Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν πρωτοπήραμε αυτοκίνητο στην οικογένεια, η μάνα μου (έχοντας και 4 παιδιά) φρόντιζε να έχει το φαρμακείο πάντα στην πένα. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν εφικτό και κατέληξε να ασχολείται με το φαρμακείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, καθώς με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο αμάξι τα πάντα χαλάνε σε χρόνο dt (κάποια στιγμή είχε φτάσει να σπάσει και ένα υδραργυρικό θερμόμετρο που είχε βάλει μέσα)

Προσωπικά έχω το φαρμακείο για τυπικούς λόγους και καμιά φορά το ανανεώνω (ως προς τα βασικά/τυπικά) να μην φαίνεται τελείως "καμμένο" σε πιθανό έλεγχο σε ταξίδια στο εξωτερικό (στην Ελλάδα εννοείται πως δεν θα ασχοληθεί ποτέ/κανένας). Από κει και πέρα, ξεχωριστό φαρμακείο ταξιδίου για κάθε ταξίδι (με αμάξι ή χωρίς) με κάποια βασικά γενικής χρήσης και κάποια συμπληρωματικά αναλόγως προορισμού και ιδιαίτερων θεμάτων των ατόμων.

• Like 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Από κει και πέρα, ξεχωριστό φαρμακείο ταξιδίου για κάθε ταξίδι (με αμάξι ή χωρίς) με κάποια βασικά γενικής χρήσης και κάποια συμπληρωματικά αναλόγως προορισμού και ιδιαίτερων θεμάτων των ατόμων

Αυτό νομίζω είναι η καλύτερη λύση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πυροσβεστήρα έχετε; οχι ληγμένο

Επίσης το σωστο ειναι κατω απο το κάθισμα μπροστά οχι στο πορτμπαγκάζ (βασικά δυο να έχεις)

Επεξ/σία από great
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, great είπε

Επίσης το σωστο ειναι κατω απο το κάθισμα μπροστά οχι στο πορτμπαγκάζ (βασικά δυο να έχεις)

Η ερώτηση είναι αν ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά τον πυροσβεστήρα σε περίπτωση φωτιάς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, great είπε

Έχω και τον τσεκάρω/ανανεώνω κάθε χρόνο. 

Θα στεναχωρηθώ/φρικάρω πολύ αν σε δεδομένη στιγμή (αχρείαστος να 'ναι) βρεθώ να μην μπορώ να κάνω τίποτα (ακόμα και αν τελικά η συμβολή μου, ακόμα και με τον πυροσβεστήρα) δεν φανεί αρκετή

Σε παλιό αμάξι, που κάτω από το κάθισμα είχε ένα εγκάρσια μεταλλικό τμήμα, τον είχα πιάσει εκεί και ήταν ακριβώς πίσω από τα πόδια (εύκολη πρόσβαση)

Στο τωρινό δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και μέχρι να βρω κάποιο τρόπο σταθερής στήριξης μεν (δηλαδή ακόμα και σε κάποιο ατύχημα να μην εκτοξευθεί) αλλά και άμεσης/εύκολης απόσπασης από την όποια βάση όταν χρειαστεί, μένει στο πορτμπαγκάζ πάντα έξω-έξω (πίσω από το αριστερό οπίσθιο φωτιστικό). Αν δε σε ταξίδι γεμίσω το πορτμπαγκάζ φουλ (όχι σπάνιο ;)) τότε είναι το τελευταίο που μπαίνει μέσα για να είναι προσβάσιμο.

Επίσης να ενισχύσω την παράνοια και να πω ότι υπάρχει και σφυράκι "θραύσης κρυστάλλων" κάτω από το ενδιάμεσο υποβραχιόνιο έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο και από τη σύζυγο (συνοδηγό) στην οποία κάνω κατά καιρούς άσχετο τεστ γνώσεων του στυλ "που είναι το σφυράκι;" στο οποίο πρέπει να απαντήσει σφαίρα :P

ΥΓ. Σε αυτό στο οποίο δεν έχω ακόμα καταλήξει (και το οποίο θα θέσει περισσότερα "χωροταξικά" θέματα μέσα στο αμάξι) είναι το να πάω σε μεγαλύτερο πυροσβεστήρα από τους συνήθεις που έχουμε οι περισσότεροι

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ.
17 minutes ago, haris_216 said:

Επίσης να ενισχύσω την παράνοια και να πω ότι υπάρχει και σφυράκι "θραύσης κρυστάλλων"

εχω βαλει (κολλήσει διπλα απο το τιμόνι απο κάτω εκει που ειναι αυτο που ανοιγεις το καπό) το κλασσικο που εχει απο την αλλη να κόψεις την ζώνη.

22 minutes ago, Morosana said:

Η ερώτηση είναι αν ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά τον πυροσβεστήρα σε περίπτωση φωτιάς. 

Ο συγκεκριμενος δεν θελει και τέχνη, ειναι  πολυ μικρός και εύκολος

19 minutes ago, haris_216 said:

είναι το να πάω σε μεγαλύτερο πυροσβεστήρα από τους συνήθεις που έχουμε οι περισσότεροι

δεν θελει, απλα βαλε δυο. εναν μπροστα ενα πισω. Σκοπός δεν ειναι ακριβώς να σωσεις το αυτοκίνητο απο ολική καταστροφή.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, great είπε

Ο συγκεκριμενος δεν θελει και τέχνη, ειναι  πολυ μικρός και εύκολος

.

Η τέχνη είναι να είσαι αρκετά ψύχραιμος ώστε να μην ανοίξεις κατευθείαν το καπό αλλά να ρίχνεις σιγά σιγά μέσα από το κενό. Οι περισσότεροι δεν το ξέρουν και καταλήγουν με εγκαύματα είτε στα χέρια στη επαφή με το καυτό μέταλλο ψάχνοντας το μάνταλο ή καμμένο πρόσωπο γιατί ανοίγοντας απότομα το καπό το οξυγόνο που μπαίνει απότομα δημιουργεί πύρινη σφαίρα 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, great είπε

δεν θελει, απλα βαλε δυο. εναν μπροστα ενα πισω. Σκοπός δεν ειναι ακριβώς να σωσεις το αυτοκίνητο απο ολική καταστροφή.

Προφανώς και δεν είναι αυτός ο σκοπός. Αλλά ένας μεγαλύτερος πυροσβεστήρας θα δώσει περισσότερη διάρκεια/όγκο "βολής" καθώς με το μικρό (και μέσα στον πανικό της στιγμής και την όποια άτσαλη κίνηση μπορεί να απορρέει από αυτόν) υπάρχει η περίπτωση ώσπου να σκοπεύσεις σωστά (στη βάση της φλόγας) να έχει αδειάσει

• Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, Morosana said:

Η τέχνη είναι να είσαι αρκετά ψύχραιμος ώστε να μην ανοίξεις κατευθείαν το καπό αλλά να ρίχνεις σιγά σιγά μέσα από το κενό.

Γιατι ξερει κανεις γενικά να τους χρησιμοποιεί ? Στο σχολείο ολο ασκήσεις και κάτω απο τα θρανία μπαίναμε, να μας δειξει καποιος πως δουλεύει και που πρεπει να στοχεύεις ποτέ!

Για να μην πιάσω το αν έχει  κάνεις στο σπιτι του έστω ένα και φυσικά ανιχνευτές καπνού. Άλλη πονεμένη ιστορία σε απειρα threads εδω περα.

6 minutes ago, Morosana said:

ανοίγοντας απότομα το καπό το οξυγόνο που μπαίνει απότομα δημιουργεί πύρινη σφαίρα 

σαν την πρώτη κίνησή που οταν αρπάξει το τηγάνι ριχνουν νερό και πάει το σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Προφανώς και δεν είναι αυτός ο σκοπός. Αλλά ένας μεγαλύτερος πυροσβεστήρας θα δώσει περισσότερη διάρκεια/όγκο "βολής" καθώς με το μικρό (και μέσα στον πανικό της στιγμής και την όποια άτσαλη κίνηση μπορεί να απορρέει από αυτόν) υπάρχει η περίπτωση ώσπου να σκοπεύσεις σωστά (στη βάση της φλόγας) να έχει αδειάσει

Ίσως η καλύτερη λύση να είναι αυτή που κάνει αυτόματα κατάκλιση στο engine bay αλλά προϋποθέτει να υπάρχει χώρος που στα καινούργια αυτοκίνητα είναι όλο και πιο λίγος. Δυστυχώς όταν έψαχνα κάτι αντίστοιχο δεν είχα βρει Ελλάδα 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, b1LLy23 είπε

Καλημέρα! Για φαρμακείο μηχανής για ταξίδι τι βάζουμε?

απο εμπειρία εκτος τα βασικα πρεπει να εχει και αλοιφη για εγκαύματα , χαπια για διάρροια , ισχαιμική περίδεση , σπρευ παγου .

Τα φαρμακα αδρεναλινες κλπ δεν τα αφηνουμε μεσα στο αμαξι - βαλιτσα μηχανης αλλα τα παιρνουμε σπιτι τα υπολοιπα τα αφηνουμε 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, haris_216 είπε

Αν δε σε ταξίδι γεμίσω το πορτμπαγκάζ φουλ (όχι σπάνιο ;)) τότε είναι το τελευταίο που μπαίνει μέσα για να είναι προσβάσιμο.

8 ώρες πριν, haris_216 είπε

κάνω κατά καιρούς άσχετο τεστ γνώσεων του στυλ "που είναι το σφυράκι;" στο οποίο πρέπει να απαντήσει σφαίρα

Better safe than sorry,αλλα εισαι λιγο υπερβολικος.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Better safe than sorry,αλλα εισαι λιγο υπερβολικος.

Ίσως να έχεις δίκιο. Από την άλλη τη στιγμή του ξαφνικου (και όταν μιλάμε για το σφυρακι δεν είναι γιατί έχει βρεθεί το αμάξι υποχρεωτικά σε λίμνη αλλά και σε τροχαίο, δικό μου ή άλλων, που μπλόκαραν οι πόρτες και πρέπει να απεγκλωβιστει κάποιος) μόνο σε ότι έχεις συνηθίσει να κάνεις μηχανικά μπορείς να βασιστείς. Αν είναι πχ "κάπου" μέσα στο ντουλαπάκι, μαζί με χαρτιά ασφάλειας, φακό, powerbank ή φορτιστή για το κινητό, ψάξε και βρες το. Μέσα σε πανικό, σκοτάδι, κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Ίσως να έχεις δίκιο. Από την άλλη τη στιγμή του ξαφνικου (και όταν μιλάμε για το σφυρακι δεν είναι γιατί έχει βρεθεί το αμάξι υποχρεωτικά σε λίμνη αλλά και σε τροχαίο, δικό μου ή άλλων, που μπλόκαραν οι πόρτες και πρέπει να απεγκλωβιστει κάποιος) μόνο σε ότι έχεις συνηθίσει να κάνεις μηχανικά μπορείς να βασιστείς. Αν είναι πχ "κάπου" μέσα στο ντουλαπάκι, μαζί με χαρτιά ασφάλειας, φακό, powerbank ή φορτιστή για το κινητό, ψάξε και βρες το. Μέσα σε πανικό, σκοτάδι, κλπ. 

Δε διαφωνω καθολου.
Απλα μην ξεφευγεις.

Και εγω ειμαι κολλημενος με την ασφαλεια,εχουμε ριξει μαχες σε ταξιδια για αγωνες οταν εβαζα αμαξι,γιατι επρεπε να εξηγω καθε φορα για τις πισω ζωνες.

Αλλα και εγω ξερω οτι καποιες φορες γινομαι υπερβολικος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...