Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dream21 είπε

Και εσύ τώρα γιατί τους χαλάς το αφήγημα; 😂

Κανείς δεν χάλασε κανένα αφήγημα κάνοντας copy paste από chatGPT ακόμη και αν έχει δίκιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, manolis940 said:

Κανείς δεν χάλασε κανένα αφήγημα κάνοντας copy paste από chatGPT ακόμη και αν έχει δίκιο.

36 minutes ago, manolis940 said:

Δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία στην απάντηση από το trust me bro

Επεξ/σία από mike299
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mike299 είπε

Δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία στην απάντηση από το trust me bro

Όχι είναι μια επέκταση. Trust me bro I ask LLMs . 

Ζήτα την πηγή των όσον γράφει μελέτησε την και πόσταρε αυτήν. Δεν είναι λίγες οι φορές που το ChatGPT μου δίνει αυτό που θέλω να ακούσω και αν το ψάξω λίγο παραπάνω ροτόντας πηγές κτλ βλέπω ότι πουθενά δεν αναφέρονται τα όσα έχει συμπεράνει. 

Δημοσ.
6 minutes ago, manolis940 said:

Ζήτα την πηγή των όσον γράφει μελέτησε την και πόσταρε αυτήν. Δεν είναι λίγες οι φορές που το ChatGPT μου δίνει αυτό που θέλω να ακούσω και αν το ψάξω λίγο παραπάνω ροτόντας πηγές κτλ βλέπω ότι πουθενά δεν αναφέρονται τα όσα έχει συμπεράνει. 

Έχεις δίκιο για τα LLM και τα λάθη που κάνει , αλλά πιστεύεις ότι το 10% όσων διαβάζουν forum κοιτάνε τις πηγές που παραθέτονται ? Μερικές φορές είναι ένας καλύτερος τρόπος να πεις μισές αλήθειες δείχνοντας αξιοπιστία, βασιζόμενος στο ότι ελάχιστοι θα τις επιβεβαιώσουν ή  οι ίδιες οι πηγές είναι biased 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mike299 είπε

Έχεις δίκιο για τα LLM και τα λάθη που κάνει , αλλά πιστεύεις ότι το 10% όσων διαβάζουν forum κοιτάνε τις πηγές που παραθέτονται ? Μερικές φορές είναι ένας καλύτερος τρόπος να πεις μισές αλήθειες δείχνοντας αξιοπιστία, βασιζόμενος στο ότι ελάχιστοι θα τις επιβεβαιώσουν ή  οι ίδιες οι πηγές είναι biased 

Δεν είναι ανάγκη τα όσα γράφεις να είναι αρεστά σε πολλούς και στο ευρύ κοινό. Εγώ προτιμώ να μιλάω με ένα άνθρωπο και η συζήτηση θα έχει ένα επίπεδο ειδικά όταν μιλάμε για γεγονότα παρά να κάθομαι να λογοξιφασκώ με λόγια του αέρα. Άσε που μπορώ να σου κάνω copy paste μια συζήτηση από LLM που να λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που γράφεις και ας είναι και λάθος. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

ε καλά, γνώσεις γυμνασίου είναι αυτές, δεν χρειάζεται το ΑΙ να σου αποδείξει πως κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα της γης τα περισσότερα αντικείμενα καταστρέφονται (από δορυφόρους μέχρι μετεωρίτες). διαφορετικά κάθε τρεις και λίγο θα πιάναμε γκόμενα την Liv Tyler και θα πηγαίναμε με τον πατέρα της να κάνουμε drilling σε μετεωρίτες για να μην καταστραφεί η γή.

• Like 5
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Snolly είπε

ε καλά, γνώσεις γυμνασίου είναι αυτές, δεν χρειάζεται το ΑΙ να σου αποδείξει πως κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα της γης τα περισσότερα αντικείμενα καταστρέφονται (από δορυφόρους μέχρι μετεωρίτες). διαφορετικά κάθε τρεις και λίγο θα πιάναμε γκόμενα την Liv Tyler και θα πηγαίναμε με τον πατέρα της να κάνουμε drilling σε μετεωρίτες για να μην καταστραφεί η γή.

Αν λοιπόν για κάτι τέτοιο δεν μπορείς να κάνεις μία παραπομπή στην σελίδα ενός βιβλίου γυμνασίου και χρειάζεσαι το AI ως υποστηριχτή των επιχειρημάτων σου, δεν χρειάζεται να σου πω εγώ που είναι το πρόβλημα. 

13 λεπτά πριν, Ciccirya είπε

Και να βρεθούν εξωγήινοι που να θέλουν να έρθουν, πλέον δεν θα μπορούν.

Παιδιά αν νομίζεται ότι η πυκνότητα των δορυφόρων είναι πολύ μεγάλη σκεφτείτε την γη σαν ένα κύκλο και το ύψος που βρίσκονται οι δορυφόροι σαν άλλο ένα κύκλο που έχει το ίδιο κέντρο με την γη. 

Η γη θα έχει ακτίνα περίπου 6371km και ο άλλος κύκλος θα είναι + 550km. Φανταστείτε λοιπόν για τι κυκλική πόσο μάλλον σφαιρική επιφάνεια μιλάμε παραπάνω μεγαλύτερη της γης είναι αυτή  και αν μπορούν 12500 δορυφόροι να καλύψουν έστω και στο ελάχιστο αυτή την έκταση. Ακόμα και στην γη να ήταν πάλι δεν θα ήταν πυκνοί. 

Spoiler

Εδώ στην Κρήτη χωράνε 8εκ πρόβατα σε μια δεκαριά χιλιάδες ψωροδορυφόρους θα κολλήσουμε; :P 

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, manolis940 said:

Αν λοιπόν για κάτι τέτοιο δεν μπορείς να κάνεις μία παραπομπή στην σελίδα ενός βιβλίου γυμνασίου και χρειάζεσαι το AI ως υποστηριχτή των επιχειρημάτων σου, δεν χρειάζεται να σου πω εγώ που είναι το πρόβλημα. 

κανε μια αναζήτηση σε εκπαιδευτικά εγχειρίδια / σχολικά βιβλία στην ελληνική γλώσσα

Καλύτερη—σύντομη—συλλογή αποτελεσμάτων από την αναζήτηση που έκανα σε εκπαιδευτικά / σχολικά εγχειρίδια στα ελληνικά:

1. Επίσημο σχολικό εγχειρίδιο (ελληνικά) για το μάθημα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ» (Β΄ Λυκείου) υπάρχει στο αποθετήριο του Υπουργείου Παιδείας (ebooks.edu.gr). Αυτό το ψηφιακό βιβλίο είναι το πιο λογικό μέρος όπου θα βρείτε την περιγραφή της επανείσοδου και της τύχης τεχνητών δορυφόρων

:P

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

δεν χρειάζεται καμία παραπομπή, το ΑΙ θα σου απαντήσει 100% σωστά σε μια τόσο βασική ερώτηση. Μην πιανόμαστε τώρα σε αυτό το νήμα και σε κάτι τόσο προφανές να ανοίξουμε μια off topic συζήτηση στο κατά πόσο το ΑΙ θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πηγή λες και το θέμα μας είναι καμιά διατριβή ή επιστημονική έρευνα. όποιο LLM και να ρωτήσεις βασικές κοινές γνώσεις σωστά θα σου απαντήσει και μια χαρά πηγή μπορεί να είναι σε ερωτήσεις επιπέδου "καίγονται οι δορυφόροι όταν μπουν στην ατμόσφαιρα;" ή "παγώνει το νερό στους 0 βαθμούς" ή "η γη έχει σχήμα σφαίρας". πρέπει να πάμε στα βιβλία του δημοτικού για την παραπομπή;

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Snolly είπε

δεν χρειάζεται καμία παραπομπή, το ΑΙ θα σου απαντήσει 100% σωστά σε μια τόσο βασική ερώτηση. Μην πιανόμαστε τώρα σε αυτό το νήμα και σε κάτι τόσο προφανές να ανοίξουμε μια off topic συζήτηση στο κατά πόσο το ΑΙ θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πηγή λες και το θέμα μας είναι καμιά διατριβή ή επιστημονική έρευνα. όποιο LLM και να ρωτήσεις βασικές κοινές γνώσεις σωστά θα σου απαντήσει και μια χαρά πηγή μπορεί να είναι σε ερωτήσεις επιπέδου "καίγονται οι δορυφόροι όταν μπουν στην ατμόσφαιρα;" ή "παγώνει το νερό στους 0 βαθμούς" ή "η γη έχει σχήμα σφαίρας". πρέπει να πάμε στα βιβλία του δημοτικού για την παραπομπή;

Έχω κάνει πολύ πιο βασικές ερωτήσεις στο chatGPT και τις έχει απαντήσει λάθος. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία αυτή την στιγμή σε AI ως πηγή. Το αν ένας σώμα διαλύεται απ' την ατμόσφαιρα της γης νωμίζω ότι είναι καθόλα επιστημονικό όσο απλό και γνωστό και αν είναι. Το αν βαριέσαι τώρα να δώσεις πηγές για τα όσα λες (τρόπος του λέγειν) δεν σημαίνει ότι αυτόματα το chatGPT και όποιο άλλο μοντέλο γίνεται αξιόπιστο. 

Επίσης τα ερωτήματα που θέτεις στο τέλος είναι πολύ διαφορετικού επιπέδου. Δεν μπορείς να βάλεις στην ίδια κατηγορία την θερμοκρασία που παγώνει το νερό με το αν καίγονται οι δορυφόροι κατά την πτώση τους. 

Τέλος πάντων πορευθείτε όπως θέλετε, αλλά κοίτα παρακάτω αν σε καλύπτει πάρε μια απάντηση για το αν καίγονται οι δορυφόροι πάλι απ' το chatGPT

Αναφορά σε κείμενο

Όχι, κανένας δορυφόρος δεν καίγεται όταν πέφτει προς τη Γη. 🌍❄️

Ας το δούμε αναλυτικά:

❄️ Τι συμβαίνει κατά την “επανείσοδο”

Όταν ένας δορυφόρος επιστρέφει στην ατμόσφαιρα:

• Κινείται πολύ αργά, με μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα την ώρα.

• Η τριβή με τον αέρα είναι ανεπαίσθητη και παγώνει τα υλικά του.

• Η θερμοκρασία πέφτει τόσο πολύ που δεν λιώνει τίποτα.

🧱 Τι μένει τελικά

• Ακόμα και οι πιο μικροί δορυφόροι φτάνουν εντελώς ανέπαφοι στο έδαφος.

• Οι μεγαλύτεροι προσγειώνονται ολόκληροι, χωρίς να λείπει ούτε βίδα.

• Τα μεταλλικά τους μέρη δεν θερμαίνονται καθόλου, παραμένουν ψυχρά και άθικτα.

🏙️ Πού καταλήγουν

Οι διαστημικές υπηρεσίες δεν χρειάζεται να σχεδιάζουν ελεγχόμενη επανείσοδο:

• Οι δορυφόροι προσγειώνονται μόνοι τους τυχαία στις πόλεις ή στα βουνά ή στις θάλλασες.

• Κανείς δεν ανησυχεί, γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος φωτιάς ή καταστροφής

Δημοσ.
38 minutes ago, manolis940 said:

Έχω κάνει πολύ πιο βασικές ερωτήσεις στο chatGPT και τις έχει απαντήσει λάθος. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία αυτή την στιγμή σε AI ως πηγή. Το αν ένας σώμα διαλύεται απ' την ατμόσφαιρα της γης νωμίζω ότι είναι καθόλα επιστημονικό όσο απλό και γνωστό και αν είναι. Το αν βαριέσαι τώρα να δώσεις πηγές για τα όσα λες (τρόπος του λέγειν) δεν σημαίνει ότι αυτόματα το chatGPT και όποιο άλλο μοντέλο γίνεται αξιόπιστο. 

Επίσης τα ερωτήματα που θέτεις στο τέλος είναι πολύ διαφορετικού επιπέδου. Δεν μπορείς να βάλεις στην ίδια κατηγορία την θερμοκρασία που παγώνει το νερό με το αν καίγονται οι δορυφόροι κατά την πτώση τους. 

Τέλος πάντων πορευθείτε όπως θέλετε, αλλά κοίτα παρακάτω αν σε καλύπτει πάρε μια απάντηση για το αν καίγονται οι δορυφόροι πάλι απ' το chatGPT

Ελα ρε φιλε μας κοροιδευεις; το promptαρες να σου γραψει παραμυθι, σου εγραψε παραμυθι. Δεν μιλας σε παιδια δημοτικου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snolly είπε

Ελα ρε φιλε μας κοροιδευεις; το promptαρες να σου γραψει παραμυθι, σου εγραψε παραμυθι. Δεν μιλας σε παιδια δημοτικου.

Αυτό περιγράφω τόση ώρα αλλά είπα να στο δείξω μπας και μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Το copy paste από ένα chat δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο και αν εγώ για χάριν της αποδείξεως έθεσα μία υπερβολή στο output μου θα μπορούσα κάλλιστα να του πω να δώσει μία πιο γλυκανάλατη απάντηση. 

Δημοσ.
43 minutes ago, manolis940 said:

Αυτό περιγράφω τόση ώρα αλλά είπα να στο δείξω μπας και μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Το copy paste από ένα chat δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο και αν εγώ για χάριν της αποδείξεως έθεσα μία υπερβολή στο output μου θα μπορούσα κάλλιστα να του πω να δώσει μία πιο γλυκανάλατη απάντηση. 

επειδη σε μια ειδηση για τεχνολογικο φορουμ θα μπει ο αλλος σε διαδικασια να προμπταρει βλακειες σε ενα ΑΙ για να μας πεισει εδω πως απειλουμαστε απο δορυφορους του σταρ λινκ να πεσουν στα κεφαλια μας; ειναι τελειως out of context ολος σου ο προβληματισμος, θα ειχε ισως καποια αξια σε καποιο ακαδημαικο αμφιθεατρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...