giwrgos555 Δημοσ. Κυριακή στις 01:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:03 μμ Καλησπέρα σας, Έχουμε ενα ακίνητο στα Δυτικά Προάστια Αττικής της δεκαετίας του 1970 το οποίο φέρει αρκετές φθορές υγρασίας,διάβρωσης, και σκουριές στις αναμονές της κολώνας στην ταράτσα.Mε τους συγγενής-συνιδιοκτήτες στο ισόγειο εχουμε αντιδικία ως προς το εργο μόνωσης και επισκευής και επειδή με τα εξώδικα δεν βγάζαμε άκρη μαζί τους ζητήσαμε αυτοψία απο την Υπηρεσία Δόμησης. Την προηγούμενη βδομάδα μας κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή το πόρισμα της έκθεση επικινδύνου το οποίο ζήτησε αναγκαίες επισκευες μόνωσης ταράτσας και επισκευής προβόλων μετόπης με διαπιστευμένο μηχανικό ο οποιος εν συνεχεία θα κάνει και άρση επικινδύνου στην ΥΔ.ΟΜ εντος 90 ημερών απο την κοινοποιήση του πορίσματος αλλιώς θα μας διώξουν ποινικά και τους 5 συνιδιοκτήτες.Παρόλα αυτά πάλι οι συνιδιοκτήτες σφυρίζουν αδιάφορα και επιμένουν οτι χωρίς συμφωνία συνιδιοκτητών ειναι παράνομη η ανάληψη εργου μονομερώς απο πλευράς μας και οτι δεν αναλαμβάνουν κανένα εξοδα γιατί η ταράτσα ειναι ''δικια μας'' επειδή το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ειναι δικο μας και επομένως εμεις επωφελουμαστε απο αυτα τα εργα κατά δικιά τους άποψη.Επειδή κινδυνεύουμε με δίωξη και εμεί και πρόστιμο πήραμε την ευθύνη να αναλάβουμε εμεις το σύνολο των έργων με μηχανικό,συνεργεία κτλ και εν συνεχεία να τους ζητήσουμε τον επιμερισμό της δαπάνης κατα αναλογία χιλιοστών.Οι άλλοι 4 συνιδιοκτήτες του ισογείου επειδή δεν συμμετέχουν στις εργασίες δεν θα υποστούν καμία ποινική συνέπεια απο πλευρας ΥΔ.ΟΜ γιατί κάτι τέτοιο διάβασμα στο reddit; Πάλι αυτο το κράτος βγάζει τους μπαταχτσήδες λάδι; Ο δικηγόρος μας είπε οτι πλέον το πόρισμα έκθεση επικινδύνου δεν αμφισβητείται στα πολιτικά δικαστήρια στην περίπτωση επιμερισμού δαπανών απο κάνεναν συνιδιοκτήτη γιατι έχει επαυξημένη νομική ισχύ λόγω οτι η ΥΔ.ΟΜ θεωρείται κρατικός ελεγκτικός μηχανικός.
zio10 Δημοσ. Κυριακή στις 01:07 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:07 μμ Δεν ξέρω τι ισχύει νομικά αλλά στη δικιά μας πολυκατοικία τη μόνωση της ταράτσας την αναλάβανε μόνο οι ιδιοκτήτες του τελευταίου ορόφου. Σε εμάς πιο κάτω δεν ζήτησαν τίποτα.
iordanis78 Δημοσ. Κυριακή στις 01:13 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:13 μμ Τα ίδια λέγανε και στην δικιά μου πολυκατοικία αλλά μόλις τους είπα να υπογράψουν χαρτί ότι έχω αποκλειστική χρήση της ταράτσας πληρώσανε και είπαν και ευχαριστώ 5 1
giwrgos555 Δημοσ. Κυριακή στις 01:15 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 01:15 μμ (επεξεργασμένο) Δεν με ενδιαφέρει εμενα αν στις πολυκατοικίες το κάνανε κάποιοι με δικα τους έξοδα αυτό ειναι θεμα των ανθρώπων που κάναν την μόνωση. Ο νόμος ειναι ξεκάθαρος εμένα με ενδιαφέρει αν θα έχουν νομικές συνέπειες απο την ΥΔ.ΟΜ οι συνιδιοκτήτες αυτό ρωτάω. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:19 μμ από giwrgos555
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 01:19 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:19 μμ 2 λεπτά πριν, giwrgos555 είπε Δεν με ενδιαφέρει εμενα αν στις πολυκατοικίες το κάνανε κάποιοι με δικαστικά έξοδα αυτό ειναι θεμα των ανθρώπων που κάναν την μόνωση. Ο νόμος ειναι ξεκάθαρος εμένα με ενδιαφέρει αν θα έχουν νομικές συνέπειες απο την ΥΔ.ΟΜ οι συνιδιοκτήτες αυτό ρωτάω. Εκείνος ο όροφος/αέρα σε ποιον ανήκει;Ο δικηγόρος σας τι λέει;
dhmak Δημοσ. Κυριακή στις 01:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:22 μμ (επεξεργασμένο) Spoiler Λέω και εγώ !! τι είναι αυτο το ΥΔ.ΟΜ. Τελικά είναι Υ(πηρεσια).ΔΟΜ(ησης). Επεξ/σία Κυριακή στις 01:25 μμ από dhmak 1
giwrgos555 Δημοσ. Κυριακή στις 01:30 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 01:30 μμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Ukforthemoment said: Εκείνος ο όροφος/αέρα σε ποιον ανήκει;Ο δικηγόρος σας τι λέει; Βάση του αρθρου 4 της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας του 1982 είναι κοινόχρηστο.Εχουμε και εμεις και αυτοί δικαιωμα να χτίσουμε 25 τμ εκαστος στην ταράτσα δηλαδή συνολικά 50 τμ και οι 2 μαζί και μετά εκεί τερματίζει και το δικαίωμα δόμησης. Ο δικηγόρος μας ειπε με τα τιμολογια και το χαρτί της πολεοδομίας θα κάνουμε αγωγή επιμερισμού δαπανών Επεξ/σία Κυριακή στις 01:32 μμ από giwrgos555
andreas1gr Δημοσ. Κυριακή στις 02:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:27 μμ 56 λεπτά πριν, giwrgos555 είπε Βάση του αρθρου 4 της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας του 1982 είναι κοινόχρηστο.Εχουμε και εμεις και αυτοί δικαιωμα να χτίσουμε 25 τμ εκαστος στην ταράτσα δηλαδή συνολικά 50 τμ και οι 2 μαζί και μετά εκεί τερματίζει και το δικαίωμα δόμησης. Ο δικηγόρος μας ειπε με τα τιμολογια και το χαρτί της πολεοδομίας θα κάνουμε αγωγή επιμερισμού δαπανών Οτι σου είπε ο Δικηγόρος σου... 4
Nabuko Δημοσ. Κυριακή στις 03:49 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:49 μμ 2 ώρες πριν, giwrgos555 είπε Ο δικηγόρος μας είπε οτι πλέον το πόρισμα έκθεση επικινδύνου δεν αμφισβητείται στα πολιτικά δικαστήρια στην περίπτωση επιμερισμού δαπανών απο κάνεναν συνιδιοκτήτη γιατι έχει επαυξημένη νομική ισχύ λόγω οτι η ΥΔ.ΟΜ θεωρείται κρατικός ελεγκτικός μηχανικός. Πολύ σωστά σου είπε. Βγάλε φωτογραφίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, μάχεψε αναλυτικά τιμολόγια και αποδείξεις πληρωμής και την τεχνική έκθεση του μηχανικού. Μετά την ολοκλήρωση του έργου και την άρση επικινδύνου στην Υ.ΔΟΜ., στείλε ένα εξώδικο στους συνιδιοκτήτες όπου θα ζητάς τον επιμερισμό των δαπανών κατά αναλογία χιλιοστών, επισυνάπτοντας τα αντίγραφα των αποδείξεων και της Έκθεσης Επικινδύνου. Αν σε γράψουν τότε καταθέτεις μια αγωγή στα δικαστήρια για την καταβολή του ποσοστού τους από την δαπάνης, όπου θα κερχίσεις σίγουρα γιατί η έκθεση της Υ.ΔΟΜ. είναι το ισχυρότερο αποδεικτικό στοιχείο. 2
Fan Δημοσ. Κυριακή στις 05:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:21 μμ 4 ώρες πριν, zio10 είπε Δεν ξέρω τι ισχύει νομικά αλλά στη δικιά μας πολυκατοικία τη μόνωση της ταράτσας την αναλάβανε μόνο οι ιδιοκτήτες του τελευταίου ορόφου. Σε εμάς πιο κάτω δεν ζήτησαν τίποτα. 4 ώρες πριν, iordanis78 είπε Τα ίδια λέγανε και στην δικιά μου πολυκατοικία αλλά μόλις τους είπα να υπογράψουν χαρτί ότι έχω αποκλειστική χρήση της ταράτσας πληρώσανε και είπαν και ευχαριστώ Με απόφαση της γενικής συνέλευσης έγινε η μόνωση ή πήρε κάποιος πρωτοβουλία; Γιατί σε πολυκατοικία που έμενα πριν αρκετά χρόνια, ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ αποφάσισε μόνος του να μονώσει την κοινόχρηστη ταράτσα και μετά ζήταγε να επιμεριστεί το κόστος. Προφανώς έφαγε κράξιμο, κανένας δεν δέχτηκε να πληρώσει για κάτι που αποφάσισε ο ίδιος, προσπάθησε μετά με εξώδικα, δικηγόρους κτλ, τίποτα δεν κατάφερε γιατί δεν υπήρχε απόφαση της γενικής συνέλευσης.
iordanis78 Δημοσ. Κυριακή στις 06:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:53 μμ 1 ώρα πριν, Fan είπε Με απόφαση της γενικής συνέλευσης έγινε η μόνωση ή πήρε κάποιος πρωτοβουλία; Γιατί σε πολυκατοικία που έμενα πριν αρκετά χρόνια, ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ αποφάσισε μόνος του να μονώσει την κοινόχρηστη ταράτσα και μετά ζήταγε να επιμεριστεί το κόστος. Προφανώς έφαγε κράξιμο, κανένας δεν δέχτηκε να πληρώσει για κάτι που αποφάσισε ο ίδιος, προσπάθησε μετά με εξώδικα, δικηγόρους κτλ, τίποτα δεν κατάφερε γιατί δεν υπήρχε απόφαση της γενικής συνέλευσης. Υπήρχε απόφαση να γίνει μόνωση αλλά κάποιοι δεν θέλανε και λέγανε να πληρώσουν η ιδιοκτήτες των ρετιρέ και δεν είναι δικό τους πρόβλημα εγώ το δέχτηκα και τους είπα να μου παραχωρήσουν την ταράτσα αλλά δεν την πάτησαν ερε γέλια που θα έριχνα
famas Δημοσ. Κυριακή στις 07:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:09 μμ Σε παρομοια περιπτωση, αλλα οχι για ταρατσα, εγινε καταγγελια απο ενοικο, ηρθε η αρμοδια υπηρεσια κι εξεδωσε το σχετικο πορισμα για επισκευη. Ενας δεν δεχτηκε να πληρωσει και τωρα, βασει της εταιρειας κοινοχρηστων γινεταο αγωγη.
Fan Δημοσ. Κυριακή στις 07:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:41 μμ 47 λεπτά πριν, iordanis78 είπε Υπήρχε απόφαση να γίνει μόνωση αλλά κάποιοι δεν θέλανε και λέγανε να πληρώσουν η ιδιοκτήτες των ρετιρέ και δεν είναι δικό τους πρόβλημα εγώ το δέχτηκα και τους είπα να μου παραχωρήσουν την ταράτσα αλλά δεν την πάτησαν ερε γέλια που θα έριχνα Αφού υπήρχε απόφαση της πλειοψηφίας τότε πώς έλεγαν εγώ δεν πληρώνω; Θα ήταν σαν να μην πληρώνουν κοινόχρηστα
zio10 Δημοσ. Κυριακή στις 09:18 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:18 μμ 3 ώρες πριν, Fan είπε Με απόφαση της γενικής συνέλευσης έγινε η μόνωση ή πήρε κάποιος πρωτοβουλία; Γιατί σε πολυκατοικία που έμενα πριν αρκετά χρόνια, ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ αποφάσισε μόνος του να μονώσει την κοινόχρηστη ταράτσα και μετά ζήταγε να επιμεριστεί το κόστος. Προφανώς έφαγε κράξιμο, κανένας δεν δέχτηκε να πληρώσει για κάτι που αποφάσισε ο ίδιος, προσπάθησε μετά με εξώδικα, δικηγόρους κτλ, τίποτα δεν κατάφερε γιατί δεν υπήρχε απόφαση της γενικής συνέλευσης. Λογικά το αποφάσισαν μόνοι τους. Προσωπικά αν μου λέγανε να πληρώσω θα πλήρωνα γιατί θεωρώ ότι είναι κάτι που αναβαθμίζει και βελτιώνει όλο το κτίριο. 2
SB_1957 Δημοσ. χθες στις 12:29 πμ Δημοσ. χθες στις 12:29 πμ 2 hours ago, zio10 said: Λογικά το αποφάσισαν μόνοι τους. Προσωπικά αν μου λέγανε να πληρώσω θα πλήρωνα γιατί θεωρώ ότι είναι κάτι που αναβαθμίζει και βελτιώνει όλο το κτίριο. Όχι μόνο το αναβαθμίζει αλλά προστατεύει όλο το κτίριο και τους κάτω από το ρετιρέ ορόφους. Είχε χαλάσει η μόνωση σε δικό μας ρετιρέ (ευτυχώς ξενοικιαστο) και πλημμύρισε το διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να περάσει υγρασία και στον κάτω από μας όροφο. Είχαν το θράσος να απειλήσουν με μήνυση, ενώ δεν ήθελαν να πληρώσουν για μόνωση. Αλλά όταν στείλαμε εξώδικο ζητώντας να πληρώσουν για τη ζημιά που πάθαμε εμεις εξαιτίας της αδιαφορίας τους, και μόνωση έγινε και πρότειναν να μην πληρώσουμε εμείς τίποτε! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα