Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κ. Σκιαδα γραφετε στο άρθρο....
"Μέχρι το 2030, θέλουμε οι χρήστες μας να γνωρίζουν ότι όλη η ενέργεια που απαιτείται για τη φόρτιση του iPhone ή την τροφοδοσία του Mac τους καλύπτεται από καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

Ρωτάω εγώ...
Πως γενεν αυτό ?
Θα φέρουν πρίζες στα σπίτια μας η θα μας πληρώνουν μέρος από το λογαριασμό ?

Υ.Γ. Πάντως οσοι ασχολούνται με φωτοβολταϊκά στην πατρίδα, ξέρουν καλα οτι ο ΔΕΔΗΕ τις ώρες με πολύ ηλιοφάνεια αποσυνδέει τα πάρκα απο το δίκτυο γιατί οι διατομές των καλωδίων υψηλής και υπερύψηλης τάσης ΔΕΝ αντέχουν την παραγωγή απο ΑΠΕ...

Επεξ/σία από vsterg
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 minutes ago, lbit said:

ναι, και εχω ανεβασει και φωτογραφιες.

Παράξενο. Δεν έχω ακούσει κανεναν που να "έχει ανεβάσει φωτογραφίες" να τις πάει στον εισαγγελέα, καθώς οι εκτάσεις κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες (αν ήταν δάσος). Συνήθως μόνο στο Facebook βλέπω κάτι τέτοια και στο τέλος αποδεικνύεται ότι ήταν ή photoshop ή από άλλες περιοχές.

• Like 9
  • Thanks 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vsterg είπε

"Μέχρι το 2030, θέλουμε οι χρήστες μας να γνωρίζουν ότι όλη η ενέργεια που απαιτείται για τη φόρτιση του iPhone ή την τροφοδοσία του Mac τους καλύπτεται από καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

Ρωτάω εγώ...
Πως γενεν αυτό ?

Δεν είναι δύσκολο! Υπολογίζουν την κατανάλωση των συσκευών τους συνολικά, σε σχέση με την ενέργεια που προσφέρεται από τις καθαρές πηγές. 

• Like 4
Δημοσ.

Η Γη εδώ στην επαρχία χάσκη ακαλιέργητη την ίδια ώρα που εισάγουμε ακόμα και τον μαϊδανό. Ότι λοβιτούρα σκεφτούν θα την εφαρμόσουν, φτάνει να μην κοπιάσουν και πιάσουν τσάπα στα χέρια τους. Στην πρώτη στραβή - που δεν θα αργήσει νομοτελειακά να έρθει - θα φάμε ο ένας τον άλλο, αφού πρώτα φάμε τα καλώδια και τους σοβάδες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ενταξει δεν ειναι ηλιακα πανελ,αλλα ανεμογεννητριες ,που επισης μισουν καποιοι, μεσα σε αστικο ιστο ,τοποθετημενες απο κουτοφραγκους

20250426_191720.jpg

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, lbit είπε

Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα έρχονται τα ηλιακά πάρκα να αντικαταστήσουν τα καμμένα δέντρα.

Αυτό το λέμε πρόοδο...

τριχες.

η θεσσαλια εχει γεμισει και δεν εχει καει φυλλο.

ολοι το κανουν στα χωραφια τους που τα εχουν βοσκοτοπια για ενα ξεροκοματο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι δεν μπορούμε να καταναλώσουμε όλο το ρεύμα που παράγεται. Πάει αρκετό χαμένο. Μήπως πρώτα να βρούμε μια λύση σε αυτό και μετά να παράγουμε κι άλλο; 

Τα τεράστια αυτά πάρκα πάντως είναι εντυπωσιακά και κάπως τρομακτικά. Έβλεπα περνώντας από την Εγνατία κάπου πριν την Κοζάνη ένα ολόκληρο μικρό βουνό καλυμμένο με πάνελ. 

5 λεπτά πριν, Fotoalexandros είπε

Η Γη εδώ στην επαρχία χάσκη ακαλιέργητη την ίδια ώρα που εισάγουμε ακόμα και τον μαϊδανό. Ότι λοβιτούρα σκεφτούν θα την εφαρμόσουν, φτάνει να μην κοπιάσουν και πιάσουν τσάπα στα χέρια τους. Στην πρώτη στραβή - που δεν θα αργήσει νομοτελειακά να έρθει - θα φάμε ο ένας τον άλλο, αφού πρώτα φάμε τα καλώδια και τους σοβάδες.

4 λεπτά πριν, ff7lucas είπε

τριχες.

η θεσσαλια εχει γεμισει και δεν εχει καει φυλλο.

ολοι το κανουν στα χωραφια τους που τα εχουν βοσκοτοπια για ενα ξεροκοματο

Λογικό οι περισσότεροι να προτιμάνε το παθητικό εισόδημα. Αν είναι να επενδύσουν σε μηχανήματα, τρακτέρ, εργάτες κτλ προτιμάνε με αυτά τα λεφτά να φτιάξουν ένα πάρκο και να πληρώνονται...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Έχω διαβάσει ότι δεν μπορούμε να καταναλώσουμε όλο το ρεύμα που παράγεται. Πάει αρκετό χαμένο. Μήπως πρώτα να βρούμε μια λύση σε αυτό και μετά να παράγουμε κι άλλο; 

Τα τεράστια αυτά πάρκα πάντως είναι εντυπωσιακά και κάπως τρομακτικά. Έβλεπα περνώντας από την Εγνατία κάπου πριν την Κοζάνη ένα ολόκληρο μικρό βουνό καλυμμένο με πάνελ. 

Λογικό οι περισσότεροι να προτιμάνε το παθητικό εισόδημα. Αν είναι να επενδύσουν σε μηχανήματα, τρακτέρ, εργάτες κτλ προτιμάνε με αυτά τα λεφτά να φτιάξουν ένα πάρκο και να πληρώνονται...

Υπάρχει λύση αλλά προς τον παρόν αν και θα έπρεπε δεν επιδοτείται ...
Η λύση είναι με μπαταρίες.
Σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας τοπικά ωστε η ενέργεια που παράγεται να ρίχνεται στο δίκτυο τις βραδυνές ώρες.
Άλλωστε ενω σε ολη την πολιτισμένη Ευρώπη τα φωτοβολταϊκά δεν έχουν ΦΠΑ εδώ έχουν κανονικά...

Για να μην αναφέρω οτι στην Ελλάδα απαγορεύονται τα πάνελ στα μπαλκόνια.... που πχ στην Γερμανία είναι θεσμός.

Αλλα συγνώμη ξεφύγαμε απο το θέμα.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, vsterg είπε

Υ.Γ. Πάντως οσοι ασχολούνται με φωτοβολταϊκά στην πατρίδα, ξέρουν καλα οτι ο ΔΕΔΗΕ τις ώρες με πολύ ηλιοφάνεια αποσυνδέει τα πάρκα απο το δίκτυο γιατί οι διατομές των καλωδίων υψηλής και υπερύψηλης τάσης ΔΕΝ αντέχουν την παραγωγή απο ΑΠΕ...

πες σε αυτούς που "ασχολούνται" με φωτοβολταϊκά να διαβάσουν και κανένα βιβλίο ΣΗΕ (αν μπορούν να το καταλάβουν) για να  μην λένε αρλούμπες. Η παραγωγή ακολουθεί την κατανάλωση. αν δεν υπάρχει κατανάλωση περιορίζεται η παραγωγή για να υπάρχει δίκτυο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nvel είπε

πες σε αυτούς που "ασχολούνται" με φωτοβολταϊκά να διαβάσουν και κανένα βιβλίο ΣΗΕ (αν μπορούν να το καταλάβουν) για να  μην λένε αρλούμπες. Η παραγωγή ακολουθεί την κατανάλωση. αν δεν υπάρχει κατανάλωση περιορίζεται η παραγωγή για να υπάρχει δίκτυο.

Θα σου θυμίσω οτι κάποιος μέτρησε τις ανάγκες σε MW και έδωσε τις άδειες...
Και κάποιοι άλλοι έδωσαν τα δάνεια για να χτιστούν τα πάρκα.

Δεν ξύπνησε ο καθένας και είπε τώρα θα φτιάξω ένα πάρκο στο χωράφι μου.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, vsterg είπε

Ρωτάω εγώ...
Πως γενεν αυτό ?

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Κανένα δίκτυο πριν το 2010 δεν είχε μελέτη για φωτοβολταϊκά, το ίδιο και τα δίκτυα ηλεκτεοδοτισης σε πόλεις για τα ηλεκτρικά αυτοκ. Αλλά και αυτό γαργάρα το κάνουν 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, lbit said:

Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα έρχονται τα ηλιακά πάρκα να αντικαταστήσουν τα καμμένα δέντρα.

Αυτό το λέμε πρόοδο...

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι με την σωστή τοποθέτηση, μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον που τοποθετούνται, πχ τα κάθετα Φ/Β που και αφήνουν χώρο για καλλιέργεια και αποδίδουν τις ώρες πριν και μετά την κορύφωση των κλασσικών.
Όπως και ότι ευδοκιμούν κάποιες καλλιέργειες που γίνονται στην σκιά των Φ/Β.

Σε γενικές γραμμές δεν στέκει το "τα καίνε για να βάλουν φ/β" (παλαιότερα είχαμε τις Α/Γ για αυτό το παραμύθι). Ίσως κανένας ξεχασμένος που είχε 2-3-4 στρέμματα.
Οι μεγάλες εταιρείες δεν θα μπουν στην διαδικασία, γιατί έχει κόστος, κυρίως δημοσιότητας. Βρίσκουν περιοχή και οι υποδομές ακολουθούν, δεν είναι σαν εμάς που παρακαλάς τον ΔΕΔΔΗΕ για λίγο χώρο στον Υ/Σ.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, vsterg είπε

Θα σου θυμίσω οτι κάποιος μέτρησε τις ανάγκες σε MW και έδωσε τις άδειες...
Και κάποιοι άλλοι έδωσαν τα δάνεια για να χτιστούν τα πάρκα.

Δεν ξύπνησε ο καθένας και είπε τώρα θα φτιάξω ένα πάρκο στο χωράφι μου.

οι άδειες εγκρίνονται σύμφωνα με τον διαθέσιμο ηλεκτρικό χώρο της περιοχής όχι με την στιγμιαία κατανάλωσή της.

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, lbit είπε

Αυτό το λέμε πρόοδο...

Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δάση (καμμένα ή μη) , ανεμογεννήτριες επιτρέπονται. Κανονικά το σύνταγμα απαγορεύει οποιαδήποτε εγκατάσταση σε καμένες εκτάσεις,  αλλά το 2012 με την απόφαση 2499/2012 του ΣτΕ, σε μια μνημειώδη παρερμηνεία του άρθρου 117§3 , βάφτισε τις ΑΠΕ "υπέρτερη δημόσια ωφέλεια" . Εισηγήτρια της υπόθεσης ήταν η σύμβουλος Αικ. Σακελλαροπούλου 

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

"Είναι το καλύτερο ηλιακό πάρκο που φτιάξαμε ποτέ!"- Apple 

"Καλά κάνει η Apple και δεν αφήνει τον καθένα να παίρνει ρεύμα για το σπίτι του και από άλλα πάρκα, εγώ δεν θέλω να ρισκάρω την ασφάλεια μου! Γιατι να με υποχρεώνει η ΕΕ;" - Apple fanboy

Επίσης μια ερώτηση, επειδή σίγουρα θα χρειαστούμε ειδικές πρίζες για το ρεύμα της Apple, ανταπτορες θα βγουν ή καλύτερα να αλλάξουμε όλο τον πίνακα;:P

• Thanks 1
  • Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...