Neptu Δημοσ. Σάββατο στις 06:24 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:24 μμ επι ευκαιρίας μιας και αγόρασα ενα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών για το αυτοκίνητο, αναρωτιέμαι πόσοι απο σας έχετε και πακετάκι και κυρίως πόσοι έχετε σοβαρό πακέτο και όχι χαρτομάντηλα και χανζαπλαστ Θυμάμαι όταν είχα πάρει το αυτοκίνητο είχε ένα τσαντάκι με ένα πακέτο χαρτομάντηλα κάτι χανζαπλαστ, και ναμτηλάκια με οινόπνευμα. Για γέλια δηλαδή. Επίσης και σε όσους από τους γνωστούς μου έχω δει, ζήτημα να έχουν και καμια γάζα παραπάνω. Εσείς λοιπόν έχετε φαρμακείο; Τι περιέχει; Τι θεωρείτε πως πρέπει να περιέχει; Spoiler
The_Judas Δημοσ. Σάββατο στις 07:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:03 μμ γαζες, κουβερτα, αιμοστατικά, μπεταντιν, οινοπνευμα, ψαλιδακι, επιδεσμοι, λευκοπλαστ.. και φυσικα αλλαγη μετα απο λιγα χρονια γιατί ληγουν. 1
smpt Δημοσ. Σάββατο στις 07:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:40 μμ Έχει τώρα στο Lidl. Έχει μέσα ό,τι χρειάζεται για τα βασικά. Αν θέλεις, βάζεις και ένα Betadine και ένα οινόπνευμα. https://www.lidl-hellas.gr/p/sensiplast-tsantaki-proton-voiteion-aytokinitoy/p10063388 3
Haldol Δημοσ. Σάββατο στις 07:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:46 μμ Εγώ έχω αυτό. Μου φαίνεται αρκετά πλήρες, όχι ότι είμαι γνώστης.
tutuyo Δημοσ. Σάββατο στις 09:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:04 μμ 1 hour ago, smpt said: Έχει τώρα στο Lidl. Έχει μέσα ό,τι χρειάζεται για τα βασικά. Αν θέλεις, βάζεις και ένα Betadine και ένα οινόπνευμα. https://www.lidl-hellas.gr/p/sensiplast-tsantaki-proton-voiteion-aytokinitoy/p10063388 Καλη φαση
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 09:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:06 μμ 1 ώρα πριν, smpt είπε Έχει τώρα στο Lidl. Έχει μέσα ό,τι χρειάζεται για τα βασικά. Αν θέλεις, βάζεις και ένα Betadine και ένα οινόπνευμα. https://www.lidl-hellas.gr/p/sensiplast-tsantaki-proton-voiteion-aytokinitoy/p10063388 αυτό έχω πάρει και εγώ. 2
panosno1com Δημοσ. Κυριακή στις 07:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:09 μμ 23 ώρες πριν, smpt είπε Έχει τώρα στο Lidl. Έχει μέσα ό,τι χρειάζεται για τα βασικά. Αν θέλεις, βάζεις και ένα Betadine και ένα οινόπνευμα. https://www.lidl-hellas.gr/p/sensiplast-tsantaki-proton-voiteion-aytokinitoy/p10063388 22 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε αυτό έχω πάρει και εγώ. Μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω τι εχει μεσα ? Ευχαριστώ:)
smpt Δημοσ. Κυριακή στις 07:35 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:35 μμ (επεξεργασμένο) κάποια είναι εμποτισμένα σε αλκοόλη. αν προλάβω και δεν εχω πετάξει το χαρτί που είχε μέσα θα το ανεβάσω. Με οδηγίες πρώτων βοηθειών Ανταποκρίνεται στο νέο πρότυπο DIN 13164:2022 12 πρακτικές εσωτερικές θήκες με εικονογράμματα Με δύο ιατρικές μάσκες προσώπου 44 τεμαχίων Τσαντάκι με φερμουάρ από ανθεκτικό, υδροαπωθητικό νάιλον υλικό Συμπεριλαμβάνονται: σετ επιθεμάτων για μικροτραυματισμούς, κουβέρτα διάσωσης, επίδεσμοι, επίδεσμοι στερέωσης, κομπρέσες τραυμάτων, γάντια μιας χρήσης κ.ά. Διαστάσεις: περ. 22 x 12 x 6,5 cm (Π x Υ x Β) Επεξ/σία Κυριακή στις 07:36 μμ από smpt
StamTheMan Δημοσ. Κυριακή στις 07:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:37 μμ 23 ώρες πριν, smpt είπε Έχει τώρα στο Lidl. 99% απο εκει το πηρε και του ηρθε η ιδεα για το νημα
Neptu Δημοσ. Κυριακή στις 07:52 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:52 μμ (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, StamTheMan είπε 99% απο εκει το πηρε και του ηρθε η ιδεα για το νημα Όχι. Από temu. Δεν είχα δει καν ότι έχει το lidl. Φαίνεται και στη φωτογραφία που ανεβασα. Είναι άλλο τσαντάκι Επεξ/σία Κυριακή στις 07:53 μμ από Neptu
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 07:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:56 μμ 4 λεπτά πριν, Neptu είπε Όχι. Από temu. Δεν είχα δει καν ότι έχει το lidl. Γιατί απο τεμού;Τι έχει μέσα αυτό;
bill999r Δημοσ. Κυριακή στις 08:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:00 μμ (επεξεργασμένο) Γενικά ένα φαρμακείο αυτοκινήτου πέρα από μια γάζα και μερικά χανζαπλαστ θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει πολλά περισσότερα, καθώς με το αυτοκίνητο πάμε πρακτικά παντού και μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Από διακοπές στη θάλασσα κ στο βουνό, πολλές φορές σε απομακρυσμένα σημεία αλλά ακόμα και σε πολυσύχναστα σημεία, ένα καλα οργανωμένο φαρμακείο ίσως σώσει την ζωή την δική μας ή την ζωή κάποιου άλλου. Στο δικό μου φαρμακείο υπάρχουν τα εξής : Γάζες Αιμοστατικό βαμβάκι Ελαστικοί επίδεσμοι Betadine Φυσιολογικός ορός σε αμπούλες. Φυσιολογικός ορός 100 ml Συσκευή όρου. Σύριγγες Γάντια μιας χρήσης Ψαλιδι Λευκοπλαστ και Τουρνικε αιμοστατικος Αλοιφή αντισταμινικη Μερικά χάπια κορτιζόνης και αντιισταμινικά 2 μεγάλα ραματα και ένα αποστειρωμενο χειρουργικό σετ μιας χρήσης. 2 νυστερακια μιας χρήσης. Ένας στοματοφαρυγγικος αγωγός. Αμπούλες ενδοφλέβιας χορήγησης fenistil, κορτιζόνης και το βασικότερο ανδρεναλινης. Ξέρω ότι τα τελευταία είναι πολύ εξεζητημένα αλλά λόγω επαγγέλματος έχω την ανάλογη εμπειρία για την σωστή χρήση τους. Όμως θεωρώ ότι οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να μάθει με ασφάλεια πως να τα χρησιμοποιήσει σε κατάσταση ανάγκης. Ειδικά για τη χρήση ανδρεναλινης, ειδικά σε περίπτωση αλλεργικου σοκ, μπορεί ο οποιοσδήποτε με μια απλή σύριγγα ισνουλινης και έχοντας στο φαρμακείο του το αντίστοιχο πινακακι δοσολογιων παιδιών - ενηλίκων να σώσει την ζωή κάποιου απλά με μια ενδομυϊκή ένεση. Αν γκουγκλαρετε τα παραπάνω υλικά ξεχωριστά θα δείτε ότι το κόστος είναι πολύ μικρότερο από ένα φαρμακείο του εμπορίου. Επίσης ο όγκος που πιάνει το συγκεκριμένο σετ είναι πολύ μικρός. Αντικειμενικά πάντως ο σοβαρότερος κίνδυνος που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει είναι η αιμορραγία (αιμοστατικος τουρνικε) ή το αναφυλακτικό σοκ. Αν είστε εξοπλισμένοι για να κερδίσετε χρόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις , μέχρι δηλαδή να έρθει το ασθενοφόρο κοντά σας, θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. Και μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση που κάποιος κινδύνευει καλύτερα να κάνετε κάτι , εφόσον γνωρίζετε, από το να μην κάνετε τίποτα. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:02 μμ από bill999r 2
Neptu Δημοσ. Κυριακή στις 08:05 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 08:05 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί απο τεμού;Τι έχει μέσα αυτό; ότι έχουν όλα πάνω κάτω. Αυτό Μου το πέταξε μπροστά. θυμήθηκα ότι έπερεπε να αλλάξω αυτό που είχα (δεν είχα βασικά) και το πήρα. Με αφορμή αυτό και σκεπτόμενος ότι δεν έχω δει σε κανέναν γνωστό να έχει φαρμακείο, άνοιξα το θέμα. Το να έχεις μια γάζα και μαντηλάκια δεν είναι φαρμακείο. Και επίσης λέω να προσθέσω κάτι άλλο που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο το οποίο δε περιλαμβάνεται Επεξ/σία Κυριακή στις 08:08 μμ από Neptu
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 08:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:08 μμ 1 λεπτό πριν, Neptu είπε ότι έχουν όλα πάνω κάτω. Αυτό This item was discontinued Ξεπούλησαν μάλλον.
Neptu Δημοσ. Κυριακή στις 08:11 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 08:11 μμ 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε This item was discontinued Ξεπούλησαν μάλλον. αν ψάξεις θα το βρεις. εμένα μου το βγάζει οκ. Spoiler 12 λεπτά πριν, bill999r είπε Τουρνικε αιμοστατικος Αλοιφή αντισταμινικη Μερικά χάπια κορτιζόνης και αντιισταμινικά fenistil, κορτιζόνης και το βασικότερο ανδρεναλινης. να, για κάτι τέτοιο άνοιξα το θέμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα