barbaraa Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ Καλησπέρα, Θέλω να αντικαταστήσω τον παλιό θερμοσίφωνα που έχω. Πρόκειται για ισογεια μονοκατοικία, για χρήση από 2 άτομα, σε παραθαλάσσια περιοχή στην Αττική. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να βάλω ταχυθερμαντήρα με υγραέριο, καθώς και η κουζίνα μας είναι με υγραέριο, θα τοποθετηθεί εξωτερικά στο πίσω μέρος του σπιτιού και θα έχει ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Αν κάποιος έχει εγκαταστήσει κάτι ανάλογο στο σπίτι του, παρακαλώ να μου πει εντυπώσεις. Ο μάστορας μου λέει ότι με το ίδιο κόστος (αγορά + τοποθέτηση) με συμφέρει να βάλω ηλιακό. Το βασικό μου θέμα είναι ότι τους θεωρώ πολύ άσχημους και θα φαίνεται φάτσα φόρα με το που μπαίνεις στο σπίτι... Πείτε μου γνώμες σας παρακαλώ
andreas1gr Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Από την στιγμή που έχεις απορρίψει τον ηλιακό θερμοσιφωνα γιατι σου χαλάει την "μόστρα" του σπιτιού, τοτε πες ξεκάθαρα στον μάστορα οτι δεν θέλεις ηλιακό. Τέλος. Βάλε υγραερίου ή ρεύματος ταχυθερμαντηρα.
haris_216 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 15/10/2025 στις 8:18 ΜΜ, barbaraa είπε Καλησπέρα, Θέλω να αντικαταστήσω τον παλιό θερμοσίφωνα που έχω. Πρόκειται για ισογεια μονοκατοικία, για χρήση από 2 άτομα, σε παραθαλάσσια περιοχή στην Αττική. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να βάλω ταχυθερμαντήρα με υγραέριο, καθώς και η κουζίνα μας είναι με υγραέριο, θα τοποθετηθεί εξωτερικά στο πίσω μέρος του σπιτιού και θα έχει ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Αν κάποιος έχει εγκαταστήσει κάτι ανάλογο στο σπίτι του, παρακαλώ να μου πει εντυπώσεις. Ο μάστορας μου λέει ότι με το ίδιο κόστος (αγορά + τοποθέτηση) με συμφέρει να βάλω ηλιακό. Το βασικό μου θέμα είναι ότι τους θεωρώ πολύ άσχημους και θα φαίνεται φάτσα φόρα με το που μπαίνεις στο σπίτι... Πείτε μου γνώμες σας παρακαλώ Ξέρω ότι είναι πολύ κλισέ αλλά οι γυναίκες είσαστε ή πολύ πρακτικές ή πολύ του "φαίνεσθαι" Επειδή μάλλον είσαι το 2ο (δικαίωμά σου και δεν μπορεί να το κρίνει αυτό κανείς) δε νομίζω ότι έχει νόημα η όποια συζήτηση. Το όποιο επιχείρημα περί "οικονομίας" ή "αυτονομίας" θα σκοντάφτει πάνω στην ασχήμια. Το οποίο είναι προφανώς κατανοητό, ειδικά όταν κάποιος έχει ένα όμορφο σπίτι ή έχει δώσει του κόσμου τα χρήματα για μια όμορφη κεραμοσκεπή. Έτσι κι αλλιώς πρέπει όλοι να παραδεχτούμε, υποστηρικτές και πολέμιοι (προσωπικά ανήκω στους πρώτους, αλλά βέβαια μένω και σε πολυκατοικία που απλά δεν τίθεται καν θέμα αισθητικής), ότι ο ηλιακός δεν είναι όμορφο μηχάνημα. Εκτός πια αν κάποιος είναι πολύ της industrial αισθητικής. Απλά είναι ένα χρήσιμο μηχάνημα. Υγ Επειδή ίσως στην πορεία κάποιος να σου προτείνει ηλιακό πιο "ξάπλα" (χαμηλού ύψους) προκειμένου να μην πολυφαίνεται, θα σου έλεγα να το απορρίψεις καθώς κάτι τέτοιο επηρεάζει δυσμενέστατα την απόδοση του χειμώνα. Και βέβαια είναι μεσοβέζικη λύση. Δηλαδή παραμένει μία άσχημη εικόνα και δεν αποδίδει σωστά. Τελικά η επιλογή είναι τα 2 άκρα. Ή ηλιακός "κανονικός", όπως τον βλέπουμε στα παρισσότερα σπίτια ή καθόλου Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από haris_216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα