alejsalonica Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 ώρα πριν, Exorgistis είπε Για δώσε περισσότερες πληροφορίες/λεπτομέρειες για το τι εννοείς ακριβώς (για το σημειο που σου υπογραμμισα) Να σου δώσω εγώ. Έχω Apple Watch 6 που με καλύπτει 100% ως λειτουργίες αλλά λόγω μπαταρίας που Ελλάδα δεν μπορώ να αλλάξω αλλά και κόστους αλλαγής στο εξωτερικό 100,00€ με αναγκάζει να πάω σε νεότερο μοντέλο. Μην αναφερθούμε σε λύσεις της γειτονιάς, μιλάμε πάντα για την Apple και τις δικές της πολιτικές. Ακόμα κι αν υπήρχε δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας στην Ελλάδα σε επίσημο τα 100,00€ για μια μπαταρία του Watch είναι ποσό που απλά σου λέει μην το κάνεις. 1
Exorgistis Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 11 minutes ago, alejsalonica said: Να σου δώσω εγώ. Έχω Apple Watch 6 που με καλύπτει 100% ως λειτουργίες αλλά λόγω μπαταρίας που Ελλάδα δεν μπορώ να αλλάξω αλλά και κόστους αλλαγής στο εξωτερικό 100,00€ με αναγκάζει να πάω σε νεότερο μοντέλο. Μην αναφερθούμε σε λύσεις της γειτονιάς, μιλάμε πάντα για την Apple και τις δικές της πολιτικές. Ακόμα κι αν υπήρχε δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας στην Ελλάδα σε επίσημο τα 100,00€ για μια μπαταρία του Watch είναι ποσό που απλά σου λέει μην το κάνεις. Δεν διαβασες τι ειχα υπογραμμισει, και απάντησες κάτι άλλο....
Mythoplastis1981 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 17 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Να σου δώσω εγώ. Έχω Apple Watch 6 που με καλύπτει 100% ως λειτουργίες αλλά λόγω μπαταρίας που Ελλάδα δεν μπορώ να αλλάξω αλλά και κόστους αλλαγής στο εξωτερικό 100,00€ με αναγκάζει να πάω σε νεότερο μοντέλο. Μην αναφερθούμε σε λύσεις της γειτονιάς, μιλάμε πάντα για την Apple και τις δικές της πολιτικές. Ακόμα κι αν υπήρχε δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας στην Ελλάδα σε επίσημο τα 100,00€ για μια μπαταρία του Watch είναι ποσό που απλά σου λέει μην το κάνεις. Οποίος σ είπα 100 για την μπαταρία... Τρέξε.. Το κόστος της συν το ΦΠΑ συν τα μεταφ είναι 23 ευρώ. Βάση τιμολογίου.
PCharon Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Απορία, γενικά για τις ανεμογεννήτριες, ποιός θα αναλάβει το κόστος αποξήλωσής τους σε περίπου 20 χρόνια που θα είναι εκτός λειτουργίας; Ή θα τις αφήσουμε εκεί; Τις καινούργιες που θα χρειαστούν θα τις φυτεύουμε παραδίπλα/αλλού ή θα αντικαθιστούμε/αποκαθιστούμε τις παλιές;
kanenaprivacy Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 2 ώρες πριν, Huruduru είπε AirPods, AirPods Pro, HomePods: μηδενική πιθανότητα επισκευής. Macbooks μηδενική όχι αλλά εξίσου μικρή. Θες και άλλα; τα μικροσκοπικά AirPods είναι που έχουν τόσο μεγάλο αποτύπωμα; Και εγώ χαλιέμαι που δεν είναι repairable και που φαίνεται να υπάρχει υποκρισία ( από την μία μιλάνε για τον πλανήτη από την άλλη είναι για πέταμα μετά από 3 χρόνια ) αλλά... νομίζω είναι απειροελάχιστη η επιβάρυνση από αυτό το παράδειγμα.
nvel Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 18 λεπτά πριν, PCharon είπε Απορία, γενικά για τις ανεμογεννήτριες, ποιός θα αναλάβει το κόστος αποξήλωσής τους σε περίπου 20 χρόνια που θα είναι εκτός λειτουργίας; Ή θα τις αφήσουμε εκεί; Τις καινούργιες που θα χρειαστούν θα τις φυτεύουμε παραδίπλα/αλλού ή θα αντικαθιστούμε/αποκαθιστούμε τις παλιές; εσύ όταν αντικαθιστάς μια συσκευή (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο) στο σπίτι σου λόγω παλαιότητας ποιος την πληρώνει; την καινούριες τις βάζεις σε άλλη θέση και κρατάς μαζί και τις άχρηστες; 2 1
PCharon Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 λεπτά πριν, nvel είπε εσύ όταν αντικαθιστάς μια συσκευή (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο) στο σπίτι σου λόγω παλαιότητας ποιος την πληρώνει; την καινούριες τις βάζεις σε άλλη θέση και κρατάς μαζί και τις άχρηστες; Αυτό είναι εύκολο να στο απαντήσω: Δεν αντικαθιστώ συσκευές στο σπίτι μου στα πλαίσια κάποιου εθνικού στόχου - κοινής δράσης. Εξάλλου, όταν υπήρξε επιδότηση στην αγορά/αντικατάσταση συσκευών, υπήρξε και όρος για την παραλαβή των παλιών προς ανακύκλωση. Επίσης γνωρίζω πως πληρώνω μόνος μου τα έξοδα αγοράς-εγκατάστασης/αποξήλωσης των συσκευών μου και δρώντας με ατομική ευθύνη φροντίζω είτε να αποθηκεύσω την παλιά μέχρι νεοτέρας χρήσης/επισκευής/δωρεάς, είτε να την προωθήσω για ανακύκλωση ολόκληρη ή μέρος αυτής, όσο αυτό είναι εφικτό από τους διαθέσιμους κοινωνικούς μηχανισμούς και τυχόν προγράμματα ανακύκλωσης. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών για την παραγωγή ενέργειας σε εθνικό/πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι στα χέρια μου, οπότε αναρωτιέμαι τί γίνεται σε αυτή τη περίπτωση, ποιό εθνικό σχέδιο υπάρχει (αν υπάρχει). Δεν μπορώ να το απαντήσω ως απορία χρησιμοποιώντας αναγωγική σκέψη στο τί γίνεται σπίτι μου.
filip123go Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 hours ago, zio10 said: Έχω διαβάσει ότι δεν μπορούμε να καταναλώσουμε όλο το ρεύμα που παράγεται. Πάει αρκετό χαμένο. Μήπως πρώτα να βρούμε μια λύση σε αυτό και μετά να παράγουμε κι άλλο; Για το θεο, χαμένο δεν πάει, το πουλαμε έξω ...! Έλεος βρε παιδιά... 1 1
nvel Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 7 λεπτά πριν, PCharon είπε Αυτό είναι εύκολο να στο απαντήσω: Δεν αντικαθιστώ συσκευές στο σπίτι μου στα πλαίσια κάποιου εθνικού στόχου - κοινής δράσης. Εξάλλου, όταν υπήρξε επιδότηση στην αγορά/αντικατάσταση συσκευών, υπήρξε και όρος για την παραλαβή των παλιών προς ανακύκλωση. Επίσης γνωρίζω πως πληρώνω μόνος μου τα έξοδα αγοράς-εγκατάστασης/αποξήλωσης των συσκευών μου και δρώντας με ατομική ευθύνη φροντίζω είτε να αποθηκεύσω την παλιά μέχρι νεοτέρας χρήσης/επισκευής/δωρεάς, είτε να την προωθήσω για ανακύκλωση ολόκληρη ή μέρος αυτής, όσο αυτό είναι εφικτό από τους διαθέσιμους κοινωνικούς μηχανισμούς και τυχόν προγράμματα ανακύκλωσης. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών για την παραγωγή ενέργειας σε εθνικό/πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι στα χέρια μου, οπότε αναρωτιέμαι τί γίνεται σε αυτή τη περίπτωση, ποιό εθνικό σχέδιο υπάρχει (αν υπάρχει). Δεν μπορώ να το απαντήσω ως απορία χρησιμοποιώντας αναγωγική σκέψη στο τί γίνεται σπίτι μου. κοινή λογική χρειάζεται. Όταν ένα μηχάνημα αντικαθίσταται λόγω παλαιότητας ο ιδιοκτήτης πληρώνει την αποξήλωση και την εγκατάσταση του νέου στην ίδια θέση γιατί οι υποδομές έχουν μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας από τα μηχανήματα. Εκτός και αν για κάποιο μαγικό τρόπο σταματήσει να φυσά στο πάρκο.
csontheline Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, PCharon said: Απορία, γενικά για τις ανεμογεννήτριες, ποιός θα αναλάβει το κόστος αποξήλωσής τους σε περίπου 20 χρόνια που θα είναι εκτός λειτουργίας; Ή θα τις αφήσουμε εκεί; Τις καινούργιες που θα χρειαστούν θα τις φυτεύουμε παραδίπλα/αλλού ή θα αντικαθιστούμε/αποκαθιστούμε τις παλιές; Τις συντηρούμε. Δεν έρχονται με ημερομηνία λήξης και σε καμία περίπτωση αυτά τα μεγέθη δεν ανήκουν στην βλακεία του planned obsolescence. Τέτοια μηχανήματα αφαιρούνται όταν τα κόστη και οι χρόνοι συντήρησης υπερβαίνουν την παραγωγή. Αν σου ζητάει κάθε 2-3 μέρες (ή εβδομάδες, δεν είμαι τόσο τεχνικά του αντικειμένου) να σταματάει γιατί κάηκε το ένα, φθάρθηκε το άλλο, προφανώς μπαίνουν κάτω τα κόστη και -πιθανότατα- μπαίνει καινούρια. Μέχρι τότε, συντηρείται και λειτουργεί. Edit : Και στην περίπτωση που η εταιρεία που τις ανήκουν (είτε εξαρχής, είτε στην πορεία) πτωχεύσει, κάποιος άλλος θα τα εξαγοράσει και θα βάλει τα οικονομικά και τους τότε κανονισμούς κάτω με χαρτί και μολύβι. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από csontheline 1 1
zio10 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 19 λεπτά πριν, filip123go είπε Για το θεο, χαμένο δεν πάει, το πουλαμε έξω ...! Έλεος βρε παιδιά... Καλό αυτό.
csontheline Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 21 minutes ago, filip123go said: Για το θεο, χαμένο δεν πάει, το πουλαμε έξω ...! Έλεος βρε παιδιά... Δεν είναι τόσο απλό, ούτε από την μία περίπτωση, ούτε από την άλλη. Ούτε απλά κατεβαίνουν διακόπτες από τις παραγωγές, ούτε απλά γυρνάνε προς την εξαγωγή. Μόνο κάποιος που ασχολείται μπορεί να μας τα εξηγήσει σωστά και κατανοητά. Εγώ, απλώς έτυχε να συμμετέχω σε σεμινάριο και πήρα μια μικρή ιδέα του πως λειτουργεί το σύστημα.
kanenaprivacy Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Μόνο εγώ είμαι υπέρ για οτιδήποτε πράσινο και ας είναι 50% άστοχο; Η εναλλακτική ποια είναι; Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από kanenaprivacy
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 5 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 minutes ago, kanenaprivacy said: Μόνο εγώ είμαι υπέρ για οτιδήποτε πράσινο και ας είναι 50% άστοχο; Η εναλλακτική ποια είναι; Πυρηνικά υποθέτω. 1 1
nvel Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 λεπτά πριν, csontheline είπε Δεν είναι τόσο απλό, ούτε από την μία περίπτωση, ούτε από την άλλη. Ούτε απλά κατεβαίνουν διακόπτες από τις παραγωγές, ούτε απλά γυρνάνε προς την εξαγωγή. Μόνο κάποιος που ασχολείται μπορεί να μας τα εξηγήσει σωστά και κατανοητά. Εγώ, απλώς έτυχε να συμμετέχω σε σεμινάριο και πήρα μια μικρή ιδέα του πως λειτουργεί το σύστημα. σε ένα δίκτυο αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την δυνατή παραγωγή απορρίπτεται η κατανάλωση, ομοίως αν η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση απορρίπτεται η παραγωγή, όχι απαραίτητα με άνοιγμα διακόπτη αλλά με εντολή ρύθμισης ισχύος από το δίκτυο με τα φερέσυχνα. Για να εξάγεις (πχ τώρα εξάγουμε 852MW) κάτι η προϋπόθεση είναι ότι υπάρχει κάποιος που ζητά το όποιο προϊόν, όταν δεν υπάρχει ζήτηση απλά σταμάτα η παράγωγη εκτός αν είναι υποθηκεύσιμο το προϊόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα