Crash24 Δημοσ. χθες στις 09:49 πμ Δημοσ. χθες στις 09:49 πμ Οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών σημείωσαν άνοδο 9,4% σε ετήσια βάση κατά το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τα 75,9 εκατομμύρια συστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC. Η Lenovo εδραιώθηκε για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών, με τις πωλήσεις να σημειώνουν σημαντική ανάκαμψη στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη. Όπως ανακοίνωσαν οι αναλυτές της IDC, οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών εκτοξεύθηκαν κατά 9,4% σε ετήσια βάση κατά το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τις 75,9 εκατομμύρια μονάδες. Η ισχυρή αυτή επίδοση οφείλεται κυρίως στη μετάβαση στα Windows 11 και στην ανάγκη αντικατάστασης μιας παλαιωμένης εγκατεστημένης βάσης συστημάτων. Ωστόσο, η κατανομή των πωλήσεων ανά περιοχή παρουσιάζει σημαντικές διαφορές. Ο Jean Philippe Bouchard, αντιπρόεδρος έρευνας της IDC, τόνισε ότι «ενώ ολόκληρη η αγορά συνεχίζει ένα πολύ ισχυρό έτος, τροφοδοτούμενη από τη μετάβαση στα Windows 11 και την ανάγκη αντικατάστασης μιας παλαιωμένης εγκατεστημένης βάσης, τα αποτελέσματα ανά περιοχή αφηγούνται διαφορετικές ιστορίες». Σύμφωνα με τον Bouchard, η βορειοαμερικανική αγορά συνεχίζει να επηρεάζεται από το σοκ των εισαγωγικών δασμών των ΗΠΑ και από τις μακροοικονομικές αβεβαιότητες. Οι πωλήσεις υπολογιστών στην Αμερική αυξήθηκαν μόλις κατά 1% στο τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με περίπου 14% για τις αγορές EMEA και Ασίας-Ειρηνικού. Όπως αναφέρεται, το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης που κατέγραψε η IDC κατά το τρίμηνο προήλθε από την Ιαπωνία, ενώ η ανάπτυξη σε άλλες περιοχές ήταν «μέτρια». Όσον αφορά τον ίδιο τον Bouchard, η ζήτηση για νεότερους υπολογιστές έτοιμους για Windows 11, αν και υπάρχει, πιθανόν να προωθηθεί καλά μέσα στο 2026. Στην κατάταξη των κορυφαίων κατασκευαστών, η Lenovo ολοκλήρωσε το τρίμηνο ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών παγκοσμίως, για άλλη μια φορά, με 19,4 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 17,3% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία κατάφερε επίσης να κερδίσει μερίδιο έναντι των ανταγωνιστών της, τερματίζοντας το τρίμηνο με μερίδιο αγοράς 25,5%, από 23,8% το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Η HP βρέθηκε και πάλι στη δεύτερη θέση με 15 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν, αύξηση 10,7% σε ετήσια βάση και με περίπου πανομοιότυπο μερίδιο αγοράς 19,8% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Η Dell κατέλαβε την τρίτη θέση με 10,1 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν, αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση, αν και το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε από 14,2% πριν από ένα χρόνο σε 13,3%. Η Apple και η ASUS συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Η Apple πούλησε εκτιμώμενα 6,8 εκατομμύρια υπολογιστές κατά το τρίμηνο, αύξηση 13,7% και με μικρή αύξηση στο 9% του μεριδίου αγοράς. Η ASUS πούλησε 5,9 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 11,4%, και το μερίδιο αγοράς της 7,8% παραμένει περίπου σταθερό σε σύγκριση με πέρυσι. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
kgkaudi Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Lenovo 1η εικάζω λόγω των φθηνών υπολογιστών. Γιατί ότι μηχάνημα έχω πιάσει, τόσο πλαστικό ούτε στην Fischer Price. Ακόμα πάντως σώζεται η κατάσταση γιατι οι υπολογιστές εξαιρούνται των ταριφών. Αν αλλάξει θα φανεί. 1 1 1
Georgios Pappas Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 3 λεπτά πριν, kgkaudi είπε Lenovo 1η εικάζω λόγω των φθηνών υπολογιστών. Γιατί ότι μηχάνημα έχω πιάσει, τόσο πλαστικό ούτε στην Fischer Price. Ακόμα πάντως σώζεται η κατάσταση γιατι οι υπολογιστές εξαιρούνται των ταριφών. Αν αλλάξει θα φανεί. Lenovo δεν τα λές και τόσο φτηνά. Εχω 2. Ειναι ομορφα laptop. 2
ScorpioX777 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Λογικο ηταν με τους εκβιασμους και τα μηνυματα της Microsoft για τις ενημερωσεις ασφαλειας των 10 , πολλοι "ησυχοκεφαλακηδες" ενεδωσαν... 1 2
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 8 λεπτά πριν, kgkaudi είπε Lenovo 1η εικάζω λόγω των φθηνών υπολογιστών. Γιατί ότι μηχάνημα έχω πιάσει, τόσο πλαστικό ούτε στην Fischer Price. Ακόμα πάντως σώζεται η κατάσταση γιατι οι υπολογιστές εξαιρούνται των ταριφών. Αν αλλάξει θα φανεί. Σιγουρα λες για μοντελα εκτος ThinkPad 3
Huruduru Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 7 λεπτά πριν, Georgios Pappas είπε Lenovo δεν τα λές και τόσο φτηνά. Εχω 2. Ειναι ομορφα laptop. Ενδιαφέρον θα ήταν να βλέπαμε πως μοιράζονται τα ποσοστά σε εύρος τιμών. Δηλαδή τι ποσοστό αγόρασε ένα καλό Laptop και τι ποσοστό ένα low-end. Το ποσοστό πχ της Apple που είναι πάνω από την ASUS είναι προφανώς στην High-End κατηγορία καθώς δεν πουλάνε πλέον αδύναμα Laptop με τους M-Silicon. Για την Microsoft σε κάθε περίπτωση είναι win-win, γιατί αυτοί θέλουν ποσοστό Software (Άδειες) και όχι πωλήσεις Hardware καθώς αυτό είναι το Business Model τους. 1
gianniskks Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Η Lenovo βγάζει μια χαρά laptop. Ενας γνωστός μου πήρε ένα gaming laptop και ήταν ιδιαίτερα αξιόλογο και στο gaming και σε άλλες χρήσεις. Πλαστικό μεν αλλά η τιμή ήταν τέτοια που δεν θα περίμενε κάποιος κάτι διαφορετικό. Η ΗΡ που για κάποιον λόγο πολλοί την κράζουν, παραμένει δεύτερη και προσωπικά έχω πολύ καλές εμπειρίες με τους υπολογιστές της (και τους εκτυπωτές αλλά άσχετο). Η apple πρέπει να φρεσκάρει την entry level επιλογή της, το ΜΒΑ Μ1 πάλιωσε και αυτό φαίνεται, διαβάζω ότι αναμένεται σύντομα ένα «φθηνο» laptop προς αντικατάσταση του Μ1. Η αύξηση στις πωλήσεις είναι αναμενόμενη. Από το μπαμ του Covid πέρασαν 5,5 χρόνια οπότε πολλά μηχανήματα βαίνουν προς αντικατάσταση πλέον. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από gianniskks 1
Marcos_Aurilius Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kgkaudi said: Lenovo 1η εικάζω λόγω των φθηνών υπολογιστών. Γιατί ότι μηχάνημα έχω πιάσει, τόσο πλαστικό ούτε στην Fischer Price. Ακόμα πάντως σώζεται η κατάσταση γιατι οι υπολογιστές εξαιρούνται των ταριφών. Αν αλλάξει θα φανεί. Διάβασα λίγο βιαστικά το άρθρο, και δεν ξέρω αν μιλάμε μόνο για laptops, ή παρασυρθήκαμε από την φωτογραφία. Πάντως στην σχολή έχω καμιά 80αριά desktops Lenovo ThinkCentre, στιβαρά και ποιοτικότατα και 5-6 χρόνια τώρα ούτε ένα από αυτά δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Απλώς για να υπάρχει και η άλλη πλευρά. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Marcos_Aurilius
kgkaudi Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 9 minutes ago, Marcos_Aurilius said: Διάβασα λίγο βιαστικά το άρθρο, και δεν ξέρω αν μιλάμε μόνο για laptops, ή παρασυρθήκαμε από την φωτογραφία. Πάντως στην σχολή έχω καμιά 80αριά desktops Lenovo ThinkCentre, στιβαρά και ποιοτικότατα και 5-6 χρόνια τώρα ούτε ένα από αυτά δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Απλώς για να υπάρχει και η άλλη πλευρά. Μιλά γενικά. Για ταβάνι 700 ευρώ είναι σούπερ, αλλά για 1000αρι ή και παραπάνω που είδα στο ίντερνετ, αν πας σε gaming laptop, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές. Κάτοχος Omen με 3070, τόσα χρόνια παίζει τα πάντα στο Ultra, με την θερμοκρασία κάτω από τα 70. 1 hour ago, Georgios Pappas said: Lenovo δεν τα λές και τόσο φτηνά. Εχω 2. Ειναι ομορφα laptop. Έχει και κάτω από 700. Είδα κριτικές για οικονομικά λάπτοπ, η λίστα είναι γεμάτη Lenovo. Για ακριβότερα μοντέλα όμως, έχεις άλλες επιλογές από αλουμίνιο.
chrisxkar Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kgkaudi said: Lenovo 1η εικάζω λόγω των φθηνών υπολογιστών. Γιατί ότι μηχάνημα έχω πιάσει, τόσο πλαστικό ούτε στην Fischer Price. Ακόμα πάντως σώζεται η κατάσταση γιατι οι υπολογιστές εξαιρούνται των ταριφών. Αν αλλάξει θα φανεί. Γιατί η lenovo δεν φτιάχνει με σκελετό αλουμινίου? Εμένα τα idealpad pro 5 μου φαινονται πολύ ωραία πάντως και σε καλή τιμή Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από chrisxkar
kinitos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ειναι αυτό που λέμε πως ο ένας βοηθά τον αλλο. Μπαίνει η Microsoft μπροστά βάζει απαιτήσεις που ξέρουν οτι δεν καλυπτονται ,αφού βλέπουν τι τρέχει γιαυτό παίρνει και επίσημα τα στοιχεία του κάθε μηχανήματος, με οτι πρόσχημα θες και η ασφάλεια ειναι και καλά η οχι ο πρώτος λόγος. Και έτσι ξεκινάνε να πουλάνε οι άλλοι. Όπως και στα παιχνίδια πχ cod ,bf,fifa που μπορει να έχουν την ιδια μηχανη γραφικών χρόνια με μικρες αλλαγές αλλα κάθε χρόνο ζητάνε την καλή η καλύτερη κάρτα της νέας χρονιάς για να παίξουν φουλ και σμουθ και έτσι υπάρχει η καταναλωτική ανάγκη. Η εξαναγκασμός 1 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 53 λεπτά πριν, gianniskks είπε Η Lenovo βγάζει μια χαρά laptop. Ενας γνωστός μου πήρε ένα gaming laptop και ήταν ιδιαίτερα αξιόλογο και στο gaming και σε άλλες χρήσεις. Πλαστικό μεν αλλά η τιμή ήταν τέτοια που δεν θα περίμενε κάποιος κάτι διαφορετικό. Η ΗΡ που για κάποιον λόγο πολλοί την κράζουν, παραμένει δεύτερη και προσωπικά έχω πολύ καλές εμπειρίες με τους υπολογιστές της (και τους εκτυπωτές αλλά άσχετο). Η apple πρέπει να φρεσκάρει την entry level επιλογή της, το ΜΒΑ Μ1 πάλιωσε και αυτό φαίνεται, διαβάζω ότι αναμένεται σύντομα ένα «φθηνο» laptop προς αντικατάσταση του Μ1. Η αύξηση στις πωλήσεις είναι αναμενόμενη. Από το μπαμ του Covid πέρασαν 5,5 χρόνια οπότε πολλά μηχανήματα βαίνουν προς αντικατάσταση πλέον. Ποιος M1? Αυτή τη στιγμή πωλούνται M4 Macbook Air Online στα 950€, πριν κανένα μήνα στα 849€ και στα 1170€ με 512GB χώρο. Μια χαρά τιμές είναι. Άμα μάλιστα θέλει κανείς κάτι οικονομικό πάει σε Mac Mini M4 560€ με 256GB (αποσπώμενο SSD) και με 512GB στα 795€ 1
cpc464 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μάλλον αντικαθιστούν τα πολύ παλιά,το έκανα και εγώ με μηχανήματα πάνω απο δεκαετία,μάλιστα πολλά τα αλλάξαμε με λάπτοπ της Lenovo γιατί έδινε τιμή κάτω απο 500 € και τα παίρναμε άμεσα,εάν ήταν παραπάνω είχε διαδικασία που αφορούσε τον λογιστή,είναι αρκετά καλά για τα λεφτά τους,πλαστικό δε αλλα σε αυτά τα χρήματα πλαστικό μόνο παίρνεις. Αυτό που για εμένα πάντα αποτελεί έκπληξη είναι ότι στον τομέα των σταθερών η HP και η Dell πουλάνε εδώ και δεκαετίες, υποθέτω λόγω καλής στήριξης γιατί τα μηχανήματα τους κοστίζουν όσο ένα custom των ίδιων χρημάτων αλλά σε ποιότητα hardware είναι πολύ κατώτερά.
oldnew Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 8 minutes ago, cpc464 said: . Αυτό που για εμένα πάντα αποτελεί έκπληξη είναι ότι στον τομέα των σταθερών η HP και η Dell πουλάνε εδώ και δεκαετίες, υποθέτω λόγω καλής στήριξης γιατί τα μηχανήματα τους κοστίζουν όσο ένα custom των ίδιων χρημάτων αλλά σε ποιότητα hardware είναι πολύ κατώτερά. Είχαν αλλάξει λίγο τα πράγματα τελευταία, βγάζανε κατι προσφορές, κυρίως παίρνοντας φτηνά τις κάρτες γραφικών, όπου σου έβγαινε φθηνότερα απο το να το στήσεις μονος σου. 1
cpc464 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 11 minutes ago, oldnew said: Είχαν αλλάξει λίγο τα πράγματα τελευταία, βγάζανε κατι προσφορές, κυρίως παίρνοντας φτηνά τις κάρτες γραφικών, όπου σου έβγαινε φθηνότερα απο το να το στήσεις μονος σου. Το θυμάμαι αυτό, που έπαιρναν μηχανήματα οι scalper και μετά πούλαγαν μηχάνημα με ενσωματωμένα γραφικά και "μεταχειρισμένη ελαφρά" gpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα