Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, MikeKata said:

Η ύπαρξη των προσωπικών σου δεδομένων στους servers εταιρείας της οποιας δεν επέλεξες.

Μήπως θες να κάτσω να σου εξηγήσω τι σημαίνει privacy, telemetry, ή να σου δείξω τι φεύγει σε διαφημιστικούς παρόχους από τη στιγμή που κανείς το πρώτο boot Windows 11 ή θα πιάσεις την άλλη ατάκα "ε, καλά, δεν έχω τίποτα να κρύψω";

Φυσικά και ο λόγος που κανεις τη συγκεκριμένη ερώτηση είναι για να πάει αλλού η κουβέντα, να βγάλεις όσους δε θέλουν τον αλόγιστο διαμοιρασμό των στοιχείων τους "ανθρώπους των σπηλαίων" και, γενικά, να δημιουργηθεί λόγος θόρυβος ώστε να αποφύγεις να απαντήσεις.

Πάμε πάλι, λοιπόν.Αν, ξανά, επιλέξεις να μην απαντήσεις, νομίζω το λύσαμε, απλά δεν έχεις τίποτα να πεις για το θέμα και πετάς αστειοτητες.

ακομα περιμενω για αλλη μια φορα να μου εξηγησεις αν η "ταυτοποιηση" χρηστη  εξαρταται απο την υπαρξη ή μη του account 

18 minutes ago, MikeKata said:

Είναι το ίδιο να έχεις ΕΠΙΛΟΓΗ να χρησιμοποιήσεις του λειτουργικό χωρίς λογαριασμό (iOS, MacOS, Android) με το να ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να εισάγεις/φτιάξεις λογαριασμό σε συγκεκριμένη εταιρεία; Για να δούμε, θα το αποφύγεις πάλι;

ξεχνας οτι η Apple, Google, Huawei κλπ. εχουν τα δικα τους τσιπακια και δε χρειαζονται καν software για να σε "κατασκοπευουν"
η ταυτοποιηση γινεται σε δευτερολεπτα με την ενεργοποιηση του κινητου με ενα σκαναρισμα του δικτυου, μη μου πεις μονο οτι αυτο το εμαθες τωρα απο μενα, ενω εκανες το χαζο τοση ωρα οτι δηθεν δεν το ηξερες...! 😄

η "ψευδοελευθερια" επιλογης ή μη account ειναι για να κοροιδευεστε μεταξυ σας!

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ο κόσμος και οι επιχειρήσεις ζουν στο cloud (outlook, 365, gmail, onedrive, icloud, google drive, aws, azure, google cloud) και ο άλλος λυσσάει επειδή το os του στέλνει πακετα telemetry

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

το pc ειναι σα το κινητο πλεον,  μεσω account θα εχεις live newsfeed, αυτοματο συγχρονισμο κλπ σε ολες τις συσκευες

ποιο ειναι ακριβως το προβλημα μπορεις να μου πεις; δλδ θα βαλεςι ενα λειτουργικο σε μηχανημα το 2025 και θα ειναι offline? για ποιο λογο; αν υπαρχει καποιος ανωμαλος λογος ε τοτε απλουστατα μη τα βαλεις!

το προβλημα για...4η; 5η; φορα ειναι οτι οδηγεισαι στο να φτιαξεις εναν λογαριασμο απλα και μονο για να δημιουργησεις εναν χρηστη σε ενα fresh install.  

ρωτας τα ιδια, θα απαντω τα ιδια. δεν μπορω να το κανω πιο νιανια, αληθεια. το οτι εχουμε 2025 δεν μου λεει τιποτα, και δε θα επρεπε κιολας, εκτος αν εισαι απο αυτους που χαιρονται να συνδεουν τον φουρνο τους στο wifi παρεα με την οδοντοβουρτσα και το φωτιστικο τους, απλα επειδη εχουμε 2025.

καποιοι απο εμας γουσταρουμε να εχουμε δικους μας server, τι να κανουμε τωρα; 

Επεξ/σία από kr0m
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, kr0m said:

καποιοι απο εμας γουσταρουμε να εχουμε δικους μας server, τι να κανουμε τωρα; 

ενταξει, το εμπεδωσαμε οι εχοντες μεγαλομανια οτι τους παρακολουθουν, ανωμαλοι, φετιχιστες  κοκ. οφειλουν να εχουν δικους τους τοπικους server και μπραβο και καμαρι σας! 😄😄😄

φτιαξτε κι ενα τοπικο δικτυο να μιλατε μεταξυ σας να γλιτωσουμε μια και καλη! 😄

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
14 minutes ago, Odyss3us said:

ακομα περιμενω για αλλη μια φορα να μου εξηγησεις αν η "ταυτοποιηση" χρηστη  εξαρταται απο την υπαρξη ή μη του account 

20 minutes ago, MikeKata said:

Είναι το ίδιο να έχεις ΕΠΙΛΟΓΗ να χρησιμοποιήσεις του λειτουργικό χωρίς λογαριασμό (iOS, MacOS, Android) με το να ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να εισάγεις/φτιάξεις λογαριασμό σε συγκεκριμένη εταιρεία; Για να δούμε, θα το αποφύγεις πάλι;

ξεχνας οτι η Apple, Google, Huawei κλπ. εχουν τα δικα τους τσιπακια και δε χρειαζονται καν software για να σε "κατασκοπευουν"
η ταυτοποιηση γινεται σε δευτερολεπτα με την ενεργοποιηση του κινητου, μη μου πεις μονο οτι αυτο το εμαθες τωρα απο μενα, ενω εκανες το χαζο τοση ωρα οτι δηθεν δεν το ηξερες...! 😄

Α, αυτή τη φορά χρησιμοποίησες αλλη μια παραποίηση, προκειμένου να αποφύγεις να απαντήσεις, αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας την άγνοια σου για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία

id συσκευής ≠ id ατόμου (email, που οδηγεί σε fingerprinting κλπ)

Επίσης, έχεις χαιρετίσματα από το GrapheneOS

Τώρα που ξεμπροστιασαμε για άλλη μια φορά την αποτυχημένη σου προσπάθεια να ξεγλιστρησεις, πάμε ξανά το quote.

46 minutes ago, MikeKata said:

#mexri_na_apantiseis

Just now, Odyss3us said:

, οι ανωμαλοι κοκ.

1 minute ago, Odyss3us said:

μπραβο και καμαρι σας! 

Κοίτα να δεις πού απελπίστηκε και δεν μπορεί να κρατηθεί πλέον. Ξέμεινε από "επιχειρήματα" 😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Α, αυτή τη φορά χρησιμοποίησες αλλη μια παραποίηση, προκειμένου να αποφύγεις να απαντήσεις, αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας την άγνοια σου για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία

id συσκευής ≠ id ατόμου (email, που οδηγεί σε fingerprinting κλπ)

Επίσης, έχεις χαιρετίσματα από το GrapheneOS

Τώρα που ξεμπροστιασαμε για άλλη μια φορά την αποτυχημένη σου προσπάθεια να ξεγλιστρησεις, πάμε ξανά το quote.

#mexri_na_apantiseis

αν αγορασεις οποιοδηποτε κινητο με το που το ενεργοποιησεις στο σπιτι σου -ασχετως account- θα παρει τον χαρτη ολου του ασυρματου τοπικου δικτυου σου και θα σε ταυτοποιησει επι τοπου ειτε το θελεις ειτε οχι... και δεν αναφερομαι στο geolocation αυτο θα ειναι αλλη μια ρουτινα επιβεβαιωσης! 😄

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

η ταυτοποιηση γινεται σε δευτερολεπτα με την ενεργοποιηση του κινητου με ενα σκαναρισμα του δικτυου, μη μου πεις μονο οτι αυτο το εμαθες τωρα απο μενα, ενω εκανες το χαζο τοση ωρα οτι δηθεν δεν το ηξερες...! 😄

Ταυτοποίηση μέσω κινητού σε τι πράγμα εννοείς; Να ξέρουν γεωγραφικά το στίγμα σου αυτές οι εταιρείες ή να έχουν πάρει προσωπικα δεδομένα και αρχεία μεσα απο το κινητό σου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, mariosnik_ said:

Ταυτοποίηση μέσω κινητού σε τι πράγμα εννοείς; Να ξέρουν γεωγραφικά το στίγμα σου αυτές οι εταιρείες ή να έχουν πάρει προσωπικα δεδομένα και αρχεία μεσα απο το κινητό σου; 

ξερουν το id και ολα τα metadata που συνδεονται μαυτο, δε τους ενδιαφερει το ονοματεπωνυμο σου ουτε το email σου, (ηδη ξερουν ποσα και ποια email εχεις στην κατοχη σου) για αυτους εισαι απλα ο user#65464348756

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, somt είπε

ο κόσμος και οι επιχειρήσεις ζουν στο cloud (outlook, 365, gmail, onedrive, icloud, google drive, aws, azure, google cloud) και ο άλλος λυσσάει επειδή το os του στέλνει πακετα telemetry

Οι επιχειρήσεις δεν ξέρω τι κάνουν. Στους οικιακους υπολογιστές μου αποφεύγω οτιδήποτε σχετικό με cloud, αποθήκευση αρχείων μόνο σε δικούς μου σκληρούς και κρυπτογραφημενα με κωδικό, τίποτε online. Ένα gmail το έχω, σβήνω τα παλια emails απο ενα χρονικό σημείο και πέρα μην μαζεύεται υλικό χωρίς λόγο. 

4 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ξερουν το id και ολα τα metadata που συνδεονται μαυτο, δε τους ενδιαφερει το ονοματεπωνυμο σου ουτε το email σου, (ηδη ξερουν ποσα και ποια email εχεις στην κατοχη σου) για αυτους εισαι απλα ο user#65464348756

Αυτο το ξέρουν άμα συνδέεσαι στο google email σου μέσω του email client της Google απο το κινητό ή και μέσω του web browser? Εγώ ας πούμε έχω κάνει login μονο μεσω του browser στο κινητο μου. 

Δημοσ.
1 hour ago, LLLEFTERIS said:

Πριν μερικες μερες εβαλα σε ενα ThinkPad L15 τα 25H2 26200.6725 και δουλεψε κανονικα η εντολη.

Από το άρθρο:

Σε νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 που κυκλοφόρησε σήμερα, η Microsoft δήλωσε ότι αφαιρεί γνωστές λύσεις παράκαμψης για τη δημιουργία τοπικών λογαριασμών, καθώς αυτές μπορούν προφανώς να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

αν αγορασεις οποιοδηποτε κινητο με το που το ενεργοποιησεις στο σπιτι σου -ασχετως account- θα παρει τον χαρτη ολου του ασυρματου τοπικου δικτυου σου και θα σε ταυτοποιησει επι τοπου ειτε το θελεις ειτε οχι... και δεν αναφερομαι στο geolocation αυτο θα ειναι αλλη μια ρουτινα επιβεβαιωσης! 😄

Άλλος κάνει την πάπια. Ξανά, λοιπόν.

2 ώρες πριν, MikeKata είπε

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mike299 είπε

Από το άρθρο:

Σε νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 που κυκλοφόρησε σήμερα, η Microsoft δήλωσε ότι αφαιρεί γνωστές λύσεις παράκαμψης για τη δημιουργία τοπικών λογαριασμών, καθώς αυτές μπορούν προφανώς να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Ναι το ειδα αυτο και θα κρατησω σε ISO την εκδοση που εχω τωρα την 26200.6725 για να κανω εγκατασταση σε υπολογιστες.

Εκτος αν σε Update μας υποχρεωνει να βαζουμε λογαριασμο αλλα εμενα δεν με αποσχολει αυτο απλα θελω τους υπολογιστες που επισκευαζω να βαζω Local Account τωρα ο κατοχος ας βαλει οτι θελει.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που αναφερεις ειναι το απλουστερο εγω σου λεω κατι πιο συνθετο, ξερουν το ιχνος του τοπικου δικτυου σου,  ολες οι συνδεδεμενες συσκευες σου ειναι σαν ψηφιακο δαχτυλικο αποτυπωμα, το ιδιο και τα μηχανηματα που χρησιμοποιεις ασχετως αν κανεις διαφορετικα login με διαφορετικους λογαριασμους, μπορουν να ξεχωρισουν απο τι hardware μπαινεις την καθε φορα

το location ειναι το ευκολοτερο  οταν σου ερχεται μηνυμα οτι ο λογαριασμος σου χρησιμοποιειται στο ταδε μερος του κοσμου, βαλε τον δεινα κωδικο για επιβεβαιωση πως νομιζεις οτι το ξερουν; 

εντωμεταξυ ο μαικ ο κατας τα γνωριζει ολα αυτα -και αλλα πολλα περισσοτερα- και κανει πως χτυπιεται σα το χταποδι  για το δικαιωμα της επιλογης του ακαου 😂

Δημοσ.

Χρήστης που έχει ελάχιστες γνώσεις από υπολογιστή μου έφερε να του εγκαταστήσω από την αρχή Windows 11 γιατί το μηχάνημα δεν εκκινούσε. Μου είπε ότι είχε κάνει ένα λογαριασμό μόνο και μόνο για να προχωρήσει η εγκατάσταση των Windows αλλά δεν θυμόταν το password. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις; Είναι πολλοί αυτοί που έχουν λογαριασμούς που δεν γνωρίζουν το password. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κινητά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Thessgr said:

Χρήστης που έχει ελάχιστες γνώσεις από υπολογιστή μου έφερε να του εγκαταστήσω από την αρχή Windows 11 γιατί το μηχάνημα δεν εκκινούσε. Μου είπε ότι είχε κάνει ένα λογαριασμό μόνο και μόνο για να προχωρήσει η εγκατάσταση των Windows αλλά δεν θυμόταν το password. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις; Είναι πολλοί αυτοί που έχουν λογαριασμούς που δεν γνωρίζουν το password. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κινητά.

ποση ωρα χρειαζεται για να φτιαξεις του καθε ασχετου ενα λογαριασμο, να του το γραψεις σε ενα ποστ-ιτ και να το καταχωρησεις σε ενα excel αφου θα τον εχεις πελατη; ως τεχνικος χρεωσε τον παραπανω για τον εξτρα κοπο σου στην τελικη..

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...