Ardov Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 6 ώρες πριν, fasttam είπε Δεν νομίζω όμως ότι αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν να γράψουν τι χάλια είναι τα windows11 που δεν τρέχουν τα προγράμματά τους. Και η δική μου ερώτηση για τους επαγγελματίες ας πούμε του video editing που δουλεύουν τα 7 είναι με ποια προγράμματα; Τρέχει πρόγραμμα της Adobe σε 7; Τρέχει Avid; Τρεχει DaVinci; Και σε ποια α ανάλυση τα δουλεύει όλα αυτά; Και πόση ώρα περιμένεις να φορτωσει ένα κλιμάκιο ενός λεπτού; Από ποια κάμερα; Παιδιά, επαγγελματίας σημαίνει ο χρόνος μου αξίζει λεφτά. Αν θεωρείς ότι ο χρόνος σου αξίζειτα 7, καλή τύχη. Τρέχω 2 χρόνια τώρα τα 11, με Photoshop, InDesign και illustrator να τραβάνε την καθημερινή ανηφόρα εννοώντας ανοικτά και τρία ταυτόχρονα και δεν έχω δει μπλε οθόνη. Συγγνώμη, ειλικρινα συγγνώμη, αλλά δεν κρασάρουνε τα ρημάδια ούτε μετά από αναβαθμίσεις να βγω και εγώ ο πικραμένος να διαμαρτυρηθώ. Όπως δεν κρασάρουνε και τα 10. Το μόνο που κράσαρε τα 10 ήταν η κύρια Λίζα με τα σάπια bios της. Όταν το φτιαξανε σταμάτησαν και οι μπλε οθονες. Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά πως είναι χάλια τα Windows 11. Αν εξαιρέσεις ορισμένες παραξενιές που έχουν προκύψει μετά από updates όπως το να παύουν αρκετές συσκευές παλαιότερες να λειτουργούν ή όπως το γνωστό θέμα με το SMB Signing για λόγους ασφαλείας που σε παλαιότερα NAS είναι καταστροφικό από θέμα ταχυτήτων και θέλει εντολές powershell για να το απενεργοποιήσεις ή αναβάθμιση του λογισμικού του NAS ή αλλαγή του ίδιου του NAS, ή η απαίτηση (ΠΑΡΑΛΟΓΗ) για microsoft account κατά την εγκατάσταση (άσχετο αν παρακάμπτεται ή όχι με workaround) ή ορισμένοι παραλογισμοί στο UI και στις ρυθμίσεις, πρόκειται σαφώς για ένα εξελιγμένο λειτουργικό και συγκριτικά με τα Win 7 ή Win 10, δυστυχώς η ηλικία των τελευταίων φαίνεται. Αναφέρεις ότι τρέχεις Photoshop, Indesign, Illustrator ωστόσο υπάρχουν και άλλα σενάρια που ούτε τα WIndows 10 ούτε τα Windows 11 μπορούν να ανταγωνιστούν τα Windows 7 και αυτό είναι σε πολλές περιπτώσεις όπου το DPC latency προκαλεί προβλήματα σε χρήση του PC ως DAW για σοβαρή επεξεργασία ήχου ή επεξεργασίας δεδομένων πραγματικού χρόνου (τηλεμετρίες κλπ.). Φυσικά και υπάρχουν λύσεις αν ανανεωθεί ο εξοπλισμός, οι drivers και το software και πειραματιστεί κανείς με πληθώρα workarounds και απενεργοποίηση default services και μια σειρά από registry tweaks. Τα Win 7 out of the box όμως λειτουργούν απροβλημάτιστα σε αυτά τα σενάρια και έχω πάρα πολλές περιπτώσεις που το έχω διαπιστώσει ο ίδιος είτε σε πελάτες είτε ακόμη και σε δικά μου μηχανήματα. Και θα σκεφτεί κανείς, γιατί να πάω στα Windows 11 και να πρέπει να αναδιαμορφώσω όλη την αλυσίδα του hardware/software και να μπώ στη διαδικασία να βρώ λύσεις για κάτι που είχα ήδη λυμένο? Άρα επιστρέφει στα Windows 7. Έγραψε ένας συμφορουμίτης μας σε προηγούμενη σελίδα του παρόντος το εξής: "Και με το παλιό το Opel Kadett πας ταξίδι και τη δουλειά σου την κανεις, όμως αν πάρεις το καινούριο θα καταλαβεις οτι και πιο γρήγορα θα φτάσεις και πιο άνετα." Μακάρι να ήταν έτσι, ωστόσο υπάρχει εξοπλισμός και setup που σε πάει το ίδιο γρήγορα και άνετα ίσως και πολύ πιο γρήγορα και άνετα από μια υπερσύγχρονη λύση λειτουργικού. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΛΕΟΝ, ορισμένοι "προορισμοί" ΔΕΝ είναι εφικτοί πλέον καθώς έχει αφαιρεθεί το support και οι χρήστες οφείλουν να το αποδεχτούν αν θέλουν να έχουν το τελευταίο λογισμικό και hardware εγκατεστημένα οπότε μονόδρομος και μοναδικό "όχημα" είναι αναγκαστικά (ή όχι?) ένα παλαιότερο setup.
JimGer Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 8 hours ago, fasttam said: Δεν νομίζω όμως ότι αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν να γράψουν τι χάλια είναι τα windows11 που δεν τρέχουν τα προγράμματά τους. Και η δική μου ερώτηση για τους επαγγελματίες ας πούμε του video editing που δουλεύουν τα 7 είναι με ποια προγράμματα; Τρέχει πρόγραμμα της Adobe σε 7; Τρέχει Avid; Τρεχει DaVinci; Και σε ποια α ανάλυση τα δουλεύει όλα αυτά; Και πόση ώρα περιμένεις να φορτωσει ένα κλιμάκιο ενός λεπτού; Από ποια κάμερα; Παιδιά, επαγγελματίας σημαίνει ο χρόνος μου αξίζει λεφτά. Αν θεωρείς ότι ο χρόνος σου αξίζειτα 7, καλή τύχη. Τρέχω 2 χρόνια τώρα τα 11, με Photoshop, InDesign και illustrator να τραβάνε την καθημερινή ανηφόρα εννοώντας ανοικτά και τρία ταυτόχρονα και δεν έχω δει μπλε οθόνη. Συγγνώμη, ειλικρινα συγγνώμη, αλλά δεν κρασάρουνε τα ρημάδια ούτε μετά από αναβαθμίσεις να βγω και εγώ ο πικραμένος να διαμαρτυρηθώ. Όπως δεν κρασάρουνε και τα 10. Το μόνο που κράσαρε τα 10 ήταν η κύρια Λίζα με τα σάπια bios της. Όταν το φτιαξανε σταμάτησαν και οι μπλε οθονες. Υποθέτω χρήστες με παλιότερα μηχανήματα που πάνε πίσω στα 7 δεν είναι επαγγελματίες. Καλό θα ήταν να μην βάζουμε το εκάστοτε personal case (bubble) και το κάνουμε expand 1
Odyss3us Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 1 hour ago, JimGer said: Υποθέτω χρήστες με παλιότερα μηχανήματα που πάνε πίσω στα 7 δεν είναι επαγγελματίες. Καλό θα ήταν να μην βάζουμε το εκάστοτε personal case (bubble) και το κάνουμε expand λαθος χρηστη εκανες παραθεση αλλα τελοσπαντων
JimGer Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 5 hours ago, Odyss3us said: λαθος χρηστη εκανες παραθεση αλλα τελοσπαντων True story. Μπέρδεψα την ώρα που τα διάβαζα με το κινητό
Eloy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 07/10/2025 at 16:53, Odyss3us said: δηλαδη ηταν προτιμοτερο να ανοιγεις 10 παραθυρα το ενα πανω στο αλλο σα να παιζεις Mahjong, απο το να εχεις ενα ενοποιημενο μενου με λιστα στα αριστερα και με δυνατοτητα search ολα σε ενα παραθυρο; Αυτό έγραψα ρε συ... Αυτήν την ενοποιημένη λίστα ρυθμίσεων έγραψα οτι νοσταλγώ... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από Eloy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα