Προς το περιεχόμενο

Μπλε οθονη με το εξης μυνημα...

Finn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL

Δε προλαβαινω να καταγραψω καμια αλλη πληροφορια γιατι κανει restart αμεσως.Το μονο σιγουρο ειναι οτι το παθαινω οταν ειμαι στο νετ και μετα το restart το DVD-rom δεν υπαρχει εκτος κι αν κανω shutdown

Any ideas?

Να συμπληρωσω οτι αυτο αρχισε απο χθες που εβαλα τον athlon xp 2800+

Δημοσ.

Για να διακόψεις το άμεσο restart ύστερα από ένα blue screen, από τα System Properties->Advanced tab->Startup and Recovery Settings->ξεμαρκάρισε το Automatically restart.

Παράλληλα ψάξε και από το Control Panel->Administrative Tools->Event Viewer τα event του συστήματος λίγο πριν ή την στιγμή που συνέβη το blue screen μήπως και υπάρχει κάποια χρήσιμη εγγραφή (δες ειδικά το System & Applications)..

Τώρα τι ακριβός «παίζει» ..??.. κάτι πάει στραβά με τον οδηγό (ποιόν οδηγό όμως;;;) στα IRQ.. έχεις εσωτερικό MODEM;.. περίεργο να παίρνει μαζί του το DVD-ROM.. χμ.. αν κάνεις hard reset (πατήσεις το πλήκτρο reset του υπολογιστή σου) το BIOS βλέπει την μονάδα; ..

Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει για αυτό ρε γμτ...

Άλλαζες μια τιμή στο registry...

Για google it γιατί δε μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι:(

Πάντως είναι κλασσικό πρόβλημα.

Δημοσ.

Directx εσωτερικο modem εχω.Οταν μου βγαλει την οθονη και γινει to reset το dvd δε το βλεπει τις περισοτερες φορες.

Αν κανω στο καπακι επανεκινηση απ τα Win θα το δει αλλα θα βγαλει την μπλε οθονη σιγουρα.

Δεν την βγαζει μονο αν κανω shutdown και ανοιξω παλι το μηχανημα.Σ αυτη την περιπτωση θα την βγαλει πολυ πολυ αργοτερα

Δημοσ.

Χμ.. στο κάνει μετά από αρκετή ώρα.. (αυτό είναι sos) είναι και ο Athlon επάνω (τώρα το πρόσεξα –sorry).. χμ.. μήπως έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης; ..φαίνεται τρελό (αρχικά) αλλά οι οδηγοί είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα ζητήματα περισσότερο από τις απλές εφαρμογές και αφού συμβαίνει μετά από αρκετή ώρα, κάτι διαφθείρεται στον κώδικα του οδηγού είτε από κακό λογισμικό είτε από αστοχία άλλης αιτίας.. οπότε όταν «κολλήσουν» παίρνουν μαζί τους ολόκληρο το λειτουργικό.. ύστερα το BIOS θα έπρεπε να δει το DVD-ROM οπωσδήποτε εκτός και αν πάει κάτι αρκετά άσχημα.. δεν ξέρω μπορείς να βγάλεις το MODEM ή το DVD-ROM αλλά δεν μου «κολλάει» καλά αυτό .. η νέα CPU κάτι κάνει ή δεν είναι συμβατή με κάτι (στην τελική μήπως ένα νέο setup; ..δεν νομίζω αλλά.. μπα..), ή μνήμη ή ζέστη ή motherboard; ..

Υ.Γ.

Hint της τελευταίας στιγμής: Δώσε στο google: Athlon XP and IRQ NOT LESS υπάρχουν αρκετά θέματα !!! Άλλοι με κάρτες γραφικών, άλλοι με κάρτες ήχους άλλοι γενικά τρέχα γύρευε με δαύτο.. Μην με ρωτήσεις γιατί ...

Δημοσ.

Παντως συμβαινει μονο οταν ειμαι στο νετ.

Αν και εδω και καμια ωρα δε το εχει κανει.

Απο θερμοκρασιες ειμαι 48 για cpu και 35 για mobo.Με ανοιχτο κουτι ομως.Αν το κλεισω παει 55 και 40.Φταιει το οτι δεν εχω ανεμιστηρακι στο κουτι μεσα περαν αυτο της ψυκτρας.

Δημοσ.

Να σημειωσω οτι εχω μια KIngston 256MB @400 και μια noname 256ΜΒ @133

Στο ΒΙΟS βγαζει ενα warning σχετικα με DRAM και την συχνοτητα λειτουργιας αλλα μονο οταν εχω να τρεχει στα 2086 και πανω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...