Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H  YDOM θα πάει δικαστικά από κοινού και τους 5 συν ιδιοκτήτες αν δεν προχωρήσετε. Κάνε εξώδικο προχώρα σε εργασίες για να μην έχεις εσύ πρόβλημα και μετά εξώδικο και αγωγή για να συμμετέχουν στα έξοδα. 2 επιλογές έχουν: Ή να τα δώσουν για τις επισκευές ή σε δικηγόρους και μετά και για τις επισκευές, εφόσον δικαστούν. Απορώ γιατί έμπλεξες ΥΔΟΜ όμως. Εγώ θέλω να βρει καμία αυθαιρεσία και να τρέχετε !!!:))

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λες κ αυτογκολ

βάλατε τα χεράκια σας και βγάλατε τα ματάκια σας

Πατε για σοβαρα εξοδα γ μετοπες κ ταρατσα....νομιζω κ γω θα προσπαθουσα να παρω τον αερα της ταρατσας απο τους αλλους αντι να παω για διαταγη πληρωμης / ασφαλιστικα μετρα - κατασχεση  κτλ 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/10/2025 στις 5:21 ΜΜ, Fan είπε

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης έγινε η μόνωση ή πήρε κάποιος πρωτοβουλία;

Γιατί σε πολυκατοικία που έμενα πριν αρκετά χρόνια, ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ αποφάσισε μόνος του να μονώσει την κοινόχρηστη ταράτσα και μετά ζήταγε να επιμεριστεί το κόστος. Προφανώς έφαγε κράξιμο, κανένας δεν δέχτηκε να πληρώσει για κάτι που αποφάσισε ο ίδιος, προσπάθησε μετά με εξώδικα, δικηγόρους κτλ, τίποτα δεν κατάφερε γιατί δεν υπήρχε απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Πρεπει να υπάρξει απόφαση της ΓΣ. Παρόλα αυτά, εάν έχει φθορες το διαμέρισμα του από κάτω και απαιτείται μόνωση και η ΓΣ αρνείται να συμφωνήσει να πληρώσουν όλοι τις δαπάνες, μπορεί να τα ζητήσει δικαστικώς. 

Για το θέμα του ts. Τα πράγματα είναι απλά, η ταράτσα είναι κοινόχρηστη, τέλος. Ο καθένας πληρώνει τις δαπάνες ανάλογα τα χιλιοστά του. Η μόνη περίπτωση να μην ισχύσει αυτό είναι κάποιος ιδιοκτήτης κυρίως των ρετιρέ, να του ανήκει αποκλειστικά η ταρατσα και αυτό να το αναφέρει το συμβόλαιο, αλλά είναι σπάνιο να συναντήσεις κάτι τέτοιο σε κτίριο. 

Η πολεοδομία άμα κινηθεί δικαστικά θα πάει και τους πέντε δεν ασχολείται ποιος έχει την ταρατσα κτλ, κοιτάνε το κτηματολόγιο και πως είναι δηλωμένο εκεί το ακίνητο με βάση τους τίτλους. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/10/2025 στις 1:03 ΜΜ, giwrgos555 είπε

αντιδικία ως προς το εργο μόνωσης

Η ταρατσα το 70 που κατασκευαστηκε ειχε μονωση???? έχεις προβλημα με εισροής υδατων η υγρασίας στο διαμερισμα σου????

Αλλο η επισκευη της ταρατσας στην αρχικη της μορφη κουτελα ρωγμές στεγανωση κτλ που ειναι κοινοχρηστη δαπανη και αλλο η μόνωση θερμομόνωση-υγρομονοση που αφορα εσενα.

Δηλαδη στη παρουσα φαση το εργο ειναι κλείσιμο οι ρωγμές περασμα με ενα επαλοιφωμενο στεγανωτικο και βαψιμο οι αναμονες απο τα σιδερα και επισκευη τα κουτελα που σας ειπε η υδομ και αυτο αν έχεις βεβαιωμένο προβλημα υγρασιας στο σπιτι σου.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, filipprin said:

Η ταρατσα το 70 που κατασκευαστηκε ειχε μονωση???? έχεις προβλημα με εισροής υδατων η υγρασίας στο διαμερισμα σου????

Αλλο η επισκευη της ταρατσας στην αρχικη της μορφη κουτελα ρωγμές στεγανωση κτλ που ειναι κοινοχρηστη δαπανη και αλλο η μόνωση θερμομόνωση-υγρομονοση που αφορα εσενα

image.png.906739c3b8b10211407e3accfa4fc308.png

O νόμος 4495/2017 είναι ο νόμος περι επικινδύνων οικοδομών και το άρθρο 30  αφορά την έκδοση αδειας μικρής κλίμακας απο το ΤΕΕ. Το χαρτί της Υ.ΔΟΜ λέει τοποθέτηση μονωσης ξεκάθαρα.Οσο για το η μόνωση-υγρομόνωση αφορά εμένα να σου πω οτι βαση του αρθρου 2  της συμβολαιογραφικής πράξης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτήσιας του Ιανουαρίου 1982  στην πολυκατοικία η ταράτσα και το κλιμακοστάσιο χαρακτηρίζονται ως κοινόκτητα-κοινόχρηστα.Μην πετάτε οτι να ναι εδώ μεσα αμα είναι κάποιος που έχει βιώσει το ίδιο πρόβλημα ή είναι μηχανικός-δικηγόρος ας γράψει την άποψη του σαν παθόντας ή επαγγελματίας.

Επεξ/σία από giwrgos555
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαναρωταω ομορφα λοιπον έχεις προβλημα εισροής υδατων στην οικοια σου??????

Διοτι αυτο που εβαλες μιλαει για ΕΛΕΝΧΟ στεγανωτητας  και μόνωση ΑΝ χρειαζεται και οχι για επισκευη

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, filipprin said:

Ξαναρωταω ομορφα λοιπον έχεις προβλημα εισροής υδατων στην οικοια σου??????

Ναι περσυ μου δημιουργησε προβλημα στο σαλόνι  το οποιο και επισκευα με δικά μου λεφτά χωρις να ζητήσω φράγκο απο κανέναν και τώρα τον Αύγουστο βγηκε θεμα υγρασίας στο μπαλκόνι  με αποτέλεσμα να αποξηλωθούν κομμάτια σοβά ευτυχώς χωρις να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα ούτε να διακινδυνέψει ανθρώπινη ζωή απο θαύμα.

Επεξ/σία από giwrgos555
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, filipprin είπε

Δηλαδη στη παρουσα φαση το εργο ειναι κλείσιμο οι ρωγμές περασμα με ενα επαλοιφωμενο στεγανωτικο και βαψιμο οι αναμονες απο τα σιδερα και επισκευη τα κουτελα που σας ειπε η υδομ 

Εφοσον εχεις βεβαιωμένο και αποδεδειγμένο στο δικαστηριο  προβλημα ναι υποχρεουνται να συμμετέχουν ολοι.Αλλα μεχρι εκει....

9 λεπτά πριν, giwrgos555 είπε

Ναι περσυ μου δημιουργησε προβλημα στο σαλόνι το οποιο και επισκευα με δικά μου λεφτά χωρις να ζητήσω φράγκο και τώρα τον Αύγουστο βγηκε θεμα υγρασίας στο μπαλκόνι  με αποτέλεσμα να αποξηωλθούν κομμάτια σοβά ευτυχώς χωρις να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα ούτε να διακινδυνέψει ανθρώπινη ζωή απο θαύμα.

Αυτα τα λενε απο την αρχη όμως ειναι βασικα οχι στο τελος και με το ζορι διοτι ετσι τιθενται εν αφιβολια τα λεγομενα σου

Επεξ/σία από filipprin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...