Προς το περιεχόμενο

overclocking pentium4 2.8 HT


bogner uberschall

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Anebase to fsb sou apo 200 se 214 me mikra bimata kai fysika kala einai na prosexeis tis 8ermokrasies.Min 3exaseis na kleidwseis to pci/agp sta 66 gia na min kapseis kamia kartoula...An psakseis sto forum olo kai kapoion analytiko odigo 8a breis....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να αλλάξω το voltage και με stock cooler παίζει στα 3,4 απροβλημάτιστα. Έίχα δοκιμάσει και μέχρι τα 3,8 (με αέρα πάντα) αλλά κόλλαγε μετά από λίγο. Στα 3,6 νομίζω είναι το φυσικό του. Το κατέβασα στα πολύ συντηρητικά 3,4GHz για να μην ζεσταίνεται πάνω από 45c (προληπτικά). Motherboard Gigabyte 8IPE1000 (i865pe), P42.8c.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα windows τώρα έχω 25 ambient, 32 CPU με 2637rpm στο μοτέρ (2.8GHz) με arctic silver 3. Το cooler του pentium υποστηρίζουν ένα ακριβώς απο πίσω (του κουτιού) και ένα ακριβώς από πάνω (ένα από τα δύο του τροφοδοτικού).

 

Με game έχω παρατηρήσει μέχρι 47. Ο σένσορας πρέπει να δουλεύει σωστά αφού μια φορά που έβαλα το cooler λάθος (ακόμα δεν κατάλαβα πώς), το M/B μετά από λίγα δευ/τα έκανε σαν ασθενοφόρο. Μπαίνοντας στο BIOS είδα τη θερμοκρασία στο 75 και να ανεβαίνει ταχέως... (είχα βάλει threshold στους 60). Πάντως η πάστα δεν δίνει και πολλά (1-2 βαθμούς κάτω). Μάλλον παίζει ρόλο το κομμάτι του πυριτίου που θα σου πέσει ή ακόμα και ο σένσορας του M/B.

 

Πάντως ανοίγοντας στο παρελθόν το κουτί και βάζοντας το χέρι κοντά στο CPU cooler το αεράκι ήταν σχεδόν δωματίου. Αυτό που ζεσταίνεται κάπως είναι το northbridge (που δεν έχει ανεμιστηράκι). Το συνηθες O/C (@3,36GHz) του δίνει 3-4 βαθμούς ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...