Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, poulinos είπε

χωρις παρεξηγηση αστο να το κανει κανας αλλος. με αυτα που γραφεις απο την αρχη για αυτο το θεμα εχεις χασει ηδη το νοημα και σορρυ που θα το πω αλλα ειναι σαν να βλεπω 10 χρονων ατομο να εχει ανοιξει το θεμα και οχι εναν ωριμο αποφασισμενο ενηλικα.

για να σε προλαβω.εχω δηλωσει δωρητης εδω και παρα πολλα χρονια. 

σαν τα ατομα που δεν δινουν αιμα γιατι φοβουνται την βελονα και σαν τα ατομα που δεν γινονται δοτες μυελου των οστων γιστι φοβουνται την διαδικασια.

το θεμα εχει ηδη γινει τρολλοθεμα. με καθε καλη διαθεση τα λεω και οχι γισ να μειωσω κανεναν.

το να λες θα παω απο μηχανακι ή να λες μην χαλασει το προσωπο.... no comment. εκτος αν οκ πιστευεις οτι οπως θα πεθανουμε ετσι θα παμε στο afterlife.

ps.πολλες φορες παμε απο κατι που δεν το περιμενουμε.

Εγώ καταλαβαίνω τον ts. Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε αρκετές πιθανότητες να μην πάει καλά. Μεγαλωσα σε μια οικογένεια και μια εποχή που ήταν συνηθισμένο ακόμα και τα μικρά  παιδιά να πήγαινουν σε κηδείες, αγρυπνίες και να τιμούν τους νεκρούς, τώρα απλά πάνε λίγο στην εκκλησία όσοι πάνε. Λόγω τέτοιων βιωματων από ανθρώπους που είτε έφυγαν από κάποιο ατύχημα ή από κάποια ασθένεια που τους είχε παραμορφώσει και επειδή έχω μικρά παιδιά (εκείνη την περίοδο 4 και 8) ήταν μεγαλη μου έγνοια το πώς μπορεί να δείχνω όχι από θέμα ναρκισσισμού αλλά για την τελευταία εικόνα που μπορεί να είχαν από εμένα και θα τα συνοδεύει όπως συνοδεύουν εμένα μνήμες απο κηδείες στην ίδια ηλικία . Εκτός από τα παιδιά ήθελα να προσφέρω μια καλή ανάμνηση και στους γονείς και στη σύζυγο που θα έμενε πίσω και με απασχόλησε, και έκανα και κουβέντα με επαγγελματία. 

• Like 3
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 minutes ago, Morosana said:

Εγώ καταλαβαίνω τον ts. Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε αρκετές πιθανότητες να μην πάει καλά. Μεγαλωσα σε μια οικογένεια και μια εποχή που ήταν συνηθισμένο ακόμα και τα μικρά  παιδιά να πήγαινουν σε κηδείες, αγρυπνίες και να τιμούν τους νεκρούς, τώρα απλά πάνε λίγο στην εκκλησία όσοι πάνε. Λόγω τέτοιων βιωματων από ανθρώπους που είτε έφυγαν από κάποιο ατύχημα ή από κάποια ασθένεια που τους είχε παραμορφώσει και επειδή έχω μικρά παιδιά (εκείνη την περίοδο 4 και 😎 ήταν μεγαλη μου έγνοια το πώς μπορεί να δείχνω όχι από θέμα ναρκισσισμού αλλά για την τελευταία εικόνα που μπορεί να είχαν από εμένα και θα τα συνοδεύει όπως συνοδεύουν εμένα μνήμες απο κηδείες στην ίδια ηλικία . Εκτός από τα παιδιά ήθελα να προσφέρω μια καλή ανάμνηση και στους γονείς και στη σύζυγο που θα έμενε πίσω και με απασχόλησε, και έκανα και κουβέντα με επαγγελματία. 

θα απαντησω σοβαρα. 

δεν χρειαζεται υποχρεωτικα και το θεωρω τραγικο να υποχρεωνεις κατα καποιο τροπο τον αλλον να δει αυτον που πεθανε για μια τελευταια φορα ειδικα τα παιδια δεν βοηθαει καπου. απο εκει και περα πιστευω οτι μεγαλο ρολο στις αναμνησεις παιζει το ποιος ησουν ολα αυτα τα χρονια. ας με δουν διαλυμενο ή ας μην με δουν καθολου.αλλα θα χαιρομουν να ηξερσ οτι ημιυν υποδειγμα διπλα τους και οτι αυτη η τελευταια αναμνηση  θα επισκιαστει απο ολες τις καλες.

διαλυμενος μπορει να εισαι ακομα και χωρις να δωσεις τα οργανα.

δσν ξερω πως να το πω πιο απλα ελπιζω να εγινε κατανοητο.θα χαιρομουν να εχω δωσει τα οργανα μου και να εχω βοηθησει δεκα ατομα και ας με πεταγαν μετα και ας μην γινοταν και κηδεια.

απλα οπως ειπες εχουν μεινει πολλα καταλοιπα απο παλιες εποχες . 

• Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, StamTheMan είπε

απλα σκεφτομαι το ενδεχομενο να αφαιρεσουν τιποτα δερμα απο το προσωπο,δε θα ειναι οτι καλυτερο για τους δικους μου.

Ειμαι δωρητης οργανων.
Μπορεις να επιλεξεις σε τι θα εισια δωρητης, δνε ειναι απαραιτητο σε ολα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

θα απαντησω σοβαρα. 

δεν χρειαζεται υποχρεωτικα και το θεωρω τραγικο να υποχρεωνεις κατα καποιο τροπο τον αλλον να δει αυτον που πεθανε για μια τελευταια φορα ειδικα τα παιδια δεν βοηθαει καπου. απο εκει και περα πιστευω οτι μεγαλο ρολο στις αναμνησεις παιζει το ποιος ησουν ολα αυτα τα χρονια. ας με δουν διαλυμενο ή ας μην με δουν καθολου.αλλα θα χαιρομουν να ηξερσ οτι ημιυν υποδειγμα διπλα τους και οτι αυτη η τελευταια αναμνηση  θα επισκιαστει απο ολες τις καλες.

δσν ξερω πως να το πω πιο απλα ελπιζω να εγινε κατανοητο.θα χαιρομουν να εχω δωσει τα οργανα μου και να εχω βοηθησει δεκα ατομα και ας με πεταγαν μετα και ας μην γινοταν και κηδεια.

Δεν είναι θέμα καταλοίπων, είναι θέμα πεποιθήσεων.

Οπότε όταν «χους ει και εις χουν απελεύσει» δε μπορείς να λες πετάξτε με και μην κάνετε κηδεία.

Και για μένα η ταφή είναι κάπως. Καλά, για εκταφή ειδικά εν έτει 2025 τι να πούμε.

Αλλά αν δε γίνεις σαφής πριν χαιρετίσεις, οι δικοί σου θα κάνουν αυτό που εκείνοι θεωρούν πρέπον.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, poulinos είπε

θα απαντησω σοβαρα. 

Συμφωνώ ότι αφήνεις πολλά περισσότερα από μια τελευταία εικόνα αλλά δυστυχώς αυτή η εικόνα αποτυπώνεται. Δεν.το θεωρώ κατάλοιπο να τιμάει κάποιος ένα νεκρό απεναντίας το βρίσκω πιο ανθρώπινο αυτό που γινόταν τότε που ο νεκρός περνούσε μια τελευταία βραδιά στο σπίτι του, αν ήθελες μπορούσες να περάσεις ώρες και να έκανες τις σκέψεις σου, την περισυλλογή σου, να εφερνες τις αναμνήσεις σου με τον νεκρό  παρά το πέθανες - ψυγείο - τελετή - αντίο. 

• Like 1
Δημοσ.
33 minutes ago, phanispal said:

Δεν είναι θέμα καταλοίπων, είναι θέμα πεποιθήσεων.

Οπότε όταν «χους ει και εις χουν απελεύσει» δε μπορείς να λες πετάξτε με και μην κάνετε κηδεία.

Και για μένα η ταφή είναι κάπως. Καλά, για εκταφή ειδικά εν έτει 2025 τι να πούμε.

Αλλά αν δε γίνεις σαφής πριν χαιρετίσεις, οι δικοί σου θα κάνουν αυτό που εκείνοι θεωρούν πρέπον.

πλεον η ταφη εχει γινει ενας τροπος. α βγαλουν λεφτα καποιοι.οποτε εν ετος 2025  το θεωρο  καταλοιπο. να δινουμε τοσο σημασια στο θανατο και οχι πριν απο αυτον εκτος οπως ειπα αν ο αλλος νομιζει οτι θα συναντησει 100 παρθενες. ειλικρινα ας.με πεταξουν και στη θαλασσα για τροφη στα ψαρια αν πεθανω.με νοιαζει πριν πεθανω . οπως ελεγε ενας φιλος.

οταν πεθανω ας με θαψουν γυμνο με τον κωλο εξω απο το χωμα να παρκαρουν τα ποδηλατα. εχω δηλωσει δωρητης οργανων οπως εγραψα.

και η ταφη και η εκταφη ειναι καπως  ειδικα η εκταφη οπως ειπες. ουτε στο θανατο δεν βρισκεις ηρεμια

34 minutes ago, Morosana said:

Συμφωνώ ότι αφήνεις πολλά περισσότερα από μια τελευταία εικόνα αλλά δυστυχώς αυτή η εικόνα αποτυπώνεται. Δεν.το θεωρώ κατάλοιπο να τιμάει κάποιος ένα νεκρό απεναντίας το βρίσκω πιο ανθρώπινο αυτό που γινόταν τότε που ο νεκρός περνούσε μια τελευταία βραδιά στο σπίτι του, αν ήθελες μπορούσες να περάσεις ώρες και να έκανες τις σκέψεις σου, την περισυλλογή σου, να εφερνες τις αναμνήσεις σου με τον νεκρό  παρά το πέθανες - ψυγείο - τελετή - αντίο. 

θεωρω πιο ανθρωπινο να τιμας τον ανθρωπο σου οσο ειναι εν ζωη και να χαιρεσαι για ολα τα καλα που εκανε.και ακομα μετα θανατον να χαιρεσαι για αυτον για αυτα που σου προσφερε. προσωπικα δεν θελω να σκεφτομαι την κηδεια.δεν υπαρχει κατι ομορφο σε αυτο και οτι γινονται ολα αυτα με ξεπερναει.παραπανω πονο δινουν παρα να τιμανε

life goes on

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

χωρις παρεξηγηση αστο να το κανει κανας αλλος.

Χωρις παρεξηγηση,τι λες ρε μαν;
Θελω να το κανω,το μονο θεμα μου ειναι αυτο που αναφερω.
Τα αλλα κρατα τα για παρτη σου,ειμαι πιο συνειδητοποιημενος απο το μεγαλυτερο ποσοστο και σε μεγαλυτερο ποσοστο.

Ειμαι εθελοντης σε πολλα,εσενα σε πειραξε που εχω εναν ενδοιασμο,τον οποιο συζηταω εδω μεσα;

1 ώρα πριν, poulinos είπε

σαν τα ατομα που δεν δινουν αιμα γιατι φοβουνται την βελονα και σαν τα ατομα που δεν γινονται δοτες μυελου των οστων γιστι φοβουνται την διαδικασια.

Ξεφυγες.

Παντελως ασχετο το ενα με το αλλο.

1 ώρα πριν, vforvaggelis είπε

Μπορεις να επιλεξεις σε τι θα εισια δωρητης, δνε ειναι απαραιτητο σε ολα.

Στη φορμα το ειχε σαν επιλογη,αλλα δεν με αφηνε να το κλικαρω.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, StamTheMan said:

Τα αλλα κρατα τα για παρτη σου,ειμαι πιο συνειδητοποιημενος απο το μεγαλυτερο ποσοστο και σε μεγαλυτερο ποσοστο.

Ειμαι εθελοντης σε πολλα,εσενα σε πειραξε που εχω εναν ενδοιασμο,τον οποιο συζηταω εδω μεσα;

Ξεφυγες.

α.συζητηση κανουμε. για τον ενδοιασμο προτιμω να με δουν παραμορφωμενο και να ξερουν οτι εσωσα 10 ατομα παρα του κουτιου και να μην εχω σωσει δεκα ατομα.εσυ αποφασιζεις.

και να στο πω λιγο πιο χυμα και μου απαντας αν θες.θα ειχες αυτον τον ενδοιασμο ειτε για δωρητης οργανων ειτε για αιμα κτλ αν θα εσωζες πχ το παιδι σου

αυτα απο μενα και δεν τα λεω για να στην πω.

προσωπικα δεν με πειραξε.εσυ αποφασιζεις.αλλα επειδη οπως και εγω οδηγουμε δικυκλο ειδικα στην ελλαδα ξερεις το ποσα μπορουν να γινουν και να μην βρουν ουτε το κρανος μας.και αντιστοιχα ποσοι μπορουν να σωθουν που επαθαν κατι σε τροχαιο απο εναν δωρητη οργανων.

μεταξυ αστειου και σοβαρου επειδη ειπες για μηχανακι.μπορει να μας βρουν και το ποδι μας να ειναι στπ κεφαλι μας.οποτε τζαμπα ανησυχεις για παραμορφωση. και συνηθως οργανα  χρειαζονται.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, poulinos είπε

πλεον η ταφη εχει γινει ενας τροπος. α βγαλουν λεφτα καποιοι.οποτε εν ετος 2025  το θεωρο  καταλοιπο. να δινουμε τοσο σημασια στο θανατο και οχι πριν απο αυτον εκτος οπως ειπα αν ο αλλος νομιζει οτι θα συναντησει 100 παρθενες. ειλικρινα ας.με πεταξουν και στη θαλασσα για τροφη στα ψαρια αν πεθανω.με νοιαζει πριν πεθανω . οπως ελεγε ενας φιλος.

οταν πεθανω ας με θαψουν γυμνο με τον κωλο εξω απο το χωμα να παρκαρουν τα ποδηλατα. εχω δηλωσει δωρητης οργανων οπως εγραψα.

και η ταφη και η εκταφη ειναι καπως  ειδικα η εκταφη οπως ειπες. ουτε στο θανατο δεν βρισκεις ηρεμια

θεωρω πιο ανθρωπινο να τιμας τον ανθρωπο σου οσο ειναι εν ζωη και να χαιρεσαι για ολα τα καλα που εκανε.και ακομα μετα θανατον να χαιρεσαι για αυτον για αυτα που σου προσφερε. προσωπικα δεν θελω να σκεφτομαι την κηδεια.δεν υπαρχει κατι ομορφο σε αυτο και οτι γινονται ολα αυτα με ξεπερναει.παραπανω πονο δινουν παρα να τιμανε

life goes on

Στη ζωή δεν είναι μόνο τα όμορφα, όπως έχουμε μάθει σαν λαός να τιμάμε κάποιον στη χαρά του  πηγαίνοντας πχ στο γάμο του έχουμε μάθει και να τιμάμε στον θάνατο του, να τον χαιρετήσουμε τελευταία φορά και να συμπαρασταθούμε στους δικούς του. Αν για σένα καποιος με το που πεθαίνει σου δημιουργεί τοσο άβολα συναισθήματα που δεν αντέχεις μου θυμίζεις την παροιμία που λέει μας ψόφησε το βόδι τελείωσε η κουμπαριά 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Morosana said:

Στη ζωή δεν είναι μόνο τα όμορφα, όπως έχουμε μάθει σαν λαός να τιμάμε κάποιον στη χαρά του  πηγαίνοντας πχ στο γάμο του έχουμε μάθει και να τιμάμε στον θάνατο του, να τον χαιρετήσουμε τελευταία φορά και να συμπαρασταθούμε στους δικούς του. Αν για σένα καποιος με το που πεθαίνει σου δημιουργεί τοσο άβολα συναισθήματα που δεν αντέχεις μου θυμίζεις την παροιμία που λέει μας ψόφησε το βόδι τελείωσε η κουμπαριά 

να το πω πιο αναλυτικα.

αυτον που αγαπας θα τον τιμησεις και στον θανατο αλλα δεν θα σε νοιαξει πως θα ειναι γιατι τον εζησες ως ανθρωπος και θα σκεφτεσαι τα καλα. οτι τωρα εχουμε φτασει σε καθε κηδεια να ερχονται 500 ατομα και καλα να τιμησουν τον πεθαμενο οταν η τελευταια φορα που τον ειδαν ηταν 20 χρονια πριν ναι με ξεπερναει. αν πεθαινε δικο μου ατομο και εβλεπα 100 αγνωστα ατομα  που και καλα ηρθαν να συμπαρασταθουν οταν ολο τον υπολοιπο καιρο ειναι απων μου μοιαζει σαν ψεμα

.κοινως να βγει η υποχρεωση.

θελω να ειμαι διπλα στον αλλον οσο ζει και οχι ΜΟΝΟ οταν πεθανει.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, poulinos είπε

να το πω πιο αναλυτικα.

αυτον που αγαπας θα τον τιμησεις και στον θανατο αλλα δεν θα σε νοιαξει πως θα ειναι γιατι τον εζησες ως ανθρωπος και θα σκεφτεσαι τα καλα. οτι τωρα εχουμε φτασει σε καθε κηδεια να ερχονται 500 ατομα και καλα να τιμησουν τον πεθαμενο οταν η τελευταια φορα που τον ειδαν ηταν 20 χρονια πριν ναι με ξεπερναει. αν πεθαινε δικο μου ατομο και εβλεπα 100 αγνωστα ατομα  που και καλα ηρθαν να συμπαρασταθουν οταν ολο τον υπολοιπο καιρο ειναι απων μου μοιαζει σαν ψεμα

.κοινως να βγει η υποχρεωση.

θελω να ειμαι διπλα στον αλλον οσο ζει και οχι ΜΟΝΟ οταν πεθανει.

Και η υποχρέωση στη ζωή είναι και από τους 500 υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά το αισθάνονται και όχι για socializing. Όπως έγραψα και για το δικό μου βίωμα το έκανα για τα παιδιά μου τη σύζυγο και τους γονείς μου, ούτε καν για τα αδέρφια μου 

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, Morosana said:

Και η υποχρέωση στη ζωή είναι και από τους 500 υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά το αισθάνονται και όχι για socializing. Όπως έγραψα και για το δικό μου βίωμα το έκανα για τα παιδιά μου τη σύζυγο και τους γονείς μου, ούτε καν για τα αδέρφια μου 

απλα για μενα σκοπος ειναι να το κανεις επειδη το θες οχι επειδη πρεπει.βαρεθηκα με το πρεπει.οπως και με δικαιολογιες για να μην βοηθησει καποιος τον συναθρωπο του .ειναι γενικοτερο  το παραπονο μου.οι μισοι δεν ζουν την ζωη τους και ασχολουνται με τον θανατο που δεν μπορουν να αποφυγουν.  αυτα τα πρεπει...

πισω στο θεμα μας. ειχαν πει καποτε αλλα μαλλον δεν εγινε οτι ολοι θα ειμαστε εθελοντες εκτος αν δηλωσουμε εναντιον.

17 hours ago, StamTheMan said:

Βασει του χαρακτηρα μου,ειναι σιγουρο οτι θα το κανω,απλα σκεφτομαι το ενδεχομενο να αφαιρεσουν τιποτα δερμα απο το προσωπο,δε θα ειναι οτι καλυτερο για τους δικους μου.
Αλλα ναι,σιγουρα θα νιωσουν περηφανοι.

ειπες το πιο σωστο. η τελευταια σου προταση... ολα τα λεφτα.

• Like 2
Δημοσ.

Η συνέχιση της ζωής βρίσκεται στα χέρια μας. Σε μια κοινωνία υπέρ της δωρεάς οργάνων, οι λίστες αναμονής θα εξαλείφονταν και κάθε ασθενής θα έβρισκε μόσχευμα όταν το χρειαζόταν. 

Κατα λέξη αυτά γράφονται το email που μου έστειλε ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων. Όπως έστειλε αυτό το ψεύδος σε εκατομμύρια άλλους συμπολίτες. 

Σοβαρά τώρα;  Με το να στέλνει παραπλανητικους ισχυρισμούς νομίσει θα πείσει να εμπιστευτούμε τον οργανισμό και να γίνουμε δωρητές οργάνων; Το αντίθετο κατάφεραν. 

• Confused 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, k0stas1 είπε

Η συνέχιση της ζωής βρίσκεται στα χέρια μας. Σε μια κοινωνία υπέρ της δωρεάς οργάνων, οι λίστες αναμονής θα εξαλείφονταν και κάθε ασθενής θα έβρισκε μόσχευμα όταν το χρειαζόταν. 

Κατα λέξη αυτά γράφονται το email που μου έστειλε ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων. Όπως έστειλε αυτό το ψεύδος σε εκατομμύρια άλλους συμπολίτες. 

Σοβαρά τώρα;  Με το να στέλνει παραπλανητικους ισχυρισμούς νομίσει θα πείσει να εμπιστευτούμε τον οργανισμό και να γίνουμε δωρητές οργάνων; Το αντίθετο κατάφεραν. 

Μη γίνεις. Απλά πουυυυυ και που, να αφήνεις να σου περνάει από το μυαλό η σκέψη πως κάποτε μπορεί να χρειαστείς μόσχευμα και η ζωή σου να εξαρτάται από μια ατέλειωτη λίστα αναμονής. 

• Like 6
Δημοσ.
Just now, billdanos said:

Μη γίνεις. Απλά πουυυυυ και που, να αφήνεις να σου περνάει από το μυαλό η σκέψη πως κάποτε μπορεί να χρειαστείς μόσχευμα και η ζωή σου να εξαρτάται από μια ατέλειωτη λίστα αναμονής. 

οπως και με τον μυελο οστων

4 minutes ago, k0stas1 said:

μπορεις να μην γινεις μπορεις να μην δινεις καν αιμα και να ευχεσαι να μην πουν οι αλλοι το ιδιο για σενα οταν χρειαστεις κατι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...