DexterWhite Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι με συμφέρει να κάνω. Έχω στην άκρη περιπου 40.000 ευρώ και ήδη διαθέτω ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο 30 τ.μ. κεντρο αθηνας οπου μενω αυτη την στιγμη, το οποίο: Εκτιμάται γύρω στις 57.000 ευρώ Ενοικιάζεται για 350–370 ευρώ/μήνα Είμαι 32 ετών και σκέφτομαι να προχωρήσω σε επιπλέον αγορά ακινήτου, για να αναβαθμισω λιγο το βιοτικο μου επιπεδο. Συγγενείς μου μου προσφέρουν ένα διαμέρισμα 56 τ.μ., 3ος όροφος, κατασκευής 1978, στην τιμή των 90.000 ευρώ. (ιδια περιοχη) Αν αποφασίσω να το αγοράσω: Θα χρειαστώ στεγαστικό δάνειο 80.000 ευρώ Η δόση θα είναι περίπου 430 ευρώ/μήνα (αφου εχω ηδη αφαιρεσει το ενοικειο που θα λαμβανω απο το ημιυπογειο) Σκοπός είναι να αποπληρωθεί σε 8–10 χρόνια, και να μου μείνουν δύο ακίνητα Όμως υπάρχουν κάποια θέματα που με προβληματίζουν: Το διαμέρισμα χρειάζεται ανακαίνιση, η οποία υπολογίζω ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 25.000 ευρώ Από τα 40.000 € που διαθέτω, θα χρειαστεί να καλύψω και την ανακαίνιση αλλά και τα έξοδα δανείου / συμβολαιογράφου / φόρων, οπότε ουσιαστικά θα “μηδενίσω” το κεφάλαιό μου Το σπίτι δεν είναι κατάλληλο για οικογένεια, εχει ενα δωματιο (περιμενω μηχανικο να το δει να μου πει αν μπορει να γινει η κουζινα 2ο δωματιο, και το σαλονι να γινει σαλονοκουζινα, αλλα πολυ δυσκολο ειναι μικρος ο χωρος) – οπότε αν θελήσω σε λίγα χρόνια να πάω σε μεγαλύτερο, θα πρέπει να ξαναρχίσω από το μηδέν να μαζεύω χρήματα. Ισως τοτε πουλαω το ημιυπογειο και ξαναπαιρνω δανειο? το δίλημμα είναι: Να το πάρω τώρα και να το δω ως ιδιοκατοίκηση για τωρα και ως επένδυση για αργοτερα, ή Να περιμένω να μαζεψω κιαλλα χρηματα, για κάτι μεγαλύτερο αργότερα, διατηρώντας το κεφάλαιό μου; Το προβλημα εδω, ειναι οτι θα χρειαστω πολυ μεγαλυτερη δοση δανειου η οποια θα με δεσμευσει για 25-30 χρονια πραγμα που με φοβιζει καπως. Κάθε συμβουλή, εμπειρία ή άποψη ευπρόσδεκτη – ειδικά από όσους έχουν περάσει κάτι παρόμοιο!
dsi44 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες δεν υπαρχει σωστη συμβουλη. αμα θες να προχωρησεις τη ζωη σου στο επομενο σταδιο πρεπει να μετακομισεις .
Morosana Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Ο κανόνας είναι απλός. Το μεγάλο σπίτι αν θες μικραίνει το μικρό όσο και να θες δε μεγαλώνει 1 1
DexterWhite Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μόλις τώρα, Morosana είπε Ο κανόνας είναι απλός. Το μεγάλο σπίτι αν θες μικραίνει το μικρό όσο και να θες δε μεγαλώνει πως θα μικρινει απο την στιγμη που θα ειμαι δεσμευμενος με ενα μεγαλο δανειο?
Morosana Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 4 λεπτά πριν, DexterWhite είπε πως θα μικρινει απο την στιγμη που θα ειμαι δεσμευμενος με ενα μεγαλο δανειο? Όσο είσαι 30αρης χωρίς οικογένεια μπορείς να απομονώσεις κάποιο δωμάτιο και να το φέρεις στα μέτρα σου. Αν πας σε κάτι μικρό και στο μέλλον κάνεις οικογένεια και αλλάξουν οι στεγαστικές σου ανάγκες δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα.
vamvakoolas Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες με λιγα λογια : -ειναι μικρο το διαμερισμα γενικως μιας και μπορει να φιλοξενησει μεγιστο 2 ατομα (σε οτι συνεπαγεται για το μελλον) -Η τιμη γενικως επισης ειναι ακριβη αλλα εξαρταται απο περιοχη αν εχει παροχες (γκαραζ/αποθηκη/ηλιακο κτλ) Εγω ισως να κοιταγα στην ελευθερη αγορα να δω τι παιζει και αποτι καταλαβα απο τα γραφομενα μαλλον πανω απο 70τμ.. (καλυτερα να μη μπλεκεις με συγγενεις ή σπιτια απο κατασχεσεις) 1
kostasbm Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες άλλο να πάρεις δάνειο τώρα στα 32 σου και άλλο όταν θα είσαι 40..........όταν βάλεις ένα διάστημα 20 ετιάς για εξόφληση....... αν πάρεις σπίτι που θέλει ανακαίνιση μπορεί να σε βγάλει τελείως εκτός προγράμματος....γιατί όσο σκάβεις τόσο προκύπτουν προβληματα βέβαια το τέλειο είναι να πετύχεις καλή τιμή πώλησης του υπάρχοντος και να μπεις στο νέο που θα θέλει ελάχιστα να κανείς (θέρμανση,ψυξη π.χ) και να ανεβασει το βιοτικό σου επίπεδο....ένα άλλο για μένα είναι η ηχομόνωση που υστερούν πολλά διαμερίσματα και θεωρώ το νούμερο ένα μετά την ηλικία του..
Nokia3210 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες μην κανεις τιποτα στην χωρα μας...πουλα τα ολα, φυγε εξωτερικο, βρες εκει γυναικα, καντε εκει οικογενεια. 5 1 1
@sterios Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Αν έχεις στα άμεσα πλάνα οικογένεια τότε δεν αξίζει. Αν δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι τέτοιο, στην θέση σου θα το προχωρούσα. Γενικά τα μικρά σπίτια φεύγουν εύκολα, σε περίπτωση που θέλεις να το πουλήσεις αργότερα για να πας σε κάτι μεγαλύτερο, οπότε μην σε ανησυχεί και τόσο αυτή η αγορά. Δεν μας έδωσες δυο πληροφορίες που έχουν επίσης νόημα, για την τελική απόφαση. Το σπίτι αυτό είναι σε προνομιακή τιμή σε σχέση με το τι υπάρχει στην αγορά τώρα στην περιοχή που ψάχνεις, δηλαδή είναι ευκαιρία; Επίσης το μελλοντικό δάνειο θα είναι μικρότερο από το 30% του εισοδήματος σου; (μέσα στο είσοδημα μην υπολογίσεις το τι λαμβάνεις τώρα σαν ενοίκιο).
DexterWhite Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 λεπτό πριν, @sterios είπε Αν έχεις στα άμεσα πλάνα οικογένεια τότε δεν αξίζει. Αν δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι τέτοιο, στην θέση σου θα το προχωρούσα. Γενικά τα μικρά σπίτια φεύγουν εύκολα, σε περίπτωση που θέλεις να το πουλήσεις αργότερα για να πας σε κάτι μεγαλύτερο, οπότε μην σε ανησυχεί και τόσο αυτή η αγορά. Δεν μας έδωσες δυο πληροφορίες που έχουν επίσης νόημα, για την τελική απόφαση. Το σπίτι αυτό είναι σε προνομιακή τιμή σε σχέση με το τι υπάρχει στην αγορά τώρα στην περιοχή που ψάχνεις, δηλαδή είναι ευκαιρία; Επίσης το μελλοντικό δάνειο θα είναι μικρότερο από το 30% του εισοδήματος σου; (μέσα στο είσοδημα μην υπολογίσεις το τι λαμβάνεις τώρα σαν ενοίκιο). Ειναι σε καλη τιμη ναι. Οχι κατι σουπερ τρελο, νομιζω 20.000 κατω απο την αγορα που παιζει τωρα. Για το μελλοντικο δανειο, αν αναφερεσαι στο υποθετικο σεναριο που θα ξαναπαρω δανειο για το επομενο σπιτι, δεν το ξερω αυτο γιατι δεν ξερω τι μισθο θα εχω εκεινη τη περιοδο. Οικογενεια (παιδι) σκεφτομαι να κανω στα επομενα 5 χρονια. Μεχρι και να γινει 3-4 ομως το παιδι, νομιζω το μικρο διαμερισμα κανει την δουλεια του.
@sterios Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 minutes ago, DexterWhite said: Ειναι σε καλη τιμη ναι. Οχι κατι σουπερ τρελο, νομιζω 20.000 κατω απο την αγορα που παιζει τωρα. Για το μελλοντικο δανειο, αν αναφερεσαι στο υποθετικο σεναριο που θα ξαναπαρω δανειο για το επομενο σπιτι, δεν το ξερω αυτο γιατι δεν ξερω τι μισθο θα εχω εκεινη τη περιοδο. Οικογενεια (παιδι) σκεφτομαι να κανω στα επομενα 5 χρονια. Μεχρι και να γινει 3-4 ομως το παιδι, νομιζω το μικρο διαμερισμα κανει την δουλεια του. Ωραία σε σχέση με το τωρινό σου εισοδημα ποσο % θα ειναι το υποτιθέμενο δάνειο; Τώρα είσαι σε ενοίκιο και αν ναι πόσο δίνεις; Γενικά τα 56τμ ειναι στριμωχτά για οικογένεια, αλλά με σουπερ διαμόρφωση μπορεί να γίνει δουλειά.
Nabuko Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Tώρα έχεις 1 σπίτι. Σε 8-10 χρόνια θα έχεις 2 σπίτια. Με 2 σπίτια ή τα πουλάς και χρηματοδοτείς αγορά μεγαλύτερου ή τα νοικιάζεις και με τα ενοίκια + ενδεχομένως και κάτι από την τσέπη σου πληρώνεις τη δόση αφού αγοράσεις κάτι μεγαλύτερο. Και όπως τα λες σε 10 χρόνια θα υπάρχει και δεύτερος μισθός από τη σύζυγο αλλά δεν τον υπολογίζω για παν ενδεχόμενο. 5
costas2025 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 59 λεπτά πριν, DexterWhite είπε Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι με συμφέρει να κάνω. Έχω στην άκρη περιπου 40.000 ευρώ και ήδη διαθέτω ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο 30 τ.μ. κεντρο αθηνας οπου μενω αυτη την στιγμη, το οποίο: Εκτιμάται γύρω στις 57.000 ευρώ Ενοικιάζεται για 350–370 ευρώ/μήνα Είμαι 32 ετών και σκέφτομαι να προχωρήσω σε επιπλέον αγορά ακινήτου, για να αναβαθμισω λιγο το βιοτικο μου επιπεδο. Συγγενείς μου μου προσφέρουν ένα διαμέρισμα 56 τ.μ., 3ος όροφος, κατασκευής 1978, στην τιμή των 90.000 ευρώ. (ιδια περιοχη) Αν αποφασίσω να το αγοράσω: Θα χρειαστώ στεγαστικό δάνειο 80.000 ευρώ Η δόση θα είναι περίπου 430 ευρώ/μήνα (αφου εχω ηδη αφαιρεσει το ενοικειο που θα λαμβανω απο το ημιυπογειο) Σκοπός είναι να αποπληρωθεί σε 8–10 χρόνια, και να μου μείνουν δύο ακίνητα Όμως υπάρχουν κάποια θέματα που με προβληματίζουν: Το διαμέρισμα χρειάζεται ανακαίνιση, η οποία υπολογίζω ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 25.000 ευρώ Από τα 40.000 € που διαθέτω, θα χρειαστεί να καλύψω και την ανακαίνιση αλλά και τα έξοδα δανείου / συμβολαιογράφου / φόρων, οπότε ουσιαστικά θα “μηδενίσω” το κεφάλαιό μου Το σπίτι δεν είναι κατάλληλο για οικογένεια, εχει ενα δωματιο (περιμενω μηχανικο να το δει να μου πει αν μπορει να γινει η κουζινα 2ο δωματιο, και το σαλονι να γινει σαλονοκουζινα, αλλα πολυ δυσκολο ειναι μικρος ο χωρος) – οπότε αν θελήσω σε λίγα χρόνια να πάω σε μεγαλύτερο, θα πρέπει να ξαναρχίσω από το μηδέν να μαζεύω χρήματα. Ισως τοτε πουλαω το ημιυπογειο και ξαναπαιρνω δανειο? το δίλημμα είναι: Να το πάρω τώρα και να το δω ως ιδιοκατοίκηση για τωρα και ως επένδυση για αργοτερα, ή Να περιμένω να μαζεψω κιαλλα χρηματα, για κάτι μεγαλύτερο αργότερα, διατηρώντας το κεφάλαιό μου; Το προβλημα εδω, ειναι οτι θα χρειαστω πολυ μεγαλυτερη δοση δανειου η οποια θα με δεσμευσει για 25-30 χρονια πραγμα που με φοβιζει καπως. Κάθε συμβουλή, εμπειρία ή άποψη ευπρόσδεκτη – ειδικά από όσους έχουν περάσει κάτι παρόμοιο! Κακη εποχη για αγορα οταν οι τιμες ειναι στο θεο. 1
DexterWhite Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 6 ώρες 5 λεπτά πριν, @sterios είπε Ωραία σε σχέση με το τωρινό σου εισοδημα ποσο % θα ειναι το υποτιθέμενο δάνειο; Τώρα είσαι σε ενοίκιο και αν ναι πόσο δίνεις; Γενικά τα 56τμ ειναι στριμωχτά για οικογένεια, αλλά με σουπερ διαμόρφωση μπορεί να γίνει δουλειά. Τωρα μενω στο διαμερισμα που ηδη εχω (ειναι δικο μου), το εχω γραψει στο αρχικο ποστ. Το δανειο νομιζω βγαινει 35%, για αποπληρωμη 8-10 χρονια. 7 λεπτά πριν, Nabuko είπε Tώρα έχεις 1 σπίτι. Σε 8-10 χρόνια θα έχεις 2 σπίτια. Με 2 σπίτια ή τα πουλάς και χρηματοδοτείς αγορά μεγαλύτερου ή τα νοικιάζεις και με τα ενοίκια + ενδεχομένως και κάτι από την τσέπη σου πληρώνεις τη δόση αφού αγοράσεις κάτι μεγαλύτερο. Και όπως τα λες σε 10 χρόνια θα υπάρχει και δεύτερος μισθός από τη σύζυγο αλλά δεν τον υπολογίζω για παν ενδεχόμενο. Αυτο ειναι κι εμενα το σκεπτικο μου.. προ τα εκει τεινω νομιζω 2
@sterios Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Ωπ συγνώμη τώρα είδα ότι λες στο αρχικό ποστ ότι μένεις σε δικό σου σπίτι. Με αυτά που λες και στην κατάσταση που είσαι θα το προχωρούσα. 20κ κάτω από την αγορά και ενδεχομένως χωρίς μεσιτικά είναι καλή περίπτωση. Σε 8 χρόνια αν το πλάνο σου να αποπληρώσεις το νέο σπίτι πιάσει, θα εισαι σε καλή φάση, περίπου 200κ σε αξία σπιτιών και μηδέν υποχρεώσεις. Επίσης αφου μένεις σε δικό σου ακίνητο θα μπορέσεις να κάνεις την ανακαίνιση με το πάσο σου και πάνω από όλα σωστά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα