάντα, τα, τους πάγους που λιώνουν, την πτώση του σοσιαλισμού, τα Πόκεμον Σε αιχμαλωσία. Και κάθε λογής λαχανικά.... 2
SeaLion Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 7 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε Ναι αλλά στον δρόμο θα, δει το δει μια φορά? Δύο? Στο 5% είναι πάνω κάτω, το να κάνεις το 5% την νέα νόρμα είναι τουλάχιστον φασιστικό. Α και λάθος είναι. Και φασιστικα λάθος. Και αριστερό να το πεις ( ξεπερασμένες έννοιες) πάλι φασιστικό είναι. Το βασικό λάθος είναι πως δεν ξέρεις τι σημαίνει νόρμα, δεν ξέρεις τι σημαίνει φασισμός, και θεωρείς πως το 5% -σύμφωνα με δικές σου στατιστικές- θέλει να "μετατρέψει" σε κάτι απροσδιόριστο τους υπόλοιπους. Το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν χωράει το μυαλό σας πως το το 5% -σύμφωνα με δικές σου στατιστικές- είναι μέρος της φύσης και θέλει απλά να ζει αξιοπρεπώς και με ίδια δικαιώματα. 2
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 8 λεπτά πριν, SeaLion είπε Η κωμωδία με υπερήρωες που λέγεται Deadpool είναι για παιδιά; Δεν θα το έβαζα να το δω παρέα με ένα 12χρονο. Ναι, όταν λέμε "παιδιά" δεν εννοούμε 16+ εφήβους (από την σήμανση της σειράς Sex Education στο Netflix η ηλικία αυτή) οι οποίοι μάλλον κάνουν ήδη σεξ χωρίς να το συζητάνε με τους γονείς τους. Αν ανησυχείς για το 16χρονο παιδί σου πως τάχα μου θα επηρρεαστεί από το Netflix άρα θα αρχίσουν να το πηδάνε κοριτσάκια... οκ πάσο. Κι εγώ ανησυχώ λίγο που τα παιδιά μπορεί να μεγαλώνουν με ελληνικές ταινίες και σειρές με σήμανση Κ ή 8 που βρίθουν ομοφοβικών ή μισογυνικών διαλόγων (την ώρα που στις ταινίες του Ψάλτη εν τω μεταξύ έχουν σβήσει την λέξη "μαλάκας" ή θολώνουν γυναικεία στήθη -- η υποκρισία στο μέγιστο). Πραγματικά έπεσα τις προάλλες στην σειρά 50/50 και είχε ένα σκετσάκι (;) όπου και καλά ο γιος του ενός είχε κάτι εσώρουχα γυναικεία στην κατοχή του (;) άρα ήταν γκέι (;) και τέλος πάντων ο πατέρας ήταν έτοιμος για έγκλημα ή καρδιακό κτλ... Ντράπηκα για τον διάλογο που παρακολούθησα για 5'. Το ΕΣΡ ούτε για πλάκα δεν ασχολείται με αυτά. Τα 16 χρόνα επιρεαζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τα 8 χρόνα. Παράδειγμα.οτι αγγλική λέξη ακούνε σε video την αναμασάνε. Και δεν είπα για το dead pool είπα για το legend που άνετα το βλέπει 12 χρόνος. Και δίκιο έχεις για τον Στάθη. Δικιο για το 50 /50 εκτός και αν πρέπει να πάμε κόντρα σε κάτι, απλά για να πάμε. Εγώ όρεξη για αντιπαραθεσεις να είχα να λέγαμε δεν ψήνομαι
AtiX Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε Ναι αλλά στον δρόμο θα, δει το δει μια φορά? Δύο? Στο 5% είναι πάνω κάτω, το να κάνεις το 5% την νέα νόρμα είναι τουλάχιστον φασιστικό. Α και λάθος είναι. Και φασιστικα λάθος. Και αριστερό να το πεις ( ξεπερασμένες έννοιες) πάλι φασιστικό είναι. Πως φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει καν τι είναι δημοκρατία… 8 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε Έχεις δει εσύ γονέα να λέει στο παιδί του πάρε ένα πολυβολο παιδι μου και σφάξε ότι βρεις? Για πες όλη αυτή η αύξηση στην παιδική παραβατικότητα είναι θέμα του τι βλέπουν τα παιδιά ή ευθύνεται κάτι άλλο? Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από AtiX 1 1
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 λεπτό πριν, SeaLion είπε Το βασικό λάθος είναι πως δεν ξέρεις τι σημαίνει νόρμα, δεν ξέρεις τι σημαίνει φασισμός, και θεωρείς πως το 5% -σύμφωνα με δικές σου στατιστικές- θέλει να "μετατρέψει" σε κάτι απροσδιόριστο τους υπόλοιπους. Το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν χωράει το μυαλό σας πως το το 5% -σύμφωνα με δικές σου στατιστικές- είναι μέρος της φύσης και θέλει απλά να ζει αξιοπρεπώς και με ίδια δικαιώματα. Αφού ξέρεις εσύ.....είπα εγώ πουθενά ότι δεν χωράει ;το να προσπαθούν να μας το χώσουν με το ζόρι ως το νέο "πρέπει ' είναι φασισμός πως θα γίνει δλδ. Επιδει το βαφτίσαμε πρόοδο. Λοιπών. Έχεις δίκιο ΣΕ ΌΛΑ καλό βράδυ να έχεις. Και ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
magictoboggan Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Ukforthemoment said: Δουλευόμαστε μεταξύ μας; Για ποιο λόγο δουλευόμαστε μεταξύ μας; 1 hour ago, manolis940 said: Βλέποντας το παρακάτω αν οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό δεν είναι φασίστας, ακροδεξιός και Ναζί τότε τι σου έρχεται; Δεν βγάζω συμπεράσματα με βάση το συναίσθημα που μπορεί να προκαλεί μια φωτογραφία. Στις εταιρίες του δουλεύουν άτομα από όλες τις εθνικότητες (ακόμη και τρανς άτομα δούλευαν στη neuralink) και ο τύπος ήθελε να εισάγει εκατοντάδες Ινδούς για να δουλέψουν στην εταιρία του. Αυτό σίγουρα δε θα το έκανε κάποιος "φασίστας", "ναζί" η "ακροδεξιός" 1 hour ago, mariosnik_ said: Επίσης, δεν ξέρω γιατί αναφέρεις ότι ο Μασκ έχει παιδί trans. Γιατί έχει βιώσει την κατάσταση το να κάνει το παιδί του αλλαγή φύλου που σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί στο παρόν θέμα με βάση την εμπειρία του και όχι τις θεωρίες του καθενός. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από magictoboggan 1 1
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Πως φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει καν τι είναι δημοκρατία… Για πες όλη αυτή η αύξηση στην παιδική παραβατικότητα είναι θέμα του τι βλέπουν τα παιδιά ή ευθύνεται κάτι άλλο? Και τι είναι δημοκρατία; επιβαλω εγώ σε κάποιον τι θα κάνει; λέω απλά την γνώμη μου ότι κάτι ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ. οποίος θέλει κάνει ότι θέλει στα παιδιά του. Και στο σπίτι του. ΕΣΎ έχεις βαλθεί να με πείσεις ότι έχω άδικο /λαθος άρα πρέπει να ακόλουθο τον δικό σου τρόπο. Οκ δεν έχω ιδέα τι είναι δημοκρατία.. Έχω την άδεια ας δημοκρατικέ μου άνθρωπε να πιστεύω ότι θέλω, και να μεγαλώσω τα παιδιά μου ωπος θέλω? Η θα έχει γκουλαγκ.. Δημοκρατίκα πάντα.
Tsiviotis Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, darkmatinee είπε Στείλτε τον στον Άρη να ησυχάσουμε με τον ακροδεξιό Μ@Λ@Κ@! Εμείς οι Αρειανοί μη ακροδεξιοί τι σε φταίμε, ρε μάστορα; Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Tsiviotis 3
panther_512 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Mythoplastis1981 said: Αφού ξέρεις εσύ.....είπα εγώ πουθενά ότι δεν χωράει ;το να προσπαθούν να μας το χώσουν με το ζόρι ως το νέο "πρέπει ' είναι φασισμός πως θα γίνει δλδ. Επιδει το βαφτίσαμε πρόοδο. Λοιπών. Έχεις δίκιο ΣΕ ΌΛΑ καλό βράδυ να έχεις. Και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. H επιστήμη έχει καταλήξει προ πολλού ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων. Επίσης η σεξουαλικότητα δεν είναι στάσιμη, αλλά ρευστή, σε ένα εύρος ξεχωριστό για κάθε άνθρωπο. Οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν, και απλά θέλουν να ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι. Παιδικές εκπομπές που παρουσιάζουν αυτές τις περιπτώσεις με θετική οπτική γωνία, μόνο καλό κάνουν στο παιδί, είτε αν και το ίδιο ανήκει σε μιά από αυτές τις πιθανότητες είτε όχι, οπότε θα δεί συμπεριληπτικά το "διαφορετικό" παιδί και δεν θα το βάλει σε μία κατάσταση περιθωριοποίησης. Αυτά που λέω είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά, και μπορεί να τα βρεί ο οποιοσδήποτε με ελάχιστο ψάξιμο. Από κεί και πέρα, η σεξουαλική αγωγή, ή αγωγή υγείας, ξεκινάει να μιλάει για τα ζητήματα αυτά από την 1η δημοτικού ακόμα, κυρίως για την προστασία του παιδιού από την σεξουαλική παρενόχληση (ο κανόνας του εσώρουχου, καλά μυστικά και κακά μυστικά κλπ) Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από panther_512 4 1
Filip Katund Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Το προβλημα ειναι οτι το Νετφλιξ βαζει τρανς ιδεολογια σε παιδικα σχεδεια. Εσυ νομιζεις οτι το παιδι βλεπει νετφλιξ νορμαλ πραγματα αλλα στη πραγματικοτητα βλεπει τρανς να λενε οτι ειναι γυναικες ενω ειναι αντρες. 2 1
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 λεπτό πριν, panther_512 είπε H επιστήμη έχει καταλήξει προ πολλού ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων. Επίσης η σεξουαλικότητα δεν είναι στάσιμη, αλλά ρευστή, σε ένα εύρος ξεχωριστό για κάθε άνθρωπο. Οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν, και απλά θέλουν να ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι. Παιδικές εκπομπές που παρουσιάζουν αυτές τις περιπτώσεις με θετική οπτική γωνία, μόνο καλό κάνουν στο παιδί, είτε και το ίδιο ανήκει σε μιά από αυτές τις πιθανότητες είτε όχι, οπότε θα δεί συμπεριληπτικά το "διαφορετικό" παιδί και δεν θα το βάλει σε μία κατάσταση περιθωριοποίησης. Αυτά που λέω είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά, και μπορεί να τα βρεί ο οποιοσδήποτε με ελάχιστο ψάξιμο. Από κεί και πέρα, η σεξουαλική αγωγή, ή αγωγή υγείας, ξεκινάει να μιλάει για τα ζητήματα αυτά από την 1η δημοτικού ακόμα, κυρίως για την προστασία του παιδιού από την σεξουαλική παρενόχληση (ο κανόνας του εσώρουχου, καλά μυστικά και κακά μυστικά κλπ) Και δίκιο έχεις. Απλά αδύνατο να καταλάβω ποτέ έχασα το δικαίωμα στο να μην μου αρέσει κάτι..
panther_512 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 minute ago, Mythoplastis1981 said: Και δίκιο έχεις. Απλά αδύνατο να καταλάβω ποτέ έχασα το δικαίωμα στο να μην μου αρέσει κάτι.. Άλλο να μην σου αρέσει κάτι, άλλο να το θεωρείς βλαπτικό για τα παιδιά. Το πρώτο είναι δικαίωμά σου, το δεύτερο λάθος αντίληψη. 3 1
SeaLion Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 λεπτό πριν, Mythoplastis1981 είπε Αφού ξέρεις εσύ.....είπα εγώ πουθενά ότι δεν χωράει ;το να προσπαθούν να μας το χώσουν με το ζόρι ως το νέο "πρέπει ' είναι φασισμός πως θα γίνει δλδ. Επιδει το βαφτίσαμε πρόοδο. Λοιπών. Έχεις δίκιο ΣΕ ΌΛΑ καλό βράδυ να έχεις. Και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Τι "πρέπει" και τι σε βάλανε να κάνεις με το ζόρι; Δεν κατάλαβα... Σα να σου λέω εγώ πως με το ζόρι με βάλανε να κάνω τατού, ή να αποκαλώ τον άλλον μπρο, ή να καβαλάω πατίνι ή δε ξέρω τι άλλο κάνουν οι νέοι σήμερα. Βασικός σεβασμός στον συνάνθρωπό σου είναι το ζητούμενο, σε αυτόν που ζείτε στην ίδια κοινωνία! Αν μια σειρά περνά αυτό το μήνυμα το πρόβλημα ποιο είναι; Προφανώς και δεν θα βάλω στο ανήλικο παιδί μου να δει σειρές με κάθε λογής σεξουαλικά βίτσια (και όχι η ομοφυλοφιλία δεν είναι "βίτσιο") . Το κύριο θέμα όμως δεν είναι αυτό εν προκειμένω. 11 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε Τα 16 χρόνα επιρεαζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τα 8 χρόνα. Παράδειγμα.οτι αγγλική λέξη ακούνε σε video την αναμασάνε. Νομίζω κάνεις λάθος εδώ. Τα 8χρονα έχουν πολύ πιο εύπλαστα μυαλά από τα 16χρονα. * To Legends of Tomorrow έχει ένδειξη 14+ - γενικά είναι δική σου δουλειά να κρίνεις και να περιορίσεις την πρόσβαση σε τέτοιο υλικό σε 12χρονα.
AtiX Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 5 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε Και τι είναι δημοκρατία; επιβαλω εγώ σε κάποιον τι θα κάνει; λέω απλά την γνώμη μου ότι κάτι ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ. οποίος θέλει κάνει ότι θέλει στα παιδιά του. Και στο σπίτι του. ΕΣΎ έχεις βαλθεί να με πείσεις ότι έχω άδικο /λαθος άρα πρέπει να ακόλουθο τον δικό σου τρόπο. Οκ δεν έχω ιδέα τι είναι δημοκρατία.. Έχω την άδεια ας δημοκρατικέ μου άνθρωπε να πιστεύω ότι θέλω, και να μεγαλώσω τα παιδιά μου ωπος θέλω? Η θα έχει γκουλαγκ.. Δημοκρατίκα πάντα. Μα η συζήτηση δεν είναι τι θα κάνεις εσύ, αλλά τι προτρέπει να κάνουν άτομα σαν εσένα ο Ελον… εσύ έχεις δικαίωμα να μην θέλεις το παιδί σου να βλέπει το οτιδήποτε, δεν έχεις όμως δικαίωμα σε μια δημοκρατία να επιβάλεις την άποψη σου… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε πειράζει αν ο πιτσιρικάς σου δει δύο άνδρες να φιλιούνται ή έναν τρανς χαρακτήρα, ενώ αν δει έναν άνδρα και μια γυναίκα να φιλιούνται είναι οκ… 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα