Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σεατ αροσα 1.0 και σκέφτομαι να περάσω κοτσαδορο για μικρό τρέιλερ για αγροτικές εργασίες στο χωριό μου τι προτείνετε επίσης πρέπει να το δηλώσω στην ασφαλιστική; Και το αλλο

Μόλις τώρα, Lakistri είπε

Έχω ένα σεατ αροσα 1.0 και σκέφτομαι να περάσω κοτσαδορο για μικρό τρέιλερ για αγροτικές εργασίες στο χωριό μου τι προτείνετε επίσης πρέπει να το δηλώσω στην ασφαλιστική; Και το αλλο

700 χωρίς 450 με φρένα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από μάρκες δεν ξέρω αλλά σίγουρα να δηλωθεί σε ασφαλιστική και να είναι αποσπώμενος ή αναδιπλουμενος. Αν δεν είναι και είναι σταθερός από ότι ξέρω θα έχεις πρόβλημα σε τυχόν τροχαίο. 

Μιλα με την ασφαλιστική σου. 

https://www.gocar.gr/useful/law/40496,Kotsadoros_nomo8esia__.html?gad_source=1&gad_campaignid=9106112802&gclid=Cj0KCQjw0Y3HBhCxARIsAN7931WMXFqRKG-RzfA6GzLiVYp4QHsZSC-mdzNCmaQQBhumu06tb1XVPvsaAsrdEALw_wcB

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lakistri είπε

τι προτείνετε επίσης πρέπει να το δηλώσω στην ασφαλιστική;

Η τοποθέτηση πρέπει να γίνει από εξουσιοδοτημένο συνεργείο που θα σου δώσει και το πιστοποιητικό εγκατάστασης. 

Μετά μαζί με τα έγγραφα του κοτσαδόρου, θα πας στην Διεύθυνση Μεταφορών της περιοχής σου για να πάρεις το Ειδικό Σημείωμα Ρυμούλκησης και να σου καταχωρήσουν την ικανότητα ρυμούλκησης στην άδεια κυκλοφορίας. Χωρίς αυτό η χρήση του κοτσαδόρου είναι παράνομη. Μπορεί να σουν πουν να περάσεις και έκτακτο κτεο αλλά παίζει και να σε αφήσουν να πας στο επόμενο προγραμματισμένο. 

2 ώρες πριν, Lakistri είπε

700 χωρίς 450 με φρένα 

Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις εδώ αλλά με < 750 kg δεν χρειάζεται φρένα.

Κατόπιν αφού βγάλεις το Ειδικό Σημείωμα Ρυμούλκησης από τη Διευθυνση Μεταφορών θα κάνεις και αίτηση να σου βγάλουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα για το τρέηλερ και μετά θα ζητήσεις απ' την ασφαλιστική σου να στο ασφαλίσει με ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αυτά όλα είναι υποχρεωτικά απ' τον νόμο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Η τοποθέτηση πρέπει να γίνει από εξουσιοδοτημένο συνεργείο που θα σου δώσει και το πιστοποιητικό εγκατάστασης. 

Μετά μαζί με τα έγγραφα του κοτσαδόρου, θα πας στην Διεύθυνση Μεταφορών της περιοχής σου για να πάρεις το Ειδικό Σημείωμα Ρυμούλκησης και να σου καταχωρήσουν την ικανότητα ρυμούλκησης στην άδεια κυκλοφορίας. Χωρίς αυτό η χρήση του κοτσαδόρου είναι παράνομη. Μπορεί να σουν πουν να περάσεις και έκτακτο κτεο αλλά παίζει και να σε αφήσουν να πας στο επόμενο προγραμματισμένο. 

Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις εδώ αλλά με < 750 kg δεν χρειάζεται φρένα.

Κατόπιν αφού βγάλεις το Ειδικό Σημείωμα Ρυμούλκησης από τη Διευθυνση Μεταφορών θα κάνεις και αίτηση να σου βγάλουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα για το τρέηλερ και μετά θα ζητήσεις απ' την ασφαλιστική σου να στο ασφαλίσει με ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αυτά όλα είναι υποχρεωτικά απ' τον νόμο. 

Ικανότητα έλξης του αμαξιού 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...