Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μη γίνεις. Απλά πουυυυυ και που, να αφήνεις να σου περνάει από το μυαλό η σκέψη πως κάποτε μπορεί να χρειαστείς μόσχευμα και η ζωή σου να εξαρτάται από μια ατέλειωτη λίστα αναμονής. 

Συμφωνώ με την χρησιμότητα της δωρεάς οργάνων αλλά δεν χρειάζεται να υποτιμούν την νοημοσύνη μας για να μας πείσουν να γίνουμε δωρητές οργάνων. 

Ακόμα και όλοι να ήταν δωρητές δεν θα εξαλειφόταν οι λίστες αναμονής. Γιατί είναι ελάχιστο το ποσοστό των νεκρών που έχει τις προϋποθέσεις για να δωρηθουν τα οργανα του.

Ερευνηστε αν ισχύει ο ισχυρισμός τους.

Επεξ/σία από k0stas1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, k0stas1 said:

Συμφωνώ με την χρησιμότητα της δωρεάς οργάνων αλλά δεν χρειάζεται να υποτιμούν την νοημοσύνη μας για να μας πείσουν να γίνουμε δωρητές οργάνων. 

Ακόμα και όλοι να ήταν δωρητές δεν θα εξαλειφόταν οι λίστες αναμονής. Γιατί είναι ελάχιστο το ποσοστό των νεκρών που έχει τις προϋποθέσεις για να δωρηθουν τα οργανα του.

και τι θες να σου πει? οτι αντι να εξαλειφθει οτι θα μειωθει? αυτο ειναι το προβλημα ? μην γινεις αν νιωθεις οτι σε κοροιδευουν και υπεγραψε και ενα χαρτι οτι δεν θες να σου δωσουν οργανο αν χρειαστεις

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, poulinos είπε

και τι θες να σου πει? οτι αντι να εξαλειφθει οτι θα μειωθει? αυτο ειναι το προβλημα σου? μην γινεις αν νιωθεις οτι σε κοροιδευουν και υπεγραψε και ενα χαρτι οτι δεν θες να σου δωσουν οργανο αν χρειαστεις

Γιατί να μην πουν θα μειωθούν οι λίστες αναμονής αν αυτό είναι που ισχύει; Δεν καλλιεργούν εμπιστοσύνη με το να είναι ειλικρινείς;

Τελοςπαντων βλέπω ότι δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη μου. Μακάρι να έχω άδικο. 

Απλα ενημερωτικά σύμφωνα με

https://www.kat-hosp.gr/Documents/Genika/EOM_ORGAN_TRANSPLANTATION.pdf

Η δωρεά οργάνων πραγματοποιείται λοιπόν, μόνο από εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους, που πεθαίνουν ενώ
νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). Εξαίρεση, αποτελεί η λήψη
κερατοειδών, που μπορεί να γίνει και επί πτωματικού δότη, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ο εγκεφαλικός
θάνατος είναι μία, μή αναστρέψιμη κατάσταση, που ισοδυναμεί με το θάνατο του ατόμου και δεν έχει καμία σχέση
με τις χρόνιες φυτικές καταστάσεις, («φυτό»).

Επεξ/σία από k0stas1
Δημοσ.
1 minute ago, k0stas1 said:

Γιατί να μην πουν θα μειωθούν οι λίστες αναμονής αν αυτό είναι που ισχύει; Δεν καλλιεργούν εμπιστοσύνη με το να είναι ειλικρινείς;

Τελοςπαντων βλέπω ότι δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη μου. Μακάρι να έχω άδικο. 

Τι εμπιστοσύνη να καλλιεργήσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα; Ή δίνεις τα όργανά σου ή όχι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Τι εμπιστοσύνη να καλλιεργήσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα; Ή δίνεις τα όργανά σου ή όχι.

Δεν θέλω να συνεχίσω την συζήτηση. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Να γνωρίζει για παράδειγμα ο δότης οτι τα οργανα του θα πάνε σε κάποιον που πραγματικά είναι η σειρα του στην λίστα αναμονής η έχει πιο άμεση ανάγκη και όχι σε κάποιον που έδωσε φακελάκι όπως κανουν με τις λίστες των χειρουργειων.

Καλή συνέχεια όπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω μια διαφωνία. Εξέφρασα τις απόψεις μου. 

Επεξ/σία από k0stas1
Δημοσ.
10 minutes ago, k0stas1 said:

Απλα ενημερωτικά σύμφωνα με

https://www.kat-hosp.gr/Documents/Genika/EOM_ORGAN_TRANSPLANTATION.pdf

Η δωρεά οργάνων πραγματοποιείται λοιπόν, μόνο από εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους, που πεθαίνουν ενώ
νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). Εξαίρεση, αποτελεί η λήψη
κερατοειδών, που μπορεί να γίνει και επί πτωματικού δότη, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ο εγκεφαλικός
θάνατος είναι μία, μή αναστρέψιμη κατάσταση, που ισοδυναμεί με το θάνατο του ατόμου και δεν έχει καμία σχέση
με τις χρόνιες φυτικές καταστάσεις, («φυτό»).

κανονικα δεν θα πρεπε καν να γινει διαφημιση και να ειχαμε απο μονοι μας φιλοτιμο.επισης το αν μειωθει η μηδενιστει ειναι ανευ σημασια.σημασια εχει οτι βοηθας καποιον.πριν θεωρηθει καποιος εγκεφαλικα νεκρος γινονται συγκεκριμενα τεστ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω εγινα οταν ειχα θεμα υγείας και νοσηλεύτηκα και χειρουργήθηκα αφού είχα αιματοκρίτη 18

Εκει πρώτον κατάλαβα τι σημαινει να θες αίμα, καθως τοτε καταλαβα οτι οταν θες αιμα καποιος πρέπει να σου δωσει και επομενο βήμα ηταν να γινω και εγω δωρητής γιατι θέλω να αφήσω  κατι καλό   για τους άλλους.

Το πως θα το παρει η οικογένειά μου (δεν ειμαι παντρεμενος ουτε εχω παιδια) ειναι κατι που δεν με νοιαζει, απλα το ανακοίνωσα και το πρόσθεσα μεσα στο SOS και medical alert του κινητού.

28 minutes ago, k0stas1 said:

Ερευνηστε αν ισχύει ο ισχυρισμός τους.

και αρχίσαμε....

37 minutes ago, k0stas1 said:

Το αντίθετο κατάφεραν. 

στο μυαλό σου μόνο

• Like 2
Δημοσ.

Ένα θα πω. Από το να φάνε τα σκουλήκια το κορμί μου, χίλιες φορές χάρισμα ότι θ' αξίζει να πάρουν και να χρησιμοποιήσουν από αυτό. Το μόνο που με νοιάζει μετά θανάτου μου είναι να μην με κλάψει κανείς.

• Like 7
Δημοσ.
3 minutes ago, spectaculator said:

Ένα θα πω. Από το να φάνε τα σκουλήκια το κορμί μου, χίλιες φορές χάρισμα ότι θ' αξίζει να πάρουν και να χρησιμοποιήσουν από αυτό. Το μόνο που με νοιάζει μετά θανάτου μου είναι να μην με κλάψει κανείς.

οχι απλα like αρα καρα like.μερικοι νομιζουν οτι το ωραιο κορμακι τους θα μπει στο μουσειο ή θα το βαλσαμωσουν.

10 minutes ago, great said:

Εγω εγινα οταν ειχα θεμα υγείας και νοσηλεύτηκα και χειρουργήθηκα αφού είχα αιματοκρίτη 18

Εκει πρώτον κατάλαβα τι σημαινει να θες αίμα, καθως τοτε καταλαβα οτι οταν θες αιμα καποιος πρέπει να σου δωσει και επομενο βήμα ηταν να γινω και εγω δωρητής γιατι θέλω να αφήσω  κατι καλό   για τους άλλους.

Το πως θα το παρει η οικογένειά μου (δεν ειμαι παντρεμενος ουτε εχω παιδια) ειναι κατι που δεν με νοιαζει, απλα το ανακοίνωσα και το πρόσθεσα μεσα στο SOS και medical alert του κινητού.

και αρχίσαμε....

στο μυαλό σου μόνο

και δυστυχως οταν λες σε πολλα ατομα οτι πχ δωστε αιμα σου λενε γιατι? και μετα

οπως ειπες ψαχνουν να βρουν αιμα κτλ

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

ας με θαψουν γυμνο με τον κωλο εξω απο το χωμα να παρκαρουν τα ποδηλατα.

Το έκανα εικόνα 😂

2 ώρες πριν, poulinos είπε

ειδικα η εκταφη

Δεν το εύχομαι σε κανέναν. Έχω παρευρεθεί προ 30ετιας σε δικό μου άτομο. Ήταν σοκαριστικό και δεν ξεπερνιέται ποτέ.

Δημοσ.
18 minutes ago, profile said:

Το έκανα εικόνα 😂

Δεν το εύχομαι σε κανέναν. Έχω παρευρεθεί προ 30ετιας σε δικό μου άτομο. Ήταν σοκαριστικό και δεν ξεπερνιέται ποτέ.

ηταν ατακα ενος φιλου αυτο με το ποδηλατο.

για αυτο το να σε καινε το βλεπω σαν καλυτερη λυση απο εκταφες κτλ.αλλα ειναι πολλα τα λεφτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Hacker?pcs said:

Δείτε και τη δωρεά μυελού των οστών, το μόνο που κάνεις είναι να δίνεις μια μπατονέτα με σάλιο ταχυδρομικά

https://www.xarisezoi.gr/ti-einai/

παλια ειχα παει σε νοσοκομειο και νομιζω εδωσα αιμα. οχι οτι ηταν κοπος.

σε 10 λεπτα ειχα τελειωσει

5 hours ago, k0stas1 said:

Δεν θέλω να συνεχίσω την συζήτηση. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Να γνωρίζει για παράδειγμα ο δότης οτι τα οργανα του θα πάνε σε κάποιον που πραγματικά είναι η σειρα του στην λίστα αναμονής η έχει πιο άμεση ανάγκη και όχι σε κάποιον που έδωσε φακελάκι όπως κανουν με τις λίστες των χειρουργειων.

Καλή συνέχεια όπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω μια διαφωνία. Εξέφρασα τις απόψεις μου. 

αυτο που αναφερεις ειναι διαφορετικο θεμα απο το αρχικο. δυστυχως σε ολα τς πραγματα δεν ξερεις αν οι διαδικασιες ειναι διαφανης και οχι καποιος να πληρωσε.αλλα αν το σκεφτουμε ετσι δεν θα δωσει κανεις. καπως πρεπει να σε πεισουν να γινεις δωρητης που κανονικα θα επρεπε να ειχε γινει κσποιος χωρις καν να σου στειλουν email.αλλα δυστυχως οπως βλεπεις ουτε αιμα δεν δινουν.

αυτο ειναι το πρωτο σκελος.

τωρσ το δευτερο αν οι διαδικασιες γινονται σωστα ειναι δυσκολο να το ξερεις ασχετως των διαβεβαιωσεων που μπορεις να εχεις λαβει.αλλα ναι αλλο θεμα αυτο

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Morosana είπε

Δυστυχώς αυτό που κρατάει πίσω αρκετούς είναι ο φόβος ότι αν δώσουν συναίνεση να γίνουν δωρητές κάτι απρόοπτο θα τους συμβεί και τα όργανα τους θα καταλήξουν σε κάποιον πλούσιο που ψάχνει. Ανυπόστατο μεν, αλλά ακούγεται συχνά.

3 ώρες πριν, k0stas1 είπε

Πήρε περίπου 3 ώρες για να εμφανιστεί ο δωρεοσκεπτικιστής. Έπρεπε να παίξω Τζόκερ  🤣 

Η συμβατότητα δεν είναι 2 νεφρά  έχω ένα ψάχνεις και αν είναι αριστερό δίνω και κάτι παραπάνω για same day delivery. Όσο και να πληρώνεις αν δεν υπάρχει διαθέσιμο θα περιμένεις μέχρι και αν βρεθεί 

Και για να το πάω και ένα βήμα παραπάνω άντε και πληρώνει πως εξασφαλίζεται ότι θα είναι ο πρώτος που θα εξυπηρετηθεί ; 😛

Επεξ/σία από Morosana
Δημοσ.
2 hours ago, Hacker?pcs said:

Δείτε και τη δωρεά μυελού των οστών, το μόνο που κάνεις είναι να δίνεις μια μπατονέτα με σάλιο ταχυδρομικά

https://www.xarisezoi.gr/ti-einai/

Ακόμα και αν κληθείς για δωρεά; Διότι έχω διαβάσει ότι η λήψη μυελού είναι επεμβατική και με ρίσκο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...